R. M. Točak

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
sinisake
The original one

Re: R. M. Točak

Post by sinisake » 17 Dec 2012, 11:15

i na mene je najjaci utisak ostavilo to, sto je tada Nejda bio obucen u nekom krajnje cudnom fazonu, nosio pederusu takozvanu, to je tad bilo smesno skroz, medjutim pocinje koncert, izlece Nejda, kozne farmerke, kosulja, kozni prsluk, extra, pravi rokenrol , obukli ga za nastup , a publika onda gleda i divi se kako je rokenroll cool.
Najda, uzgred.

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Dec 2012, 11:20

Image

Kostim zvani "deda sa smežuranom kožom", koji Sedmorica nose svuda sa sobom. Slika je napravljena na Košutnjaku, 1967.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2012, 11:28

zapravo je slika napravljena ovih dana
a to što u osmoj deceniji izgledaju ovako govori o njihovom duhu ("Ušli u Ginisovu knjigu rekorda jer su 33 godine svirali zajedno")

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.14 ... i-smo-dusu

"To naše vreme bilo je bogatije po načinu života i odnosu prema vrednostima. Nije nam bio cilj da postanemo poznati, nego da ovladamo svojim instrumentima što bolje. Znate šta je značilo napraviti stalni snimak za Radio Beograd? To je bilo ravno „Oskaru“. Jurili smo kvalitet, koji je nedosežan, koji te uvek vuče. Ako nisi dobro obavio posao - ne možeš da spavaš. Ovo danas malo deprimira: samo da se nešto napravi i da ga ima što više. Sve je instant, pa i popularnost."

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Dec 2012, 11:43

Boogie Woogie wrote:zapravo je slika napravljena ovih dana
:rlol:

A da da, sećam se njihovih koncerata u poslednjih desetak dvaes godina. Naročito onaj, čuveni, što su prenosili BK i 3K, lane.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 17 Dec 2012, 11:59

SomiKnight wrote:Sta god boogie pisao, ja radije procitam njegov post od pola strane, za razliku od ovih sto postavljaju slike ovih rugoba koje kao da su slikala deca od 5 godina, koje su kao IN, sta li vec, a u principu su psiholoski fenomen gde se jednostavno kriju iza same slike, ne znaju da sastave ljudsku recenicu koja ima smisla, pa se izlupetaju na iskvarenom engleskom, i eto to je kao smesno.
Jos kad se na to dodaju +1 i bambiji... ne sad stvarno, ako se na tom nivou borite protiv boogijevih postova, ispadate jednostavno smesni.
Hahahaha!!!

:1: :bambi:

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Dec 2012, 13:10

EKSDI bambi GANSI

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2012, 13:16

Bluesko wrote:

A da da, sećam se njihovih koncerata u poslednjih desetak dvaes godina. Naročito onaj, čuveni, što su prenosili BK i 3K, lane.
pda
a zamisli, njihove koncerte ljudi nisu napuštali prroveravajući pri tome dal im je od dosade stao sat..

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Dec 2012, 13:24

Nisu ni koncerte Baje Malog Knindže, Baje Bajića, Filipa Žmahera, Bajoneta, Leontine, Trik FXa, Sha Ile, Good Charlottea, TaTua, Šerifa Konjevića, Neška Kejdža. Pa šta?

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2012, 13:52

Bluesko wrote:Nisu ni koncerte Baje Malog Knindže, Baje Bajića, Filipa Žmahera, Bajoneta, Leontine, Trik FXa, Sha Ile, Good Charlottea, TaTua, Šerifa Konjevića, Neška Kejdža. Pa šta?
pa ništa eto, vidiš i sam da, obrni okreni.. smakova muzika ispade šampionski najdosadnija..

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 17 Dec 2012, 14:07

Žbidelj

Bluesko

Post by Bluesko » 17 Dec 2012, 14:10

Na osnovu čega si to sad skapirao?

Mamemi, mislio sam da sve vreme drviš u inat svima, al mislim da je nešto drugo u pitanju. :o

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2012, 14:36

pa nije svima
ti se sam najviše nameštaš na voleje

SomiKnight

Post by SomiKnight » 17 Dec 2012, 14:38

Kristijan wrote:Дакле ти си сада открио да људи са сцене не иду на пијацу у сценском костиму... Занимљиво. Да ме не схватиш погрешно, о Смаку бринем колико и о Северној Кореји, и нисам ово рекао да бих ти као фан терао контру, него је стварно смешно.
Nisu isli na pijacu nego na spostveni koncert :) , a onako kako je bio obucen Nejda ja u to vreme ne bih ni na pijacu isao. Ne mogu da se setim, davno je bilo, nesto tipa izmendju dizelasa i nas padavicara tadasnjih :) , mada nije toliko bitno, bitan je moj utisak.

Naravno, sada me bas briga kao i tebe za njih i kako je ko obucen, ovo sam napisao zbog ovih sto potenciraju rokenrol ikone, legende i tako to, bas da bih napravio razliku izmedju toga za sta se neko predstavlja od toga kako stvarno iskreno zivi, te da shodno tome treba biti malo realniji oko nekih stvari.
U vezi toga opet bih pomenu Cuturu, koji je na koncert dosao obucen bas kao da si ga sreo na ulici. Sta vise mislim da su svi bili obuceni tako, ukljucujuci Dzindzera, Jelice, Corbu koji su bili gosti.
Eto ko nije shvatio sta sam hteo da kazem, mozda je sada jasnije. Mada mozda i nije.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 17 Dec 2012, 14:48

Postoji u vezi sa Točkom jedan patetičan momenat, a to je njegov skroman život, oskudno stanje, izdržava se od davanja časova isl..

NAš narod je generalno sklon da više gotivi takve ljude, još ako su talentovani, nego neke koji su dobro situirani.
Zamislite situaciju da Točak živi u vili ne Dedinju, a da je u muzici ostao isto što i danas?

Da li bi bilo toliko sažaljenja? Pumpanja "slave"? pravljenja "legende" isl?

Mislim da ne bi.

Što je najgore, sa svim tim Točak ima najmanje veze. On je čovek ovakav kakav je (meni lično deluje kao dobrodušan, i težak), ali je naš narod, publika, sklona da gde god može projektuje psiho-patetični model stradalnika, žrtve (ko je rekao Isusa?)

Ti arhetipovi su svi za dijagnozu i njih ima koliko god hoćete, na svakom koraku.

I što je najvažnije, ti arhetipovi boje celu priču pristrasnošću.

Prava vrednost se može proveriti kada nešto domaće (bilo to muzika, ili šljivovica, ili ajvar, kiseo kupus ili trubači) date strancima da čuju.

Nedavno sam nekoj ženi iz Australije pustio naše trubače, baš da vidim reakciju..kad ona reče "ah..like mexican music..!"..
a ja pomislih - pazi stvarno..

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Dec 2012, 15:19

šampion pravih vrednosti - za vašu kuhinju

Post Reply