Jimi Hendrix

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

LazaRocker

Re: Jimi Hendrix

Post by LazaRocker » 02 Jul 2008, 23:57

Jos jedan razlog da ga obozavam :lol: . Kakav kralj :rlol: :rlol: :rlol: ! Manje vise sto to misli mozda je i upravu kad se tolko bavio Hendriksom, al' da to istrazuje i sto je najbitnije tvrdi da je tako... Jebote, Rade for the president!!!
A kad smo vec kod Hendrixa, jel' zna neko kome je posvecena Hey Joe?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 03 Jul 2008, 00:05

LazaRocker wrote:Jos jedan razlog da ga obozavam :lol: . Kakav kralj :rlol: :rlol: :rlol: ! Manje vise sto to misli mozda je i upravu kad se tolko bavio Hendriksom, al' da to istrazuje i sto je najbitnije tvrdi da je tako... Jebote, Rade for the president!!!
A kad smo vec kod Hendrixa, jel' zna neko kome je posvecena Hey Joe?
Joe-u? :mrgreen:
Had to do it... :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 00:15

e rocket nisam znao covece sta odma na krv i noz... e to menja pricu iz korena... nisam znao da tako gospodin tocakovic misli... ja sam mislio da je to sve bullshit jer o americi ume dosta da se preteruje a i istina je sama po sebi preterana tako da nemozes da razaznas sta je sta... mislim te operacije koje je cia izvodila su zapravo postojale... e sad neam pojma, ali ako tocak kaze, kojem je stvarno hendza bio idol nevidjen... eehhh...
moracu da quotujem ramba na ovom... "HEJ JIMI... KOJI SI SE ***** DROGIRO... SAD BI SAMNOM U BENDU SVIRO... IMO BI PEDES MARAKA PO KONCERTU... BOLI TE *****..." izvinjavam se zbog hard languagea tako je nazalost u originalu xD xD xD

hey joe nije hendrixova pesma...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2008, 00:20

"CIJA, snajka, CIJA... Pola sveta su upropastili!!!" :lol: :lol: :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 00:24

ma oni su najveci foliranti.. kgb je za njih bio majka... a i cia je regrutovala na tone bivsih nacista koji su je malo ojacali kao npr. hajnrih miler... tokom sovjetske blokade berlina, amerikanci su izgradili jedan ogromantan tunel u kojem su bili uredjaji za prisluskivanje i godinu dana su "spijunirali" ruse.. fala bogu pa su rusi isti dan saznali za tunel pa su ih hranili dezinformacijama... neznam zasto sam vam ovo ispricao... Oo

LazaRocker

Post by LazaRocker » 03 Jul 2008, 09:29

Izvinjavam se, ja mislio njegova, onda je obradio verovatno, nalazi mi se u njegovoj kompilaciji najvecih hitova.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2008, 09:31

^ Zato shto zhelish 1000 postova do koncerta Return To Forever :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 10:35

al to je prekpreksutra...

oldfishermanblues
Mojo Priest

Post by oldfishermanblues » 03 Jul 2008, 10:58

U diskusijama o muzičarima trudim se da ne koristim kategorije najbolji ili najveći...
Jimi se koristio isprekidanim rifovima, rasturajućim feedbackom i srceparajućim wah-wah pedelama, svirajući svoj Fender Stratocaster iza leđa i iza vrata, pa čak i zubima svojim je showom privukao i mnoge poznate muzičare (Eric Clapton, Jeff Beck,...) na svoje svirke.
Ipak ja na Jimija gledam kroz bluz prizmu i na taj način ga slušam i analiziram.
...Ponesena asocijacijom mala digresija: Ko je gledao video znaće - Jimi na Buddy Guyevom koncertu.

Slažem se da je imao dosta momenata kada je njegovo eksperimentisanje bilo manje ili više dosadno za prosečnog slušaoca, ali moje je mišljenje da, čak i da je hipotetičiki 90% vremena proteklo tako, ostaje nam 10% istorijskih muzičkih dragulja.
Jimi Hendrixov uticaj danas se vidi u sviračkom stilu muzičara na potezu od Robina Trowera do Living Coloura do Steviea Raya Vaughana...i dalje...Malo li je?

Postovi o prevaziđenosti su me asocirali na izjavu jednog mladog akademskog slikara. Parafraziram:
''Šta je to uradio Leonardo, a da ne mogu i ja. Možda čak i bolje!''

