cccira wrote:Doolio wrote:razlika izmedju metalike i cece je sto se ceca manje kurvaPopularne su Madona, Ceca i Britni... A izgleda da Sabat, Prist, Megadet i Metalika nikada nece biti tako veliki kao nirvana. Srce mi se cepa.

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
cccira wrote:Doolio wrote:razlika izmedju metalike i cece je sto se ceca manje kurvaPopularne su Madona, Ceca i Britni... A izgleda da Sabat, Prist, Megadet i Metalika nikada nece biti tako veliki kao nirvana. Srce mi se cepa.
Ok, promasio si poentu, al nema veze...Jedino shto ti ovde valja je da jesam tvrdokoran i necu dozvoliti da u ovoj temi ispadne da je tajna uspeha nirvane da su bili sranje kad nisu i tacka....sub_zer0 wrote:Vidim da ti ne ide. Detinjastim sam te nazvao zbog neralnih tvrdokornih stavova, koji su nastali kada si imao 14 leta i koje i dalje propagiras, bez sposobnosti da uvidis celu sliku. Mozes ti sa svojih 14 da cujes da je Zemlja centar vasione i da tvrdis to i dalje sa 24,34... Mozda tebi zaista jeste, ali siroko posmatrajuci nije.Pazi, ja pokusavam da budem samo realan
I da, cija je ideja bog? KO je to izmislio? Ko shto Kristijan kaze pocinje nova teorija zavere....
Da procitao sam i ja mnoge te svete knjige cak sam i isao na nekoliko interesantnih razgovora kod nekih popova i shta god...NIsu me uverili u postojanje toga u shta ti verujesh....I oni su potezali izraz "Cica koji sedi na oblaku takodje". Ok ja cu biti klinac koji veruje u Nirvanu (Kurt jeste bio religiozan, al to nema veze nisacim) a ti budi ko i svi ostali pa veruj u boga i slusaj "satanisticke"Nicija. I svacija. U mislima i van misli. Covek ne moze da shvati to u ovom obliku postojanja. Moze da razume samo manje delove. Kreator. Sve i nista. Alfa i omega. Postojanje, energija, svest... Nema veze sa bradatim cicom koji sedi za nekim stolom na oblacicu. A i za onaj politeizam i "stvaranje ljudi prema svom liku" ima sta da se kaze. Samo nema ko da slusa.
Nije nikakva teorija zavere, nego razumno razmisljanje nastalo citanjem knjiga ljudi koji su imali sta da kazu. Nisam gubio vreme citaju clanke o tuznom, buntovnom zivotu mladog Kurta u najnovijem Rok Ekspresu.
Ma taj T.S. Eliot je mnogo popularan na faksu...Doolio wrote:evo, pa prosudi iz prve ruke. pritom nisu bitni akteri primera vec pristup pisanju. ja tu vidim samo dva stila i dva pristupa koji su drugaciji po horizontali, a ne po vertikali, dok mi roket nije to objasnio, pa sada znam da gresim i da sam glup.Rocket Roll wrote:Znate kako je Eliot govorio? Pesnik ne treba da doživljava emociju, nego da je prenese drugima. Kad slušam Nirvanu, u svakoj pesmi kockice padaju na pravo mesto: svi elementi pesme su se zaverili da u meni izazovu samo to-i-to osećanje, i ništa više. "Polly (Wants a Cracker)" ne bi išla uz neku besnu "jedna noga na monitor" solažu. "Heart-Shaped Box" ne bi išla uz neki neparni metal-rif.
A tekstovi im ne prave grešku "ja mislim, ja osećam" nego su skup slika. "Kada Zagreb izranja iz sna, čekaju ga konduktera dva da ih poveze na Remizu, da razbiju lozom krizu." Da je to pisao Hetfild, verovatno bi glasilo: "U rano jutro, mamuran, izlazim u grad, shvatam da živim u palanci ali mi je ipak simpatična, nagazna mina mi je oduzela vid, oh, Gospode, spasi me." I naravno da je takav pristup lošiji - to može svako da napiše, ali retko ko primećuje tako upečatljive slike: dva konduktera, Poli hoće keks, kako te ona gleda kao ribu.
Dobro, to si ti rekao, nisam ja.Doolio wrote:...znaci da ja ili nisam pametan kao ti ili sofisticiran ili ucen ili sta god. i ne samo to, vec da sam debil jer nisi rekao da je manje kvalitetno, vec da je smece.
Pročitaj neku teoriju književnosti, pa će ti odmah postati jasno zašto Hetfild nije sjajan pesnik. Meni je drago da ti imaš svoje mišljenje i žao mi je što se osećaš prozvanim, ali ne može se sad od Grand kuknjave praviti Dilan samo zato da bi se ti dobro osećao i kad nisi u pravu.Doolio wrote:to je arogantan i uvredljiv stav, stanoviste.
Jesi ti zdrav prijateljunemanjavelimirovic wrote:Dersu, uziva u ovoj prepisci i dopunjuje neke rupe njegovog licnog nezadovoljstva zivotom u USA,
Ego trip? To je kao kad kaze Bajaga (kao pevac recimo, o gitaristi da i ne pricamo) Robert Plantu, jebote kakav ego trip. Jasno?nemanjavelimirovic wrote:Ahahahahah KAKAV EGO TRIP!!!!!!! Svaka cast Rodjache!!!Dersu Uzala wrote:
Daleko od toga. Samo mnogo manje gresim od bica iz tvog kraja, utuvi to sebi jednom u glavu.
Sta znam, to ostaje na pokolenjima da procene. Ne srpskim pokolenjima, svetskim pokolenjima. Videcemo. Have your grandchildren ask my grandchildren, how about thatStalker wrote:@ Dersu:
Ko si ti da mashesh prstom, mora da si bio van svoje glave!
Kaaaaamaaaaaaaaaan.Dersu Uzala wrote:Nirvana nije ni umetnost ni emocija.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest