Ovako...
Priča počinje u Junu 2007. u Švajcarskoj...na službenom putu u Ženevu...
Desio se slobodan dan...trk na voz...kupuje se karta...sledeća stanica...MONTREUX!!!
Hodočašće je moglo da počne...
Dakle...
WE ALL CAME OUT TO MONTREUX ON A LAKE GENEVA SHORELINE...
Kad se izađe sa željezničke stanice u Montreux, i kad se pređe ulica prva...ali PRVA zgrada je upravo Grand Hotel Suisse...
I to nisam ni primijetio, nego sjednem na prvi balkon sa pogledom na jezero (veličanstveno) da popijem kafu i da iskoristim priliku da pitam konobara za pravac do Grand Hotela...A on mrtav ladan "Pa tu ste gospodine i pokazje mi VEEELIKI natpis iznad glave na kojem piše:
Pogled na fasadu sa jezera...
A malo dalje je i ovo...
FRANK ZAPPA AND THE MOTHER WERE AT THE BEST PLACE AROUND
BUT SOME STUPID WITH THE FLARE GUN, BURNED THE PLACE TO TH GROUND...

E, to je to mjesto koje je nekada gorjelo...i dim od njegove suve borovine u plamenu je vjetar nosio po površini ženevskog jezera...
i bi...
SMOKE ON THE WATER, A FIRE IN THE SKY...
So...
WE ENDED UP AT THE GRAND HOTEL, IT WAS EMPTY COLD AND BARE...

Ulaz u grand hotel...Osjećao sam se kao da sam na svetom mjestu...
Jer...

Tu je nastala sveta stvar...Hodnici prosto odišu nečim posebnim...Osjeća se patina proteklih vremena...ili sam to samo bio ja i moja mašta...
....Zima 1971...pusti hotel grmi od Ričijevog otpanjenog Marshalla od 200w i ubitačnog riffa Highway Star...ili Space trucking...Brrrr....
John Lord i njegov moćni Hammond...Pumpajući tutanj Gloverovog bassa...i naravno neprikosnoveni majstor bubnjeva Pais...
A Gilan pjeva..."IM A HIGWAYYY STAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR....."...dž,džžž,dž...Uh!
Šta reći osim...
DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEP PURPLE RULES!!!
Sve ostalo je suvišno pričati...