Druga stvar...priča o alkoholizmu i narkomaniji...Mnoge muzičke ikone tadašnjeg doba u koje se sada kunemo su išle tim putem, neki su preživeli, a neki ne...Verovatno su i neki od idola pošiljalaca ovakvih postova među njima. Mislim kada bi napravili listu muzičara alkoholičara il narkomana da bi ona bila podugačka...Naravno na ovaj način ne opravdavam konzumente gore pomenutih sredstava, ali mi je smešno konstantno izvlačenje određenih događaja iz konteksta vremena i njihova površna analiza.

Ima dosta dece i omladine...i ja sam bio takav...odrašće...neki će odrasti...

Anegdota:

In 1967, the year Jimi Hendrix became the toast of London, a bartender at a working-class pub in Liverpool mistook the rock star for someone far less glamorous.

"Sorry, mates, we can't serve your sort in here," the crusty old barkeep told Hendrix and his bandmate, Noel Redding. "We got rules, you know."
Hendrix and Redding puzzled over the bartender's rebuff. Both musicians wore purple scarves around their necks and "halos of frizzy hair," Cross writes. Hendrix was dressed in wine-red velvet trousers, a frilly pirate shirt, ancient British military jacket and black cape.

Hendrix wondered if he was being discriminated against because of his skin color, though such problems were unusual at the time in England.

His second thought was that his military jacket, a relic of the glory days of the British Empire -- purchased at a flea market -- might be offensive to English war vets. It had given him problems before.

When pressed for an explanation, the bartender angrily pointed to a sign on the door.

"If we let one of you in, the whole goddamn place will be full of your sort, and that's no way to run a pub," he bellowed.

Redding collapsed in a fit of laughter after finding a circus poster on the pub door, with a note below it that read, "No Clowns Allowed."

"There's a circus up the street, and this chap doesn't want any clowns in here," Redding told an incredulous Hendrix. "He thinks we're clowns."

jolana

Post by jolana » 03 Jul 2008, 11:48

pa nego sta je i bio nego klovn, hahaha JACK OF TRADES THE WIZARD najaci muzicar svih vremena maj fejvorit

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 15:19

cak je sama pojava hendrixa u engleskoj zblizila mnoge muzicar.. evo naprimer claptona i townshenda... likovi koji uopste nisu kontaktirali jedan sa drugim odjednom postaju drugari(!?!?!?) a povod je new guitarist in town... itd.. itd... ja sam cuo za trip na woodstocku kad je hendza odlazio mrtav pijan droziran i sve, bukvalno su ga vukli i cuje neko na bini cepa... kaze hendza: mnogo dobro svira ovaj momak... mnogo dobro svira... bice od njega nesto... i tako jedno 10ak puta dok su ga odvodili... xD ... a da decko na bini je bio carlos mexicanos...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jul 2008, 15:25

Džimi je često glumio da je "high", da bi ga budale ostavile na miru.

Kako znam da je ta priča istinita? Pa, popijte samo tri čaše votke i izađite da svirate, pa da vidim kako će to zvučati.

Ajmo činjenice - u danima slave, Džimi je svaki dan ponešto snimao u studiju. Uglavnom je sve što je odsvirao bilo muzički lucidno koncipirano (i genijalno, je li). Na koncertima - a bilo ih je užas mnogo - uvek je mogao da izdrži do kraja, da zabavlja publiku, da se seti gde je početak a gde je kraj pesme, i da svira genijalno kako je on umeo.

Nemoguće je da bi stigao da sve to odradi totalno razbijen. Čovek ne može da uradi mnogo toga "pod uticajem", to je medicinska činjenica - sve i da je bio Supermen, poklekao bi da se razbijao toliko koliko "mitološke priče" tvrde da se razbijao.

Previše je mitova o Džimiju...

...a i droge su bile drugačije, ruku na srce - mnogo manje "potentne".

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 15:28

ma on je u principu uvek bio high, tako je sve dozivljavao i to je verovatno najveci razlog zasto je izbegao vojsku i postao muzicar... inace bi mogao da prodje kao jedan od 75 hiljada njegovih sunarodnika, ostavljen u nekoj mocvari u vietnamu...

jolana

Post by jolana » 03 Jul 2008, 15:29

prico je Jeff Beck u jednom intervjuu kako i zasto je poceo da koristi debele zice:

kaze ,na jednom koncertu ,kad se upoznao sa Jimiem , a ovaj tom prilikom gledao njegovog strata, Jimi mu gleda o8 zice, i pita ga :" why do you use these rubberbands, get some real strings"

i tako beck otkrio 011 hehe

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2008, 15:31

zato je fala bogu jimi imao cevape kakve leskovac nema... i on i stivi...

Post Reply