Tajna uspeha Nirvane?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Tajna uspeha Nirvane?
Dulio, nisam znao da Nirvana sladoledi spadaju u tvoju prehrambenu nišu... 

Meni su oni sa pisevima braon keksa hit. Tj, bili, dok su bili niche. Sad su već mejnstrim.
eto, ne moze covek da kaze nisa na forumu, a da ga to ne markuje za ceo zivot:)
haha, pa jbga kad se ložiš oćeš da se praviš pismen, trpi sad hhehehehihhohoh 
a nebojša naravno dosledan kao i uvek, ne može ni sladoled da jede ako nije andergraund

a nebojša naravno dosledan kao i uvek, ne može ni sladoled da jede ako nije andergraund

zapravo, stvar je obrnuta, nisa je prilicno debilna rec, al mi ne pade nista drugo na pamet:) toliko o mojoj pismenosti:)

vidi ga sad što je lažno skroman, pravi se nevešt c c c... ćuti bre tamo mazalo i malaj! ili što bi poznati bg slikar Mileta Mikarić reko jednom mom drugu isto mazalu koji voli da se u sve razume i pametuje: "glupi slikaru, slikaj!"Doolio wrote:zapravo, stvar je obrnuta, nisa je prilicno debilna rec, al mi ne pade nista drugo na pamet:) toliko o mojoj pismenosti:)

Nemate pojma. Sad jedem neki self-made. Izvadio sam stari led iz friza i obojio ga starim senfom. To je ukus, a ne ova korporativna sranja.
tako je nebojša, samo diy fazon. svaki, pa i takav simboličan doprinos u borbi protivu zlih korporacija je bitan. ne smemo posustati nebojša! sam svoj sladoledžija pa nek crknu dušmani!
Mada, zajebo sam se što sam obelodanio ovo
Da se kladimo da će postati hit dok dlanom o dlan, čim ga spaze Algidini i Deltini agenti po forumu.

zajebo se jesi. ti korp. agenti i dolaze na ovaj forum specijalno zbog tebe, svesni da takvom kreativnom geniju može u svakom trenutku da sevne kreativna varnica.
a naročito ako ga neko isporvocira, neki insajder recimo
a naročito ako ga neko isporvocira, neki insajder recimo

Ja mislim da sam konačno ukapirao gde je nesporazum. Ti posmatraš muziku kao apsolutnu muziku, a pop (opet da naglasim, pop kao popularna kultura, ne kao Pet Shop Boys) nije i neće nikad biti apsolutna muzika. Mene je recimo sramota kad slušam loš tekst. Može da mi svira najjača postava na planeti, ali ako je tekst odvratan, ja to ne mogu da svarim. Onda neka rade isključivo instrumentalnu svirku. Dakle ako postoji pevanje, koje nije samo smenjivanje vokala, onda je tekst jako, jako bitan. Neko ti nešto priča. Možeš da budeš nezainteresovan za to, ali onda si zapravo nepristojan.sub_zer0 wrote:Ja sam licno orijentisan ka samoj muzici, melodiji i Marshall/Boogie full stack-u. Reci su za mene za pesnike i zbirke, ne kao centralna tacka sa muzikom kao propratnom pojavom
Ja sam više okrenut stvaranju muzike, jer mi je to nebrojeno mnogo puta lakše. Dobar tekst... uh, to traži nešto drugo. Budući da sam čuo mnogo dobrih muzičara, a jako malo dobrih tekstopisaca, mora biti da taj tekst nije za podcenjivanje.
Idealno je da muzika i tekst budu podjednako dobri, ali to se retko dešava. Nirvana je imala dobre tekstove i onako svirku... Na svirku me nisu uhvatili. Tekstovi nisu da me bace u nesvest, ali su definitivno iznad proseka. Ko ima šta da kaže, i treba to da kaže. Nekad je to forma koja je prijatnija, nekad nije. Munkov "Krik" nije prijatan za gledanje, ali je to mnogo jaka i mnogo bitna slika, bez obzira što nema "glanc" te vrste da bilo ko želi da je smesti u konferencijsku sobu u firmi, ili u trpezariju na gajbi. U krajnjoj liniji, taj raspadnuti zvuk je možda jedina stvar koja podseća na svet kakav zaista jeste.
Nego nešto razmišljam... ovih dana sam intenzivno strugao ogrevna drva za kuću, pa ono... nije da sam radio u pilani, ali tu je negde... I sad, da li mislite da je to dovoljno da konačno ukapiram Nirvanu, ili ipak moram da nabavim taj USA pasoš?

džaba ti i soška jer pre bilo kakvog kapiranja kod Nirvane se najpre oseti ta sirova energija, gruvanje ritam sekcije Grola i onog ujaka Novoselića, i Kurtov primalni krik ranjene pume koji se savršeno uklapa sa zvukom đitre. sam taj njihov zvučni potpis je poruka, tekst ti samo potvrđuje ono što je rečeno zvukom koji su izgradili kao bend. ako te to nije pogodilo onda, neće ni sada, niti će ikada. ali eto, postoje i takvi ljudi kao ti pa žive, i to je kulKristijan wrote:da li mislite da je to dovoljno da konačno ukapiram Nirvanu, ili ipak moram da nabavim taj USA pasoš?

- Rocket Roll
Znate kako je Eliot govorio? Pesnik ne treba da doživljava emociju, nego da je prenese drugima. Kad slušam Nirvanu, u svakoj pesmi kockice padaju na pravo mesto: svi elementi pesme su se zaverili da u meni izazovu samo to-i-to osećanje, i ništa više. "Polly (Wants a Cracker)" ne bi išla uz neku besnu "jedna noga na monitor" solažu. "Heart-Shaped Box" ne bi išla uz neki neparni metal-rif.
A tekstovi im ne prave grešku "ja mislim, ja osećam" nego su skup slika. "Kada Zagreb izranja iz sna, čekaju ga konduktera dva da ih poveze na Remizu, da razbiju lozom krizu." Da je to pisao Hetfild, verovatno bi glasilo: "U rano jutro, mamuran, izlazim u grad, shvatam da živim u palanci ali mi je ipak simpatična, nagazna mina mi je oduzela vid, oh, Gospode, spasi me." I naravno da je takav pristup lošiji - to može svako da napiše, ali retko ko primećuje tako upečatljive slike: dva konduktera, Poli hoće keks, kako te ona gleda kao ribu.
A tekstovi im ne prave grešku "ja mislim, ja osećam" nego su skup slika. "Kada Zagreb izranja iz sna, čekaju ga konduktera dva da ih poveze na Remizu, da razbiju lozom krizu." Da je to pisao Hetfild, verovatno bi glasilo: "U rano jutro, mamuran, izlazim u grad, shvatam da živim u palanci ali mi je ipak simpatična, nagazna mina mi je oduzela vid, oh, Gospode, spasi me." I naravno da je takav pristup lošiji - to može svako da napiše, ali retko ko primećuje tako upečatljive slike: dva konduktera, Poli hoće keks, kako te ona gleda kao ribu.
bravo Rocket!