Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Kristijan » 31 Oct 2009, 15:41

ssmc wrote:Pa ostavio si komentar i tamo... no evo da podsetim

viewtopic.php?f=48&t=2795&p=131168&hili ... al#p131168
Kolega, moraću da se nesložim sa vama, ipak je ova tema mnooooogo jaĆa :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 15:42

Nisam imao nameru da te uvredim, izvini. Nisam očekivao da ćeš se naći prozvanim. A i zašto bi?
zato sto izgleda ne kapiras koncept. evo ti tri stepena:

-postujem nesto, ali ne slusam i ne mislim da je sranje.
-ne slusam i mislim da je sranje, ali ne bih se zakleo da je to tako, tj dopustam da je to stvar afiniteta i da ja jednostavno ne prokljuvljujem taj trip.
-ne slusam i znam da je sranje, tj nemam nikakve dopuste.

primer za prvo bi bio led cepelin
primer za drugo bi bili kristali
primer za trece bi bio nedeljko bajic baja

ako neko slusa bilo sta od ovoga, super. ali ako neko vozdize cepeline ili kristale na muzicki pijedestal, sa ovim cepelindzijom se necu ni raspravljati jer mislim da je okej, sa kristaldzijom cu se raspravljati jer mislim da nije u pravu, ali dopustam da jeste. ako neko vozdigne baju na muzicki pijedestal, za mene je on kreten i to je to. jer ja u slucaju baje ne dopustam nikakvim varijacijama ili afinitetima da igraju neku ulogu. mada u praksi cu dozvoliti i ovom baja liku da mi objasni zasto je nedeljko do jaja, ali cisto za primer.

e, ti si uzeo nesto sto ja gotivim, ne samo gotivim, gotivim i crvenu jabuku, pa cu reci da su sranje, vec smatram da je i objektivno kvalitetno i stavio ga u ovu trecu kategoriju. znaci da ja ili nisam pametan kao ti ili sofisticiran ili ucen ili sta god. i ne samo to, vec da sam debil jer nisi rekao da je manje kvalitetno, vec da je smece. pritom si to uradio sa citavim principom, ne sa jednim bendom ili pesmom.
tvoja namera tu nije bitna, mozda je to bezveze, ali zaista nije bitna, ono sto je bitno je da si se ofirao kakav si lik. a ofirao bi se i da si rekao nesto sa cime se ja slazem na takav apsolutan nacin, tako da nije stvar ni u tome. ja vidim da ti imas zdravo za gotovo stav i to mi je dovoljno. ti mozes sutra da dodjes do fundamentalnog neoborivog objektivnog zakljucka da je brada sranje, stvar srednjeg veka i civilizacijski ponor. iz toga NEPOBITNO sledi da su svi bradati ljudi nazadni, barem modno. dakle, nije tvoj utisak da je brada sranje vec si ti to skontao, prosvetlio se, sta li, a mi sa bradama (jos) nismo. to je arogantan i uvredljiv stav, stanoviste.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Oct 2009, 15:44

Šta sam to propustio? Daj link.
A ti si skontao da sam ja stavljao metal i zavere u istu recenicu?

Da ti zadovoljim znatizelju, pominjanje i poimanje zavera bi bilo ovako nesto http://en.wikipedia.org/wiki/No_World_O ... y_album%29 ili mozda http://en.wikipedia.org/wiki/In_Search_of_Truth
Propaganda i manipulacija bi bilo ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Stryper

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 15:50

Dersu Uzala wrote:Pazi, whatever, ako je to Nemanji bitno u zivotu, treba postovati, ali i on terba da postuje da nekom nije. I onda batalis dijalog. Sto je najgore, kazem, ja bio medj Nirvanom 92/93/94 do smrti, a njemu bitno? Kako bre rodjace kako? Opet, to je kao kad mi decaci iz Juge ili sirom sveta kazu, yeah, RATM rules. A ja repartiram, pa 'vocni su ipak malo. Onda oni meni drze predavanje sta je i kako je RATM, sta je njihova poruka, a opet, ja ih slusao od starta, a bio na certu 1994. Nije rec o tome da sam nezajeban (a prilicno sam zajeban lik) nego je rec o tome da mi ne tupis o Mesecu ako sam ja bio na Mesecu a ti nisi. U tome je poenta. Samo u tome. Medjutim, nas svet ce da ti tupi do neba o tim stvarima o kojima nema pojma, cuo od burazera. To je kao kad bih, ponavljam po stoti put, ja sad tupio o oplitici, cenama i svakodnevnici zivora u Srbiji. A blage veze nemam o tome. Blage. Ali meni nije blam da priznam. Ne znam, pricajte, edukujte me. Ali mojne bre da mi pricate o Nirvani i zapadu generalno. Userem se kad pocnem da slusam ta predavanja. Mislim, patio sam i ja od istog sindroma pa znam. Cim sam se uselio na zapad pre nekih 20-tak godina, svim Amerima sam kenjao kako su glupi ko ***** i zemlja im je sranje i 'ja' ('mi') cemo da je dovedemo u red. To je ono sto ja slusam na ovom forumu.
imas pogresnu postavku sebe kao nepogresivog bica, opet ti kazem, sasvim prijateljski. i moj deda je ziveo svakodnevno u srbiji, pa je glasao za slobu.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 31 Oct 2009, 15:55

