Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by sinisake » 26 Oct 2009, 14:11

džaba ti i soška jer pre bilo kakvog kapiranja kod Nirvane se najpre oseti ta sirova energija, gruvanje ritam sekcije Grola i onog ujaka Novoselića, i Kurtov primalni krik ranjene pume koji se savršeno uklapa sa zvukom đitre. sam taj njihov zvučni potpis je poruka, tekst ti samo potvrđuje ono što je rečeno zvukom koji su izgradili kao bend.
Tako je, kide, sokole skribomanicni! :ziveli: :mrgreen:

Pola (verovatno i vise) ljudi koji su skakali uz Nirvanu pojma nisu imali o cemu oni pevaju (to je sekundarna informacija u ovom slucaju, nije Kurt rok pesnik mada je mozda i to hteo da bude, a smrcu je postao, ni kriv, ni duzan, jos kao i neki glasnogovornik generacije), ali su skakali i uzivali.

Pa nek se sete ovi matoriji samo ''ladim jaja'' sindroma koji je vezan za njihov najveci hit... :mrgreen:

Zapravo, to je idealna situacija. Imate tekst odurlan iz/do jaja na jeziku koji ne poznajete dobro, sa bezgranicno losom dikcijom (ko je jebe!), a nema interneta i googla da pomogne :mrgreen: , pa mozete da mecete sopstveni sadrzaj u pesmu. :ziveli:
(Doduse, to se uvek i radi, ali kad je 'vaka situacija, ondak je jos zgodnije)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Oct 2009, 14:31

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SOrmjhWpPrY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SOrmjhWpPrY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 26 Oct 2009, 17:06

P.S. Znam da nije Nirvanina pesma. A i taj Bowie je prilicno tanak tehnicki, ako cemo pravo...
:XD:
U pravu si, meni je solo raspad totalni. (dobro, ne bas tolika katastrofa, ali razumemo se :D )

Pa reci. Metaler, full stackovi, ribice lože se. Uštedeo bi gomilu prepucavanja da smo znali ovaj podatak.
Ode ti u drugu krajnost. A ribe i muziku ne mesam :)

@kide, ali sub_zero bi rekao da je ipak vrhunac veceri bio solo-tacka Steve Stevensa, garant. I Dersu bi to aminovao.
Ni ne secam se sta je svirao. ;) Ali nisam gledao uzivo, nego na tv-u. Jbg, ne volim Bilija toliko da se zbog njega iscimam do NS-a. A i Egzit nesto ne mirisem. Da je Serinian doveo svoju X ekipu, vec bih razmislio.

Ahahahahahahaahahahahahaah :*
Kako god, tvoj odgovor mi je delovao kako "Maaaamaaaaaaa, neki cika na internetu mi dira omiljenji bend. Kako se usudjuje."

Meni su oni sa pisevima braon keksa hit. Tj, bili, dok su bili niche. Sad su već mejnstrim.
Ma Citroni FTW! Stara skola.

Mene je recimo sramota kad slušam loš tekst.
Pazi i meni mogu da zasmetaju neke stvari, kao na pr. forsiranje satanizma, morbidnosti i sl. Elokvencija i stil i sl. ne toliko.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 26 Oct 2009, 17:19

sinisake wrote: Pola (verovatno i vise) ljudi koji su skakali uz Nirvanu pojma nisu imali o cemu oni pevaju...
To je tada bilo popularno na Zapadu, pa su ovdašnji skakali jer je bilo popularno, kao što i sad skaču uz Tokio Hotel.

Razlog zašto je Nirvana bitna nema nužno veze sa razlozima zašto je kod nas bila popularna.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 26 Oct 2009, 17:33

sub_zer0 wrote:Kako god, tvoj odgovor mi je delovao kako "Maaaamaaaaaaa, neki cika na internetu mi dira omiljenji bend. Kako se usudjuje."
Ma ti mora da si opet pospan, a? Ja cak nesto ni ne volim preterano nirvanu. Jako postujem, ali se ne pronalazim previse u njihovoj muzici... Sto zavisi iskljucivo od mog ukusa i nicega vise.

Misli ti sta hoces, misli da je Nirvana krsh... samo nemoj da dolazis sa stavom "u'vatio sam boga za muda" samo zato sto 3 sata dnevno drndas sweep picking i legato. To te ne cini boljim od ostalih. Eto samo sam to imao da ti porucim :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 10:16

nebojsak wrote:
Ne, samo me zanima zašto si uopšte navodio da se to ne prodaje, ako je savršeno irelevantno za raspravu i nije merilo kvaliteta, kao što sad govoriš.

