Pa isti slucaj. Led Zeppelin je isto tako i zavrsio sa svojim postojanjem i ostao lepa uspomena,s tim da je dalju karijeru jedino uspesno izgradio Plant,dok se decenijama Pejdz povremeno reciklira kroz kopanje starih snimaka i reizdavanja diskografije.Samo sto je Zeppelin ostavio pecat i ogroman uticaj na svetsku scenu,a Smak samo u Jugoslaviji.Historik wrote: ali ako pogledamo realno, ni Led Zeppelin nije izbacio ni jednu novu pesmu vec decenijama.
I sam Tocak je mnogo zanimljiviji od Smaka.Npr ono sto komponuje i sto njegove cerke sviraju na takmicenjima je mnogo ozbiljnije i originalnije od rada sa Smakom i nije komercijalno i nije za svakoga.
E sad taj Vai i Satriani nisu lokalni gitaristi,koji su super pa se postuju,nego takodje svetske face,ogroman uticaj imali na muziku i generacije svetskih gitarista koje su poducavali.I meni je Tocak bio interesantan i Corba bila vrh,i Bijelo Dugme,sto da ne kazem,al onda sam porastao pa cuo i nesto drugo.Sto ne reci,prerastao sam i te Cepeline i Parple i ostale slicne grupe ,prezvakano milion puta.Nije vise to odavno zanimljivo kako je bilo nekad.
Pomenuo si Meklafena,eto on mi je i dan danas na primer,zanimljiv za slusanje,sve sto je do sada radio i danas je zanimljivo,neverovatno,ispunjeno,bezvremeno.
Pa i ne toliko tesko.mozda tamo pedesetih i sezdesetih,ali kroz sedamdesete i osamdesete kada su radio,TV,kasetofon i gramofoni bili standardni deo namestaja teskoca nije bilo.Postojali su i silni casopisi,pa ko je hteo nalazio je i bio u toku i bez guglanja.Jeste danas lakse uz internet,jeste uz silne tutorijale i programe lakse nauciti i svirati,ali je nijedan jedini sekund proveden pored radija ili kasetofona i premotavanja do iznemoglosti,da bih je naucio i skinuo na djitri,ne bih menjao za te danasnje uslove.Aleksej79ns wrote: Ali mnogo teze.
Pa i "za ove prostore" je sasvim dobro, s obzirom da je za ove prostore i pravljeno. Nije ni predvodjeno da se "izvozi" kao sto rekoh samim tim sto nije na engleskom. Pa opet ne znace da ne valja...
Ja ni ne govorim da ne valja,za ovde valja,ali u globalu je beznacajno i nepoznato,da bi se toliko dizalo u nebesa.