Kako je propao rock'n'roll...
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Kako je propao rock'n'roll...
kao manji, vise sam razmislao na tu temu....al sve u svemu ima i dan danas dosta ljudi koji svekodnevno odvoje usi za malo old good rock'n'roll-a, tako da nije umro samo sto se ukupno cela muzika komercijalizovala i sve traje "dan, dva" i ajde nesto novo i onda nema vremena, nema mesta da se donesu dobre pesme kao nekad....a sto se tice ekspiremenata sa rock-om i uopste bilo kojim muzickim zanrom to podrzavam, sem folk-rock-a i slicnog 

sto se mene tice, rasprava je osudjena na propast u startu, zasto, pa zbog zanrovske zaglibljenosti. sta znaci 'da li je propao rokenrol?', ajmo se malo zapitati nad tom frazom. rokenrol kao bunt u muzici? rokenrol kao konkretno rokenrol a jen a jen a jen dva tri A D E7? rokenrol kao gitarska muzika? rokenrol kao tvrdja gitarska muzika? rokenrol kao meksa gitarska muzika? ako mene pitate, ako je pitanje formulisano ovako kako jeste, normalnom dedukcijom dolazimo do tripa da se misli na pravac (a jen a jen a jen dva tri) i tu se moze reci da je 'propasti' malo rogobatan izraz, posto jeste prevazidjen i jeste 'propao', ali to je ucinjeno jednostavnom evolucijom i asimilacijom i dobili smo gomile zanrova i gomile inovacija, od kojih nije sve dobro, ali usudjujem se da kazem da veci deo jeste.
ali nesto mislim da pokretac topika nije imao to na umu, vec je uzeo neki svoj arsin i kalup koji je njemu drag i to nazvao rokenrolom. ako cemo tako, KA i kerber imaju veze sa 'izvornim' rokenrolom isto koliko i obojeni program, pekinska patka, slipknot ili arctic monkeys.
much egoism and subjectivity in you i sense, control your anger you must!
ali nesto mislim da pokretac topika nije imao to na umu, vec je uzeo neki svoj arsin i kalup koji je njemu drag i to nazvao rokenrolom. ako cemo tako, KA i kerber imaju veze sa 'izvornim' rokenrolom isto koliko i obojeni program, pekinska patka, slipknot ili arctic monkeys.
much egoism and subjectivity in you i sense, control your anger you must!
Ma cilj teme je bio da ''dokaze'' da se nista znacajno u modernoj muzici nije desilo jos od 1975.
I da je pokusaj da se izbegnu tupavi tekstovi , pretenciozne desetominutne izdrkavancije i solaze od kojih pozli i onima koji ih sviraju - pocetak dekadencije.
Naravno da je rasprava osudjena na propast.

I da je pokusaj da se izbegnu tupavi tekstovi , pretenciozne desetominutne izdrkavancije i solaze od kojih pozli i onima koji ih sviraju - pocetak dekadencije.
Naravno da je rasprava osudjena na propast.

