Jim Morrison

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Mishica

Re: Jim Morrison

Post by Mishica » 25 Apr 2009, 15:03

Mislim da oktave ponekad nisu dovoljne da bi covek pevao dobre pesme...pa pogledajte samo Maraju Keri...navodno to je pevacica sa najvecim rasponom glasa a poslusajte joj pesme :( mozda Jim nije imao neki zapanjujuci raspon glasa vec prosecan, ali boja glasa i harizma su mu neprevazidjeni !!!...meni je dovoljno da slusam kako taj covek prica...necu o njemu da sudim kao osobi to mi je sporedno a i verov.da je istina da je bio veliki egoista i da je bend bacio u zapecak ali opet sto se oni nisu bunili verov.im je i sa takvim Morisonom veoma prijala slava, oni su pristali na tu pricu a sta se sad posle njegove smrti zale?... A i opet taj covek se nije treznio niti bio cist godinama pa se stvarno o njemu kao osobi u sustini moze malo znati kad je vecito bio pod gasom i u rasulu...ali ipak za mene je stvarno faca. :) Inace ne mislim da su mu tekstovi prosecni niti da je legenda zato sto je umro. Po meni nije precenjen...;D

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 25 Apr 2009, 21:41

Doolio wrote:ahahaha kako kenjate:)

jos ovako s vremena na vreme mi sevne ovaj esid OP frkadelin avatar i taman je ugodjaj potpun:)
:ziveli:

Kako nije bitno? Ja ne slušam pjevača ako nema barem tri oktave. Najozbiljnije... (btw, čuo sam da Kebra ima šest oktava, je li istina? mislim, dosta visoko pjeva, ali opet... ne znam... :?)

Vasko Popa je bolji pjesnik od Morisona!

Mishica

Post by Mishica » 25 Apr 2009, 21:49

Kako nije bitno? Ja ne slušam pjevača ako nema barem tri oktave
Onda verovatno mora da uzivas u oktavama Boba Dilana. :jeej: Ps. Nisam rakla da nije bitno nego da ponekad ne mora da bude presudno :dance:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 25 Apr 2009, 21:58

Mishica wrote:Onda verovatno mora da uzivas u oktavama Boba Dilana. :jeej: Ps. Nisam rakla da nije bitno nego da ponekad ne mora da bude presudno :dance:
Boba Dylana slušam samo zbog muzike, i ne obraćam pažnju na vokal... :nixweiss:

Kako ne mora? Ja sam prestao da šlušam Led Zeppelin kad sam skontao da Čola ima veći raspon glasa od Pejdža (ovaj, Planta).

Mishica

Post by Mishica » 25 Apr 2009, 22:05

Ti to ozbiljno za Pejdza ovaj Planta...he, he bas si me nasmejao a eto bas se sad naoruzah dobrim raspolozenjem pred izlazak :mlaof: Eto a ja slusam Cepeline i zbog Pejdza i zbog Planta a Colu ne slusam...prestala sam jos u osnovnoj. Ako su ti oktave tolko bitne mozda ipak da pokusas Dzefa da slusas on ih ima na pretek. :bounce: Pozz :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Apr 2009, 23:55

a ljudi ko imas shiri raspon prstiju Hendza ili Tocak?

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Apr 2009, 00:00

Mishica wrote:Ako su ti oktave tolko bitne mozda ipak da pokusas Dzefa da slusas on ih ima na pretek. :bounce: Pozz :ziveli:
Ma on više recituje nego što pjeva. :?

@Duane
Hendriks je, kažu, preko imao 20cm! :shock: Ali jbg, on je bio crnac. Njima je to standard. :? Točkov je bio prosjek, ali je bio tehničar.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Apr 2009, 00:05

:bravo:

sad si me odusevio... i za to zasluzujes pivo... /a do tad, virtuelno/ :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Apr 2009, 00:22

I dousnik! Pa vi vidite! :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Apr 2009, 00:25

sinisake wrote:
priceless...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Apr 2009, 00:26

sinisake wrote:
:motz4:

Sad malo da budem ozbiljan... Kad sam prije par mjeseci slušao nekog lika koji je svojevremeno bio u američkoj vladi dok je pričao da se rat u Vijetnamu finansirao novcem od marihuane koju su prodavali hipicima, danima sam plakao od smijeha. Hipici su stvarno bili i ostali kreteni... :mlaof:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 26 Apr 2009, 00:28

zar nisu oni izumrli... ili su to dinosaurusi?

dinosaurusi, duvali vutru i finansirali rat u vijetnamu?

dinosaurusi duvali vijetnam i finansirali hipike?

hipici duvali dinosaurusima i vijetnamu?

the truth is out there somewhere... [creepy tune]5sec[end creepy tune]

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 26 Apr 2009, 02:45

kebra ima sest oktava, u nekim pesmama cak peva dve oktave istovremeno! ...ili je to ona riba sto peva... :?

sto se tice morisona, ima prijaznu boju glasa, ali pre nekih desetak godina je poceo da me nervira njegov naglasak recimo, jebiga, mozak je cudna stvar, tako to krene (onda odem u svatove njene)

fiti93

Post by fiti93 » 26 Apr 2009, 03:18

Ne gotivim ga. Ni njega ni Doorse. Ne svidjaju mi se, ne znam ni zasto. Gledao sam film, kada sam video sta je sve radio(dobro jutro, ocemo "crtu", ocemo!)...pfff...:S

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Apr 2009, 09:53

fiti93 wrote:Ne gotivim ga. Ni njega ni Doorse. Ne svidjaju mi se, ne znam ni zasto. Gledao sam film, kada sam video sta je sve radio(dobro jutro, ocemo "crtu", ocemo!)...pfff...:S
Covek je samo otvarao vrata ka nekim stvarima (ne verujem da znash o cemu pricam) koristeci odredjene supstance, isto to je radilo dooooooooosta njih tih godina (ukljucujuci i muzicare). a koliko je poznato, heroin je uzeo samo pred smrt (ako je i to istina uopshte)...

Postoje droge koje enhance-uju stvarnost, a postoje i droge za "beg" od stvarnosti... E ove druge su opasne i da je po njima udarao, ranije bi on mnooogo nestao sa scene, ako bi se uopshte na njoj i pojavio...
On je rokao esid, pejotl, san pedro... Bio je u tom shaman tripu, car... :)
I tako je i doshao do velikog broja ideja...

Bio je malo lud, voleo je da pretera, ali ja ga razumem shto se toga tice totalno... :D

Jedino shto je pio k'o stoka... To bash i ne podrzavam u zadnje vreme... :)

Post Reply