Postovi su ti ionako predugački, konfuzni i teško pregledni. Nema potrebe da dodatno ubacuješ irelevantne stvari u njih.

Bottom line, trebalo je lepo da napišeš na početku "meni se to ne sviđa", i doviđenja. Ovako, navođenje ekipe sa kojom se družiš, države gde živiš i radiš i sličnih stvari, a sve u šatro formi dokaza, deluje prilično bedno. Ko si ti privatno i ko ti je ekipa nema nikakve veze sa muzičkim ukusom i obrazovanjem, i najvažnije - sa osnovnim načelima lepog vaspitanja. Pretpostavljam da si dobar u struci, drži se ti bolje toga, ovo ovde ti baš i ne ide.
Nebojsa, ime, nisam ja navodio sta se prodaje, toga se dotakao drugi nas kolega. Izvini ako zvucim iritirajuce na momente, jesam iziritiran maksimalno nerealnim sagledavanjem situacije. Moramo biti realni ne. Ti sugerises da 'se meni to ne svidja' , ja ti opet tvrdim da meni Nirvana prija kad gord ih cujem ali tu ne nalazim nista revolucionarno u domenu muzike, kako god da okrenes, bilo sviracki, bilo kompozitorski, bilo produkcijski. Onda je poslednji argument kojim se obozavatelji Nirvane sluze , ali samo obozavatelji i to oni slepi, 'pa oni su promenili svet'. Koji svet? Moj sigurno ne, a kapiram da nisu ni miliona drugih ljudi. Ali jesu miliona nekih trecih ljudi. I Hitler je. Kakvo je to merilo?

Kako rekoh, objasnih kolegi, argumentovano, da Kurt ne zaradjuje posmrtno tolike pare zato sto Nirvana posthumno pdordaje tolike ploce i popularna je. Courtney je prodala njegovo ime i facu svim mogucim kompanijama koje zele da ih izrabljuju. Apsolutno sam siguran da ti je jasna razlika. Nirvana ne prodaje posthumno ni milion ploca godisnje u Americi (100% sam siguran) a u svetu ne znam. Mozda milion-dva djuture u svetu. Od svih albuma sto ih napravise. Ono sto me jebe u bratskoj prici je upravo to o cemu pricas, svi se vi gadjate nekim istinama, cinjenicama i pricama a kad pocnemo konkretno da pricamo, onda bezanija, kao 'nemoj to druze' i te fore. Ne mozes da pricas u tim sirokim crtama ako hoces da diskutujes informisano i argumentovano o bilo kakvoj pojavi. Ne mozes da kezes ' grmljavina grmi, u je' i to je to. Gde grmi, kako i kada? Kojim intenzitetom, da li neko strada od grmljavine ili pak od munje?

Sto se tice 'irelevantnih cinjenica (" navođenje ekipe sa kojom se družiš, države gde živiš i radiš i sličnih stvari, a sve u šatro formi dokaza, deluje prilično bedno") to je u stvari najbitnije u celoj prici. Jedino sto sam ja vrlo skroman lik pa to ne kacim svugde po netu kao attention whores od kojih najveci broj dolazi upravo iz Srbije, ako samo imaju priliku da se slikaju ispred nekog znaka na zapadu. Ja ne pokusavam da te se dojmim. Vec sam se debelo dojmnio ljudi koji me znaju i kojima sam slao slike iz svog zivota i prikljucenija. Ja pokusavam najprostijom dokumentarnom ljudskom metodom da ti objasnim, 'bio sam tamo i doziveo sam to'. 'Znam te ljude'. Koji je deo koji se tebe ne doima? Taj da sam bio tamo i prosao sve to i znam te ljude ili onaj deo gde ja tebi licno nisam poslao fotke da te izbezumim od zavisti? Sto, ti se kao ne das izbezumiti od zavisti? Svi vi slusate SRV-ja i Jeff Beck-a i Hendrix-a i ovo ono. Svako ko ima bar jednu fotku za zivota, zagrljen sda bilo kojim od tih likova, da ne pricam o cirkanju, zenama i partijanju bi bio vas idol. Znaci koji deo mene sad ovde jebe? Taj sto mi ne verujes ili taj sto nisam postovao slike da ti nesto dokazem? Ne verujes mi na rec? PA nisam ni rekao da sam cirkao i partijao sa Hendzom, Jeff Beckom ili SRV-jem, ali jesma sa ovim koje spominjem. Tacno je to da nisu svi ljudi koji zive bilo u Americi bili u LA-ju, u nekom prisnom kontaktu sa muzicarima ili muzickom industrijom. Whatever. NIje to ni bitno. Ono sto je bitno je da mi verujes da mnogo vise znam (skromno) od svih vas zajedno iz Juge o situaciji na terenu, jer ja (skromno) zivim medju tim ljudima na terenu vec 20 godina bez prestanka. Mislim, ne mogu da budem 'skroman' ili 'neskroman' tu. Niti sam ja to prvi potegao. Stalno mi (samo iz Juge) drze predavanje kako nisu stvari onako kako izgledaju, nego su stvari onako kako se svima u Jugi cine.

