Kristijan wrote:Meni je jedino truo onakav nastup u diskusiji, a za Nirvanu ne bih mogao manje da marim ni da se ekstra potrudim.
Postoji jedan određeni sled događaja kad god se Dersu pojavi. Istovaruje tone i tone priče, u nadi da će da podavi i pomlati inoverne, da će od količine slova da se svi isprepadaju i da priznaju da je on u pravu, a kad se ipak desi da je neko preživeo "artiljerijsku pripremu terena", onda se koristi univerzalno "escape" dugme - "Ja imam USA pasoš, možete da mi pljunete pod prozor". Čovek bi mogao lepo da se potrudi da nabavi e-mail adrese svih onih mangupa koji su ga tokom školovanja gađali u potiljak iz poslednjih klupa i da im napiše "Duvajte ga gubitnici, ja sam građanin US of A! Utata!" a ne da nas sistematski smara kad god ga drma nesanica.
Dersu, imati stav je jedno, a biti nadrndani smarač koji neprekidno upućuje sitne uvrede je nešto drugo. Samo ti nikad nećeš ukapirati razliku.
Kristijane, ja pokusavah sa tobom ljudski, ali ne ide. Pokusavam i dalje, dok me ne dovedes do ocaja. TI ne kapiras, mada cenim da nije to lako ni primetiti, i pri tome nisam sarkastican, da je vrlo zajeban taj tonalitet kojim ovde vecina pojedinaca iznosi svoja neka razmisljanja. Sva ta razmisljanja su 'argumentovana', kao recimo i tvoja neka razmisljanja na neku trecu totalno irelevantnu temu ovde, na ovoj temi. Svi mi imamo pravo da iznesemo svoja razmisljanja. Ali postoji ogromna razlika u merodavnosti, koliko god da to tebi smeta i koliko god da je ja konstatujem bez takta, a mogao bih da to konstatujem u rukavicama da bih se , Boze mili, svima dopao, sto mi u ludilu nije cilj. Dovoljna je 'zrtva' od mene sto uopste bitisem medj starim sugradjanima. Koliko ti ucestvujes u suzivotu, sazivotu ako hoces, istomisljenika ili (ne mogu da kazem expatriota) ali recimo ljudi iz tvoje branse ali u Japanu? Ili Australiji. Verovatno dobar deo vremena provodis na poslu, a online cenim da dobar deo vremena provedes upravo na ovom forumu. Mozda i najveci. Mani predstavlja 'nadljudski' trud da se ovde pojavim, ali i neproicenjivo zadovoljstvo. Ne zbog toga sto me ispunjava da me neko 'cuje', nego sto baratam mnogim informacijama ili resursima koje ljudi traze, zanima ih, a ja mozda nabasao. Ako nekoga bas zanima sumo rvanje, verovatno nisam osoba koju bih preporucio kao izvor merodavnih informacija.
Ono sto me iritira u tvom stavu u stvari, ti si covek koji ima neka poslovna i zivotna iskustva, i tebi su ta iskustva vrlo bitna i merodavna, i spominjao si ih, i niko nije nasao za shodno da ti tupi kako se cepis. Ti sad kao radis sa Amerima, tamo neka firma, cuj lika, ovo ono. I svi su uzeli tu tvoju pricu on the face value sto se kaze. Pa tako i ja. Ali onda kad ja tebi pokusam da objasnim nesto iz slicne perspektive, imajuci u vidu da ne samo poslujem sa tim ljudima nego zivim, jedem, spavam, vodim ljubav sa tim ljudima, cirkam, tucem se, kenjam pisam, tvoj stav je, al' ovaj kenja i cepi se. Pa cek, ti odatle se druzis sa zapadom i niko od nas to nije doveo u ptianje, a ti dovodis u ptianje moje bitisanje i iskustva medju mojim narodom sad ovde. Kad kazem mojim, da, zajebi pasos, nije u pitanju pasos, ja delim sudbinu sa ovim ljudima. Ako se zarati, ne bezim u Srbiju ili na Juzni pol, grabim oruzje i u odbranu. I zasto ja uopste moram da objasnjavama ovako ocigledne stvari ljudima koji su podjebavacki nastrojeni? Da li si ti podjebavacki nastrojen? Poenta je, da li ti meni uopste verujes na rec kao sto ja verovah tebi? Ja te nisam ni pitao koja je to firma za koju si radio? Niti ovo niti ono. Kad ti ja kazem da znam ovoga ili onoga, ili 'ljude', ili 'kako se to radi', zasto mi ne verujes na rec? Ako imas pitanja, pitaj. Ako hoces dokaze, pitaj privatno. Daj neku referencu, neku postu, nesto. Pazi, ja ne mogu da negujem (mozda bih morao da negujem ali ne mogu) taj neki momenat, gde ako ti kazem Fender je sranje ili Gibson je sranje, ili Nirvana je sranje, ja apsolutno ne mogu da negujem taj neki momenat gde ja tebi kao pojedincu mogu da prijateljski iznesem svoj stav. Politicki korektno. Nit ja tvrdim da je Fender, Gibson ili Nirvana sranje. Ali sta god da tvrdim, ja kao treba 'argumentovano' da tvrdim. Nemam vremena da argumentujem opste istine i opste poznate stvari. A pogotovu nemam vremena da argumentujem svoje kredencije. Onda ti prosto iznesem cinjenice. Sad, to sto to vama zvuci pompezno, to je vas problem, to je u stvari vasa sujeta. Da zivim u Afganistanu, i kenjam kako je stvarno sranje, veliko sranje, nema nicega, ne dolazite, uzasno je sranje, niko zivi ovde nije bitan u Afganistanu, nemoj slucajno ovamo put da vas nanese, tvrdio bih istinu i svi bi mi verovali. Ali posto bi vecina kapirala kako sam ja u krucu a njima tece med i mleko, onda bi sa snishodljivoscu i zaljenjem gledali na mene. A kad ja kazem iz LA-ja, gde zivim skoro 20 godina, slusaj, sve je super, i znam sve te ljude, i sve je super, i Fender je *****, i Gibson je *****, i Nirvana je *****, jer zivim medju njima, onda drvlje i kamenje. Jer sad se vi vise ne osecate superiorono u odnosu na onog Afganistanca, sad kapirate ovaj decko dosao da nam kenja i da nas spusta. A taj isti decko je onaj decko iz Afganistana. Samo sad raportira drukciju situaciju, her situacija jeste jebeno drukcija. I to je sve.
A Kristijane, ne mogu ni da ti opisem koliko gluposti sam procitao kako na ovom tako i na apsolutno svim domacim forumima. 99% ljudi nemaju blage veze o materiji o kojoj pricaju, ali vazno da su svi kul. Ako tebe to ispunjava, u redu je. Ja niti tebi, niti bilo kom drugom drzim predavanje gde je u Srbiji najbolja klopa, koji su najbolji bendovi, gde je najbolja oprema, gde najpovoljnije moze da se kupi bas ili pojacalo ovoga ili onoga tipa, koje su najjace firme, koji su najjaci muzicari. Molio bih te da se uzdrzis da ti meni repartiras u vezi istih tema u Americi i, sire, u svetu.