Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by sinisake » 22 Oct 2009, 11:28

Ta ista americka tinejdz populacija je danas potpuno zaboravila Nirvanu (toliko o njenom kvalitetu, ha) i intenzivno slusa rap. Rap!!!!!!
Dersu, sta mislis, da su ovi iz Nirvane zvali Tartufu da im solazira na albumima, koliko bi trajali? :P

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Oct 2009, 11:35

Zavisi na kojoj gitari solažira. Ne možeš na svakoj podjednako dugo. Ako je onako leeepa, sa motivima leopardove kože, kose i to, raznim ornamentima, onda može. Ako je obična vintage gitara, tu se smoriš već posle petominutne solaže. A to je onda kao i da nisi svirao solo.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Oct 2009, 13:57

dersu:
:(

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 22 Oct 2009, 15:52

Istina boli ;) :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Oct 2009, 16:05

vateva'... sto se mene tice uspeh je nebitan... muzika je bitna, to sto nemaju harme kao tartuf neznaci da su muzicki-idijoti, samo znaci da nisu "fakultecki obrazovani", a to se u principu dobrom idejom i kreativnoscu moze i eksivirati... thumbs up for nirvana! they fookin' rocked!

kad ceo stadion krene da skace i divlja uz tartufa, reci cu da je nirvana smesna...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 22 Oct 2009, 16:16

E, Dersu, Dersu... prokhakhio si se sad za sve pare :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Oct 2009, 16:27

Nema tajne uspeha Nirvane...

- Sve shto su oni radili su jednostavno bili ljudi a ne androidi koji shtrebaju gitarski vrat kao aritmetiku, a ne muziku
- Vecini ljudi se svidela nirvana jer bash jeste imala harizmu, ne samo Kurt vec ceo bend
- Njima nije bio bitan uspeh, zato su i bili dobar bend, a ne kad vidish nalozene klince kako masturbiraju gitare ko ce pre ko ce brze i ko ce odsvirati u shto vishe bpm...to je sport, ne muzika, u muzici ne postoji najbolji, losiji i sl (pricam o bendovima koji su usvirani) vec je stvar licnog ukusa i ukusa publike...
- Ni jedan gitarista masturbator nema toliki hit svetskih razmera kakav je recimo bio In Bloom, Lithium, About a girl, You Know You're Right a da ne pricamo o Smells Like Teen Spirit...
- Klinci i te kako znaju za Nirvanu, ti shto slusaju RAP bi i za vreme Nirvane slusali Gangsta Paradise ili tadashnje repere, 2Pac ili shta je vec bilo tad...
- Helanke, duge tapirane kose, kajle, brza kola, silikon cice, prstenje od po 300gr, spicaste gitare..... :povrac:

:mrgreen: :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Oct 2009, 16:40

Dobro, nije se to mnogo promenilo, onda je bio cock rock, helanke, tappinzi, natapirane kose i tekstovi o karanju, alkoholu i žurkama, sad su ove hip hop/r'n'b baje ubacili i kajle, utoke i kola. U osnovi je isto, samo što ovi potonji nemaju potrebu za instrumentalnim iživljavanjem. A i klinci se sad lože na njih, kao što su na Van Halen početkom osamdesetih (a sad su ih zaboravili). Ali svaka roba ima svog kupca.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Oct 2009, 16:44

nebojsak wrote: Ali svaka roba ima svog kupca.
:ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Oct 2009, 17:42

nemanjavelimirovic wrote:
nebojsak wrote: Ali svaka roba ima svog kupca.
:ziveli:
Samo siroti Tartufa nema, osim Dersua. :P :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Oct 2009, 18:42

khm, htedoh reci tuznim smajlijem, da niti je rep kola, kajle itd, niti je ovo sto se sada slusa rep, niti je rep nekvalitetna muzika.
okej je misliti da je nesto bezveze, ali ko tako olako odbacuje rep kao zanr, jednostavno nije dovoljno upucen i to je to. da ne pominjem sto ja slusam doticni zanr, a i nirvanu, pa sam, valjda, neki izrod, sta li.
takodje, je okej reci 'meni je ovo govno', ali 'rap. rap!!' je tolko tendenciozno, neukusno i teen da sam hteo odmah da se svadjam, ali se setih one 'someone is wrong on the internets' i 'fighting on the internet is like special olympic'. mislim, da je to reko neki dovla rakija fajt od petnes ljeta, pa neka, al dersu je covek, pa sam se smorio.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Oct 2009, 20:15

Doolio wrote:khm, htedoh reci tuznim smajlijem, da niti je rep kola, kajle itd, niti je ovo sto se sada slusa rep, niti je rep nekvalitetna muzika.
okej je misliti da je nesto bezveze, ali ko tako olako odbacuje rep kao zanr, jednostavno nije dovoljno upucen i to je to. da ne pominjem sto ja slusam doticni zanr, a i nirvanu, pa sam, valjda, neki izrod, sta li.
takodje, je okej reci 'meni je ovo govno', ali 'rap. rap!!' je tolko tendenciozno, neukusno i teen da sam hteo odmah da se svadjam, ali se setih one 'someone is wrong on the internets' i 'fighting on the internet is like special olympic'. mislim, da je to reko neki dovla rakija fajt od petnes ljeta, pa neka, al dersu je covek, pa sam se smorio.
Znam gde je upuceno ovo oko rap-a (i meni i dersuu)...ja sam samo hteo da budem onako malo oshtriji, naravno da ima kvaliteta u svakoj muzici, i naravno da ja ne gotivim RAP, osim Beasty Boys, ali me je malo iznervirao Dersuov stav o Nirvani pa sam bio mozda malko previshe oshtar po svim pitanjima...tako da ...MY bad.. :ziveli:

vasko

Post by vasko » 22 Oct 2009, 20:46

Dersu Uzala wrote:Nema tajne. Povladjujes najnizoj intelektualnoj populaciji i eto uspeha.
eh

Dersu Uzala wrote:Nirvana su americkim tinejdzerima (posto ih ama bas niko drugi nije ni slusao)
eh

Dersu Uzala wrote:Ta ista americka tinejdz populacija je danas potpuno zaboravila Nirvanu.

kurt je sa 50 miliona dolara godisnje "najplaceniji" mrtvi umetnik prosle godine

jel si ti ovo pisao ili ti je neko upao na nalog?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Oct 2009, 21:03

nemanja:
ne znam sto si se pronasao, mislim, samo sam dersuu rekao, evo citam tvoj post i ne kontam sto bi mislio da sam tebe iskritikovo:)

kurtrose

Post by kurtrose » 22 Oct 2009, 21:28

Nije mi jasno, jel i dalje Nirvanu slusa najniza intelektualna populacija!? I jel se to odnosi na Americku populaciju ili globalno gledano?!
Ja mislim da je to veoma ishitrena izjava, pre bih se slozio sa konstantacijom da je NIrvanu slusala finansijski najugrozenija populacija u Americi na pocetku, i oni su u njihovoj agresivnosti verovatno videli sebe, svoje emocije i stavove povodom svog stanja! I ne smatram da su ti ljudi spadali u "nizu intelektualnu populaciju", vec da ih jednostavno zivot nije mazio... A kako je Nirvana postala svetski popularna i poznata, svi ljudi, tj ljudi svih staleza, su skontali da je u pitanju jedan jebeno, strasno dobar bend, i zato su i opstali toliko godina na svetskoj sceni...

Post Reply