R. M. Točak
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
-
Re: R. M. Točak
ovo je jedna od najboljih progressive Rock stvari ikada napravljenih
Ja sam svojedobno negde pročitao da je Bugi odgovor na mjetalske urbane postove.
Iznad svih ocekivanja.Tocak fenomenalan,moglo je da se cuje u njegovoj svirci da nije odavno svirao sa bendom i da nije imao nastupe sto je i on sam rekao na pocetku da im je frka,ali tu emociju koju on prenosi preko gitare nema niko na svetu,mislim da je jedini gitarista koji je tako emotivno svirao bio pokojni Roy Buchanan.Sad moguce je da sam ja subjektivan iz razloga sto osaecam tu emociju jer sam sa ovih prostora kao i Tocak ali slusao sam i Kleptona,Knopfler-a,Chris Rea-u,Santanu,sve je to fenomenalno ali Tocak je odsvirao nekako bas ono sto mi lezi u dusi.
Boris me je odusevio,matori je legenda,izgleda mi bas kao neka dobrica onako nenametljiv,a prelepog glasa.Takodje kao Tocak cuje se u njegovom glasu da peva iz duse i to je publika osetila,za razliku od Najde koji i nije imao neki repertoar ali videla se ogromna razlika izmedju njih dvojice.Mozda gresim ali Najda je po meni dobar pevac za klupske svirke i nista vise od toga,cinilo mi se da je on kao neki uljez u celoj toj prici iako je ostavio trag u smaku.
Nemam reci da opisem koliko mi je drago sto sam bio na tom koncertu,neznam sta bi jos reko.
Boris me je odusevio,matori je legenda,izgleda mi bas kao neka dobrica onako nenametljiv,a prelepog glasa.Takodje kao Tocak cuje se u njegovom glasu da peva iz duse i to je publika osetila,za razliku od Najde koji i nije imao neki repertoar ali videla se ogromna razlika izmedju njih dvojice.Mozda gresim ali Najda je po meni dobar pevac za klupske svirke i nista vise od toga,cinilo mi se da je on kao neki uljez u celoj toj prici iako je ostavio trag u smaku.
Nemam reci da opisem koliko mi je drago sto sam bio na tom koncertu,neznam sta bi jos reko.
-
To sam napisao na str. 18 teme!Usred Zala wrote: Verujem da će matorci biti nabijeni energijom i željom da ponovo zajedno sviraju posle toliko godina. Očekujem da na početku koncerta budu malo uplašeni i dezorijentisani, ali sam ubeđen da nisu zaboravili da sviraju i pevaju i da će posle prvog aplauza da budu oni stari. Kraj koncerta ćr biti frenetičan, siguran sam u to!
pedja 81 wrote:Boris me je odusevio,matori je legenda, izgleda mi bas kao neka dobrica onako nenametljiv, a prelepog glasa.Takodje kao Tocak cuje se u njegovom glasu da peva iz duse i to je publika osetila... Nemam reci da opisem koliko mi je drago sto sam bio na tom koncertu, ne znam sta bi jos reko.

Neponovljivo, i apsolutno se slažem za Borisa, ušao sam u arenu bez mnogo velikih očekivanja ali sam izašao oduševljen. Smak mi je od sinoć mnogo draži kao grupa a za Točka, Borisa, Zorana gajim novonađeno poštovanje, naročito za Kepu, koji je na binu izašao sa štapom.
El dumo i sumadijski bluz su za mene bile tako emotivne,prelep osecaj prelep.Uh da mi je samo jos jednom da ih slusam.
Jesi li razmisljao o zaposlenju kao bukmejker?Usred Zala wrote:To sam napisao na str. 18 teme!Usred Zala wrote: Verujem da će matorci biti nabijeni energijom i željom da ponovo zajedno sviraju posle toliko godina. Očekujem da na početku koncerta budu malo uplašeni i dezorijentisani, ali sam ubeđen da nisu zaboravili da sviraju i pevaju i da će posle prvog aplauza da budu oni stari. Kraj koncerta ćr biti frenetičan, siguran sam u to!
Sve sve ali ovo...kad krenu te prve visoke note, gotovo. Dalje nema.
da to je stvarno vrhčina stvar...
jbte meni stvarno nije jasno ono, kontam nekom se svidja, nekom ne, al da se tu nešto kao preispituje to kakav je ovaj lik gitarista, ono smešno je jbte, ovo je uništavačko sviranje, šred bukvalno, al da ne imenujemo
saću ponovo da se navučem na ove stare slinave gitarske zvuke
koje je ovo ludilo recimo
[youtube]jEw7wJhQP5U&NR[/youtube]
jbte meni stvarno nije jasno ono, kontam nekom se svidja, nekom ne, al da se tu nešto kao preispituje to kakav je ovaj lik gitarista, ono smešno je jbte, ovo je uništavačko sviranje, šred bukvalno, al da ne imenujemo
saću ponovo da se navučem na ove stare slinave gitarske zvuke
koje je ovo ludilo recimo
[youtube]jEw7wJhQP5U&NR[/youtube]
- nebeskacarica
Smak je u subotu objasnio..i zadao domaći zadatak za sve bendove bivše SFRJ kao i ove inostrane...teško da će iko ikada više u Areni tako dobro zvučati i napraviti atmosferu jedinstva u publici (od 14 - 80 god). Najvažnije je što su među tih 20.000 posjetilaca u najvećem broju bili mlađi ljudi, koji su konačno prvi put imali priliku da ovaj bend čuju uživo... i izašli su iz Arene oduševljeni. Boris je sve te visoke registre otpjevao sa osmjehom i lakoćom, a R.M.Točak prosto govorio gitarom.... najjači trenuci su mi bili El Dumo, Satelit i Ukor (trenutak kad je dohvatio Less Paul-a i počeo da sabija s onim mikrofonijama...).
auuu kako je otpevo Boris, svaka čast