Kad tip iz Dizeldorfa ili Tokija ili Londona prica sa mnom o muzickoj sceni, on svima nama, ne samo meni, vec svima nama ovde zbog lokaliteta daje nekakvo pravo prvenstva, sve da smo i sabani koji nikada nisu ni videli ikakav koncert i zive u nekakvoj gerili, u Yugo getou, ili Korejskom getou ili sta bilo. NIkad me ti likovi ne cimaju da im se dokazem, veruju mi na rec (posto su i sami iskusili gro toga, jer ipak svi ti muzicari dodju i u Dizeldorf, poklapaju nam se iskustva, samo su geografski malo pomerena). Kad neko iz Juge pokusava da razgovara o svemu tome sa mnom na ravnopravnoj nozi, a kamoli da mi drzi predavanj kao sto vecina ovde to radi, meni samo dodje da placem, pa se smeje, pa se ljutim, pa placem. Ljudi koji nikad nisu ni videli konkretnog izvodjaca, tupe o njemu ili njoj do neba. Ti ne kapiras da mene isto toliko iritira kad ti ili bilo ko drugi kaze 'Ja mislim...' kao kad tebi ja kazem 'Ja mislim'. Ja sam bar doziveo sve to licno pa je moje puko razmisljanje mozda i opravdano. Cime je opravdano vase razmisljanje kad nikoga nikada niste niti videli na sveni niti upoznali licno? Cime? Odakle ta drskost i taj stav, 'sad cu ja tebi da objasnim'. Mislim, mozda ja mogu ponesto da objasnim kako prethodno i spominjah, jer prodjoh svet, sito i resetyo, znam ljude. Kako ces ti meni da objasnis Rory Galaghera, blues, Pink Floyd, Rush, Ingvetu, SRV-ja, Hendrixa, Jeff Beck-a, Jason Beckera, Mettalicu, Megadeth, ABBA, Iggy Pop-a, Eros Ramazzotti-ja kad nikad nisi ni pivo popio sa lokalnim likom tipa Cane ili Anton ili Bora Grbavi. Ili Gile. Ili ovaj ili onaj. A svi kapirate da se desavate. Desava se jedino Dutja i njegov jebeni heavy-metal band, ali eto ja mu dodjem kao anti reklama. Nista zato, mrzecete ga i kad ga dovuku na zapad pa napravi i tu karijeru.

U zdravlje.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 10:33

kide wrote:pazi Krisa, jedva dočeko :lol:

svako od nas je osteljiv kad se neko posere po bendu koji mu je bitan, recimo ako je zbog tog benda počeo angažovano da sluša muziku ili čak da svira. to nije mala stvar, kad zbog nekog benda počneš i sam da sviraš, i to je taj momenat lične istorije na koji sam mislio. za nekoga su to bili Gunsi, za nekog Nirvana, ili Metallica, evo za mene su bili Brejkersi, i normalno je da ćemo burnije reagovati kada se o njima govori loše.

mislim da je ovo i generacijska stavka, jer šta god mislili o kvalitetu NIrvane oni jesu obeležili generaciju tinejdžera koji su se osvestili tada na početku 90ih, što je ovde lokalno imalo još jednu specifičnu notu, jer jesen '91 kada je izašao Nevermind je bila vrlo turobna i teskobna iz poznatih razloga. tako da je taj gritty kvalietet koji je imao ovaj bend dobro nalegao na date okolnosti. i to je život, taj doživljaj koji smo imali i kako smo apsorbovali to iskustvo i muziku je svršen čin. potpuno je smešno i nemoguće naknadno osporavati to životno iskustvo.