znam ja zasto je on napravio temu, ali hocu da kazem da je pitanje samo po sebi nelegitimno cak i kad se iskljuce licne tendencije postavljaca.
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Izgleda ovde niko ne postuje drugacije misljenje.
U pravu ste ljudi, evo popustam, muzika je iz decenije u deceniju sve bolja i bolja...
Aj, dovidjenja...
U pravu ste ljudi, evo popustam, muzika je iz decenije u deceniju sve bolja i bolja...
Aj, dovidjenja...
sad vec mislim da namerno podjebavas, nemoguce je da se ne zajebavas. ovde postoje najrazlicitiji muzicki profili i svi lepo funkcionisu, dodje par usijanih glava, pa se i one ponormale, cak smo i o emo fazonu normalno diskutovali:)
ajde molim te, preklinjem te, nadji mi konkretno na ovom topicu sta ti smeta kod postova? ja koliko vidim ovde je svako dao svoje misljenje, a bilo je i ljudi koji se slazu sa tobom. bilo je par skakljivih postova, ali to je mozda 2-3. ajde, leba ti, molim te, ucini mi tu analizu, leba ti.
edit: evo, ja sam od 20-ak postova nasao 4 koja se zajebavaju s tobom (i to prilicno standardno), slovima - cetiri. evo, cekam objasnjenje za tvoj poslednji post.
ajde molim te, preklinjem te, nadji mi konkretno na ovom topicu sta ti smeta kod postova? ja koliko vidim ovde je svako dao svoje misljenje, a bilo je i ljudi koji se slazu sa tobom. bilo je par skakljivih postova, ali to je mozda 2-3. ajde, leba ti, molim te, ucini mi tu analizu, leba ti.
edit: evo, ja sam od 20-ak postova nasao 4 koja se zajebavaju s tobom (i to prilicno standardno), slovima - cetiri. evo, cekam objasnjenje za tvoj poslednji post.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Novi talas je doneo promenu. To je dobra stvar. Evolucija je normalna, ocekivana i nezustavljiva pojava u muzici. Ako ti se ne svidja to je sasvim u redu, ali postuj druge koji ne misle tako.
Cheerz
Cheerz
Ma nije ni bitno gora, u tome je fora. (Evo, i rimuje se)MICKEY wrote:Izgleda ovde niko ne postuje drugacije misljenje.
Aj, dovidjenja...

Nemoj sad da se odjavljujes, kad je postalo zanimljivo.
A potpis ti je zdravo smesan. Evo, ja cu se grohotom nasmejati (Dr Voja).

Ne sad, bez ikakve podjebavacke tendencije - imam utisak da su muzicki vidici ''pravih rokera' (+hard i prog varijante) znatno skuceni.
Lakse ce jedan ljubitelj alternative preslusati neke King Crimson ili Cepeline, i cak, uzivati u tome, nego sto ce neki okoreli, ljuti roker (i ljubitelj vina i viskija u isto vreme) priznati da muzika jos uvek postoji, iako je 1975. davno prosla.

- Rocket Roll
Kad je Madi Voters izumeo struju, sve je krenulo nizbrdo... 

Ma tako je to kad si izgubljen u vremenu u Mracnom Gradu, medj laznim andjelima novog talasa... 

