Šta Mislite O Grupi "Queen"?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: sta mislite o QUEEN-u

Post by DrGreenthumb » 11 Jul 2008, 00:16

Vazi, thx. Btw, sve su one Red Special, a Fryer je napravio (koliko sam upoznat) samo replike za Brian-a, nekoliko pretpostavljam. Ali, da se razumemo, Guild RS iz 80-ih je sigurno collector item i vrlo vredan, bez obzira sto se BM-u nije dopao. Ne mora da bude identicna njegovom custom-u od drveta iz 19. veka da bi bila dobra gitara :) .
Ps. Bilo bi super ako tvoj drugar ima slike da ih izbacis na thread, mislim da bi i drugi voleli da vide takav raritet.
Cheerz!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 11 Jul 2008, 01:19

Jos jedna stvar.. koja nije pomenuta, a veoma je vazna. Ne mogu sad da trazim youtube link... (ako ga uopste ima) ali Bryan koristi jedan signal koji salje u dva-tri pojacala istovremeno....i koji idu posebno u miks...

XaPa

Post by XaPa » 11 Jul 2008, 17:34

DrGreenthumb wrote:Vazi, thx. Btw, sve su one Red Special, a Fryer je napravio (koliko sam upoznat) samo replike za Brian-a, nekoliko pretpostavljam. Ali, da se razumemo, Guild RS iz 80-ih je sigurno collector item i vrlo vredan, bez obzira sto se BM-u nije dopao. Ne mora da bude identicna njegovom custom-u od drveta iz 19. veka da bi bila dobra gitara :) .
Ps. Bilo bi super ako tvoj drugar ima slike da ih izbacis na thread, mislim da bi i drugi voleli da vide takav raritet.
Cheerz!
Ok nema problema,samo da ga navatam kodkuce jer on cesto putuje....

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Jul 2008, 03:45

goodlikesweeper wrote:Sto se tice dokazivanja,to je bila vise sala.Samo sam hteo da cujem koje bi albume tu nabrojao,jer me zanimalo.Ne da bih to posle pobio. :wink:

Jazz sam preskocio jer sam tek poceo da ga slusam tako da se ne razumem dovoljno u njega.U takvim situacijama ne volim da komentarisem nista.Mnogo me nervira kad vidim ljude kako pametuju o stvarima o kojima nemaju blage veze sa vezom,tako da se uvek trudim da ne upadam u takve situacije i ja sam. :wink:

Pa,naravno da ima razlike,zato valjda i postoji podela na 3 razdoblja,ali ono sto sam hteo reci je da su te razlike manje nego kod tog primera sa kajli i mejdenima.

I, na kraju,ne zelim ja da se dokazujem nesto sa tobom,samo sam hteo da kazem svoje misljenje,i da cujem tvoje.Jednostavno me zanimalo jer mi je ta tema interesantna,nista drugo...

Pozdrav! :D
Ma opušteno, pričamo! Albume bi mi bilo teško da nabrojim zato što postoje dva različita kriterijuma koji ljudi poštuju i koji se uzimaju, jedan je "umetničkiji" i svodi se na neku zvučnu autentičnost, i ideološku pozadinu koja se nalazi iza muzike, u tekstu ili u samom konceptu. Možda ne bi našao muzičku složenost u Kraftwerk-ovim hitovima, Nirvani, Clash-u ili Dilanu, ali neki bi to ocenili kao peak rock stvaralaštva. Sa druge strane je shvatanje u kom se najviše cene neki najprogresivniji momenti rock muzike, Pink Floyd, Genesis, Peter Gabriel solo, pa možda i neki momenti Queen, itd. Ja bih mogao napraviti listu stvari koje smatram vrednim i na njima ne bi bilo samo ono što volim, ali ne znam koliko bi to imalo smisla, jer imam različit kriterijum za Rolling Stones i Pink Floyd jer se trudim da tražim različite vrste kvaliteta u jednom i u drugom slučaju. U protivnom se dođe do nekih besmislenih ocena i zamerki kao kad neko kaže da neki prog rock sastav "Smara i komplikuje" jer osoba ocenjuje na osnovu kriterijuma koji se primenjuju na punk rock i alternativu a ne u odnosu na prog rock. Ali ne može se sad baš tražiti od ljudi da budu objektivni, to teško.
Jos jedna stvar.. koja nije pomenuta, a veoma je vazna. Ne mogu sad da trazim youtube link... (ako ga uopste ima) ali Bryan koristi jedan signal koji salje u dva-tri pojacala istovremeno....i koji idu posebno u miks...
Tačno, ali jako mnogo gitarista to radi, redovno. Zašto ti je konkretno to bilo interesantno u njegovom slučaju?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Jul 2008, 11:28

Paaa, prvenstveno sam se nadovezao na pricu o njegovom (Bryan-ovom) jedinstvenom zvuku... ali fascinira me njegov cist ton sta god da svira, njegova jednostavnost u setup-u a opet komleksnost njegovog zvuka. Sta god da svira to zvuci veoma jasno, definisano, konkretno. Najvecim delom to dolazi iz njegovog nacina sviranja i kontrole same gitare, ali takodje i od njegovog setinga. Ume on da odsvira i "metal" solo i najblazi "ballad" razlaganje i ni u jednom svuku nema suvisnih nuszvukova niti manjka necega sto bi nekome moglo da zasmeta!
Njegov zvuk je jednostavno univerzalan i definitivno jedinstven. MENI, ne mora da se ostali slazu sa tim...
zvuk je meni lep za uho, u svakom trenutku. Imao je visak midllea koji su u pravoj meri dodati da ne izbiju u prvi plan, s tim da su ti midlovi negde u donjem spektru... za to je zasluzno: Signal podeljen u dva VOX pojacala, plus razliciti setupi ta dva pojacala, tako da je dobio taj zvuk...

