Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply

Sta vise volite? Led Zeppelin ili Deep Purple?

Led Zeppelin
116
53%
Deep Purple
102
47%

Total votes: 218

RitchieB

Re: Glasanje: Led Zeppelin ili Deep Purple?

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 15:01

migor8 wrote:
Stanko wrote:I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija...
:1:
Kako moze da bude , molim te objasni mi... ajde da si reko tehnicki pa da te shvatim ozbiljno ali ovo sto si napisao je smesno...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 07 Aug 2010, 15:03

Kad upoznam nekog, posle kolokvijalne razmene imena postavljam pitanje: "Cepelin ili Parpl?"
Ako odgovor nije "Cepelin" ili "Ne slusam ti ja te Metalike" prekidam dalju konverzaciju jer sa takvom "osobom" nemam sta da pricam :mrgreen:

Bluesko

Post by Bluesko » 07 Aug 2010, 15:04

cccira wrote:Kad upoznam nekog, posle kolokvijalne razmene imena postavljam pitanje: "Cepelin ili Parpl?"
Ako odgovor nije "Cepelin" ili "Ne slusam ti ja te Metalike" prekidam dalju konverzaciju jer sa takvom "osobom" nemam sta da pricam :mrgreen:
uh :mrgreen:
RitchieB wrote:
migor8 wrote:
Stanko wrote:I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija...
:1:
Kako moze da bude , molim te objasni mi... ajde da si reko tehnicki pa da te shvatim ozbiljno ali ovo sto si napisao je smesno...
Ritchie, don`t be mad man, it`s only roukarol :) :ziveli:

RitchieB

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 15:11

Image

Stanko

Post by Stanko » 07 Aug 2010, 15:29

Vid richi nisam hteo u nick da te dirnem, ali jednostavno morsove stvari me razvale svaki put, kad cujem Sometimes I Feel Like Screaming, rock ne ide mnogo dalje od toga :) u mojoj glavi bar. I muka mi je vise da dodajem - PO MOM MISLJENJU, pa bem mu oca, ako sam napisao nesto, to je moje misljenje, a ne univerzalna kosmicka istina i univerzalno kosmicko pravilo.

Volim ja i Richija, Temple of the King mi je mozda jedna od all time favs... Ali moj glas ide Morse-u :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Aug 2010, 15:32

RitchieB wrote:"Purple ima tek po neku zanimljivu pesmu"... u mad?
mislim_stvarno wrote:purpla koji je imao tek po neku zanimljivu pesmu u kasnijem radu, dok danas nemaju ni tu neku...
RitchieB wrote:Sta hoces da kazes da su "CODA" i "In through the out door" podjednako dobri kao LZ I/II/III ?
mislim_stvarno wrote:Ko zna dokle bi dosli cepelini (ili bolje da kazem koliko bi nisko pali) da su nastavili sa radom, i poceli da menjaju bubnjare, s obzirom na to u kom pravcu ih je vec tada Page vodio ("pastirski rock" na britanski nacin ).
mogao si da procitas sta sam pisao :)
RitchieB wrote:Ritchie je imao daleko produktivniju karijeru nakon Purplea -- > Rainbow i zlatne godine sa Dio-m... Rainbow Rising po meni najbolji album ikad sastavljen, true epic metal, za razliku od Pagea koji je posle Zeppelina nestao.
Ali ovo nije tema poredjenje blekmura i pejdza, kao ni blekmura iz reinboua i pejdza, nego dip parpla i led cepelina. :D

Ako i krenemo da poredimo, Page je zajedno sa Iommiem imao ogroman uticaj na sve moderne hard rock/heavy metal bendove, dok je Blekmur, imao znacajan uticaj jedino u power (zajedno sa Diom) i neo-classical (opet ne sam, pored Lorda, to sto volite Ricija i Yngweia vam nije izgovor da zaboravljate Randy Rhoadsa :D jer je i on imao veoma veliki uticaj, a time sto je otisao u legendu taj uticaj je samo uvecan za razliku od Blekmura koji je otisao u helanke i papuce :mrgreen: ), sto je morate priznati (naravno nista se ne mora, mora se samo umreti :mrgreen: ) daleko veci uticaj... :)
Stanko wrote:Pa nije ovo sve istina :) ne znam jesi slusao noviji parpl, ja na primer bas volim te albume :) i stvarno ima genijalnih pesama, samo sto vise nije onaj isti parpl. I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija... Sve u svemu, nisu oni uopste izbledeli, samo su matori, spustili su loptu, ali i dalje sviraju valjano ;)

A cepelini su mi oduvek bili antipaticni :mrgreen:
Slusao sam, i bilo mi je skroz... :?

