To sve imaju zapadnjaci u gradu velicine 100.000+. i dalje stojim iza izjave da nemamo nista..
Svaka cast Tocku ali on je mozda nesto vredeo pre 30 god, a ovo ostalo ne bih ni da komentarisem.
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
koji trip, a ja sam mislio da si ozbiljan, ok ukapirao sam sadivan ipi wrote:Prijatelju Stalker, ako mislis da mi mozemo da uradimo bilo sta sa: Hello top listom, Tockom, i Van gogom, onda![]()
To sve imaju zapadnjaci u gradu velicine 100.000+. i dalje stojim iza izjave da nemamo nista..
Svaka cast Tocku ali on je mozda nesto vredeo pre 30 god, a ovo ostalo ne bih ni da komentarisem.
Hm.ivan ipi wrote:Ok... ja nisam procitao sve ovo sto ste pisali, ima ga mnogo...i ne znam ko ce ovo moje da cita, ali svejedno, moram da kazem![]()
Prvo mislim da je koncept teme pogresno postavljen.
Prvo, muzicari i muzicka scena se nalaze u zacaranom krugu. MI NEMAMO SCENU. jel hoce neko da mi kaze ko je ovde u vrhu te scene o kojoj pricate? u ovoj zemlji nije nista iskristalisano. ne zna se ko je najbolji ili medju najboljima. nema top lista, nema zastupljenosti u medijima, nema ozbiljnih izdavackih kuca, nema ozbiljne publike, pa onda nema ni para.
mi kao muzicari smo 40 godina u zaostatku za Zapadom. prvo, kazite mi koji je nas gitarista u svetskom vrhu? ili klavijatursta...
Pa ljudi na zapadu imaju fenomenalne muzicare, fenomenalne skole, fenomenalne producente i izdavace. Oni vide potencijal u nekom bendu i sve mu daju. "lovci na talente" otkriju bend, oni su i menadzeri, nadju tom bendu izdavaca, on im da vrhunskog producenta, snime u vrhunskom studiju, i onda ih forsiraju na medijima, trziste amerike i evrope od gotovo milijardu bogatih ljudi, i eto resenja.mi sve to nemamo. imamo potencijal, ali nista osim toga. koliko nasih gitarista ima lampasko pojacalo?! o tome vam pricam....i ko ce onda da plati kome?! i dobro je dok sviramo za dzabe.
ja sam dao 40.000 din za casove gitare, ulozio 1400 evra za opremu,sviram 7 godina i nemam bend i bio bih srecan da sviram i za dzabe.
Da, to bi zaista bilo idealno da to postoji.. al evo, pocnimo sa intervjuovima domacih bendova, sve meni nesto u glavi da ni njih nema mnogo koji su dovoljno ozbiljni da rade intervjuStalker wrote:da ponovim: da nema bar malog profita, metropolis ne bi postojao, zar ne, wooke?
pazi, nisi me skroz shvatio (mada nisam ni dobro objasnio):
ta drim muzička televizija&webstranica treba da bude gigant, da pojede sve konkurente u srbiji, radzumes. pazi, u principu treba da radi nešto slično metropolisu. Ali metropolis je lenj i ne radi lepo. pre svega, važno je da dizajn veb stranice i dizajn televizije bude neupadljiv, ali zanimljiv.
dakle, program bi se sastojao od:
-intervjuova sa domaćim bendovima, muzičarima, producentima (ne mislim samo na neafirmisane, vec na sve. sto se muzičara tice, ne mislim na City produkciju&ti shajzei)
-intervjuova/emisijama o bendovima/muzičarima koji će su najavili dolazak u Srbiju ili neku komšijsku državu.
-muzičkih vesti tipa "izašao novi album tog i tog benda, pa nešto o njima" , "taj i taj bend najavio album, pa nešto o njima", "taj i taj bend najavljuje turneju, pa nešto o njima"
- 3 do 5 "hepi aur" programa, dakle puštanje raznih spotova i live snimaka stranih i naših bendova. Podvukao sam NAŠIH jer Metropolis upravo ne radi kako treba za domaću scenu
-recimo od 21h ili 22h svaki dan full snimak nekog certa ili svirke, a recimo da vikendima stalni termin bude u 21h za svirke/koncerte domaćih bendova
-Izveštaja sa svirki, snimanje istih, promovisanje bendova, ploča koje izlaze, festivala itd.
-da se organizuju nekad fazon 2 sata npr alternative, nju vejva, elektronike, bluza, džeza, metala, roka, esida, drouna, regeja itd, da ne bude sve rutinski.
-i još ponešto
sve u svemu, ja lično mislim da bi ovakva televizija imala dobar profit i dobila finu stopu gledanosti.
Pa sam si rekao da nemaš bend. Dakle, još uvek nema šta da ti se vrati, tj na osnovu čega.ivan ipi wrote: Pa naravno da nije! ako sam vec toliko vremena i truda i para investirao u sebe, onda je logicno da mi se vrati, zar ne?
A ujedno ako bi mi se vratilo, ja bih jos vise ulozio sve to gore navedeno pa bih bio bolji, pa bi i za jedan mali deo muzicka scena bila bolja....da se razumemo, ja ne pricam sad samo o sebi, vec generalno.
Mi se ocigledno ne razumemo. ja nemam TRENUTNO bend. imao sam par do sada. i nije mi se vratilo ni 5 posto od onoga sto sam ulozio. ako nesto ne razumes od ovoga sto sam napisao, procitaj jos jedanput pazljivo, pa mi se onda obrati sa konkretnim pitanjemnebojsak wrote:Pa sam si rekao da nemaš bend. Dakle, još uvek nema šta da ti se vrati, tj na osnovu čega.ivan ipi wrote: Pa naravno da nije! ako sam vec toliko vremena i truda i para investirao u sebe, onda je logicno da mi se vrati, zar ne?
A ujedno ako bi mi se vratilo, ja bih jos vise ulozio sve to gore navedeno pa bih bio bolji, pa bi i za jedan mali deo muzicka scena bila bolja....da se razumemo, ja ne pricam sad samo o sebi, vec generalno.
Pročitao pažljivo još jednom, i dalje ne piše da TRENUTNO nemaš bend. Jebiga.ja sam dao 40.000 din za casove gitare, ulozio 1400 evra za opremu,sviram 7 godina i nemam bend i bio bih srecan da sviram i za dzabe.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest