Ujedinjena scena, jaka scena!

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

ivan ipi

Re: Ujedinjena scena, jaka scena!

Post by ivan ipi » 26 Dec 2009, 16:31

Prijatelju Stalker, ako mislis da mi mozemo da uradimo bilo sta sa: Hello top listom, Tockom, i Van gogom, onda :bow:
To sve imaju zapadnjaci u gradu velicine 100.000+. i dalje stojim iza izjave da nemamo nista..
Svaka cast Tocku ali on je mozda nesto vredeo pre 30 god, a ovo ostalo ne bih ni da komentarisem.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Dec 2009, 16:35

ivan ipi wrote:Prijatelju Stalker, ako mislis da mi mozemo da uradimo bilo sta sa: Hello top listom, Tockom, i Van gogom, onda :bow:
To sve imaju zapadnjaci u gradu velicine 100.000+. i dalje stojim iza izjave da nemamo nista..
Svaka cast Tocku ali on je mozda nesto vredeo pre 30 god, a ovo ostalo ne bih ni da komentarisem.
koji trip, a ja sam mislio da si ozbiljan, ok ukapirao sam sad :XD:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Dec 2009, 17:24

:ziveli:

ivan ipi

Post by ivan ipi » 26 Dec 2009, 19:46

Koji sam ja lik, sve me je sad sramota..... :(

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Dec 2009, 20:07

ivan ipi wrote:Ok... ja nisam procitao sve ovo sto ste pisali, ima ga mnogo...i ne znam ko ce ovo moje da cita, ali svejedno, moram da kazem :)
Prvo mislim da je koncept teme pogresno postavljen.
Prvo, muzicari i muzicka scena se nalaze u zacaranom krugu. MI NEMAMO SCENU. jel hoce neko da mi kaze ko je ovde u vrhu te scene o kojoj pricate? u ovoj zemlji nije nista iskristalisano. ne zna se ko je najbolji ili medju najboljima. nema top lista, nema zastupljenosti u medijima, nema ozbiljnih izdavackih kuca, nema ozbiljne publike, pa onda nema ni para.
mi kao muzicari smo 40 godina u zaostatku za Zapadom. prvo, kazite mi koji je nas gitarista u svetskom vrhu? ili klavijatursta...
Pa ljudi na zapadu imaju fenomenalne muzicare, fenomenalne skole, fenomenalne producente i izdavace. Oni vide potencijal u nekom bendu i sve mu daju. "lovci na talente" otkriju bend, oni su i menadzeri, nadju tom bendu izdavaca, on im da vrhunskog producenta, snime u vrhunskom studiju, i onda ih forsiraju na medijima, trziste amerike i evrope od gotovo milijardu bogatih ljudi, i eto resenja.mi sve to nemamo. imamo potencijal, ali nista osim toga. koliko nasih gitarista ima lampasko pojacalo?! o tome vam pricam....i ko ce onda da plati kome?! i dobro je dok sviramo za dzabe.
ja sam dao 40.000 din za casove gitare, ulozio 1400 evra za opremu,sviram 7 godina i nemam bend i bio bih srecan da sviram i za dzabe.
Hm.

Pa eto, to je lepo, ti riljaš i riljaš, i srećan si, i svirao bi i džabe. Zar nije poenta u tome?

Mislim, čemu takvo merilo - popularnost na zapadu? Mislim, da razjasnimo, ja nikako nisam u Truli Zapad Je Sranje Ajmo Naše fazonu, al ovo se non stop nekako provlači kao glavna svrha. A ne bi trebalo da bude. Uostalom, kada pogledaš bendove sa neengleskog govornog područja (ili da budem precizniji - iz nešto drugačijih zemalja sa ne-baš-tako-rokerskom-tradicijom), tu se nekako vidi da je to specijalno pakovano za anglosaksonsko tržište. Dakle, biznis.

Imamo i mi neki mali truli mainstream, koji radi u odličnim (tehničko-hardversko-medijskim) uslovima, i to nam je to, shodno veličini države. Imamo i vrhunske muzičare, a kriterijum "biti u svetskom vrhu" verovatno podrazumeva stalnu prisutnost na zapadu i količinu strana i minuta u medijima. Što se tiče kvaliteta bendova generalno, i ja bih voleo da bude na malo višem nivou, ali to nije moj problem, nego onoga ko želi da bude na tom malo višem nivou, a ne uspeva mu :)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Dec 2009, 22:21

da ponovim: da nema bar malog profita, metropolis ne bi postojao, zar ne, wooke?

pazi, nisi me skroz shvatio (mada nisam ni dobro objasnio):

ta drim muzička televizija&webstranica treba da bude gigant, da pojede sve konkurente u srbiji, radzumes. pazi, u principu treba da radi nešto slično metropolisu. Ali metropolis je lenj i ne radi lepo. pre svega, važno je da dizajn veb stranice i dizajn televizije bude neupadljiv, ali zanimljiv.

dakle, program bi se sastojao od:

-intervjuova sa domaćim bendovima, muzičarima, producentima (ne mislim samo na neafirmisane, vec na sve. sto se muzičara tice, ne mislim na City produkciju&ti shajzei)
-intervjuova/emisijama o bendovima/muzičarima koji će su najavili dolazak u Srbiju ili neku komšijsku državu.
-muzičkih vesti tipa "izašao novi album tog i tog benda, pa nešto o njima" , "taj i taj bend najavio album, pa nešto o njima", "taj i taj bend najavljuje turneju, pa nešto o njima"
- 3 do 5 "hepi aur" programa, dakle puštanje raznih spotova i live snimaka stranih i naših bendova. Podvukao sam NAŠIH jer Metropolis upravo ne radi kako treba za domaću scenu
-recimo od 21h ili 22h svaki dan full snimak nekog certa ili svirke, a recimo da vikendima stalni termin bude u 21h za svirke/koncerte domaćih bendova
-Izveštaja sa svirki, snimanje istih, promovisanje bendova, ploča koje izlaze, festivala itd.
-da se organizuju nekad fazon 2 sata npr alternative, nju vejva, elektronike, bluza, džeza, metala, roka, esida, drouna, regeja itd, da ne bude sve rutinski.
-i još ponešto

sve u svemu, ja lično mislim da bi ovakva televizija imala dobar profit i dobila finu stopu gledanosti.

Wook

Post by Wook » 26 Dec 2009, 23:35

Stalker wrote:da ponovim: da nema bar malog profita, metropolis ne bi postojao, zar ne, wooke?

pazi, nisi me skroz shvatio (mada nisam ni dobro objasnio):

ta drim muzička televizija&webstranica treba da bude gigant, da pojede sve konkurente u srbiji, radzumes. pazi, u principu treba da radi nešto slično metropolisu. Ali metropolis je lenj i ne radi lepo. pre svega, važno je da dizajn veb stranice i dizajn televizije bude neupadljiv, ali zanimljiv.

dakle, program bi se sastojao od:

-intervjuova sa domaćim bendovima, muzičarima, producentima (ne mislim samo na neafirmisane, vec na sve. sto se muzičara tice, ne mislim na City produkciju&ti shajzei)
-intervjuova/emisijama o bendovima/muzičarima koji će su najavili dolazak u Srbiju ili neku komšijsku državu.
-muzičkih vesti tipa "izašao novi album tog i tog benda, pa nešto o njima" , "taj i taj bend najavio album, pa nešto o njima", "taj i taj bend najavljuje turneju, pa nešto o njima"
- 3 do 5 "hepi aur" programa, dakle puštanje raznih spotova i live snimaka stranih i naših bendova. Podvukao sam NAŠIH jer Metropolis upravo ne radi kako treba za domaću scenu
-recimo od 21h ili 22h svaki dan full snimak nekog certa ili svirke, a recimo da vikendima stalni termin bude u 21h za svirke/koncerte domaćih bendova
-Izveštaja sa svirki, snimanje istih, promovisanje bendova, ploča koje izlaze, festivala itd.
-da se organizuju nekad fazon 2 sata npr alternative, nju vejva, elektronike, bluza, džeza, metala, roka, esida, drouna, regeja itd, da ne bude sve rutinski.
-i još ponešto

