Misljenje o HIM

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Bluesko

Re: Misljenje o HIM

Post by Bluesko » 08 Jul 2009, 20:36

Dushan S wrote:Nevezano samo za HIM, redovna pojava na forumima, gde se po prirodi sreću ljudi koji su daleko od prosečnog uzorka stanovništva, je da se poliva govnima nešto jer nije dovoljno do jaja, a da se hvali nešto drugo što kao jeste do jaja. Pri tome su obično rock bendovi koji su masovno popularni jako laka meta, osim ako nisu već dostigli status "neprikosnovenosti". Ali jedan deo mene se uvek čudi tome da se neko bavi raspravljanjem da je bend koji sluša 5% slušalačkog tela "komercijala" za klinke, u odnosu na neki drugi bend koji sluša 3,5% slušalačkog tela, a živi u zemlji gde sveukupno šaka ljudi sluša kvalitetnu muziku. To kao da se sad svi bavimo time kako na dalekom istoku prave sranja automobile, i kako su "spotski japanci" sranje kad se uporede sa pravim ferarijem. A svi vozimo jeftinjara kola.

To jest, kamo lepe sreće kad bi mi sad bili finska - i kamo sreće kad bi me na ulici ili u kafiću "maltretirali" sa Nightwish, Him, Linkin Park ili šta već. Mnogo bih voleo kad bi ta "nekvalitetna" muzika bila popularna. Ovako samo mogu da se čudim koliko zadovoljstvo neko može nalaziti u pljuvanju nekog X benda jer to nije "prava umetnost". A rock muzika je u celini sve sama gola umetnost, kad se pogleda istorijat popularnih bendova. U kontekstu stvarnosti - ja se obradujem kad bilo kakav tvrđi bend pravi uspeh, ma kakva bila njegova realna "umetnička vrednost". Mainstream mora da postoji, i sam po sebi, on uglavnom nikad nije visoko kvalitetan - ali je nužan. Pričati sad o tome kako neki bend koji je popularan nije toliko kvalitetan - je gubljenje vremena.
Ti mislis da je HIM do jaja,jel tako? :shock: :O.o: :shock: OK,reci nam onda zasto je HIM do jaja.....
Dushan S wrote:Ali jedan deo mene se uvek čudi tome da se neko bavi raspravljanjem da je bend koji sluša 5% slušalačkog tela "komercijala" za klinke, u odnosu na neki drugi bend koji sluša 3,5% slušalačkog tela, a živi u zemlji gde sveukupno šaka ljudi sluša kvalitetnu muziku.
Kakve sad veze ima koliki procenat ljudi slusa koji bend i kakve veze ima u kojoj zemlji zivi?? HIM nije shit zato sto je slusan vise od recimo Incognita,vec zato sto je Incognito milijardu puta bolji bend... Ne mora svaki argument vezan za "X bend je gori od Y benda" biti obicna pljuvacina vec,bar kod normalnih ljudi,ima dobar razlog zato... Kao npr. HIM,koji je jednostavno shit bend,ne toliko shit koliko tona slicnih,ali shit.... I ja ne pljujem HIM zato sto mrzim kako Valo pere kosu ili kako se sminka,nego zato sto realno HIM em nije dobar bend,em su preeeeeeeeeeeeeeeeeeefurani,a ne zasluzuju da budu prisutni u javnosti,bar ne toliko koliko jesu,em su uspesni jer su "cool" i "tr00" scenska pojava a ne muzicki potkovani....
Pored toga,HIM jesu mainstream i to nikako ne opravdava njihov nekvalitet... Vise mi lice na "projekte" poput Avril Lavinj,Evanescence,pagan-metal koji furaju kosijaneri sto bi da se vide na TVu,sranja poput Tokio Hotel,nego na ozbiljan rock bend.... Nisu oni toliko neslusljivi da su neka najgora varijanta u muzici i sta ti ja znam,ali nikako nisu dobar bend i nervira me to njihovo dizanje u nebesa...

