Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 14:17

MIslis, za 'vecni pocinak'? Vala bas. Pored ovakve omladine, vreme je mreti.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 14:17

Nego kad si poslednji put bio u LA-ju a kad u Sijetlu?
boze gospode

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 14:19

Je l' ti sad meni objasnjavas, ili se/me zajebavas? Ozbiljno te pitam?
(Posto sam se ja zajebavao, znam da ne radis za N.A.S.A. direktno) :mrgreen:
koga bole ***** de je primus svirao? ili neko drugi... primus nije jedan od onih bjendova sto se hvale dje su svirali i s'kim su svirali... mogu da se zovu i the dicks i da sviraju u shupi u backoj topoli o5 ce da jebu mame... ako je L.A. merilo icega onda je i backa topola... sto da ne?
Dabome, u kosmickim razmerama i L.A. i Backa Topola, kao i Backi Brestovac, ne znace nista. :D
Nego, ja jope mislim da bih, cak i da odem u USA da perem sudove, opet slusao pre Strokse, nego Tartufu? :nixweiss:
Mada, mozda americki vazduh, zasicen psihoaktivnim supstancama, deluje tako da siroti ljudi tamo vide u Tartufi ozbiljnog muzicara... Ko ce znati, there are more things in heaven and earth...... :mrgreen: ^^
Last edited by sinisake on 31 Oct 2009, 14:21, edited 1 time in total.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Oct 2009, 14:20

Dersu Uzala wrote:MIslis, za 'vecni pocinak'? Vala bas. Pored ovakve omladine, vreme je mreti.
ko ti rusi sneska?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 14:21

Siniša, prestani sa ad hominem. Da li Dersu pije i da li radi za NASA nema veze sa Nirvanom.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 14:24

Ahahahahaa, ova ti je dobra. :lol:
Anyway, nije se Dersu naljutio, znam ja, kao sto se ne ljutim ni ja na njega. :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 14:26

***** li ga, tartufa ima duzu kosu, te je bolji od kurta, sa druge strane, kurt ima lepse oci...medjutim, vise mi se svidja kurtov stil oblacenja, mada, sa druge strane, tartufa je elegantniji. tako da ne mogu da se odlucim, mada, ako mi neko kaze koje dezene carsava vole, onda cu se odluciti po tom kriterijumu.

stvarno, bez zajebancije, kakvi su to argumenti ko je gde svirao? jel pricamo ovde o popularnoj muzici ili o baroknim vec afirmisanim kompozitorima kojima je apogee sviranje na beckom dvoru? ovaj sviro ovde, onaj sviro onde. a za ovog je hendriks reko da je do jaja, a za ovog drugog je vai reko da je car. a ovaj ima tri gitare, a ovaj pet. brate mili. gde se denulo 'daj da poslusam pesmu, pa da vidim kakva je'?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 14:27

Duane wrote: nikakvo predavanje, samo kazem da je glupavo pricati o tome kako je Los Angeles merilo dobre muzike... znaci sve sto je dobro rodilo se u L.A.-u? a malo pre (10 strana) pljujes sve sto se rodilo u sijetlu... to mi je apsurdno...
Sad vec lazes, u sta se svaki dobronamerni citalac da uveriti.

Nisam ja rekao da je LA merilo, ti si huskao i pitao 'da li je LA neko merilo'. Jok, ti si merilo, i Cubura.

LA je krajnje merilo, kao i Njujork, i u LA-ju i Njujorku su ti frajeri iz SIjetla (koji su tamo asvirali za kapucino u Starbaksu) zaradili slavu. Da bas ce se proslave u Sijetlu. Ocigledno nemas ama bas nikakvog pojma o cemu pricas. Ali nikakvog.

Dalje, proslave se u LA-ju i NY i bendovi iz pizde materine, ne mora bas da bude Sijetl. Eno ona lujka, Britni je iz Arkansasa ili Alabame ***** li ga. Arkansasa rekao bih. Da, bas se tam oproslavila. Jel ti uopste imas pojma sta je LA i NY, a sta je ostatak Amerike. Sijetl je Borca Greda, Leskovas, Prijepolje (bez uvrede) a LA i NY su ono, Star Trek, Captain Kirk, Enterprise to Earth. Alo bre.