Gitara je bila "inventivna" jer je jedan od prvih upotrebio prekidac za obrtanje faze... na svakom magnetu posebno, koliko se ja secam... tako da je sve u svemu za mnogo stvari bio jedinstven!

Da zakljucim, Gitara, nacin sviranja (kontrole gitare), pojacala, NEfilozofiranje brdom efekata, iskustvom... jednostavno to je Bryan May.

Sa druge strane, ne samo Bryan, vec su i drugi clanovi Queen banda bili svojevrsni majstori zvuka. Fenomenalni i izuzetni virtuozi su bili i Deacon, Taylor i Freddie (koji je pored pevanja svirao klavir fenomenalno) i koji su veoma "pomagali" Bryanu da nadje svoj identitet koji danas znamo kao Bryan Mai sound... uostalom ceo band je zvucao "just perfect" tako da imam utisak da je ceo band svakodnevno radio na usavrsavanju!

Evo tog video klipa na youtubetu!!! Ipak postoji, nazalost, zvuk je mono i relativno je veliki klip... zao mi jesto nece moci da ga pogledaju mnogi sa dial upom... a trebalo bi!

dodatak:
Poslusajte One Vision, mozda cete shvatiti o cemu pricam..
Ali i ostale pJesmice od njih...

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 14 Jul 2008, 20:52

shta mislim o queenu??pa mislim da je to najbolja grupa svih vremena...
1)najbolji pevach
2)najbolji koncert (wembley '86)
3)najbolja pesma...
...nema shta...
i da, nije se on rodio kao gay, duane, niko ne mozhe da se rodi kao gay...i svi prichaju da je bio gay- a chovek bio bi...a mozhda chak ni bi...ali to je diskutabilna tema...shteta shto je njihova popularnost mnogo pala...jedva chekam cert...vec uz'o onu kartu od 3500...valjda je to najblizhe bini...kazhe tamo vip parter...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 16 Jul 2008, 12:22

E!!!! preteraste ga sa offovanjem u ovoj temi.

Pokusao sam da maaalkice procistim temu, moglo je tu jos dostada se brise, ali ajde.... ovo ipak nije tema o seksualnom opredeljenju, vec tema o grupi Queen... sudrzite se bilo kakvih komentara o opredeljenju ... a raspravu razumenanju i ne volim cu pokusati pa podelim i izmetim IZ ove teme u neku drugu...!!!

Cheers i pazite sta radite!!!

luka000

Post by luka000 » 16 Jul 2008, 12:30

Bez uvrede, likovi se prepucavajo oko postovanja i ljubavi prema grupi, sto po meni ima manje veze sa queen-om nego freddie-ev privatni zivot.
da zaboravio sam nemoj misliti da sam peder, samo realno gledam.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Jul 2008, 17:25

ne volim ih... :grummel_2:

7thSON
MF veteran

Post by 7thSON » 17 Jul 2008, 23:54

Queen? Mislim da su pogresili kad su davali naziv grupi... Po meni je bolje da se zvala Queer...

Aj sad ovako ozbiljno da kazem sluso sam par pesama mada ne vidim tu nesto mnogo posebno osim sto spajaju npr. operu i rock i neki ih zbog takvih stvari smatraju kao nekim "najvecim", da tako sklepam recenicu. Mogu ja sad da uzmem da spajam turbofolk i death metal al mislim na sta bi to licilo.... Meni iskreno queen(r) nije nesto posebno, mada mora da je postojao neki razlog zasto su ih ljudi toliko voleli, pa ne mogu da kazem da nije za postovanje i tako to...

E sad jedna druga stvar... Posto svi toliko pricaju o Brianu May-u moram da pogledam neke klipove s njim da vidim mozda mi se svidi njegovo sviranje ako ne cela grupa...

Enterprise

Post by Enterprise » 18 Jul 2008, 16:07

Sta reci,jedan od najvecih rock bendova '70-ih i '80-ih.Mnogo toga su ostavili iza sebe.Imam njihov koncert u Montrealu iz '85-te i stvarno,nema sta da se kaze,mnogo dobro zvuce uzivo(bar meni),pogotovu Brian May,covek rastura.Retko ko da danas nije nikad cuo za Queen a da nezna ni jednu njihovu pesmu(mislim,cuo sam ja za Grateful Dead,al opet......).Sve u svemu,mnogo dobar band.

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 21 Jul 2008, 20:32

oce neko da menja kartu za parter za kartu za vip tribine??bez doplate!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Jul 2008, 13:22

vip tribina sucks... ko oni jadnici na stonsima sto su platili 28,5 hiljada pa nisu videli nista, a ja 2,5 pa se jos bina pomerila do nas... naci pouka, uvek kupi najjeftinije nikad neznas kolko je izvodjac lud pa pomeri binu ili se teleportuje do najjeftinije zone i drugo pravilo uvek budi prvi u najjeftinijoj zoni, koliko god da je izvodjac lud nece ici skroz iza a i ovako dodjes prvi pa se urokas i lezis na travi...

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 22 Jul 2008, 14:28

ma da, ali sam mislio da ce biti podeljenj parter...bash kao na stonesima...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 22 Jul 2008, 18:01

na stonsima je vip bila ona tribina koja je najshitiije moguce mesto, a ispred je bila zona 1... a ne vip...

Post Reply