by Children Of Paradise » 14 Dec 2012, 16:25
govoris na nacin koji je tesko tumaciti, ali ipak je razumljivo i prilicno subjektivno.
ja licno ne znam o kojim generacijama pricas. zapravo ne znam koja si ti, tako da sam mozda ja mladja generacija. moje drustvo i ja imamo odlican ukus za muziku i znam brdo ljudi koji takodje slusaju dobru muziku. moguce da mislis na fensere (u muzickom smislu), al ja s tim neam nista. nemam idole, a sto neki klinja koji pocinje sa gitarom zeli da svira kao Hendriks ne bih se slozio da je nesto lose. naprotiv, smatram da nas narod napreduje sto se muzickog kvaliteta tice. mnogo puta sam bio na dzem sesijama na kojima su momci przili gitaru do usijanja. bluz je po strani, ali gde nije. trance scena nam je neverovatno jaka, sto se producenata tice, a imamo i dosta dobrih djeva. metal ko metal i on je na zavidnom nivou. ponavljam, ne razumem o cemu pricas, ili mozda ne razumem s kim se druzis i koje klince gledas. narodnjaka uvek ima.
nemoj da pricas kako klincima patriotizam curi iz usiju. curi im mozda iz usta ta rec, ali iz glave nikako. mozda bi trebalo da pocnemo da koristimo drugu rec za pravi patriotizam i verujem da ce sve doci na svoje mesto, a za sve to su krivi politicari.
e sad, ima tu i kontradikcije. kazes da neukus i nemanje estetskih kriterijuma guta danasnje klince, a opet kazes kako postoje klinci koji jedu Tocka za dorucak ili koji vec obrok nije ni bitno. odluci se 'leba ti, ili hoces da kazes kako ima i jednog i drugog, a ja cu na to da odgovorim kako globalno gledano, celokupno ljudsko drustvo je u krizi i da to postoji svuda. patriotizam je kad ti stariji lik, uhvatis taletovanog klinca i cuvas ga ko oci u glavi i potrudis se da postane nesto vise od tebe.
kazes da posmatras muziku uopsteno, a opet muzika ne trpi daj sta das? hehe daaaaj bre. muziku prihvataju ljudi, a ima mnogo onih koji su po fazonu daj sta das, tako da je takva i njihova muzika. umetnost muzke s druge strane ne trpi daj sta das. umetnos muzike ne razume svako i ona je smisao zivota za nekolicinu.
emocija je slepa, a muzika nije, to ne razumem uopste. sta si ovim hteo da kazes? sta tebi predstavlja slepilo? za mene je muzika na primer i tama, mrkli mrak, a u mraku ne vidim nista, slep sam. ipak, prilicno dobro cujem.
"Tocak ume da svira, ali do zla boga dosadno, neinspirativno, sa mnogo krajnje ličnih, samo njemu jasnih asocijacija, tonski zastarelo, neubedljivo, nekreativno, usahlo, zaraslo..kako god hoćeš." za koga je ovo sve istina? za tebe? ne znaci valjda da mora da bude za sve? nije za svakog coveka isto ovo sto si napisao. ne kazem da ti nisi ozbiljnije od mene, ali svakako ono sto je tebi tako, ne mora da bude i meni.
hocu da kazem da si toliko krenuo u napad da se slabo osvrces da strane. skoncentrisao si svoje misli na mrznju.