Cream
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Cream
meni je i'm so glad genijalno i naravno spoonful i jos brdo pesama nalik na steppin up ... ali jedna pesma mi je onako kako da kazem bas kul iako a to je pressed rat and warthog... nesto kod nje me strasno privlaci i stvarno mi je haos pesma ...
e bas sam se u zadnje vreme naslusao creama toliko da sad trenutno mislim da su najbolji bend koji je ikad setao zemljom, znaci udrogirao sam se kremom... xD zaista nevidim grupu koja je tako zvucala i uzivo i na traci, zvuce kao jedno i mislim da kad bi bog svirao rok ili bluz kako god zelite da nazovete muziku creama on bi tako zvucao xD
Bravo.Da bi se cream razumeo,on se mora "slusati".
Ginger potice iz jazz korena,a i poznato je da je ziveo dve godine u africi,gde je izucavao ritmove.
Jack Bruce-ov stil sviranja takodje se zasniva na jazzu,ali kao sto je i on sam rekao u intervju, da obozava bach-a,znaci klasika.Dok je Clapton bio blues cistunac,jer je otisao iz Yardbirdsa,jer su poceli sa pop pemsama,a u JOhn Mayalu And The Bluesbreakersima je poceo ozbiljno da izucava blues.
I to kada se sve spoji,onda se dobije nesto sto treba "slusati"
Ajd uzdravlje
Ginger potice iz jazz korena,a i poznato je da je ziveo dve godine u africi,gde je izucavao ritmove.
Jack Bruce-ov stil sviranja takodje se zasniva na jazzu,ali kao sto je i on sam rekao u intervju, da obozava bach-a,znaci klasika.Dok je Clapton bio blues cistunac,jer je otisao iz Yardbirdsa,jer su poceli sa pop pemsama,a u JOhn Mayalu And The Bluesbreakersima je poceo ozbiljno da izucava blues.
I to kada se sve spoji,onda se dobije nesto sto treba "slusati"

Ajd uzdravlje
pa ginger sad zivi u juznoj africi, neznam koliko dugo, al znam da zivi(i da ga je neki bankar pokrao za 60 000 funti, pajser...) jack bruce je pod uticajem klasike jer je isao na muzicku akademiju kako ga oni zovu college i jos tada je izucavao jazz bas, ali posto skola nije to dozvoljavala pitali su ga ili ces svirati klasiku na univerzitetu ili neces svirati nista... i on covek napusti univerzitet... a sto se kleptona tice to je skroz tacno, bas sam gledao neku emisiju prekjuce o roku i bio je erik u emisiji i kaze da je tokom rada sa yardbirdsima postao fanatik sto se tice bluza i kad su oni poceli da izbacuju pesme nalik na For Your Love on je odlucio da napusti grupu i posveti se skroz bluzu... al stvarno kad se spoje njih troje zvuce kao jedno i to neki skroz vanvremenski zanr koji neznam ni da li da na zovem bluz ili jazz ili rok.... odlican bend, a da nepricamo koliko su uzivo rasturali i koliko su dobri instrumentalisti pored toga sto su izvanredni kompozitori, sva trojica, cak imate odlicne pesme koje je ginger komponovao... xD
Cream je bila i bice super kul grupa...a i ja bih da stanem u odbranu casti...brzine...tehnike....filinga...i svega EC-a...hocu da napomenem da je jedan od nekolicine poznatih autora(u to vreme , a i danas)koji sjajno ukomponuju modulacije za polustepen u harmoniju pesme(pesama): i da malo ljudi pod nebeskom kapom moze to tako da uskladi (to +x,y,z) i da zvuci tako je.eno dobro,...ko misli da je to osrednje sr..e neka sam pokusa i neka uporedi a ne da ovlas pljuje...a i novi album me je iznenadio za razliku od predjasnjih par
cuo sam ih danas u entourazu(piči na kraju tales of brave ulyssys, a ovi cepaju gljive u pustinji
) i ponovo sam odlepio.. kolko su oni dobar bend, kolko je to vrhunska svirka...
kako zvuče! bum! trippy drippin rockin sound

kako zvuče! bum! trippy drippin rockin sound