Death Saw-Djordje David li je xD

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
ssmc
Floyd

Re: Death Saw-Djordje David li je xD

Post by ssmc » 02 Jan 2011, 03:16

Dobar bend :metal:

Bobi

Post by Bobi » 04 Jan 2011, 12:37

doyle777 wrote:On-topic: Ovaj Death Saw ce propasti u roku od dve godine... Kad vam Bata kaze. :bambi:
C. Godinu dana.

fic177

Post by fic177 » 10 Jan 2011, 10:04

Једном приликом сам имао конфликт са Ђорђом Давидом тако да веома лоше мишљење имам о њему али не само због тога,иначе ме његове изјаве,став, тај трип ја сам ћале у музици баш нервирају тако да нећу изложити мишљење о овоме што ради са овим момцима пошто вероватно ништа објективно не бих рекао...Могу да кажем да упркос свему ја у неку руку подржавам ауторски рад ма какав да је,тако да ћу и ово подржати.Кристијан је све лепо рекао, морају овакви бендови да постоје!Момке из бенда сам такође упознао и они су за ралику од Давида баш готива!Басиста могу слободно да кажем пребија (и он такође свира у "Dream theater tribute",неко је поменуо овај бенд) и супер је лик,имао сам прилику да седим са њим и циркам пиво,касније смо мало свирали и тако...Томија слабије знам,биле су приче да је он у вези са Давидом и томе слично (касније по неким другим причама испоставило се да то није тачно,али ко ће га знати,ко хоће нек провери :lol: ).

Једну ствар могу да кажем и то је моје субјективно мишљење: Не подносим кад домаћи бенд има текстове песама на енглеском језику! Јбг мени то смета али опет ко зна можда се ово прода негде преко.

Свима све најлепше у 2011.
Да се свира што више!Поздрав!

Џими

Post by Џими » 10 Jan 2011, 19:49

биле су приче да је он у вези са Давидом и томе слично
:XD:

Мени не сметају текстови на енглеском, иако морам да признам да су код домаћих бендова углавном тотални крш.
Мада, опет, можда сам ја престрог, пошто сам англиста.

Highlander

Post by Highlander » 10 Jan 2011, 20:21

Auuu, mjuza može da prođe, ĐD još uvek ima solidan glas, ali tekst deluje k'o da ga je Marina Tucaković pisala ili ko da je izašao iz gugl trenslejta. :povrac: A i nikad neću razumeti bendove kojima neko van njega piše pesme, pa makar to bio i naš poznati pesnik Mlađan Dinkić. :grummel_2:

doyle777

Post by doyle777 » 10 Jan 2011, 20:44

Highlander wrote:Auuu, mjuza može da prođe, ĐD još uvek ima solidan glas, ali tekst deluje k'o da ga je Marina Tucaković pisala ili ko da je izašao iz gugl trenslejta. :povrac: A i nikad neću razumeti bendove kojima neko van njega piše pesme, pa makar to bio i naš poznati pesnik Mlađan Dinkić. :grummel_2:
:1: :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 10 Jan 2011, 20:49

Znam da nije bas najbolja metafora, al nema veze, kako kaze Krasti u Simpsonovima:
"Nisam ni ja od kamena dovezli su mi kamion para ispred kuce" :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Jan 2011, 22:04

kad djokiletu donesu kamion para ispred kuce, onda nek snima i animal anal, ovako je to samo dzordz dejvid sindrom, faktor kamiona s parama ne postoji:)

Stanko

Post by Stanko » 10 Jan 2011, 22:17

Doolio wrote:kad djokiletu donesu kamion para ispred kuce, onda nek snima i animal anal, ovako je to samo dzordz dejvid sindrom, faktor kamiona s parama ne postoji:)
Ne postoji kamion, ali sve je skupo, od albuma, kostima, spota, promocije (bio sam na istoj :mrgreen: ) :) nije kamion, al neki omanji kombi uzevsi u obzir da je ovo nasa lepa srbija :)

Mrav

Post by Mrav » 11 Jan 2011, 09:04

Znači vaši zaključci su sledeći: Sve su to gay tarzan-engleski govoreći (Marina Tucaković style) idioti, koji bi snimili animal anal filmove samo da je kamiona para (ali ne i kombija) :ziveli:

Da nismo malko preterali :XD:

