Najbolja hard-rock pesma svih vremena?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Najbolja hard-rock pesma svih vremena?
Highway to Hell... 

Deep Purple, Burn. Neprevaziđen spoj nadahnuća i majstorije.
Hvla druze Zlo...
Da ne ispadne da podrivam temu, ali kad sam uzeo da razmisljam... koju pesmu da izdvojim, jednostavno sam shvatio da ne bih smeo nikako da izostavim jedno 100-150 pesama, plus jos toliko koje zavrednjuju da se spomenu.. tako da je izbor pao!
Ceo hard rock...
Thin Lizi, Whitesnake, Deep Purple, Aerosmith, Ac/DC, Boston, The Who, Led Zeppelin, Ozzy, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Clapton, The Cult, Free, Uriah Heep, Jetro tull, Kiss, Styx, Triumph, Tygers of Pan Thang, Nightwing, UFO... Iron Butterfly...
ma ima ih previse... evo listingm, koji verovatno nije ni pola, ali samo da se vidi ta velicna hard rocka... i vidim da su u njemu neke grupe koje se mogu podvesti i pod Hard Rock i pod Heavy Metal osamdesetih, koga takodje obozavam, ali... ajde..
Da ne ispadne da podrivam temu, ali kad sam uzeo da razmisljam... koju pesmu da izdvojim, jednostavno sam shvatio da ne bih smeo nikako da izostavim jedno 100-150 pesama, plus jos toliko koje zavrednjuju da se spomenu.. tako da je izbor pao!
Ceo hard rock...
Thin Lizi, Whitesnake, Deep Purple, Aerosmith, Ac/DC, Boston, The Who, Led Zeppelin, Ozzy, Blue Öyster Cult, Alice Cooper, Clapton, The Cult, Free, Uriah Heep, Jetro tull, Kiss, Styx, Triumph, Tygers of Pan Thang, Nightwing, UFO... Iron Butterfly...
ma ima ih previse... evo listingm, koji verovatno nije ni pola, ali samo da se vidi ta velicna hard rocka... i vidim da su u njemu neke grupe koje se mogu podvesti i pod Hard Rock i pod Heavy Metal osamdesetih, koga takodje obozavam, ali... ajde..
Dejane jesi namerno izostavio G'n'R?
dejankuki wrote: Ma ima ih previse... evo listingm, koji verovatno nije ni pola, ali samo da se vidi ta velicna hard rocka... i vidim da su u njemu neke grupe koje se mogu podvesti i pod Hard Rock i pod Heavy Metal osamdesetih, koga takodje obozavam, ali... ajde..
Citaj b'e sta pise... plizzz
- pipistrello
Whitesnake - Is This Love
veze me za jednu osobu i zato mi je ovo omiljena pesma
veze me za jednu osobu i zato mi je ovo omiljena pesma

Ma,Kuki je u pravu 100%.Tesko je tu izdvojiti 1 grupu a tek pesmu jedne grupe.
Pa valjda je metal i poceo da se razvija iz hard rock?Mislim da je normalno da postoje grupe koje imaju dodirnih tacaka sa oba pravca.i vidim da su u njemu neke grupe koje se mogu podvesti i pod Hard Rock i pod Heavy Metal osamdesetih
Queen - Bohemian rapsody....
Dire Straits - Sultans of swing...
Jackson 5- I want you back....
The Miroslav Ilic - Devojka iz grada

Dire Straits - Sultans of swing...
Jackson 5- I want you back....
The Miroslav Ilic - Devojka iz grada

Child in time- deep purple
modern times r'n'r- queen
the boys are back in town- thin lizzy
@bluesko:
pa nijedna pesma nije hr...mada bohemian rhapsody ima elemenata...
modern times r'n'r- queen
the boys are back in town- thin lizzy
@bluesko:
pa nijedna pesma nije hr...mada bohemian rhapsody ima elemenata...
-
AC/DC-Flick of the Switch
AC/DC-Sink the Pink
Rainbow-Long Live Rock 'n' Roll
Led Zeppelin-Stairway to Heaven
AC/DC-Sink the Pink
Rainbow-Long Live Rock 'n' Roll
Led Zeppelin-Stairway to Heaven
Ajd neko, vidim da ima vas koji dobro baratate zanrovima, da mi objasni sta je to hard rock i kako da ga razlikujem od rocka
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Ne smem da kazem da je bilo koja najbolja ima stvarno mnooogooo dobrih! Evo jedne za moguce osporavanje The Cult : Rain PO MOM MISLJENJU OKIDA PESMA!
Energija, vokal, gitara..... 100% savrseno!
Energija, vokal, gitara..... 100% savrseno!
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Uff breeeecccira wrote:Ajd neko od vas, vidim da ima vas koji dobro baratate zanrovima, da mi objasni sta je to har rock i kako da ga razlikujem od rocka

Classic Rock: http://www.youtube.com/watch?v=yQoZmYUuvXw

Hard Rock: http://www.youtube.com/watch?v=H-TaEz4gKNw

Ako se malo potrudish pronacicesh razliku

Dobro sam upoznat sa obe pesme koje si okacio ali ja bih da mi neko lepo recima navede razliku, da mi definise hard rock i da mi kaze po tome i tome se razlikuje od rockaRock`n`Roller wrote:Ako se malo potrudish pronacicesh razliku