Novi Sars

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Bluesko

Re: Novi Sars

Post by Bluesko » 01 Feb 2011, 14:00

Duka opusti se brate murate
:ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 01 Feb 2011, 14:30

Haha, pa nisam ja ljut. :ziveli: Ajd recimo da me razočara kad ljudi napišu nešto ovako, imam utisak, očigledno pogrešan da bi sve ono što sam prokomentarisao trebalo da se vidi iz aviona, i da bude svima očigledno. Neki ljudi naprave uspeh i onda ih neko optuži da su se komercijalizovali, samo zato što se menjaju. Neko napravi vrlo svestan pokušaj "komercijalizacije" i odjednom niko to ne primećuje nego još i hvale, kao super, tako baš treba. Ova pesma od Sarsa mi je kao "Scream" album od Cornell-a, ali su slučaju Scream-a bar je većini ljudi bilo jasno da je Cornell odlepio i da je izgubio kompas.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 14:49

Uz svo duzno postovanje prema kolegama muzicarima, subjektivno mislim od samog starta S.A.R.S.-a da je to jedno veliko djubre od muzike, objektivno neka ih, spojili su soc teme i vlado georgijev muziku, shto je kljuc uspeha u nas u Srbilendu. Kad je izasao onaj Budjzv lebac, moj basista je poceo da peva na probi, ja ga pitam shta je to, on kaze neki novi hit i pusti mi sa moba, ja ga pogledam s prezirom i kazem, gasi to sranye, on kaze "ma meni je bash simpa i zarazno". Drugi put kad smo bili na probi opet je pevushio ja sam ga poslao u PM i odvalio pojacalo da ga nervira jer se ne cuje. (stisao sam za 2 minuta). Treci put kad je poceo to da pevushi sam skinuo gitaru i otishao da pushim pljugu. :lol: Eto koliko me iritira ta pesma. :mrgreen: :povrac: :ziveli:

Ako neshto mirzim to je world music/etno i ljigavi pop. SARS imaju sve to u jednom. :facepalm:

No hard feelings guys, (ako gledate forum) jbg ne mozemo svi isto voleti :ziveli:

edit
Otkud ovi u "Rock" Ovo je neki pop/word music, ne rock...

migor8

Post by migor8 » 01 Feb 2011, 15:06

Pa nije valjda da tako postupas prema drugarima iz benda? :D cccc :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Feb 2011, 15:23

migor8 wrote:Pa nije valjda da tako postupas prema drugarima iz benda? :D cccc :ziveli:
Ma mi to inace tako...zajebavamo se medjusobno, to je redovno.... :mrgreen: :ziveli:

migor8

Post by migor8 » 01 Feb 2011, 15:25

Onda OK :metal: :ziveli:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 01 Feb 2011, 19:57

Sve sto je Dusan napisao je tacno ako posmatramo stvari iz ugla da je pre dva meseca izasao "Ten", da je Buckley ziv a da pola omladine ima kuci album Plejboja. Album Sarsa je komercijalcina. To je fakat. Zasto se meni svidja? Zato sto fali te komercijale da skrene paznju malo sa aktuelnih djubradi. Npr, da uporedim Van Gogova izdanja predhodnih godina sa ovim Sarsovim igrarijama jednostavno ne mogu. Djule je pojeo govno, mada i ovaj novi Van Gog ima vecu svrhu od Negativa npr., a da ne pricam o Block Out-u, ali mislim da tu Sars prednjaci. (Nemojte vaditi prethodnu recenicu iz konteksta molim). Mozda i Izdrzi ribice i Zene kese, ali oni su nezastupljeni, nazalost. Super bi bilo da su Letu Stuke komercijala, ali jebeno nisu. Ono sto bi moglo da ozivi nesto sto nije turbo folk su upravo takvi pokusaji - fensi produkcija, poneki kurcevi reper u kombinaciji sa Budjavi Lebac tripom (koji mi se gadi kao pesma btw). Cemu sva ta komercijala zapravo? Bolje da neki klinac navikne na stihove "...i dal' sam ja u pravu, to uopste nije bitno, neke stvari u svojoj glavi menjacu podhitno..." nego na Grand paradu, pa ce cuti "Ten" jebeni kad bude imao 18-19 pre nego da je slusao Anu Nikolic. A ovaj stih je odlican, ako malo promislis sta je pesnik hteo reci. Licno mi je pun ***** gomile kretena koji su postali druga rupa na istoj svirali forsirajuci stvari opet u ekstrem, svirajuci HC divljaluke, neke uzaludne derivate metala i sta-ti-ja-znam kakve idiotske alternative. Na primer, usrao sam se od srece kad sam preslusao "Sta fali maloj deci" kompilaciju, i odmah mi je bilo zao sto ce to cuti 0,01 % ljudi.
Problem je u Srba sto misle da sve moze odmah, i dalje veruju u revolucije, neke ideale, i tvrdokorne stavove, sejv da faking cirilica, Kosovo je Srbija i Tito legenda. Da nije takvih stavova ne bi vladala seljana. Evolucija narode, stvari su uzrocno-posledicne i postepene. Na juris samo izginu budale.
Posto je situacija na nasoj muzickoj sceni ocajna, onda izvadim iz konteksta njene licnosti Karleusinu izjavu da su rokeri nesposobni, sa cim se ne mogu vise sloziti. To i jeste problem, sto ljudi tako razmisljaju, "ostacu dosledan, nikada se ja necu prodati" i fura ideale i stavove koje je imao sa 16 godina rizikujuci da zauvek ostane na tom nivou. Zato i jesu retardirane stvari vecine likova koji su ostali tvrdokorni rokeri - isprane, prezvakane, jebeni de ja vu, dosada ziva. Serem se na Atomsko Skloniste i Riblju Corbu naglas. Cukic je bolji majke mi. Moj komentar na Sars je vise socioloski osvrt na vrstu zvuka koji donose, zato sto u ovoj situaciji kakva je ne moze da se trazi DOBRO nego samo BOLJE od postojeceg. To je postepenost, a dok se pojavi novi EKV ili novi Idoli ovde ima jos vode da protekne, ako se uopste i pojave. Bolje novi Sars nego EKV Remaster 2007. Treba nekako ici napred a ne ziveti u proslosti.