Kristijan wrote:
Kolega, moraću da se nesložim sa vama, ipak je ova tema mnooooogo jaĆa :D
Pa dobro ova je sada nastala,a očekuje se da će valjda nešto opet u nastajanju.... Što kaže Svetislav Pešić...i od jaćeg uvek ima neko jaći...

al' ima li neko ko voli da se igra više od nas :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 15:58

Pazi, whatever, ako je to Nemanji bitno u zivotu, treba postovati, ali i on terba da postuje da nekom nije
nisi ti pricao da tebi nije vec si dosao sa konacnim stavom. a to ne smes da radis u diskusiji, pa makar bio i sam kurt kobejn ili tafola. jel ti sad jasnije? ja mogu sad da uzmem dvejnu da pricam o slikanju i kako se to radi i on treba da me slusa, medjutim, sta ako sam ja pogresno skontao nesto ili zaboravio ili nesto pogresno radim? reci cu mu sta da radi, obucicu ga, ali on i dalje treba da slusa STA pricam, a ne KO prica. moje pokrice ne moze biti 'slusaj mali, naslikao sam sto slika, a ti nisi nijednu, skolovan sam blabla, a ti nisi uvatio cetkicu u ruke i zato treba da me slusas'.
i pravis neadekvatne primere, nije 'ja sam bio na mesecu, a ti nisi' isto sto i rasprava o kvalitetu neke muzike. bivanje na mesecu je suvise prosto da se uzme, makar kao slikovit primer. jednostavno, ako si ti tamo bio i skakao, ti znas bolje kako to izgleda od njega jer je stvar prosta. medjutim, ovo drugo i nije tako prosto.
evo ti jedne bolje paralele - ti si bio na mesecu i skakao po njemu i gadjao se kamencicima po mesecu. medjutim, dvejn nikad nije bio na mesecu u zivotu, ali je gledao teleskopom, pratio kretanje, izucavao strukturu meseca pod mikroskopom, citao tone knjiga o mesecu i svemiru uopste itd. ako vas pitaju koji je trip skakutanja po mesecu, ti si neprikosnoven. medjutim, ako vas pitaju da date neku analizu meseca, mozes da se sagnes dvejnu, jel tako? (ovo ne kazem za ovu raspravu, vec cisto da pojasnim zasto mislim da ti je to 'ja bio, ja znam' i nije neki argument, jebiga.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 16:03

Doolio wrote: imas pogresnu postavku sebe kao nepogresivog bica, opet ti kazem, sasvim prijateljski. i moj deda je ziveo svakodnevno u srbiji, pa je glasao za slobu.
Daleko od toga. Samo mnogo manje gresim od bica iz tvog kraja, utuvi to sebi jednom u glavu :ziveli: .

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Oct 2009, 16:36

sub_zer0 wrote:@nemanja
Kao sto rekoh, istina boli. Toliko si detinjast da ne moze sa tobom da se prica normalno. Da sada dodje Kurt na temu i da sam potvrdi sve ono navedeno, ti mu ne bi verovao.

btw, nije crkva izmislila boga, nego je ubacila svoju interpretaciju i prosirila je na masu iz mnogostrukih razloga, ukljucujuci i te koje si naveo.
Pazi, ja pokusavam da budem samo realan, ti i Dersu ne volite Nirvanu, ok, ali to shto omalovazavate njihov doprinos muzici u globalu, to je mnogo vishe detinjasto, zar ne? Ako je neshto ceo svet priznao, onda misljenje malih ljudi nema veza sa realnoscu....
A opet i ako je ono shto ja pricam detinjasto, onda sam jako srecan tim komplimetom jer se osecam mnogo matoro poslednjih par godina, a stvari koje su za tebe merilo da li je neko odrastao ili nije su zaista dokaz da ne postoji ni iskra prave ljubavi prema muzici i o tome dobro razmisli...od cega krece ideja? I da, cija je ideja bog? KO je to izmislio? Ko shto Kristijan kaze pocinje nova teorija zavere.... :XD:

Opet sa druge strane ja ne teram nikoga da voli Nirvanu, shtavishe ja samo hocu da Dersu i ti priznate da je NiIrvana poslednji veliki bend tj. svetskih razmera i da je grunge poslednja vrsta muzike koja je bila neshto novo...Ako ni to ne mozete da uvidite, onda ok, ja sam detinjast :veverica:

Dersu, uziva u ovoj prepisci i dopunjuje neke rupe njegovog licnog nezadovoljstva zivotom u USA, a ti Sub Zero si verovatno neki metalhead koji hejtuje cinjenicu da njemu dragi bendovi nikada nece biti toliko popularni, a postoji i razlog za to...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Oct 2009, 16:42