sve u svemu, ja lično mislim da bi ovakva televizija imala dobar profit i dobila finu stopu gledanosti.
Da, to bi zaista bilo idealno da to postoji.. al evo, pocnimo sa intervjuovima domacih bendova, sve meni nesto u glavi da ni njih nema mnogo koji su dovoljno ozbiljni da rade intervju :?
Sto se tice dolazaka i "taj i taj bend najavio album, pa nesto o njima" to mu dodje za novine jedan pasus, a inace o tome uglavnom cujemo na bilo kojoj drugoj tv stanici, i to traje svega 2 minuta maksimum.. Ne znam, nisam nesto siguran koliko bi bilo pametno da bude tipa "Air ce 10. februara odrzati koncert u Beogradu u okviru Guitar Art festivala. Bend je nastao te i te godine, njihova muzika predstavlja to, to i to.." opet, ne vidim nesto da ima mnogo da se kaze.. Sto se tice snimanja domacih svirki.. To mi je nekako.. ne znam kako da objasnim, hm, povrsno? Koliko puta se desilo da ti odes na neku svirku tako demo bendova i smoris se ko dupe? Ne kazem da ovde NEMA kvalitetnih bendova, daleko od toga, samo se meni cini da ipak se dobre svirke vidjaju i slusaju redje od jednom nedeljno..

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 26 Dec 2009, 23:39

e jebiga, al pazi, treba naci neku caku, ovo ono, ne kazem ja da ce ovo odmah upaliti. treba jedno po jedno polako...ma radilo bi ovako nesto, garantujem ti, samo treba uloziti...i treba nam scena naravno. oko svirki, pa jebiga, reko ne moraju biti samo svirke u pitanju, mogu da stave npr Van Gog u areni pre nekoliko godina, itd itd.. kapiras, ne moraju samo svirke biti u pitanju.

Wook

Post by Wook » 26 Dec 2009, 23:45

Pa jasno, al' uvek treba naci neku caku :wink:
To za koncerte bi bilo super, evo Metropolis pusta koncerte, mada, ne znam tacno kad, ali ponekad uhvatim.. Doduse, uhvatio sam 3-4 puta S&M i jednom Die Toten Hosen [koliko se secam, nesto kasno je islo].. Al' opet, pretpostavljam da nema zajebancije sa download-ovanim koncertima, tipa H.A.A.R.P. ili Live 8 ili tako neki veliki.. Ipak, koliko se ja razumem [doduse, veoma malo] trebaju licence i tako to.. Evo, recimo na MTV-ju je super ideja za World Stage, ali samo da pustaju neke druge snimke..

ivan ipi

Post by ivan ipi » 27 Dec 2009, 10:05

Hm.

Pa eto, to je lepo, ti riljaš i riljaš, i srećan si, i svirao bi i džabe. Zar nije poenta u tome?

Pa naravno da nije! ako sam vec toliko vremena i truda i para investirao u sebe, onda je logicno da mi se vrati, zar ne?
A ujedno ako bi mi se vratilo, ja bih jos vise ulozio sve to gore navedeno pa bih bio bolji, pa bi i za jedan mali deo muzicka scena bila bolja....da se razumemo, ja ne pricam sad samo o sebi, vec generalno.

Mislim, čemu takvo merilo - popularnost na zapadu? Mislim, da razjasnimo, ja nikako nisam u Truli Zapad Je Sranje Ajmo Naše fazonu, al ovo se non stop nekako provlači kao glavna svrha. A ne bi trebalo da bude. Uostalom, kada pogledaš bendove sa neengleskog govornog područja (ili da budem precizniji - iz nešto drugačijih zemalja sa ne-baš-tako-rokerskom-tradicijom), tu se nekako vidi da je to specijalno pakovano za anglosaksonsko tržište. Dakle, biznis.

Pa da, ali koji veliki popularan bend nije kvalitetan?! hoces da kazes da Pantera, Metallica, Megadeath (namerno sam uzeo ove najvece) da nisu kvalitetni?.. a sto se tice ovih Skandinavaca i ostalih, isto vazi da su daleko ispred nas, i mozda to sto pricas i jeste biznis, ali ne bi onaj tamo baja iz izdavacke kuce forsirao nesto sto ne valja, i sto nije kvalitetno.

Imamo i mi neki mali truli mainstream, koji radi u odličnim (tehničko-hardversko-medijskim) uslovima, i to nam je to, shodno veličini države. Imamo i vrhunske muzičare, a kriterijum "biti u svetskom vrhu" verovatno podrazumeva stalnu prisutnost na zapadu i količinu strana i minuta u medijima. Što se tiče kvaliteta bendova generalno, i ja bih voleo da bude na malo višem nivou, ali to nije moj problem, nego onoga ko želi da bude na tom malo višem nivou, a ne uspeva mu :)[/quote]