oću reći, likovi kao što je Dersu pripadaju drugoj generaciji koja je imala drugačije ukuse i način poimanja muzike, i koliko god se trudio taj jaz je nepremostiv i zato treba ćutati o nekim stvarima, treba se uzdržati. da ja sad krenem da kenjam nekim klincima kako je ono što se servira njihovoj generaciji kao gitarski zvuk (retro post punk '00ih) sranje i kako je onaj alter/grunge talas 90ih nepuredivo bio bolji, samo bi me gledali sa podsmehom ili uzvratili prozivkom. i tu se ništa ne može učiniti. ama baš ništa.
Generalno, nIsi shvatio, i poistovecujes mene (u najboljoj nameri da me opravdas) sa svojim razmisljanjem. Sedamdesetih godina, iako sam preferirao kojekakve druge materijale recimo, moji ortaci punkeri me pridobise za svoju stvar. Ali, 'i za svoju stvar'. Meni to nije postao iskljuciv modus operandi. Kao pronasao sam sebe u tome. Ne, meni je bilo kul da slusam i opere i gledam operete (i danas to radim), da slusam klasiku i jazz i blues (i danas to slusam) i heavy metal i hard rock. Ali bilo je novo i bilo je kul, sytavise bilo je tu kul ljudi, kako publike tako i izvodjaca. Daleko od toga da sam potrosacka kurva, bio sam vrlo izbirljiv na sve to. Koliko vas je bilo u Pinkiju u Zemunu tamo neke godine (klasicara, dzezera, bluzera, opernjaka, metalaca) kad su bili Ruts i Lena Lovich? Mrzim kad men kategorizuju, posto sam akategorican (i stoga ljubim i Tartufu, ukusan mi je). Ne mrzim Nirvanu. Samo me mnogo vise intrigira recimo bas Tartufina muzika nego Nirvanina jer sam upoznao trivijalne melodije i aranzmane sa 6 godina 1970 kad sam slusao Bay City Rollers0e. A da mi prodaju neki bunt 1991., neka hvala, ja sam svoj bunt prvi put doziveo ranih sedamdesetih.Nevezano sa bilo kakvim bendom, to je bio moj licni bunt. 'Generacijski jaz' je generalno teroija na koju ja nikad nisam bio , niti sam, nit ima izgleda da cu biti pretplacen jer je to bullshit. Jednostavno, kvalitet je kvalitet, a ti pricas o emotivnim uspomenama. Ja pricam o muzickoj umetnosti. Ili ako ne o umetnosti, da se ne koristimo krupnim terminima, onda bar o nekom muzickom dozivljaju. POsle 3 slusanja bilo koje Nirvanine kompozicije, meni je dosta. Stavise, prvo slusanje svake kompozicije mi je krajnje prevdidljivo, mene licno to jebe posle 39 godina aktivnog slusanja i pazarenja muzike. Hocu iznenadjenja, po mogucstvu prijatna. Ajde de, daj i neprijatna. Nirvana je meni muzicki irelevantan bend, kao da nikad nije ni postojao. Ne postoji ista da su oni uradili a da je novitet ili blistavo u datoj kategoriji. Generalno, kako vec spomenuh, citirajuci Kurta prakticno, hiljadu puta vec vidjeno (cuveno). Fora je bila u tome sto u toj njihovoj selendri odakle su, tamo to nikad niko nije cuo jer su slusali kantri vestern i slicne fore. Ovi im dosli ko Mojsije.

Whatever, opet ulazim u rasrpavu, ili jos gore predavanje ili objasnjenje, a niko i ne zeli nikakvo objasnjenje, svi momci sa Cubure, Zvezdare, Zemuna, Vracara, Karaburme i tako dalje i tako dalje mnogo bolje znaju sve to od svih momaka iz Olimpije, Njujorka, Majamija ili ne daj Boze El Ej-a.