Dersu Uzala wrote:
Daleko od toga. Samo mnogo manje gresim od bica iz tvog kraja, utuvi to sebi jednom u glavu :ziveli: .
Ahahahahah KAKAV EGO TRIP!!!!!!! Svaka cast Rodjache!!!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 17:39

e, ti si uzeo nesto sto ja gotivim, ne samo gotivim, gotivim i crvenu jabuku, pa cu reci da su sranje, vec smatram da je i objektivno kvalitetno i stavio ga u ovu trecu kategoriju.
Doolio, ne tuguj, to je zato sto si emotivac, a ne intelektualac, jbg. :)
Nego, sta su to ego-emotivne pesme? Ljubavne? I one u kojima se covek usudi da napise koju o tome sta stvarno oseca i misli?
Pa to su najbolje pesme rokenrola, a bogami, i uopste. :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 18:14

Rocket Roll wrote:Znate kako je Eliot govorio? Pesnik ne treba da doživljava emociju, nego da je prenese drugima. Kad slušam Nirvanu, u svakoj pesmi kockice padaju na pravo mesto: svi elementi pesme su se zaverili da u meni izazovu samo to-i-to osećanje, i ništa više. "Polly (Wants a Cracker)" ne bi išla uz neku besnu "jedna noga na monitor" solažu. "Heart-Shaped Box" ne bi išla uz neki neparni metal-rif.

A tekstovi im ne prave grešku "ja mislim, ja osećam" nego su skup slika. "Kada Zagreb izranja iz sna, čekaju ga konduktera dva da ih poveze na Remizu, da razbiju lozom krizu." Da je to pisao Hetfild, verovatno bi glasilo: "U rano jutro, mamuran, izlazim u grad, shvatam da živim u palanci ali mi je ipak simpatična, nagazna mina mi je oduzela vid, oh, Gospode, spasi me." I naravno da je takav pristup lošiji - to može svako da napiše, ali retko ko primećuje tako upečatljive slike: dva konduktera, Poli hoće keks, kako te ona gleda kao ribu.
evo, pa prosudi iz prve ruke. pritom nisu bitni akteri primera vec pristup pisanju. ja tu vidim samo dva stila i dva pristupa koji su drugaciji po horizontali, a ne po vertikali, dok mi roket nije to objasnio, pa sada znam da gresim i da sam glup.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Oct 2009, 18:20

Pazi, ja pokusavam da budem samo realan
Vidim da ti ne ide. Detinjastim sam te nazvao zbog neralnih tvrdokornih stavova, koji su nastali kada si imao 14 leta i koje i dalje propagiras, bez sposobnosti da uvidis celu sliku. Mozes ti sa svojih 14 da cujes da je Zemlja centar vasione i da tvrdis to i dalje sa 24,34... Mozda tebi zaista jeste, ali siroko posmatrajuci nije.

I da, cija je ideja bog? KO je to izmislio? Ko shto Kristijan kaze pocinje nova teorija zavere....
Nicija. I svacija. U mislima i van misli. Covek ne moze da shvati to u ovom obliku postojanja. Moze da razume samo manje delove. Kreator. Sve i nista. Alfa i omega. Postojanje, energija, svest... Nema veze sa bradatim cicom koji sedi za nekim stolom na oblacicu. A i za onaj politeizam i "stvaranje ljudi prema svom liku" ima sta da se kaze. Samo nema ko da slusa.
Nije nikakva teorija zavere, nego razumno razmisljanje nastalo citanjem knjiga ljudi koji su imali sta da kazu. Nisam gubio vreme citaju clanke o tuznom, buntovnom zivotu mladog Kurta u najnovijem Rok Ekspresu.

NiIrvana poslednji veliki bend tj. svetskih razmera i da je grunge poslednja vrsta muzike koja je bila neshto novo.
No comment. Glupost epskih proporcija.

a ti Sub Zero si verovatno neki metalhead koji hejtuje cinjenicu da njemu dragi bendovi nikada nece biti toliko popularni, a postoji i razlog za to...
Popularne su Madona, Ceca i Britni... A izgleda da Sabat, Prist, Megadet i Metalika nikada nece biti tako veliki kao nirvana. Srce mi se cepa.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 31 Oct 2009, 18:25

Slabo je ovo momci, slabo... Sve nešto u rukavicama... Let me see some bare knuckles! :D :kokice:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 31 Oct 2009, 18:25

Popularne su Madona, Ceca i Britni... A izgleda da Sabat, Prist, Megadet i Metalika nikada nece biti tako veliki kao nirvana. Srce mi se cepa.
razlika izmedju metalike i cece je sto se ceca manje kurva :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Oct 2009, 18:27

Doolio wrote:
razlika izmedju metalike i cece je sto se ceca manje kurva :mrgreen:
:1:

Post Reply