Mada, nekakvu podršku imaju verovatno na više frontova i kao i sve kod nas verovatno se svodi na priču - znaš me, znam te... Ipak je realnost da se ovde treba tako snalaziti uglavnom da bi napravio nešto. Da sutra ja treba da guram svoj bend, naravno da ću se obratiti onima kojima mogu a imaju veze sa medijima ili ljudima od bilo kakvog uticaja a mogu da pomognu priči. Ko vam je kriv što se ne družite sa Dinkićem :twisted:

P.S. ne volim ovakve glasine, zvuči mi kao klasična malograđanština od insinuacija, a potiče od toga što neko fura šminku na nastupu ili je malo "drugačiji", apriori ne verujem takvim glasinama, tako da mislim da ne bi i ostali trebalo da ih uzmu u obzir, ipak je priča o bendu i kvalitetu istog, a inače Đole je valjda dovoljno dokazao da voli nedozrele klinke (ili one njega?) odakle sad ove gay priče? Po tim pričama meni raste marihuana iz ušiju od srednje škole mada sam je jedva i probao u odnosu na one koji su takve priče podržavali i širili :grummel_2: ?!?

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Jan 2011, 09:19

Znači vaši zaključci su sledeći: Sve su to gay tarzan-engleski govoreći (Marina Tucaković style) idioti, koji bi snimili animal anal filmove samo da je kamiona para (ali ne i kombija)
ne, oni su kul, mi pricamo o djordju davidu;)

Dushan S

Post by Dushan S » 11 Jan 2011, 13:18

Highlander wrote:Auuu, mjuza može da prođe, ĐD još uvek ima solidan glas, ali tekst deluje k'o da ga je Marina Tucaković pisala ili ko da je izašao iz gugl trenslejta. :povrac: A i nikad neću razumeti bendove kojima neko van njega piše pesme, pa makar to bio i naš poznati pesnik Mlađan Dinkić. :grummel_2:
U stvari, ako pogledaš unaokolo, iznenadio bi se da jako mnogo bendova sarađuje sa nekim autorom van benda, i konačno, vrlo često producent kreativno utiče na same pesme i menja ih u procesu snimanja.
fic177 wrote:Томија слабије знам,биле су приче да је он у вези са Давидом и томе слично (касније по неким другим причама испоставило се да то није тачно,али ко ће га знати,ко хоће нек провери :lol: ).
Pošto smo zemlja seljaka na brdovitom balkanu, opšte je poznato da ako staviš malo šminke i ofarbaš se, automatski izazivaš napad homofobije. To što svaki treći bend napolju stavlja neki make-up, to je u redu, samo dok nisu domaći.
Једну ствар могу да кажем и то је моје субјективно мишљење: Не подносим кад домаћи бенд има текстове песама на енглеском језику! Јбг мени то смета али опет ко зна можда се ово прода негде преко.
Pa imaš ovu istu pesmu i na srpskom. I šta sad, verzija na srpskom je bolja od ove na engleskom samo zato što je na srpskom? I da li ti smeta kad bend iz finske ne peva na finskom? Da li je to ograničeno na nacionalno ili bi recimo engleski bend iz Velsa trebao da vuče onako malo na velški, a bend iz Pirota da peva samo na piroćanskom? :mrgreen:
Kristijan wrote:S jedne strane je to što imam neku lošu reakciju na molkularnom nivou kad vidim i čujem Đorđa Davida... i to da mi je ova svirka vanredno dosadna... Međutim, cenim da bi dobar deo posetilaca foruma morao da se odvali od rada da svoje izvođačke sposobnosti podigne na nivo koji je samo polovina od onoga što instrumentalni deo Death Saw ekipe ima da ponudi. Ne smatram da je to najpresudniji momenat, ali vidim da je u poslednje vreme suviše prisutan taj dekadentni pristup po kome je bezmalo poželjno da se svira loše i neuigrano, jer samo tako se ne postavljaju prepreke kreativnom naboju, samo tako nepatvorena kreacija izbija na površinu... Mislim... pali babu! Cenim da je nepošteno što se neselektivno povraća po ovom radu. Da se razumemo, nema šanse da bih ja pazario taj cd i da bih to slušao na gajbi, ali ne bih nikad po svakom aspektu njihovog rada bacao blato, posebno kad znam gde živim, i kakva je lokalna scena. A realno, scena nam je katastrofa, ne zato što nema uopšte kvaliteta na sceni, nego zato što ti treba jedno popodne da se prilično dobro upoznaš sa kompletnom produkcijom od poslednjih par godina, što "velikom", što nezavisnom. Sa tako skromnom produkcijom nemoguće je da se oformi kritična slušalačka masa.
:1:
JohnnyC wrote:I'm just saying.It's mah opinion. :D
Ne mora da znaci da je tacno. xD
Anyway,a Ingvi je izlizana komercijala jer i dan danas drzi neke koncertice,ali grandiozne kao ranije (kad je 'sam komponovao svoju muziku'). Danas ili prodaje svoj signachur model Fendera,ili svira kako mu se kaze,cisto da nahrani svoje debelo dupe. xD
:D Anyway,postade ovo off-topic :D
TI kao i gomila drugih ljubitelja muzike ovde imaš problem sa razumevanjem izraza "komercijalno" i njegovom upotrebom. Komercijalno je ono što se prodaje, i to nije vezano za stil muzike "alternativnost" iste niti to koliko je muzika napravljena od srca. Ovakva upotreba izraza kakvu često čujem, otprilike bi značila da svako ko snima R'n'B radi to na silu jer mu trebaju pare. Ili da bend ako se "zajebe" pa mu neka pesma postane hit - nadalje više ne može da se smatra autentičnim samo zato što mu se ne sme oprostiti da ga više ljudi sluša ne go ranije. To su nebuloze, oduči se od toga da tako razmišljaš, ozbiljno.