nebojsak

Post by nebojsak » 01 Feb 2011, 20:07

Čiko, meni se čini da si ti omašio ceo koncept sviranja muzike, NHF :) Svira se 1) ono što voliš i osećaš ili 2) ono za šta tripuješ da ćeš uzeti pare.

Ne postoje velike strategije, opismenjavanje, vraćanje zabludelih ovčica u tor itd itd. Pusti sociološke osvrte :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Feb 2011, 20:15

Pusti sociološke osvrte :)
:1:

I ne diraj Tite! :mrgreen: :ziveli:

A Sars je krs, od Budjavog leba, pa sve do ovih ''ozbiljnih, dobro isprduciranih, zrelih'' numera. :bambi:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 01 Feb 2011, 21:06

Pokusao da pojasnim svoj kontekst, ali ne ide...
nebojsak wrote: Svira se 1) ono što voliš i osećaš
Slazem se, ali kome?! :shock:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 01 Feb 2011, 21:13

uspeh se ne oprasta u srbiji

Image

sviras za sebe zigi a ono sto treba da prerastes su snovi o uspehu

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 01 Feb 2011, 21:21

Ma brate, moji uspesi i ambicije su na drugim stranama, nikako u muzici, ni sa 17 godina nisam mislio o tome. Nego sto od gomile debila ispranog mozga ne mozes ni da napravis svirku da sviras grunge a da ti ne dodje uvek istih 30 ljudi. Jako sam mlad bio dok sam po Cacku usranom svirao Pearl Jam i STP, odtad se samo zezam. Nego mi se gadi kad vidim da danasnji klinci od 17-18 godina pretezno nemaju nikakve ideje sem da sviraju/slusaju narodnjake ili death metal.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Feb 2011, 21:26

ovo je umetnos'... o da.

upeh i muzika su dva različita pojma... neko se bavi jednim, neko drugim
Last edited by Duane on 01 Feb 2011, 21:27, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 01 Feb 2011, 21:26

ZigiZelig wrote:Pokusao da pojasnim svoj kontekst, ali ne ide...
nebojsak wrote: Svira se 1) ono što voliš i osećaš
Slazem se, ali kome?! :shock:
Sebi, a ako postoji još poneko ko bi to slušao, to mu dođe samo šlag na slovo j.
Ma brate, moji uspesi i ambicije su na drugim stranama, nikako u muzici, ni sa 17 godina nisam mislio o tome. Nego sto od gomile debila ispranog mozga ne mozes ni da napravis svirku da sviras grunge a da ti ne dodje uvek istih 30 ljudi. Jako sam mlad bio dok sam po Cacku usranom svirao Pearl Jam i STP, odtad se samo zezam. Nego mi se gadi kad vidim da danasnji klinci od 17-18 godina pretezno nemaju nikakve ideje sem da sviraju/slusaju narodnjake ili death metal.
Pa dobro, šta sad? Mislim, ovo je večna tema, a zapravo tako i treba da bude. Tačnije, tako je svuda, a mi smo samo mikro varijanta. I da, nema boga da nateraš mediokriteta (uslovno rečeno) da kapira dobru (uslovno rečeno) muziku, makar ga opismenio™ neznamčime trista hiljada puta. Odnos je uvek isti, ne treba se zamarati metafizikom, život je kratak :zajebankliše: :mrgreen:
Last edited by nebojsak on 01 Feb 2011, 21:37, edited 1 time in total.

Bluesko

Post by Bluesko » 01 Feb 2011, 21:34

jebaste mu kevu, sto li se onda svi muzikarci bakcu da izdadu to sto sviraju za sebe?

Onda je besmisleno napadati Sekija Turkovica, on lik veruje u to sto radi, a pritom je i prilicno iskren i opet nema govor a tu o kvaliteti 8)

Post Reply