Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sevastokrator

Re: Jim Morrison

Post by sevastokrator » 03 May 2009, 12:58

Taj izraz komercijalna.....boof, boof sto bi rekli francuzi; pogresno se sada koristi i to uglavnom koriste oni koji slusaju i stvaraju muziku koja nije dovoljno dobra da bi se dopala sirokim masama, pa pod nastupom ljubomore nazivaju je komercijalnom kicastom, izuzimam turbofolk iz ove komercijale jer u osnovi je turska muzika....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 May 2009, 16:05

ma koga bole patka da li je muzika komercijalna... kao kad bi optuzivali konvers da starke vise nisu troo jer ih sad svi nose...
zasto je muzika koja se prodaje losija ili manje troo muzika od one koja se ne prodaje?

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 03 May 2009, 16:10

Duane wrote:kao kad bi optuzivali konvers da starke vise nisu troo jer ih sad svi nose...
Vidiš, o tome nisam razmišljao... :rolleyes:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 16:32

eto, dvejn moj covek, pravi antibiciklista

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 May 2009, 16:55

Doolio wrote:eto, dvejn moj covek, pravi antibiciklista
a vish da sam iskoristio rec "patka" in Doolio style :D

vengo mogli bi se organizovati neki masovni protesti protiv biciklista... hmm.. recimo ispred mitrosa... :D meni bas fale neki Ultra Kill Magneti...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 03 May 2009, 17:01

Duane wrote: a vish da sam iskoristio rec "patka" in Doolio style :D

vengo mogli bi se organizovati neki masovni protesti protiv biciklista... hmm.. recimo ispred mitrosa... :D meni bas fale neki Ultra Kill Magneti...
Da, a evo nešto sa druge teme:
Duane wrote: ili moze samo da kaze - ok meni je bzvz, al nemoze da tvrdi kako je to glupost...
Isti si Doolio... :mlaof:

Ja bih ipak volio ispred nekog sportskog shopa đe mogu da pokupim neke underground patike, hoću da promijenim starke! Ja da se komercijališem po Beogradu... Ne, vala... :grummel_2:

Bluesko

Post by Bluesko » 03 May 2009, 17:14

Duane wrote: kao kad bi optuzivali konvers da starke vise nisu troo jer ih sad svi nose...
zasto je muzika koja se prodaje losija ili manje troo muzika od one koja se ne prodaje?
Sto bi rekli Anglo-Saxonci esenshl :bow: pogodismo srz muzicko-filozofskih rasprava od `55 naovamo..... I resismo problem :ziveli:

kurtrose

Post by kurtrose » 03 May 2009, 17:20

Kada bi Jim video koliko se pise na ovom forumu o njemu pomislio bi da je neki vazan tip 8)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 May 2009, 17:30

:mrgreen:

kazem patka zato sto kad napisem ***** desi se upravo ovo sto se i desilo, jebene zvezdice:)

frkadelo, odma da menjas patike, al pazi da se ne zeznes pa da uzmes neke previse under_round, onda ces biti snob!

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 03 May 2009, 17:47

Doolio wrote::mrgreen:

kazem patka zato sto kad napisem ***** desi se upravo ovo sto se i desilo, jebene zvezdice:)

frkadelo, odma da menjas patike, al pazi da se ne zeznes pa da uzmes neke previse under_round, onda ces biti snob!
Pa da, može doći do zabune (pomisliće neko da si napisao "taksi"). :lol:

Kontam da kupim "šangajke" (sjećate li se njh? :D), one mi djeluju dovoljno tr00.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 May 2009, 17:51

sad postoje i underground patike? whoot?

inace se starkice reklamiraju vise nego andi one :D svuda neki bilboderi...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 03 May 2009, 17:55

Naravno da postoje! Vengo, jeste li vidjeli one starke sa štiklom? Nose ih ribe po inostranstvu... :mlaof:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 May 2009, 17:57

dobio si temp ban na dve nedelje, iskuliraj malo sa oftopikom :P :XD:

kakav sam kolach malopre pojeo... aaaaaaaauuuuuuu, nezna se... imao se cokolade unutri, pa malo spolja... i opet chokolade unutri... neznam kako mu je ime.. al bio je mnogo dobar... voleo bi da mi je jos jedan takav...

Image

MajorTom

Post by MajorTom » 08 May 2009, 13:18

Listajući ovu temu čini mi se da je prisutna malo veća količina predrasuda od Jimu nego što bi trebalo i nekako predpostavljam da je Stone-ov film podosta odgovoran za to. Puno stvari iz filma je izmišljeno ili bar preuveličano kako bi film dobio na spektakularnosti i gledljivosti. Jim je svakako od samog početka veleo svoj um da 'podmaže' raznim hemijama zatim i alkoholom, ali daleko od toga da se na kraju pretvorio u pijanu svinju koja se sa puno flašom tetura naokolo 24 sata na dan. Da je stvarno bio takav, svakako ni uz svoju najbolju volju i genijalnost ne bi uspeo da snimi 6 LPja u objavi par zbirki pesama u 5 godina.
Takođe neke scene su baš izmišljene i spadaju u Oliverov 'umetnički' doprinos filmu, kao na primer scena kad Jim visi sa prozorskog hotela dokazujući Pameli večnu ljubav ili kad je skoro zapali u klozetu njihove kuće. Donekle takvom utisku totalne izopačenosti doprinosi i relativno skroman Kilmerov talenat koji nije bio u stanju da pronađe pravu razliku između pijanstva, totalne razuzdanosti i života na ivici između jave i sna. U tome je jednostavno i bila Jimova tajna uspeha, zbog čega ga je toliko ljudi volelo i još ga obožava. Svoj život je proveo među štokovima vrata između poznatog i nepoznatog, možda svesno ili nesvesno balansirajući na granici kako bi tako što više izvukao materijala za svoje stihove.

A koliko god se to ne činilo tako, on nije pravi roker, niti mu je rock/blues muzika značila nešto bitno u životu. Ona mu je samo bila način kojim bi ljudima predstavio svoje doživljaje sa tripova u kojima se tako dobro osećao. Da, desilo se usput da je bio i muzički jako talentovan ali to nije presudno.
Koliko su ga droga i cuga na kraju ubili, toliko su od njega i napravili onakvog kakvog ga milioni ljudi drži za najveću Rock ikonu. Kao i katastrofalno autoritativni otac koji ga je praktično gurnuo u sve to....
kasnije ću da napišem i šta mislim o odnosu Jima i Doorsa....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 08 May 2009, 17:39

MajorTom wrote: A koliko god se to ne činilo tako, on nije pravi roker, niti mu je rock/blues muzika značila nešto bitno u životu. Ona mu je samo bila način kojim bi ljudima predstavio svoje doživljaje sa tripova u kojima se tako dobro osećao.
nije li to ustvari ono sto cini muzicara... roker svoja iskustva prenosi kroz rok, metalac kroz metal, folker kroz folk...

Post Reply