Dushan S

Post by Dushan S » 11 Jan 2011, 13:21

E da, voleo bih razumeti kako su se izraz "komercijalno" i Đole David našli u istoj temi, sa obzirom da čovek peva muziku koja je sve samo ne komercijalna, a pri tome ne mislim samo na Srbiju nego na celu planetu. Ili ja nisam dobro gledao u kalendar pa je 1987 godina odjednom a ne 2011.

Highlander

Post by Highlander » 11 Jan 2011, 13:54

Dushan S wrote:E da, voleo bih razumeti kako su se izraz "komercijalno" i Đole David našli u istoj temi, sa obzirom da čovek peva muziku koja je sve samo ne komercijalna, a pri tome ne mislim samo na Srbiju nego na celu planetu. Ili ja nisam dobro gledao u kalendar pa je 1987 godina odjednom a ne 2011.
Pa pazi, ako ubaciš par polugolih pohotnih ženski koje vrte guzicama i unajmiš učenika Dejana Milićevića da ti napravi spot, koji blage veze nema s pesmom, to svakako izgleda kao pokušaj da se dopre do širih narodnih masa i po meni spada u komercijalu. Ja tako gledam na to, ako bend uspe svojom muzikom da privuče gomilu fanova, onda svaka im čast, ali ako to pokušava na drugačiji način, spotovima i drugim marketinškim trikovima, i to stalno radi, onda to već prelazi u komercijalu.
Naravno, ne znači da je bend komercijalan ako snima spotove, ali to je uglavnom samo još jedan način da se izmuzu pare.

Dushan S

Post by Dushan S » 11 Jan 2011, 14:01

Highlander wrote:
Dushan S wrote:E da, voleo bih razumeti kako su se izraz "komercijalno" i Đole David našli u istoj temi, sa obzirom da čovek peva muziku koja je sve samo ne komercijalna, a pri tome ne mislim samo na Srbiju nego na celu planetu. Ili ja nisam dobro gledao u kalendar pa je 1987 godina odjednom a ne 2011.
Pa pazi, ako ubaciš par polugolih pohotnih ženski koje vrte guzicama i unajmiš učenika Dejana Milićevića da ti napravi spot, koji blage veze nema s pesmom, to svakako izgleda kao pokušaj da se dopre do širih narodnih masa i po meni spada u ružnu komercijalu. Ja tako gledam na to, ako bend uspe svojom muzikom da privuče gomilu fanova, onda svaka im čast, ali ako to na drugačiji način, marketinškim trikovima, onda to već prelazi u komercijalu.
http://www.merriam-webster.com/dictionary/commercial

Niti je ovo skup spot, niti lični na spotove dejana miličevića, niti je to komercijalna muzika, niti su ribe ograničene samo na spotove bendova koji prodaju velike tiraže i zarađuju puno para. Mislim lepo je što bi ti hteo da na silu povežeš to što se to tebi ne dopada i izraz komercijalno, ali ne ide. Reci lepo, ne sviđa mi se, ili glupa je pesma, ružan spot, šta god, ali u zemlji u kojoj 0,001 posto stanovništa sluša tvrđu rock muziku nazvati ovo komercijalnim... Možda ti živiš u L.A.-u, jbg, nisam ti pogledao u profil da vidim šta piše.

Dakle još jednom bilo bi lepo da ljudi nauče šta znači "komercijalno" a ne da se svako frlja sa time kad god mu se nešto ne dopadne.

Post Reply