Te stvari i nisu za objasnjavati, kako meni cesto moji prijatelji Amerikanci kazu, niko to ne moze da skapiram ako ne zivi taj zivot. S jedne strane, ljudi se kunu u Nirvanu ili SRV-ja, s druge strane ti isti ljudi danonocno tupe kako je AMerika sranje i svi su zlikovci. MIslim, nisam bio u Beogradu skoro 20 godina. To je sad kao kad bih ja vama tupio gde je bolja klopa u Beogradu (ili Srbiji) kod Vuka u kraju ili u Skadarliji? Jeste mene IKAD uhvatili da tupim o bilo cemu u Srbiji? Ikakvom momentu? Ne, jer nisam davno to okusio iako sam kusao decenijama. Ali vi momci ste u stanju da teoretisete do smrti o stvarima o kojima u praksi nemate ama bas nikakvog pojma. Ali, nikakvog. Ne znate bre ni na mapi gde je Olimpija, gde je Sijetl. Cast izuzecima. There's always Google nowadays.
Last edited by Dersu Uzala on 29 Oct 2009, 10:44, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 10:38

nemanjavelimirovic wrote:Tajna uspeha NIrvane je u tome shto likovi kao Dersu i oni iz Dream Theater i gitaroski masturbatori cine mnogo manji deo populacije
Nemanja, zar i ti sine Brute? Apsolutno se slazem da ima muzickih masturbatora, a kako spomenuh, toliko je moje ushicenje Dream Theater-om poslednjih godina, da nisam preslusao njihova poslednja tri albuma u celosti vise od jednom, a poslednji uopste, sve racunam, ima vremena, nista nisam propustio, odose u *****. Ruku na srce, isto vazi i za Rush, mada bi sad mogao komotno da me optuzis i za nostalgicara. OD 1981, meni je svaki album sve grdji, a nisam ni slusao poslednjih 10. Ono, pustim jednu pesmu pa uteknem. A nekad se to slusalo u jednom dahu. Pukose ljudi , iako i dalje mogu uzivo da oCviraju te svoje stare materijale. STa hocu da kazem. Imun sam i ja na masturbaciju kao i ti, nemoj da mislis da si ista bolji. Ali isto tako sam imun i na krajnje trivijalknu muziku tipa Nirvana. Ili Pearl Jam. Da si rekao Alice In Chains, pa da te izljubim u celo. Ovako...nista :ziveli:

Jebote, meni kenjate, a suluda je ta kolicina gnoja i taj vas righteous momenat, kao pravednije ste od svih i bas VI od cele kugle zemaljske sve to kapirate bolje nego ceo svet. Ej, bre, niko vise i ne zarezuje Nirvanu alo. KAd bi ziveo van Juge, bilo bi ti jasno. Odavno je Brittney Spears postala nova Nirvana. I ovi rapperi. Otisao je grunge u ***** pre jedno 12-14 godina, alo. POjavio se britanski Bush i oni Oasis i oni , nemam pojma, Radiohead i ta ekipa, koji su kao kraljevi nad kraljevima. A sad se i njima ime zaboravilo. Alo bre, momci (i devojke). Ne mozes da udjes u kucu u Americi da ti neko pusti Nirvanu ili Radiohead. Ili statijaznam. Proslo. Zaboravljeno. Cim nisi izdao mega-svetski-super-duper-album koji se proda te godine u 20 miliona primeraka, z-a-b-o-r-a-v-l-j-e-n si. Jel se neko seca Alanis Morissette? Nisi mnogao da dises od nje jedno vreme. A onda je pukla.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 10:55

nemanjavelimirovic wrote:Ma nije ironije no je meni vec pun ku**c pametovanja i pljuvanja onoga na cemu sam odrastao i dan danas shvatam kao neshto najvece i najbolje shto se desilo u muzici...Eto da ima tema o Dersuovom omiljenom bendu (koji ne znam koji je), ja bih sad bacio takav hejt da bi odah pao LOCK :XD: :XD: :XD:

