R. M. Točak
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: RM Tocak
pa ima i dobrih textova...
Ma samo reci hvale za Tocka i Smak!!!!!!!Nesto izuzetno,sto Srbija nikada nece imati....
Tocak je broj jedan u svetu!!!!
Tocak je broj jedan u svetu!!!!
broj jedan posle chuck norrisa...
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Pa dobro, Cak norisu ne treba SPS da formira vladu.
Smak je keva...
... i po textovima
i po sviranju
i po pevanju (pre Najde)
i po svemu
Smak je keva...
... i po textovima
i po sviranju
i po pevanju (pre Najde)
i po svemu
a sta sa biskom? pitao si jel zna neko ko je, ja odgovorio a ti nisi rekao sta s njim..
- LazaRocker
Ok, prenecu. BTW, Deki, juce sam ti bio u rodnom kraju i kao i svake godine imate najtopliju vodu na bazenu u srbiji...dejankuki wrote:Ovde moooram da se umesam, ... na Kursumlijskoj Gitarijadi "Nesa Patos" jedne godine je pobedio Kramer, a druge mi tj. moja grupa Lavirint iz Knjazevca... Vrlo dobro se znam sa Dejanom (bubnjarem) pa ako mozes pozdravi i njega, i sve ostale clanove Kramera...LazaRocker wrote:Inace Najda mi komsija, i svirao sa mojim nastavnikom muzickog u Krameru(Aleksandar Ristic, klavijature).
- MICKEY
Ma nista, upoznao sam skoro coveka.Duane wrote:a sta sa biskom? pitao si jel zna neko ko je, ja odgovorio a ti nisi rekao sta s njim..
On je upoznao Tocka i Kepu i, takoreci bio kum SMAK-u.
Dobro, to ste i znali. A da li ste znali koliko je "Biski" napravljeno i zasto?
Gospodin o kome je rec je ucinio jednu veliku uslugu ovoj grupi, zbog cega je i zaglavio tvorza(sto je i opevano u Biski 1)
Tada je imao 21 god i Tocak mu je obecao da ce mu toliko pesama posvetiti.
Od tih 21, izdato je 4 (ako se ne varam): Biska, Biska 2, Biska 16 i Bika 18.
- Guitar_thrill
- MF veteran
izdato je sja mislim svih 21 samo sto se ne zovu sve Biska....bar sam ja tako cuo.....a sta im je ucinio pa je zaglavio u zatvoru?MICKEY wrote:Ma nista, upoznao sam skoro coveka.Duane wrote:a sta sa biskom? pitao si jel zna neko ko je, ja odgovorio a ti nisi rekao sta s njim..
Gospodin o kome je rec je ucinio jednu veliku uslugu ovoj grupi, zbog cega je i zaglavio tvorza(sto je i opevano u Biski 1)
hmm... nisu 4 ima ih vise definitivno samo kako reche thriller imaju drugavija imena, biska 1 2 16 18 se tako zovu al onda imas biska 13 se zove zivim cini mi se da sam negde cuo i 14...
Za Točka koji je CAR sve pohvale, kao i za band. I Najda i Boris su dobri vokali, čini se da je po mugućnostima Boris nešto jači, ali ostaje taj problem da zaista ima sekvenci u pesmama gde se ne može provaliti šta čovek peva. Što se Točkovog zvuka tiče, gledao sam 90ih 2-3 višečasovna tv intervjua sa njim. U pogledu opreme on je kao BB King-jedna gitara i pojačalo, ništa više. Sećam se da je na pitanje o opremi napravio kiselu facu i rekao nešto u fazonu: "...da, terali su me svojevremeno da probam razne efekte, neki dobri gitaristi puno korite Wah-wah, ali ja u principu najviše volim pojačalo sa dva kanala i distorziju na pojačalu". I zaista, to je cela priča, ko je gledao koncerte zna, ko nije ima na youtube-u. Što se tiče specifičnih zvukova koje je u stanju da proizvede (primer Zajdi, zajdi, live na Youtube-u), to proističe iz njegove tehnike sviranja prstima umesto trzalicom, ali i čestim menjanjem vrednosti volume i tone-a na potenciometrima u toku pesme (što se takođe da primetiti na pojedinim snimcima).
- MICKEY
Mislim da im je pozajmio tudje pare da kupe opremu, ali nisam siguran (bilo mi nezgodno da pitam coveka).Guitar_thrill wrote:izdato je sja mislim svih 21 samo sto se ne zovu sve Biska....bar sam ja tako cuo.....a sta im je ucinio pa je zaglavio u zatvoru?MICKEY wrote:Ma nista, upoznao sam skoro coveka.Duane wrote:a sta sa biskom? pitao si jel zna neko ko je, ja odgovorio a ti nisi rekao sta s njim..
Taj Biska je bio mnogo uticajan covek u to doba u Cacku.
pa pazi druze to da tocak svira samo jednu gitaru i pojacalo je skroz netacno, eo ti pogledaj na youtube kako si sam rekao videces da svira vise njih... npr. aria diamond, fender stratocaster standard i gibson onaj sto koristi za jazz... a od pojacala imas marshall neznam tacno koji i vox ac 30... ima verovatno jos... ali sve u svemu vrlo skroman covek, a pruzio je toliko toga muzici... ZIVEO RADOMIR !!!
- DrGreenthumb
- MF veteran
Hehe, nisi ga skapirao, mislio je samo gitara, kabl i pojacalo, zato naglasak na jedna. Mada je taj signature sound uglavnom vezan za Strata iz 60-ih (ili tako nesto) Marshall JCM 800 (ili JMP svejedno), ali ja verujem da najvise utice to sto uglavnom svira prstima pa to daje mnogo sarenije harmonike i zbog toga toliko lako postize taj famozni feedback. Uostalom poslusajte Knopfler-a ili Beck-a i provalicete o cemu pricam. A pojacala i gitara je imao onoliko koliko je mogao/hteo kao i svi ostali, a na svakoj zvuci kao Tocak...Duane wrote:pa pazi druze to da tocak svira samo jednu gitaru i pojacalo je skroz netacno, eo ti pogledaj na youtube kako si sam rekao videces da svira vise njih... npr. aria diamond, fender stratocaster standard i gibson onaj sto koristi za jazz... a od pojacala imas marshall neznam tacno koji i vox ac 30... ima verovatno jos... ali sve u svemu vrlo skroman covek, a pruzio je toliko toga muzici... ZIVEO RADOMIR !!!
Greenthumb me je shvatio...
jes ali i picking tehnika mu je savrsena...