ivan ipi

Post by ivan ipi » 27 Dec 2009, 10:17

...a sto se tice ovog zadnjeg, i dalje mislim da nemamo dobre tehnicke uslove... ili bolje da kazem da imamo par ( RTS studio 5, mozda neki studio na Pinku) ali je to nedostupno velikoj vecini bendova. Ali jos bitnija stvar je sto nemamo dobre producente. mi nemamo ljude poput Howard Benson-a, Rick Rubin-a, Bob Rock-a, itd. takodje muzicari, pa ovi nasi vrhunski su oprilike osrednji u nekim svetskim merilima. sto ne znaci da oni ne zasluzuju da zive od toga. naprotiv!
Ali mi zaboravljamo da je muzika isto kao i sport. Jel znate vi nekog sportistu koji trenira 3-5 god. i onda je on dodje do vrha, zivi lepo i td.?..a upravo je gomila nasih bendova sa stazom 3-5 god, i zale se kako nema se para i to. dakle mislim da imamo ogroman kvantitet, a malo pravog kvaliteta. i dalje kazem ima potencijala, ali su potrebna velika ulaganja, a mislim da niko nije spreman da ulozi zato sto nravno nece da mu se vrati...kao sto kazem "ZACARAN KRUG" :(

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Dec 2009, 14:51

ivan ipi wrote: Pa naravno da nije! ako sam vec toliko vremena i truda i para investirao u sebe, onda je logicno da mi se vrati, zar ne?
A ujedno ako bi mi se vratilo, ja bih jos vise ulozio sve to gore navedeno pa bih bio bolji, pa bi i za jedan mali deo muzicka scena bila bolja....da se razumemo, ja ne pricam sad samo o sebi, vec generalno.
Pa sam si rekao da nemaš bend. Dakle, još uvek nema šta da ti se vrati, tj na osnovu čega.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 27 Dec 2009, 18:47

nebojsak wrote:
ivan ipi wrote: Pa naravno da nije! ako sam vec toliko vremena i truda i para investirao u sebe, onda je logicno da mi se vrati, zar ne?
Pa sam si rekao da nemaš bend. Dakle, još uvek nema šta da ti se vrati, tj na osnovu čega.
Mi se ocigledno ne razumemo. ja nemam TRENUTNO bend. imao sam par do sada. i nije mi se vratilo ni 5 posto od onoga sto sam ulozio. ako nesto ne razumes od ovoga sto sam napisao, procitaj jos jedanput pazljivo, pa mi se onda obrati sa konkretnim pitanjem :D

nebojsak

Post by nebojsak » 27 Dec 2009, 18:56

ja sam dao 40.000 din za casove gitare, ulozio 1400 evra za opremu,sviram 7 godina i nemam bend i bio bih srecan da sviram i za dzabe.
Pročitao pažljivo još jednom, i dalje ne piše da TRENUTNO nemaš bend. Jebiga.

Btw, poznato je da ja nisam fan obaveznog zarađivanja na muzici, ali ako za 7 godina nisi uspeo da povratiš 1400 evra, onda nešto drugo tu nije u redu.

ivan ipi

Post by ivan ipi » 28 Dec 2009, 08:27

Dobro, ti si ocigledno jedan od "onih" ljudi koji vole da podje****** :lol:
Prvo ja nisam rekao da sviram u bendu 7 godina. za razliku od nekih, mene bi bilo sramota da sviram a da pritom nisam
dovoljno ovladao teorijom i tehnikom da mogu makar nesto da ponudim svojom svirkom. tako da prvih 3-4 godine ne racunaj. a ovaj, ako si ti zaradio 1800 evra za 4 god, onda bih te zamolio da podelis sa mnom (i sa nama) tvoju tajnu uspeha, i da mi kazes koju vrstu muzike sviras :) . Siguran sam da bi bilo mnogima zanimljivo tvoje resenje. Iskreno govoreci, ja samo taj novac mozda i mogao zaradim svirajuci tezge (uglavnom pop i yu rock) ali nisam zeleo. Kao i verovatno vecina nas ovde. A ako mislis da ja nisam dovoljno dobar muzicar i gitarista, ja bih te pozvao da svratis kod mene, da cujes otprilike kako i sviram i zvucim :ziveli:
P.S. Ja imam "bolju" polovinu benda - sebe (gitaristu) i brata(bubnjara). tako da ako znas nekog dobrog basisitu, ti mu javi da mu je obezbedjen extra angazman :lol: ....naravno, zafrkavam se za ovu "bolju" polovinu.. :mrgreen:

Post Reply