Porcupine Tree?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Porcupine Tree?
super benad, al mi je incident za reciklažu. uopšte mi se ne sviđa album. sviđa mi se Bonnie The Cat, ovo ostalo mi nešto ne radi.
- Mithrandir
- MF veteran
Ima par dobrih stvari, ali posle onakvih albuma (a i ima ih!) - prosek. Nema veze, i dalje ih volimo 

aj dajte neke reprezentativne pesme, desetak komata, pa da ih i ja oslusnem...mada se plasim onog 'prog' i 'alt' koje sam video u par postova 

- Mithrandir
- MF veteran
Ako mene pitaš, dovoljno je samo da odslušaš In Absentia album. Desetak sjajnih pesama, što laganih, što atmosferičnih, što rifičnih.
Taj album je jedan od najboljih ikada snimljenih, što se mene tiče. 
Kada rekoh dovoljno, mislio sam na "dovoljno da se navučeš".

Kada rekoh dovoljno, mislio sam na "dovoljno da se navučeš".

Ak' ti se ovo ne svidi onda nema pojente da dalje preporucujemo

Zapravo, ja mislim da su ovo malkice reprezentativnije pesme 

Ja najbolje volem trains <3
Anesthetize odlicna, Shesmovedon takodje, The sound of muzak, So called friend i tak daljshe
Anesthetize odlicna, Shesmovedon takodje, The sound of muzak, So called friend i tak daljshe
- Mithrandir
- MF veteran
Dobro, a šta ćemo s npr. Gravity Eyelids ili Heartattack in a Layby, Arriving Somewhere, itd.
Mislim da je slušanje jednog celog albuma najreprezentativnije jer može da vidi više aspekata. Mada, Blackest Eyes sidu leči, tako da... 

Ja Porkjupajn tri najvise volim da slusam tako sto stavim kompletnu ogromasticnu diskografiju i stavim plejer na shuffle. Sta cemo sa tim? 

- Mithrandir
- MF veteran
Pa da... Doolio, celu diskografiju u plejlistu!
Ja najviše volem da ih slušam po albumima ili pojedinačnim pesmama. Doduše, ja shuffle ne koristim nikad, volim da kontrolišem šta će sledeće

Ja najviše volem da ih slušam po albumima ili pojedinačnim pesmama. Doduše, ja shuffle ne koristim nikad, volim da kontrolišem šta će sledeće

Jeje.cccira wrote:Ja Porkjupajn tri najvise volim da slusam tako sto stavim kompletnu ogromasticnu diskografiju i stavim plejer na shuffle. Sta cemo sa tim?
A sta cemo sa A Smart Kid ili Wedding Nails? Lightbulb Sun?
I tako dalje.. U svakom slucaju, sta god da nadjes na jutjubu, ne moze da bidne lose

upravo sam skinuo sve, ima dva i nesto giga, ili je tu gomila nekih lajvova i tripova ili je kvalitet fajlova neprikosnoven ili su se momci bas nasvirali 
neam pojma, stavicu sve i shuffle i to je to:)

neam pojma, stavicu sve i shuffle i to je to:)
- Mithrandir
- MF veteran
10 studijskih albuma, ko zna koliko EPova i bonus tracks sa raznih izdanja. Ako je u losslesslu (mada ne verujem pošto je 2 GB malo za sve njihove albume
), tim bolje, jer Stevan sabija produkciju. Da li je slušao neko ko ima 5.1 zvučnike, surround mixove novijih albuma? Moraću jednom da odem kod nekog druga da čujem i to.
Raniji albumi im više vuku na klasični prog, dok od In Absentia neguju moderan, ponekad heavy zvuk. Have fun!

Raniji albumi im više vuku na klasični prog, dok od In Absentia neguju moderan, ponekad heavy zvuk. Have fun!

Evo da i ja prokomentarišem već poodavno preporučen bend! 
I da se ne završi samo na onom 'dobri su, zdravo', evo ovako:
Na početku mi se čak učinilo nešto mlako (ne zamjerajte odmah! ;D), poslušala sam par pjesama koje su prve naišle, i ono ok, ali bez pretjeranog oduševljenja. Sad i kad kontam vjerovatno su to bile I fail (koja je fina, ali ne baš moj đir), Way out of here (tema mi je malo bleeeh, podsjeća na američki teški dječiji život 'roditelji neće da mi kupe avion da me utješe'
) i još neke 2 - 3 progresivne
, pomalo dosadne (sad puna znanja pretpostavljam da je prvi album, haha)...
I rekoste vi da se prvo poslušaju In Absentia i Deadwing, ali kad sam vidjela da su to 2002. i 2005., nošena stereotipom (priznajem
) krenem od prvog albuma! Još uvijek mi je čudno da su se vremenom održavali i postajali sve bolji (gotovo da nema više takvih primjera za mene).
E, time sam zadivljena!
I još vidim da čovjek (Stivi
) u nekom intervjuu pominje Nirvanu, Slipknot i AC/DC kao dosadne, uvijek iste bendove!
Neka!
Nisam baš sve poslušala, ali, što bi rekao moj profesor, veoma veliku većinu jesam, i neće mi sigurno biti novi omiljeni bend, ali mi je drago da ih znam...

I da se ne završi samo na onom 'dobri su, zdravo', evo ovako:
Na početku mi se čak učinilo nešto mlako (ne zamjerajte odmah! ;D), poslušala sam par pjesama koje su prve naišle, i ono ok, ali bez pretjeranog oduševljenja. Sad i kad kontam vjerovatno su to bile I fail (koja je fina, ali ne baš moj đir), Way out of here (tema mi je malo bleeeh, podsjeća na američki teški dječiji život 'roditelji neće da mi kupe avion da me utješe'

I rekoste vi da se prvo poslušaju In Absentia i Deadwing, ali kad sam vidjela da su to 2002. i 2005., nošena stereotipom (priznajem

E, time sam zadivljena!
I još vidim da čovjek (Stivi

Nisam baš sve poslušala, ali, što bi rekao moj profesor, veoma veliku većinu jesam, i neće mi sigurno biti novi omiljeni bend, ali mi je drago da ih znam...

Vilson je tu pesmu posvetio devojci koja se ubila, tako sto se bacila pod voz, dok je slusala pesmu Porkjupajna na svom ajpodu [o tome i svedoci prva strofa], tako da apsolutno nema veze sa ovim sto si ti napisalaНиккиии wrote:Way out of here (tema mi je malo bleeeh, podsjeća na američki teški dječiji život 'roditelji neće da mi kupe avion da me utješe')