RitchieB wrote:Sve je to subjektivno;
mislim da je ipak ovime sve receno...

Volim i ja DP, dosta, i rainbow sa diom, ali jedino sto meni bas prija od DP su albumi "In Rock", "Fireball", "Machinehead", "burn" i "stormbringer", ali ova dva poslednja vise smatram whitesnakeom nego dpom. Osim tih albuma, ostali imaju tek neke zanimljive pesme...

Live moram parplima da skinem kapu, tu su konstantno dobri (i matore koncerte koje sam gledao, i gledao sam ih u bgu) za razliku od cepelina koji su imali i raspad snimke sa koncerata :)

RitchieB

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 15:34

Ma ok druze, postujem sve ali samo sam hteo objasnjenje.
Iskreno, ne bih otisao na DP koncert kada bi svirali samo novije stvari (post Blackmore)...
Jebes koncert gde nema Lazy, Highway Star, Speed King i slicno...

Stanko

Post by Stanko » 07 Aug 2010, 15:38

mislim_stvarno wrote:
Stanko wrote:Pa nije ovo sve istina :) ne znam jesi slusao noviji parpl, ja na primer bas volim te albume :) i stvarno ima genijalnih pesama, samo sto vise nije onaj isti parpl. I iskreno muzicki, meni je Morse bolji od Richija... Sve u svemu, nisu oni uopste izbledeli, samo su matori, spustili su loptu, ali i dalje sviraju valjano ;)

A cepelini su mi oduvek bili antipaticni :mrgreen:
Slusao sam, i bilo mi je skroz... :?
Fair enough for me :)
Jeba ga, meni su ti mozda i drazi nego matori :)

RitchieB

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 15:40

mislim_stvarno wrote:
Volim i ja DP, dosta, i rainbow sa diom, ali jedino sto meni bas prija od DP su albumi "In Rock", "Fireball", "Machinehead", "burn" i "stormbringer", ali ova dva poslednja vise smatram whitesnakeom nego dpom.
Nisu losi ni oni stariji albumi sa Rod Evansom... no, slazem se sa tobom skroz. Dalje od Stormbringera nisam hteo ni da slusam :)
Page je imao daleko veci uticaj od Ritchija, danas mnoge mozes da cujes kako sviraju kao on... ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura. 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Aug 2010, 15:44

RitchieB wrote: ali kazi mi jednog gitaristu da je skinuo Blekmura.
ih, do sad pricate, veliki uticaj na neoclassical, a sad nikog nema kao blekmur... :lol:

salaa..... :)

RitchieB

Post by RitchieB » 07 Aug 2010, 15:50

mislim_stvarno wrote:
ih, do sad pricate, veliki uticaj na neoclassical, a sad nikog nema kao blekmur... :lol:

Malmsteen raised the bar too high :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 08 Aug 2010, 13:16

RitchieB wrote:
mislim_stvarno wrote:

Malmsteen raised the bar too high :D
Raised the bar too fat :mrgreen:
Ima boljijih i od Malmsteen-a, ne zaboravite ostale zabare u helankama, koj su tek oni uticaj na mlade narastaje imali, whew!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 08 Aug 2010, 14:07

Hvala bogu nisam odrastao u osamdesetima

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 09 Aug 2010, 10:56

[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9d6q3caSO0A&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9d6q3caSO0A&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

Riči Blekmur - D San of Melodi and first kazn of Spid, fadr of Hard Rokenzi

rockozaurus

Post by rockozaurus » 07 Sep 2010, 11:27

Meni, nekako vise leze "babe" nego "zabe" :mrgreen:

Post Reply