Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
sinisake
- The original one
A ima jos nekoliko sitnica.
Jedan od omiljenih bendova Kurta Kobejna bio je bend zvani Pixies.
Evo sad sam gledao neku BBC istoriju rokenrola na HRT-u, gde Dejv Grol prica kako su skoro hteli da odustanu od Smells like... jerbo ih je pesma suvise podsecala na Pixies...
Neka se zna da Kurtu ni Bitlisi nisu bili strani. Molim lepo!
Dobar ukus, eto to je!

-
Doolio
- Macho man-celavi batica
piksiz su gomili, ali gomili bendova svetlo na kraju tunela, esencija vasione, konacni odgovor itd:)
moram priznati da sam glup i da ne mogu da skontam zasto bas pixies, i uvek kad to kazem svaki urbani garazni alternativac oce da me lincuje.
-
sinisake
- The original one
Hehe.
Energija i sirovost panka, melodicnost popa, lude harmonije, Black Francis (mali debeli genij
A za muziku) i Kim Deal (bozanstven glas i drljavi zenski bas)... Da l' je dovoljno?

-
Nyarlathotep
- MF veteran
sinisake wrote:A ima jos nekoliko sitnica.
da, jesi Pixies, a najbolji rokenrol album ikada, po Kurtu je bio RED od King Crimson.
carski!
-
pipistrello
Mislim da njihova tajna lezi u tome sto su znali da odaberu muziku za to vreme-prepoznali su publiku i njen ukus...
...a mislim da je i Kurt bio njihov kluc uspeha...pa moje drugarice su zbog njega pocele da slusaju rock...Mislim ...kome ne bi zapao za oko takav tip

...On je definitivno privukao dosta zenske publike

-
Nyarlathotep
- MF veteran
po meni su Nirvana jednosatvno veliki bend sa velikim idejama manifestovanim kroz originalnu muziku i sjajnu svirku.
jednostavno.
-
Duane
- Fenderaš
Nyarlathotep wrote:sinisake wrote:A ima jos nekoliko sitnica.
da, jesi Pixies, a najbolji rokenrol album ikada, po Kurtu je bio RED od King Crimson.
carski!
red je mama nad mamama i bakama... al nista kao debitantski... pazi kad je pit taunshend rekao da mu je to najaci album ikad XD
pipistrello wrote:Mislim da njihova tajna lezi u tome sto su znali da odaberu muziku za to vreme-prepoznali su publiku i njen ukus...
...a mislim da je i Kurt bio njihov kluc uspeha...pa moje drugarice su zbog njega pocele da slusaju rock...Mislim ...kome ne bi zapao za oko takav tip

...On je definitivno privukao dosta zenske publike

a zasto svi pricate o tome kako su uboli vreme i mesto i kako je kurt bio maneken pa su se svi lozili na njih i slicno... mislim da je kurt kobejn jedan savrsen muzicar... savrsen... kreativan i mastovit do bolidnosti, ima haos, meni bar, glas i super svira, nije sad da ono baca arpedja i svipuje, al ljudi u takvoj muzici je to nepotrebno, pa covek da je hteo da svipuje ja verujem da bi vezbao vise i to je to...
neznam... meni je on kralj bio i ostao... rip kurt...
-
sinisake
- The original one
a zasto svi pricate o tome kako su uboli vreme i mesto i kako je kurt bio maneken pa su se svi lozili na njih i slicno
Pa zato sto ne volu Nirvanu, pa se trude da uspeh pripisu marketingu, vremenu&prostoru, spletu okolnosti, Suncevim pegama, masovnoj hipnozi, kariranim kosuljama, turbulencijama u atmosferi...
A nece da jednostavno shvate da su imali mnooogo dobre pesme.

-
pipistrello
a joooj...nisam htela da kazem da je on los muzicar ili slicno...nego samo mislim da im je i to pomoglo da bi odrzali popularnost...mislim....bilo je mnogo devojaka koje su se lozili na njih.

ma ja mislim da je Kurt bio genijalan,i njihove pesme...sve sto su oni radili bilo je ok,ali licno mislim da je u svetu bilo mnogo bendova koji su bili dobri,a opet nisu imali popularnost...tako da je moguce da su neki procenat publike pridobili Kurtovim izgledom.
-
Bluesko
sinisake wrote:a zasto svi pricate o tome kako su uboli vreme i mesto i kako je kurt bio maneken pa su se svi lozili na njih i slicno
Pa zato sto ne volu Nirvanu, pa se trude da uspeh pripisu marketingu, vremenu&prostoru, spletu okolnosti, Suncevim pegama, masovnoj hipnozi, kariranim kosuljama, turbulencijama u atmosferi...
A nece da jednostavno shvate da su imali mnooogo dobre pesme.

ma najjaci su..

-
Guitar_thrill
- MF veteran
meni su njihove pesme glupe i to je to,ranije sam ih nesto gotivio,sada ne kontam ni sam kako.....jedino sto mi se dopada to je zvuk Kurtove gitare.............a tajna uspeha? pa verovatno i jesu bili genijalni, samo ja ih ne volim jbg

-
kurtrose
Pre neki dan sam gledao dokumentarac o Kurtu pod imenom Kurt Cobain About A Son... tokom sat i 40 minuta su prikazivani Aberdin,Olimpija i Sijetl, gradovi u kojima je odrastao i ziveo Kurt, sve ulice i objekti koji su nesto znacili njemu, dok je u pozadini napravlje mix Kurtovih intervjua koje je obavio ne znam tacno ko dok je skupljan materijal za njegovu biografiju... Za one koji vole Nirvanu i Kurta pretpostavljam da je veoma zanimljivo slusati sta je on mislio o sebi, muzici, zivotu i sl...
-
nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
-
by nemanjavelimirovic » 26 Oct 2008, 17:06
kurtrose wrote:Pre neki dan sam gledao dokumentarac o Kurtu pod imenom Kurt Cobain About A Son... tokom sat i 40 minuta su prikazivani Aberdin,Olimpija i Sijetl, gradovi u kojima je odrastao i ziveo Kurt, sve ulice i objekti koji su nesto znacili njemu, dok je u pozadini napravlje mix Kurtovih intervjua koje je obavio ne znam tacno ko dok je skupljan materijal za njegovu biografiju... Za one koji vole Nirvanu i Kurta pretpostavljam da je veoma zanimljivo slusati sta je on mislio o sebi, muzici, zivotu i sl...
Gledao sam i ja to. Jedna stvar koja mi je cudna...uglavnom kad god pricaju o tom Aberdinu (Kurt i ekipa), kazu da je prljav radnicki gradic, i ti imas predstavu da ko zna kakva je to rupa, kad ono...sasvim lepo izgleda....hm.. mozda je sada sredjen..nemam pojma.
-
kurtrose
Pa da ali ne zaboravi da je to Amerika i da oni imaju drugacija shvataja prljavog... Mislim realo, gradovi u USA su mogo cistiji od nasih pa se mozda zato cudis.. Kontam da bi oni za sve nase gradove rekli da su prljavi

-
dweezil
ma da Seattle ti je skoro ko Kanada po cistoci.