Salim se , naravno... :ziveli:
Nemam jedan jedini najveci bend, ali pred krusifikcijom kad bih morao da 'priznam', verovatno je Rush najvise uticaja ostavio na mene kao na coveka. I muzicki (na kao muzicari, to je posebna kategorija) u smislu lepote harmonskog i melodijskog dozivljaja, i lirski u smislu tekstova. I pevanja, sto da ne. Me digs it. Znam hiljade bendova koji sviraju 'bolje' (tehnicki). I hiljade bendova koji sviraju 'gore' (a opet ih gotivim do bola). Meni nije problem ako pljujes Rush, to je tvoj dozvivljaj, i ako je iskren, dao si im sansu, meni samo moze da bude pomalo zao sto ne mozemo da delimo isto ushicenje u istom trenutku (kad krene neka stvar). Sto se tice 'pametovanja i pljuvanja', jos se recimo niko nije rodio ko Nirvanu i Rush spominje u istoj recenici, tako da sam ja evo ovde prvi. Nirvana je sasvim obican rok grunge bend do bola izmuzen od strane medija zbog neke sasvim nebitne (muzicki price), MTV je izmislio njihovu pricu. Rush je bend koji su krunisani vitezovima. Ne samo muzike, sire, kao bend i kao ljudi. Rush he bend koji je uzor stotinama legendarnih bendova. Nirvana je bend koja je uzor milionima nebitnih bendova. Bendovima koji nikad nece uci u muzicke enciklopedije (kao sto ne bi ni Nirvana da ih nije muzla muzicka trac industrija ). O cemu bre mi uopste ovde pricamo. Pa sam si rekao, tvoje vidjenje je strogo licno i privatno ("onoga na cemu sam odrastao") a moje pretenduje da bude krajnje objektivno. Kako? Pa tako sto nisam ja to smislio, prepricavam ti price iz enciklopedija i iz raje, ali ne enciklopedija Petra Lukovica, Dragana Kremera i domacih papana, nego iz svetskih enciklopedija. Svetskih, ne samo kanadskih, americkih, nego svetskih. Rush je mega bend i u Meksiku i u Brazilu. I Italiji i Japanu. Za Nirvanu tamo niko nije ni cuo. Zasto? Pa zato sto nisu mogli da im prodaju ta muda za bubrege. Srecan neki svet. I dubokouman. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 11:00

nemanjavelimirovic wrote:kao shto je Dersu vredjao Nirvanu u ovoj temi....
Brate, ja sam na momente samo tak ouzdizao te papane jer su mi dragi do panja....A kad ih ne uzdizah, bejah objektivan. Nemo' si na kraj srca, procitaj malo to unazad. Ili mislis, ako se slepo ne slazem sa svime izrecenim da ih pljujem? Pljuvah muzicku industriju koja im je dohakala, ne znam za tvog caleta, ali ja sam bio u Kaliforniji kad je to krenulo a bogami i kad se ovaj nesretnik pukao. Mene sve to malo vise tangira, navodno. Tojest, ne tangira me, ali su to kod mene 'breaking news', znas. Kao kad je Djindjic puknut u celo/glavu. Ja nisam imao pojma, sve mi to daleko. Kako sad ja to da dozivim, ne znam ni gde je puknut ni ko ga je puko, ni boz pomozi. Ali Kurt je bio vest dana. Kurt je moja svakodnevnica, Djindja je tvoja. Ali ja tebi nikad ne tupim o Djindji, a ti bi meni da objasnis ko je Kurt, sta je grunge i gde je Ameriga. Ne ide, pobratime, ne ide.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 11:02

cccira wrote:Razumem Dersuovu frustraciju. Tesko je bilo shrederima devedesetih :ziveli:

P.S. A svi vi, koji (dajete sebi za pravo da) odredjujete sta je umetnost a sta ne, molim vas ovom prilikom da se kolektivno zakopate :)
Ko bi znao...FYI, Dersu je jazz/fusion guy, od malih nogu. A bogami i flamenco/klasicar :ziveli: .

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 11:27

Kristijan wrote:Meni je jedino truo onakav nastup u diskusiji, a za Nirvanu ne bih mogao manje da marim ni da se ekstra potrudim.

Postoji jedan određeni sled događaja kad god se Dersu pojavi. Istovaruje tone i tone priče, u nadi da će da podavi i pomlati inoverne, da će od količine slova da se svi isprepadaju i da priznaju da je on u pravu, a kad se ipak desi da je neko preživeo "artiljerijsku pripremu terena", onda se koristi univerzalno "escape" dugme - "Ja imam USA pasoš, možete da mi pljunete pod prozor". Čovek bi mogao lepo da se potrudi da nabavi e-mail adrese svih onih mangupa koji su ga tokom školovanja gađali u potiljak iz poslednjih klupa i da im napiše "Duvajte ga gubitnici, ja sam građanin US of A! Utata!" a ne da nas sistematski smara kad god ga drma nesanica.