Hmmm, moram da se umesam... ali moram.. iako na neku temu spitfest & batlegrounds ne volim da se javljam..
Elem, ja sam rocker, metalac i hard rocker, OKORELI.. dakle Iron Maiden, Saxon, Judas, AC/DC.. Whitesnake.. Deep Purple.. Wishbone Ahs.. etc etc.. ali ja slusam i neke nove stvari.. ne znam, ... ajd Nightwish, Nikelback, Green day... weezer.. jos .. Eurithmics..... ok. slusam muziku... jedino me je nervirao New Jersey talas.. ne znam zasto, ali Nirvanu nisam mogao da smislim... Perl Jam.. (doduse neke stvari sam jos i mogao da slusam.. Jeremy, i onu drugu popularnu..).. ma sve slusam.. i reci da je rockerima stalo vreme u 70im i 80im, nije bas tacno... Jeste, navikli smo da slusamo taj zvuk.. i ovo novo nam je .. hmm malo gayish.. ali moze da se raspravljamo i zasto.. npr nestalo je novina i inventivnosti... mozda nam je zvuk bljaak.. mozda su nam reci, isuvise ???? ono WTF... ali daleko da bas mislimo da nista posle Def leppard ne vredi.. doduse barem meni... nadjem neki novi bend koji mogu da slusam.. eto..
Nasu muziku... ali najmanje slusam.. celokupnu... Corbu sam slusao do 10. albuma... Dugmice.. do Uspavanke.. Divlje jagode.. do Konja...i tako redom..Azra, hmm tu sve zavisi od raspolozenja... ali onaj novi val iliti new wave.. majko mila... To ni dan danas ne mogu da pohvatam i da nadjem nesto sto ce mi ostati u mozgu.. Sminkeri. poperi.. look-like-girl muskarcici.. i bezvezne reci o ljubavi... a nadasve besmislene... .. ono..
Sad, ima i tu nekih pesama koje me pomere i rado ih pevusim, poslusam i sta-ja-znam.. cak i sviram.. ali celokupno to new wave drustvo, osobito nasi bendovi u meni ne pokrece ni najmanje emocije.. EKV... opet dve tri dobre i slusljive pesme...cetri u vr' glave.. partybreakersi.. boze me sacuvaj.. "necu da zivim hiljadu godina" ... dosadno...
E dakle prava rec... dosadno. Mnooogo popularnih pesama je bilo na isti kalup.. da lije to namerno tako gurano.. ili opet ona neinventivnost.. samo su glasovi pevaca bili razliciti.. i to je mene odbijalo od nase domace produkcije. Strana... hmm opet.. ne mogu ni tu da kazem da sam slusao sve i svasta.. 50-tak bendova i izvodjaca... plus Limahl... Kaja go go.. Jackson, ali dok je bio crnac... Spandau Balet... dakle nadjem ponesto i u stranoj pop muzici... i danasnjoj... nadjem ponesto i u nasoj.. i danasnjoj ali ... reci da smo ograniceni do 70tih.. malo prejako..
AA, rock & roll nije umro... zamislite.. ali alternativa... Grunge.. ovaj pravac, onaj pravac. jos uvek se to podvodi pod rock and Roll.. dakle umro nije, samo je maaalkice promenio formu. Plus.. postali su neskodljivi kriticari uzgajivaca zelenih tulipana na Grenlandu, umesto nekada opasnih kriticara sveCkog poretka, ratova... 70-tih i 80-ih.. i razbijaci taboo-a.. i opasni zbog udruzivanja (u grupe) zarad menjanja poredaka... etc. itd.....
Ziv je R'n'R umro nije, samo forma im je blaza od boranije... :p
Iii, da. Rock 'N' roll je malkice zastranio onog trenutka kad je veeelika lova usla na mala vrata... kao uostalom i fussball, kosarka, rukomet... sport uopste... i slikarstvo...
E, sad. dakle zasto ja ne volim da se javljam povodom ovih i ovakvih tema... Brateee, previse ima togada se kaze, a sve se vrtimo u krug i upitamo k'o pile u kucine, a nikako da pogodimo srz. Vec se raspravljamo i dovodimo atmosferu do usijanja, a ionako MI male jedinke u moru ajkula ne mozemo da promenimo nista.. jedino da uzmemo instrumente i da sviramo...
Dakle. a'e, na probu i na vezbanje i prenesite tu energiju ljudima oko sebe... a ne u bezveznim raspravama...
thus spoke Dejankuki...... hehehehe
Elem, ja sam rocker, metalac i hard rocker, OKORELI.. dakle Iron Maiden, Saxon, Judas, AC/DC.. Whitesnake.. Deep Purple.. Wishbone Ahs.. etc etc.. ali ja slusam i neke nove stvari.. ne znam, ... ajd Nightwish, Nikelback, Green day... weezer.. jos .. Eurithmics..... ok. slusam muziku... jedino me je nervirao New Jersey talas.. ne znam zasto, ali Nirvanu nisam mogao da smislim... Perl Jam.. (doduse neke stvari sam jos i mogao da slusam.. Jeremy, i onu drugu popularnu..).. ma sve slusam.. i reci da je rockerima stalo vreme u 70im i 80im, nije bas tacno... Jeste, navikli smo da slusamo taj zvuk.. i ovo novo nam je .. hmm malo gayish.. ali moze da se raspravljamo i zasto.. npr nestalo je novina i inventivnosti... mozda nam je zvuk bljaak.. mozda su nam reci, isuvise ???? ono WTF... ali daleko da bas mislimo da nista posle Def leppard ne vredi.. doduse barem meni... nadjem neki novi bend koji mogu da slusam.. eto..
Nasu muziku... ali najmanje slusam.. celokupnu... Corbu sam slusao do 10. albuma... Dugmice.. do Uspavanke.. Divlje jagode.. do Konja...i tako redom..Azra, hmm tu sve zavisi od raspolozenja... ali onaj novi val iliti new wave.. majko mila... To ni dan danas ne mogu da pohvatam i da nadjem nesto sto ce mi ostati u mozgu.. Sminkeri. poperi.. look-like-girl muskarcici.. i bezvezne reci o ljubavi... a nadasve besmislene... .. ono..
Sad, ima i tu nekih pesama koje me pomere i rado ih pevusim, poslusam i sta-ja-znam.. cak i sviram.. ali celokupno to new wave drustvo, osobito nasi bendovi u meni ne pokrece ni najmanje emocije.. EKV... opet dve tri dobre i slusljive pesme...cetri u vr' glave.. partybreakersi.. boze me sacuvaj.. "necu da zivim hiljadu godina" ... dosadno...
E dakle prava rec... dosadno. Mnooogo popularnih pesama je bilo na isti kalup.. da lije to namerno tako gurano.. ili opet ona neinventivnost.. samo su glasovi pevaca bili razliciti.. i to je mene odbijalo od nase domace produkcije. Strana... hmm opet.. ne mogu ni tu da kazem da sam slusao sve i svasta.. 50-tak bendova i izvodjaca... plus Limahl... Kaja go go.. Jackson, ali dok je bio crnac... Spandau Balet... dakle nadjem ponesto i u stranoj pop muzici... i danasnjoj... nadjem ponesto i u nasoj.. i danasnjoj ali ... reci da smo ograniceni do 70tih.. malo prejako..
AA, rock & roll nije umro... zamislite.. ali alternativa... Grunge.. ovaj pravac, onaj pravac. jos uvek se to podvodi pod rock and Roll.. dakle umro nije, samo je maaalkice promenio formu. Plus.. postali su neskodljivi kriticari uzgajivaca zelenih tulipana na Grenlandu, umesto nekada opasnih kriticara sveCkog poretka, ratova... 70-tih i 80-ih.. i razbijaci taboo-a.. i opasni zbog udruzivanja (u grupe) zarad menjanja poredaka... etc. itd.....
Iii, da. Rock 'N' roll je malkice zastranio onog trenutka kad je veeelika lova usla na mala vrata... kao uostalom i fussball, kosarka, rukomet... sport uopste... i slikarstvo...
E, sad. dakle zasto ja ne volim da se javljam povodom ovih i ovakvih tema... Brateee, previse ima togada se kaze, a sve se vrtimo u krug i upitamo k'o pile u kucine, a nikako da pogodimo srz. Vec se raspravljamo i dovodimo atmosferu do usijanja, a ionako MI male jedinke u moru ajkula ne mozemo da promenimo nista.. jedino da uzmemo instrumente i da sviramo...
Dakle. a'e, na probu i na vezbanje i prenesite tu energiju ljudima oko sebe... a ne u bezveznim raspravama...