Naravno da NIKAD nisam pljuvao Sijetl, jer brale ja sa njima odavno imam debele veze. Nirvana nije iz Sijetla anyway, ali ako si mislio na grunge, zar nisam rekao ALice In Chains. Dete, oni su BASH BASH iz Sijetla. A i Boeing i mnoge firme koje su mi bile prva karijera. Sijetl je grad moje mladosti. Dalje, Queensreich je odande, tako da i mi saka jada, progresivci kapiramo 'SiJetl'. E, najgotovnije mi je kad se nadje slepac da mi prica o ocima. Priceless :ziveli:.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 14:28

Rocket Roll wrote:Siniša, prestani sa ad hominem. Da li Dersu pije i da li radi za NASA nema veze sa Nirvanom.
ali zato tvoj licni afinitet ka kritickim socijalnim tekstovima naustrb ego-emotivnih tekstova ima?:)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 14:29

Pa, evo, Doolio, ja sam hteo da analiziramo jednu Nirvaninu kompoziciju (paralelno sa jednom stvari izvodjaca koje Dersu smatra muzicki mnogo relevantnijim), ali nije bilo dovoljno sluha za taj predlog.
Dersu se povukao, jbg. :(

Mozda dodje onaj momak Всеволод Пацек-Велеслав, on je tu najpozvaniji i muzicki najobrazovaniji, pa da vidimo - ko kosi, a ko vodu nosi! :wink:
Last edited by sinisake on 31 Oct 2009, 14:31, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Oct 2009, 14:31

Doolio wrote: ali zato tvoj licni afinitet ka kritickim socijalnim tekstovima naustrb ego-emotivnih tekstova ima?:)
Smeće je smeće. Lično ga ne volim, ali to ne znači da zbog toga manje ili više smrdi.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 31 Oct 2009, 14:33

Dersu Uzala wrote:
Duane wrote: nikakvo predavanje, samo kazem da je glupavo pricati o tome kako je Los Angeles merilo dobre muzike... znaci sve sto je dobro rodilo se u L.A.-u? a malo pre (10 strana) pljujes sve sto se rodilo u sijetlu... to mi je apsurdno...
Jok, ti si merilo, i Cubura.
o ovom ti pricam, u svako postu ispljujes nekoga i to direktno... kako onda ja tebe da slusam uopste?

covek bi rekao da prolazis kroz pubertet, da nam prethodno nisi gurnuo pod nos svoju autobiografiju...

apsurd se nastavlja!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 14:34

Au, pa Dzonijevi najbolji tekstovi su (danas) bas ti koje ti smatras ''ljubavnim djubretom'', socijalni i politicki tekstovi (uglavnom) nisu bas izdrzali test vremena, rekao bih...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 14:34

Rocket Roll wrote:
Doolio wrote: ali zato tvoj licni afinitet ka kritickim socijalnim tekstovima naustrb ego-emotivnih tekstova ima?:)
Smeće je smeće. Lično ga ne volim, ali to ne znači da zbog toga manje ili više smrdi.
okej, zvanicno si mi reko da sam glup. sad barem znam tvoj stav.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 14:37

sinisake wrote:Pa, evo, Doolio, ja sam hteo da analiziramo jednu Nirvaninu kompoziciju (paralelno sa jednom stvari izvodjaca koje Dersu smatra muzicki mnogo relevantnijim), ali nije bilo dovoljno sluha za taj predlog.
Dersu se povukao, jbg. :(

Mozda dodje onaj momak Всеволод Пацек-Велеслав, on je tu najpozvaniji i muzicki najobrazovaniji, pa da vidimo - ko kosi, a ko vodu nosi! :wink:
Cuj sad povukao, ti rekao bas te iznenadio taj C5 a ja ti rekao daj da analiziramo 'Hemispheres'. Kako je to 'povlacenje', to samo ti znas. A uzgred, rekoh ti , tojest kumio sam te Bogom, daj da ne analiziramo Nirvanu. To je kao da analiziras testeninu. Ono, spaghetti vs linguini recimo. Sta tu ima da se analizria. cisti trivijalizam. Mislim , likovi ni ne znaju sta sviraju. Pojma ne znaju. Tipa, kad ga opcisi preko Rectifier-a (ili Marshalla) a oni su svirali bas te omrazene Mesa Boogije i Marshalle, ko bi ga znao. Kakofonija, kako god da okrenes. U studiju, naravno, nisu ni svirali. Sto je bio MASIVAN problem uzivo. Kurt ne zna da svira. Ne znam koliko da vam pojacam to boldovano, bilo je katastrofa. I zato i nema epske live snimke Nirvane. Nirvana u Budokanu ili MSG. Ili na Tasu. Ili u Forumu. Ili Vembli. Zasto? Zato sto se lik klonio live svirke kao djavo krsta.

Post Reply