Porcupine Tree?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Porcupine Tree?

Post by Stalker » 02 Apr 2010, 12:32

super benad, al mi je incident za reciklažu. uopšte mi se ne sviđa album. sviđa mi se Bonnie The Cat, ovo ostalo mi nešto ne radi.

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 02 Apr 2010, 15:20

Ima par dobrih stvari, ali posle onakvih albuma (a i ima ih!) - prosek. Nema veze, i dalje ih volimo :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Apr 2010, 16:04

aj dajte neke reprezentativne pesme, desetak komata, pa da ih i ja oslusnem...mada se plasim onog 'prog' i 'alt' koje sam video u par postova :mrgreen:

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 02 Apr 2010, 16:18

Ako mene pitaš, dovoljno je samo da odslušaš In Absentia album. Desetak sjajnih pesama, što laganih, što atmosferičnih, što rifičnih. :mrgreen: Taj album je jedan od najboljih ikada snimljenih, što se mene tiče. ^^

Kada rekoh dovoljno, mislio sam na "dovoljno da se navučeš". :lol:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 02 Apr 2010, 16:22

Ak' ti se ovo ne svidi onda nema pojente da dalje preporucujemo :mrgreen:

Wook

Post by Wook » 02 Apr 2010, 19:11

Zapravo, ja mislim da su ovo malkice reprezentativnije pesme :P

cccira
MF veteran

Post by cccira » 02 Apr 2010, 19:19

Ja najbolje volem trains <3

Anesthetize odlicna, Shesmovedon takodje, The sound of muzak, So called friend i tak daljshe

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 02 Apr 2010, 19:22

Dobro, a šta ćemo s npr. Gravity Eyelids ili Heartattack in a Layby, Arriving Somewhere, itd. :D Mislim da je slušanje jednog celog albuma najreprezentativnije jer može da vidi više aspekata. Mada, Blackest Eyes sidu leči, tako da... :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 02 Apr 2010, 19:23

Ja Porkjupajn tri najvise volim da slusam tako sto stavim kompletnu ogromasticnu diskografiju i stavim plejer na shuffle. Sta cemo sa tim? :mrgreen:

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 02 Apr 2010, 19:28

Pa da... Doolio, celu diskografiju u plejlistu! :mrgreen:
Ja najviše volem da ih slušam po albumima ili pojedinačnim pesmama. Doduše, ja shuffle ne koristim nikad, volim da kontrolišem šta će sledeće :lol:

Wook

Post by Wook » 02 Apr 2010, 19:33

cccira wrote:Ja Porkjupajn tri najvise volim da slusam tako sto stavim kompletnu ogromasticnu diskografiju i stavim plejer na shuffle. Sta cemo sa tim? :mrgreen:
Jeje.

A sta cemo sa A Smart Kid ili Wedding Nails? Lightbulb Sun?
I tako dalje.. U svakom slucaju, sta god da nadjes na jutjubu, ne moze da bidne lose :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Apr 2010, 00:11

upravo sam skinuo sve, ima dva i nesto giga, ili je tu gomila nekih lajvova i tripova ili je kvalitet fajlova neprikosnoven ili su se momci bas nasvirali :mrgreen:

neam pojma, stavicu sve i shuffle i to je to:)

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 03 Apr 2010, 10:19

10 studijskih albuma, ko zna koliko EPova i bonus tracks sa raznih izdanja. Ako je u losslesslu (mada ne verujem pošto je 2 GB malo za sve njihove albume :mrgreen: ), tim bolje, jer Stevan sabija produkciju. Da li je slušao neko ko ima 5.1 zvučnike, surround mixove novijih albuma? Moraću jednom da odem kod nekog druga da čujem i to.

Raniji albumi im više vuku na klasični prog, dok od In Absentia neguju moderan, ponekad heavy zvuk. Have fun! :)

Никкиии

Post by Никкиии » 03 Apr 2010, 18:30

Evo da i ja prokomentarišem već poodavno preporučen bend! ;)
I da se ne završi samo na onom 'dobri su, zdravo', evo ovako:
Na početku mi se čak učinilo nešto mlako (ne zamjerajte odmah! ;D), poslušala sam par pjesama koje su prve naišle, i ono ok, ali bez pretjeranog oduševljenja. Sad i kad kontam vjerovatno su to bile I fail (koja je fina, ali ne baš moj đir), Way out of here (tema mi je malo bleeeh, podsjeća na američki teški dječiji život 'roditelji neće da mi kupe avion da me utješe' :cry: ) i još neke 2 - 3 progresivne :D, pomalo dosadne (sad puna znanja pretpostavljam da je prvi album, haha)...
I rekoste vi da se prvo poslušaju In Absentia i Deadwing, ali kad sam vidjela da su to 2002. i 2005., nošena stereotipom (priznajem :hide: ) krenem od prvog albuma! Još uvijek mi je čudno da su se vremenom održavali i postajali sve bolji (gotovo da nema više takvih primjera za mene).
E, time sam zadivljena!
I još vidim da čovjek (Stivi :D) u nekom intervjuu pominje Nirvanu, Slipknot i AC/DC kao dosadne, uvijek iste bendove! :bow: Neka!

Nisam baš sve poslušala, ali, što bi rekao moj profesor, veoma veliku većinu jesam, i neće mi sigurno biti novi omiljeni bend, ali mi je drago da ih znam... :)

Wook

Post by Wook » 03 Apr 2010, 23:06

Никкиии wrote:Way out of here (tema mi je malo bleeeh, podsjeća na američki teški dječiji život 'roditelji neće da mi kupe avion da me utješe' :cry: )
Vilson je tu pesmu posvetio devojci koja se ubila, tako sto se bacila pod voz, dok je slusala pesmu Porkjupajna na svom ajpodu [o tome i svedoci prva strofa], tako da apsolutno nema veze sa ovim sto si ti napisala :)

Post Reply