ja bas mislim da su pravi rokeri baje koji bi poslusali sve od king crimsona pa preko plattersa do sta ja znam blura...
mislim to je covek koi zna zanat, a ne ako nosi dve mindzhushe oblachi se ko jimmy page, pushi cigare dok svira i drzhi nisko gitaru...
mislim svi pricaju o novom talasu... pa brate novi talas je rok... ako neko kaze da je novi talas ekv, kitschma i slicno... pa mislim sta je to ako ne rock?
ma nevermind ime... ime nije ni bitno, mozemo ga zvati i novi talas, al je to dosta slicna muzika, samo poprilicno evoluirala u muzikantskom smislu, ostalo je isto...
OMFGDZH!!! ja da kliknem "posalji", kad ono monstrous beast post sent by dejankuki... covece uplasi me!
mislim to je covek koi zna zanat, a ne ako nosi dve mindzhushe oblachi se ko jimmy page, pushi cigare dok svira i drzhi nisko gitaru...

mislim svi pricaju o novom talasu... pa brate novi talas je rok... ako neko kaze da je novi talas ekv, kitschma i slicno... pa mislim sta je to ako ne rock?
ma nevermind ime... ime nije ni bitno, mozemo ga zvati i novi talas, al je to dosta slicna muzika, samo poprilicno evoluirala u muzikantskom smislu, ostalo je isto...

