Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:04

kide wrote:
Kristijan wrote:da li mislite da je to dovoljno da konačno ukapiram Nirvanu, ili ipak moram da nabavim taj USA pasoš? :lol:
džaba ti i soška jer pre bilo kakvog kapiranja kod Nirvane se najpre oseti ta sirova energija, gruvanje ritam sekcije Grola i onog ujaka Novoselića, i Kurtov primalni krik ranjene pume koji se savršeno uklapa sa zvukom đitre. sam taj njihov zvučni potpis je poruka, tekst ti samo potvrđuje ono što je rečeno zvukom koji su izgradili kao bend. ako te to nije pogodilo onda, neće ni sada, niti će ikada. ali eto, postoje i takvi ljudi kao ti pa žive, i to je kul 8)
Pera Lukovic i Draga Kremer. Klasicna zvaka dva gabora iz Juge. Koji nikad nigde ne bitisase.

Pazi kad se sluzis tom uzrecicom 'pirmal scream', gde se ona konkretno manifestovala ili si je ti doziveo pa znas, mozes to da uporedis sa svojim iskustvom. Ispekli su nekog aboridina na Papui/Novoj Gvoneji pa si prisustvovao tome? Bio si u Kordiljerima kad ste jeli leseve? Bio si u Amazonu kad su vas pojeli domoroci? Napali te nilski konji na...Nilu? Sta ti quartz znas sta je primal scream a zivis bre na Cuburi? Allllllllllllo brrrrre.

E to me jebe.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:06

cccira wrote:
Dersu Uzala wrote:Mogu, mada sam pospan. Tamo negde oko 15. strane. Imaj u vidu da smo na 25.-26.-oj. Kenjao si, ali ti je oprosteno :ziveli: .
Sta je ovo, i ti i subzeroe nesto pospani kada treba odgovoriti na konkretno pitanje? :lol:
Ajd molim te nadji, evo cekam. :kokice:
Ne, ti ga nadji posto si bio bezobrazan tamo. Nemoj da ti ja nadjem jer onda smo zavrsili. Ok? Ja mogu vrlo lako da ga nadjem. Sutra. Ako ne zamolis admine da te izbrisu. Nemo' se pravis blesav.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Oct 2009, 14:07

Sta je ovo, i ti i subzeroe nesto pospani kada raspravljate sa mnom? :lol:
Kolega, nije meni poenta zivota dolazak na MF. Navratim kada stignem, onako usput :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:08

nebojsak wrote:Hm, na kraju, kad se kaže grunge, meni nikako u glavu ne dolazi Nirvana, nego Alice in Chains, Pearl Jam, Stone Temple Pilots i ta ekipa koja je na keca nahrupila '92 svojim debi albumima, kad je već napravljena etiketa, i emtivi najednom postao prijemčiv za likove koji malo jače riljaju (a nisu cock rock ili glam metal).

Nirvana, Mudhoney, Soundgarden, Tad, Swallow, Fluid, Green River, Mother Love Bone... mi smo to zvali Sub Pop ekipa, po etiketi za koju su snimali. Kapiram da je uspeh Neverminda preokrenuo sve to, ali ja opet razdvajam ove košuljaše koji su došli kasnije, od svega toga. I ove kasnije AOR bastarde tipa oni kanađani sa tužnim pesmama, obučeni u crno. sa plavim pevačem sa fensi bradicom, kako se zvaše...
U je, vi ste neki vrlo zajebani likovi. A da ste ziveli malo u AMerigi u to vreme i druzili se sa tim likovima ili bar isli na koncerte. Cenim da vi sad ovde imali eseje , fotografije i fotoreportaze.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:08

sub_zer0 wrote:
Sta je ovo, i ti i subzeroe nesto pospani kada raspravljate sa mnom? :lol:
Kolega, nije meni poenta zivota dolazak na MF. Navratim kada stignem, onako usput :)

Reci mu :ziveli:. Dosta vise. No sissy music.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 14:10

Dersu Uzala wrote:Ne, ti ga nadji posto si bio bezobrazan tamo. Nemoj da ti ja nadjem jer onda smo zavrsili. Ok? Ja mogu vrlo lako da ga nadjem. Sutra. Ako ne zamolis admine da te izbrisu. Nemo' se pravis blesav.
Evo nadjoh (zaintrigirao si me, moram priznati) na 15/16 strani da razumem tvoju frustraciju kao jednog sredera prema nirvani. Kakve to veze ima sa onim citatom koji si izdvojio pre par postova?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 14:10

sub_zer0 wrote:Kolega, nije meni poenta zivota dolazak na MF. Navratim kada stignem, onako usput :)
ahahahahhahahahahahhaha :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:14

Rocket Roll wrote:Znate kako je Eliot govorio? Pesnik ne treba da doživljava emociju, nego da je prenese drugima.
Vis, to je neverovatno, coming from a T.S. fan. That's why I listen to Rush. Talk about eMotion.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Oct 2009, 14:14

@cccira
Aj objasni komentar, posto mi nije jasan.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:15

cccira wrote:
Dersu Uzala wrote:Ne, ti ga nadji posto si bio bezobrazan tamo. Nemoj da ti ja nadjem jer onda smo zavrsili. Ok? Ja mogu vrlo lako da ga nadjem. Sutra. Ako ne zamolis admine da te izbrisu. Nemo' se pravis blesav.
Evo nadjoh (zaintrigirao si me, moram priznati) na 15/16 strani da razumem tvoju frustraciju kao jednog sredera prema nirvani. Kakve to veze ima sa onim citatom koji si izdvojio pre par postova?
Uputi me onda na taj vcitat as well...svasta sam ja napisao ovde u toku noci. Ucini mi uslugu, sigurno ti necu ostati duznik :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 14:16

sub_zer0 wrote:@cccira
Aj objasni komentar, posto mi nije jasan.
Kakve veze imaju tvoje forumske navike sa bilocim?

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2009, 14:16

Ignore opciju na forum, ko boga vas molim.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Oct 2009, 14:18

Ha, napokon sam ispunio formu. Zavrsio koreshpondenciju. Outta here. :ziveli:

Elem, braco, uzivajte u mediokritetima, nistavilu i tako to. Odo ja na spavanje pa da jurim lake zene po prestonici greha. Cenim, odrzacete mi bukvicu kako je moj zivot nula i kako sam ja glup ko noc. Oh well, life sucks, to smo ustanovili.
Last edited by Dersu Uzala on 29 Oct 2009, 14:20, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 29 Oct 2009, 14:19

Fala kurcu. Nadam se da je na duže vreme, makar dok/ako ne uvedu ovo što sam tražio.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Oct 2009, 14:20

Dersu Uzala wrote:Uputi me onda na taj vcitat as well...svasta sam ja napisao ovde u toku noci. Ucini mi uslugu, sigurno ti necu ostati duznik :ziveli:
Ne znam na koji citat sad mislis. Na onaj sa 16. strane ili ovaj od pre stranicu/dve.

Post Reply