Dersu, imati stav je jedno, a biti nadrndani smarač koji neprekidno upućuje sitne uvrede je nešto drugo. Samo ti nikad nećeš ukapirati razliku.
Kristijane, ja pokusavah sa tobom ljudski, ali ne ide. Pokusavam i dalje, dok me ne dovedes do ocaja. TI ne kapiras, mada cenim da nije to lako ni primetiti, i pri tome nisam sarkastican, da je vrlo zajeban taj tonalitet kojim ovde vecina pojedinaca iznosi svoja neka razmisljanja. Sva ta razmisljanja su 'argumentovana', kao recimo i tvoja neka razmisljanja na neku trecu totalno irelevantnu temu ovde, na ovoj temi. Svi mi imamo pravo da iznesemo svoja razmisljanja. Ali postoji ogromna razlika u merodavnosti, koliko god da to tebi smeta i koliko god da je ja konstatujem bez takta, a mogao bih da to konstatujem u rukavicama da bih se , Boze mili, svima dopao, sto mi u ludilu nije cilj. Dovoljna je 'zrtva' od mene sto uopste bitisem medj starim sugradjanima. Koliko ti ucestvujes u suzivotu, sazivotu ako hoces, istomisljenika ili (ne mogu da kazem expatriota) ali recimo ljudi iz tvoje branse ali u Japanu? Ili Australiji. Verovatno dobar deo vremena provodis na poslu, a online cenim da dobar deo vremena provedes upravo na ovom forumu. Mozda i najveci. Mani predstavlja 'nadljudski' trud da se ovde pojavim, ali i neproicenjivo zadovoljstvo. Ne zbog toga sto me ispunjava da me neko 'cuje', nego sto baratam mnogim informacijama ili resursima koje ljudi traze, zanima ih, a ja mozda nabasao. Ako nekoga bas zanima sumo rvanje, verovatno nisam osoba koju bih preporucio kao izvor merodavnih informacija.

Ono sto me iritira u tvom stavu u stvari, ti si covek koji ima neka poslovna i zivotna iskustva, i tebi su ta iskustva vrlo bitna i merodavna, i spominjao si ih, i niko nije nasao za shodno da ti tupi kako se cepis. Ti sad kao radis sa Amerima, tamo neka firma, cuj lika, ovo ono. I svi su uzeli tu tvoju pricu on the face value sto se kaze. Pa tako i ja. Ali onda kad ja tebi pokusam da objasnim nesto iz slicne perspektive, imajuci u vidu da ne samo poslujem sa tim ljudima nego zivim, jedem, spavam, vodim ljubav sa tim ljudima, cirkam, tucem se, kenjam pisam, tvoj stav je, al' ovaj kenja i cepi se. Pa cek, ti odatle se druzis sa zapadom i niko od nas to nije doveo u ptianje, a ti dovodis u ptianje moje bitisanje i iskustva medju mojim narodom sad ovde. Kad kazem mojim, da, zajebi pasos, nije u pitanju pasos, ja delim sudbinu sa ovim ljudima. Ako se zarati, ne bezim u Srbiju ili na Juzni pol, grabim oruzje i u odbranu. I zasto ja uopste moram da objasnjavama ovako ocigledne stvari ljudima koji su podjebavacki nastrojeni? Da li si ti podjebavacki nastrojen? Poenta je, da li ti meni uopste verujes na rec kao sto ja verovah tebi? Ja te nisam ni pitao koja je to firma za koju si radio? Niti ovo niti ono. Kad ti ja kazem da znam ovoga ili onoga, ili 'ljude', ili 'kako se to radi', zasto mi ne verujes na rec? Ako imas pitanja, pitaj. Ako hoces dokaze, pitaj privatno. Daj neku referencu, neku postu, nesto. Pazi, ja ne mogu da negujem (mozda bih morao da negujem ali ne mogu) taj neki momenat, gde ako ti kazem Fender je sranje ili Gibson je sranje, ili Nirvana je sranje, ja apsolutno ne mogu da negujem taj neki momenat gde ja tebi kao pojedincu mogu da prijateljski iznesem svoj stav. Politicki korektno. Nit ja tvrdim da je Fender, Gibson ili Nirvana sranje. Ali sta god da tvrdim, ja kao treba 'argumentovano' da tvrdim. Nemam vremena da argumentujem opste istine i opste poznate stvari. A pogotovu nemam vremena da argumentujem svoje kredencije. Onda ti prosto iznesem cinjenice. Sad, to sto to vama zvuci pompezno, to je vas problem, to je u stvari vasa sujeta. Da zivim u Afganistanu, i kenjam kako je stvarno sranje, veliko sranje, nema nicega, ne dolazite, uzasno je sranje, niko zivi ovde nije bitan u Afganistanu, nemoj slucajno ovamo put da vas nanese, tvrdio bih istinu i svi bi mi verovali. Ali posto bi vecina kapirala kako sam ja u krucu a njima tece med i mleko, onda bi sa snishodljivoscu i zaljenjem gledali na mene. A kad ja kazem iz LA-ja, gde zivim skoro 20 godina, slusaj, sve je super, i znam sve te ljude, i sve je super, i Fender je *****, i Gibson je *****, i Nirvana je *****, jer zivim medju njima, onda drvlje i kamenje. Jer sad se vi vise ne osecate superiorono u odnosu na onog Afganistanca, sad kapirate ovaj decko dosao da nam kenja i da nas spusta. A taj isti decko je onaj decko iz Afganistana. Samo sad raportira drukciju situaciju, her situacija jeste jebeno drukcija. I to je sve.