OMFGDZH!!! ja da kliknem "posalji", kad ono monstrous beast post sent by dejankuki... covece uplasi me!

upravo zato sam i rekao da mi lepo definisemo sta je rokenrol, pa tek onda da mudrujemo.
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Bravo dejankuki! Vratio si mi zelju da nastavim da ucestvujem u ovoj debati. (nesto hladnije glave)
A evo i tebi sinsake da odgovorim na provokacije:
Kad kazem da je za mene vreme stalo '75, ne mislim da ako cujem dobru stvar iz '76. zacepim usi!
Naopako, postoje grupe kao Biffy Clyro, Franc Ferdinand, pa i RHCP...,
koje su grupe novog vremena u kojima prepoznajem duh nekih starih i boljih.
Svidja mi se i fazon Amy winehouse.
Kad govorim o godini, mislim na duh a ne na vreme? Jel sad malo kontas?
Ako mislis da sam na nivou Kraljevskog apartmana, onda jbg.
Krivo mi je bilo sto ste ga toliko napljuvali, a nemamo nista bolje trenutno u zemlji (PO MOM MISLJENJU)
A sto se tice mog muzickog uskopojasnog pogleda na muziku, cisto da znas da, iako sebe nazivam okorelom rokerchinom,
slusam i:
Vaya con Dios
Gipsy kings
Armic
Django Reingharth
Obozavam James Brown-a
Tom Waits-a
... i da ne prodirem u Blues
Novi val, drugi naziv za punk, koji su u nasoj SFRJ pokusavali da sviraju tadasnje mnoge grupe(ne sve).
Sto se tice progresivne muzike, sta moze danas da pridje progresivnosti Floyda,
ili Smak-u kod nas?
Na ono "alternativa" sam alergican!
Ko god svira muziku koja ubija u mozak, slaze akorde randomizirano, tako da sto odvratnije zvuce u celini, svira alternativu.
Novi val je samo doneo jos 1000 001 pravac. Svaki bend ima svoj pravac, ma daj!
Definicija Rock'n'roll-a:
Ne znam je, ali znam da koncert na kom sviraju i black metal bendovi se naziva rock koncert.
A evo i tebi sinsake da odgovorim na provokacije:
Kad kazem da je za mene vreme stalo '75, ne mislim da ako cujem dobru stvar iz '76. zacepim usi!
Naopako, postoje grupe kao Biffy Clyro, Franc Ferdinand, pa i RHCP...,
koje su grupe novog vremena u kojima prepoznajem duh nekih starih i boljih.
Svidja mi se i fazon Amy winehouse.
Kad govorim o godini, mislim na duh a ne na vreme? Jel sad malo kontas?
Ako mislis da sam na nivou Kraljevskog apartmana, onda jbg.
Krivo mi je bilo sto ste ga toliko napljuvali, a nemamo nista bolje trenutno u zemlji (PO MOM MISLJENJU)
A sto se tice mog muzickog uskopojasnog pogleda na muziku, cisto da znas da, iako sebe nazivam okorelom rokerchinom,
slusam i:
Vaya con Dios
Gipsy kings
Armic
Django Reingharth
Obozavam James Brown-a
Tom Waits-a
... i da ne prodirem u Blues
Novi val, drugi naziv za punk, koji su u nasoj SFRJ pokusavali da sviraju tadasnje mnoge grupe(ne sve).
Sto se tice progresivne muzike, sta moze danas da pridje progresivnosti Floyda,
ili Smak-u kod nas?
Na ono "alternativa" sam alergican!
Ko god svira muziku koja ubija u mozak, slaze akorde randomizirano, tako da sto odvratnije zvuce u celini, svira alternativu.
Novi val je samo doneo jos 1000 001 pravac. Svaki bend ima svoj pravac, ma daj!
Definicija Rock'n'roll-a:
Ne znam je, ali znam da koncert na kom sviraju i black metal bendovi se naziva rock koncert.
brate extra si ovo srocio dejankuki...dejankuki wrote:Hmmm, moram da se umesam... ali moram.. iako na neku temu spitfest & batlegrounds ne volim da se javljam..
mickey tebra drzi se....