Kako moze da bude , molim te objasni mi... ajde da si reko tehnicki pa da te shvatim ozbiljno ali ovo sto si napisao je smesno...migor8 wrote:Stanko wrote:I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija...
Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?
Kad upoznam nekog, posle kolokvijalne razmene imena postavljam pitanje: "Cepelin ili Parpl?"
Ako odgovor nije "Cepelin" ili "Ne slusam ti ja te Metalike" prekidam dalju konverzaciju jer sa takvom "osobom" nemam sta da pricam
Ako odgovor nije "Cepelin" ili "Ne slusam ti ja te Metalike" prekidam dalju konverzaciju jer sa takvom "osobom" nemam sta da pricam

uhcccira wrote:Kad upoznam nekog, posle kolokvijalne razmene imena postavljam pitanje: "Cepelin ili Parpl?"

Ritchie, don`t be mad man, it`s only roukarolRitchieB wrote:Kako moze da bude , molim te objasni mi... ajde da si reko tehnicki pa da te shvatim ozbiljno ali ovo sto si napisao je smesno...migor8 wrote:Stanko wrote:I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija...

Vid richi nisam hteo u nick da te dirnem, ali jednostavno morsove stvari me razvale svaki put, kad cujem Sometimes I Feel Like Screaming, rock ne ide mnogo dalje od toga
u mojoj glavi bar. I muka mi je vise da dodajem - PO MOM MISLJENJU, pa bem mu oca, ako sam napisao nesto, to je moje misljenje, a ne univerzalna kosmicka istina i univerzalno kosmicko pravilo.
Volim ja i Richija, Temple of the King mi je mozda jedna od all time favs... Ali moj glas ide Morse-u

Volim ja i Richija, Temple of the King mi je mozda jedna od all time favs... Ali moj glas ide Morse-u

- mislim_stvarno
RitchieB wrote:"Purple ima tek po neku zanimljivu pesmu"... u mad?
mislim_stvarno wrote:purpla koji je imao tek po neku zanimljivu pesmu u kasnijem radu, dok danas nemaju ni tu neku...
RitchieB wrote:Sta hoces da kazes da su "CODA" i "In through the out door" podjednako dobri kao LZ I/II/III ?
mogao si da procitas sta sam pisaomislim_stvarno wrote:Ko zna dokle bi dosli cepelini (ili bolje da kazem koliko bi nisko pali) da su nastavili sa radom, i poceli da menjaju bubnjare, s obzirom na to u kom pravcu ih je vec tada Page vodio ("pastirski rock" na britanski nacin ).

Ali ovo nije tema poredjenje blekmura i pejdza, kao ni blekmura iz reinboua i pejdza, nego dip parpla i led cepelina.RitchieB wrote:Ritchie je imao daleko produktivniju karijeru nakon Purplea -- > Rainbow i zlatne godine sa Dio-m... Rainbow Rising po meni najbolji album ikad sastavljen, true epic metal, za razliku od Pagea koji je posle Zeppelina nestao.

Ako i krenemo da poredimo, Page je zajedno sa Iommiem imao ogroman uticaj na sve moderne hard rock/heavy metal bendove, dok je Blekmur, imao znacajan uticaj jedino u power (zajedno sa Diom) i neo-classical (opet ne sam, pored Lorda, to sto volite Ricija i Yngweia vam nije izgovor da zaboravljate Randy Rhoadsa

Slusao sam, i bilo mi je skroz...Stanko wrote:Pa nije ovo sve istinane znam jesi slusao noviji parpl, ja na primer bas volim te albume
i stvarno ima genijalnih pesama, samo sto vise nije onaj isti parpl. I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija... Sve u svemu, nisu oni uopste izbledeli, samo su matori, spustili su loptu, ali i dalje sviraju valjano
A cepelini su mi oduvek bili antipaticni

mislim da je ipak ovime sve receno...RitchieB wrote:Sve je to subjektivno;
Volim i ja DP, dosta, i rainbow sa diom, ali jedino sto meni bas prija od DP su albumi "In Rock", "Fireball", "Machinehead", "burn" i "stormbringer", ali ova dva poslednja vise smatram whitesnakeom nego dpom. Osim tih albuma, ostali imaju tek neke zanimljive pesme...
Live moram parplima da skinem kapu, tu su konstantno dobri (i matore koncerte koje sam gledao, i gledao sam ih u bgu) za razliku od cepelina koji su imali i raspad snimke sa koncerata

Ma ok druze, postujem sve ali samo sam hteo objasnjenje.
Iskreno, ne bih otisao na DP koncert kada bi svirali samo novije stvari (post Blackmore)...
Jebes koncert gde nema Lazy, Highway Star, Speed King i slicno...
Iskreno, ne bih otisao na DP koncert kada bi svirali samo novije stvari (post Blackmore)...
Jebes koncert gde nema Lazy, Highway Star, Speed King i slicno...
Fair enough for memislim_stvarno wrote:Slusao sam, i bilo mi je skroz...Stanko wrote:Pa nije ovo sve istinane znam jesi slusao noviji parpl, ja na primer bas volim te albume
i stvarno ima genijalnih pesama, samo sto vise nije onaj isti parpl. I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija... Sve u svemu, nisu oni uopste izbledeli, samo su matori, spustili su loptu, ali i dalje sviraju valjano
A cepelini su mi oduvek bili antipaticni![]()

Jeba ga, meni su ti mozda i drazi nego matori

Nisu losi ni oni stariji albumi sa Rod Evansom... no, slazem se sa tobom skroz. Dalje od Stormbringera nisam hteo ni da slusammislim_stvarno wrote:
Volim i ja DP, dosta, i rainbow sa diom, ali jedino sto meni bas prija od DP su albumi "In Rock", "Fireball", "Machinehead", "burn" i "stormbringer", ali ova dva poslednja vise smatram whitesnakeom nego dpom.

Page je imao daleko veci uticaj od Ritchija, danas mnoge mozes da cujes kako sviraju kao on... ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura.

- mislim_stvarno
ih, do sad pricate, veliki uticaj na neoclassical, a sad nikog nema kao blekmur...RitchieB wrote: ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura.

salaa.....

Malmsteen raised the bar too highmislim_stvarno wrote:ih, do sad pricate, veliki uticaj na neoclassical, a sad nikog nema kao blekmur...RitchieB wrote: ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura.![]()
salaa.....

- DrGreenthumb
- MF veteran
Raised the bar too fatRitchieB wrote:Malmsteen raised the bar too highmislim_stvarno wrote:ih, do sad pricate, veliki uticaj na neoclassical, a sad nikog nema kao blekmur...RitchieB wrote: ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura.![]()
salaa.....

Ima boljijih i od Malmsteen-a, ne zaboravite ostale zabare u helankama, koj su tek oni uticaj na mlade narastaje imali, whew!
-
Hvala bogu nisam odrastao u osamdesetima
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9d6q3caSO0A&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9d6q3caSO0A&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Riči Blekmur - D San of Melodi and first kazn of Spid, fadr of Hard Rokenzi
Riči Blekmur - D San of Melodi and first kazn of Spid, fadr of Hard Rokenzi
- rockozaurus
Meni, nekako vise leze "babe" nego "zabe"