A Kristijane, ne mogu ni da ti opisem koliko gluposti sam procitao kako na ovom tako i na apsolutno svim domacim forumima. 99% ljudi nemaju blage veze o materiji o kojoj pricaju, ali vazno da su svi kul. Ako tebe to ispunjava, u redu je. Ja niti tebi, niti bilo kom drugom drzim predavanje gde je u Srbiji najbolja klopa, koji su najbolji bendovi, gde je najbolja oprema, gde najpovoljnije moze da se kupi bas ili pojacalo ovoga ili onoga tipa, koje su najjace firme, koji su najjaci muzicari. Molio bih te da se uzdrzis da ti meni repartiras u vezi istih tema u Americi i, sire, u svetu.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 11:29

Duane wrote:
najvise mi se svidzha onaj deo kad se kazuje o koeficijentu inteligencije prosecnog slusaoca nirvane... boy you shure digg music allright! :lol:
Koji, ako bi mogao da citiras? Posto nisi bas skapirao. Deder, citiraj. Ne, citiraj. Znas sta znaci 'citat'?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 Oct 2009, 11:29

Sad kazes da je i pearl jam sranje ali alice in chains je dobar :mrgreen:
Al dobro, ne mozemo nista reci jer ti zivis u ameriKi decenijama vec.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 11:36

sinisake wrote:
Okej, znas da te volim, ali moracu da te satrem ovde za tvoje dobro.
Image

Dersu, kide je u pravu... Ipak je u pitanju generacijski problem. Ne kontas ti to, kao sto ni ja (i jos neki ovde, kao sto vidim) ne kontam(o) sedamdesete i hard, cock, prog rock izdrkavanja... :nixweiss:
Ma jok. Vidis da sam protracio jos par sati noci posle teskog dana da objasnim bivsim sunarodnicima neke stvari. Zasto? Zbog sujete? Pa niti ih znam, niti cu ih ikad upoznati, niti me znaju, niti ce me ikad upoznati. To se zove 'opste dobro'. Da sprecimo sirenje dezinformacija i zivljenje u zabludama. Znas, moji bivsi sunarodnici su izgleda u stanju da provedu citav vek zatvarajuci oci pred cinjenicama zivota, 'jer to boli'. Pa onda 'nece u Evropu', 'nece sa Rusima i Belorusima', 'nece sa Amerima'. U stvari nece nista, jer ne znaju ni sta hoce jer ne znaju ni koje su opcije. Nemaju muda ni za sta, ali citaju se Dzuboks ili Popboks sta li sad vec, i ostala sund literatura na kojoj se bazira pogled o svemiru. Pazi, no guts, no glory. Ako nemas muda da kazem Nirvana, Metallica, Pink Floyd, Dream Theater, ABBA, Rush, Beatles su sranje (ne nuzno svi, bilo koja kombinacija), onda si ti spineless worm. Kapiras? Sto je najcrnje, iz mog skromnog (svekolikog) iskustva, niko zivi i ne gotivi vise od jednog ili dva benda sa te liste istovremeno. ALi kao, ajd da budemo politicki korektni. Neeee, rrrrrrrreci, imaj muda, ne svidza mi se zato i zato, a i sta te bole djoka zasto mi se ne svidza. (Uzgred, vi reverse psiholozi, verovatno ste ipak skapirali da ima ljudi kojima se svidzsju bas svi ti nbendovi, naprimer <---). Hey, more power to you.

Post Reply