nebojsak wrote:Sudeći po kompletnom odevanju (i gornji deo tela), ja b reko da momci i devojke imaju sponzore koji su im omogućili ovako kvalitetno približavanje zabludeloj deci.
zbilja, lepe džempere imaju. ja sam uvek za to da bend treba se proda, što je moguće skuplje, ali SARS kao da su požurili i to za male pare. to samo znači da se njihovi motivi od početka mogu podvesti pod motivacionu tačku 2), jel tako nebojša?
i šta misliš, da li je mogućno da jedan bend može objediniti obe tačke, da svira ono što voli a da se to i prodaje?
nebitno, ono što mene zanima iznad svega je imidž, pakovanje. imidž je sve, imidž je danas neuporedivo važniji od muzike. e to je ono što meni smeta, što nema benda ili dovoljno hrabrog menadžera koji bi lansirao totalno novi i drugačiji imidž. ne kargo lone, ne duge kose i crne majice sa preslikačima, svakako ne fensi pink varijanta, pa ni hipster šatro urbana, nego neki totalni freak out, kao što su Sladža i Oliver tripovali '80ih.
jako mi to smeta, mi formalno imamo kapitalizam kao ekonomsko uređenje, ali je to tako jedna metiljava i razblažena varijanta gde nema investitora hazardera, nema suštinske volje za rizikom, svi idu na sigurne uloge, na kumovsko-partijske varijante...
pitam se, i vajkam, hoćemo li ikada doživeti da neko lansira novi stil umesto da kopira postojeći?
nebojša, ovo je pitanje pre svega za tebe kao iskusnog marketing stručnjaka i praktičara. a mislim da bi trebalo pokrenuti temu koja će biti edukativna u tom domenu, jednu mamutsku temu o imidžu, medijima, jer toga nam najviše fali na forumu. imamo pun k. tema o tehnici, teoriji, opremi, ali gotovo ništa o medijskim strategijama, marketingu, brendiranju, jer svaki bend je kao mala firma.
mislim da nam je preko potrebna edukacija na tom polju, da nas ne proziva opet Karleuša da smo nesposobni