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 20:43

@Dushan S

Pametan si ti decko, sve to stoji, al' nije ipak ovde bilo reci smo o hate-ovanju HIM-a. Ja sam imao takav jedan klasican post, al' ono, bilo mi smesno :mrgreen: Pricali smo o tome da li to moze ili ne da utice na formiranje muzickog ukusa ako se konzumira u tinejdz danima. Ja licno sam napisao da je problem sto danas deca imaju mnogo losiji izbor nego ranije, realno, i pri tom sam tu stavio Linkin Park koji obozavam da slusam. Al' to za mene nije problem, to je vise kao ono, na dijeti sam, al' s vremena na vreme maznem neku kanticu eurokrema 8) Problem je za nekog ko mora da krene od Linkn Park-a. Mada, kao sto rece Doolio, ako mu je muzika stvarno bitna, prevazicice to kao svaki posveceni konzument muzicke kulture :ziveli:

Bluesko

Post by Bluesko » 08 Jul 2009, 20:45

Dushan S wrote:
Doolio wrote:i sta si ti sad reko?:) mislim, gubljenje vremena je i sto ja pikam strit fajter vec pet dana ko kreten, pa ga opet pikam jer mi je do jaja...pusti nas retarde da lepo gubimo vreme, ja volim da gubim vreme i da se proseravam, eto, beat that :obrve:
Haha, pa ok, eto i ja gubim vreme time što sam napisao onaj post- dakle samog sebe poričem u startu :) :ziveli: Ali jedna stvar je da li samo pametujemo i gubimo vreme a druga stvar je što se na internet forumima tokom proteklih godina razvila tradicija pljuvanja i "hate speech"-a. Ljudi se sve više bave negativnim stvarima - umesto pozitivnim. To nije često pravi razgovor ili razmena mišljenja, nego polivanje govnima radi dokazivanja navodne lične posebnosti, kvalitetnog muzičkog ukusa i pameti. Ne kažem da nekome neki bend nije previše jednostavan ili "flat" da bi ga slušao, ali pošto lično ne osećam nikakvu potrebu da pregledam ceo forum i tražim teme o bendovima koji mi se ne dopadaju, da bih zatim pisao loše o njima, ne mogu ni sasvim razumeti taj poriv kod drugih. Ali ako napisati "Him je za infantilne devojčice" povećava IQ, evo možda je nakon toga što sam i ja to napisao i moj porastao, što svakako pozdravljam! :D Evo, možda sad nakon ovoga obiđem sve teme bendova koji mi se ne dopadaju pa svuda ostavim po jedan negativan post, to bi bilo od velike koristi svima!
Čak i o HIM-u i Nightwish, ima pametnijih stvari da se priča. Recimo, kad pomislim na ta dva benda, meni je prva asocijacija kako je naša zemlja kanal po mnogim pitanjima, i kako smo selo. Finska je shvatila da je muzika kvalitetan izvozni proizvod, i takvi bendovi, kao Him ili Rasmus su delom i plod velike podrške države i društva razvoju ovakve muzike, i njenom plasmanu. Jasno je ljudima da se "Javno mnjenje" "ukus prosečnog konzumenta" formiraju često namerno, i da u muzici ima para, a da je opet muzika reprezent države iz koje dolazi. Mogu da mislim kako bi reagovali u ministarstvu kulture kad bih otišao tamo sa idejom za projekat o finansiranju, pomaganju i plasmanu srpskih rock bendova u evropi i šire - verovatno bi me odmah uhapsili pa odveli na psihijatrijski pregled... Pa lupam onda to da za novu godinu sviraju Ana Stanić i Goranovi Trubači, u kontekstu ove priče... Na desetine situacija takve vrste nije problem ali je postojanje Him problem? Ja sam možda glupan kojem je prihvatljiva komerc muzika, ali nekako bih bio srećniji da je za iste te pare svirao Him ili neki takav bend. Trubače su mogli da nađu gde hoće, i za mnogo manje pare, pa nek sviraju posle HIM-a :XD: Hoću da kažem, toliko je mnogo okolnosti koji okružuju priču o tzv "komerc" bendovima da ne razumem negativnu priču, a i više me more neke druge stvari. Raspisah se, ali eto, hteo sam da pomenem još po nešto što me možda "tišti" :wink: Dakle ako već pljujem mene najviše interesuje moje dvorište, a za ove strance... To finci nek se bune ako hoće, zašto ih HIM predstavljaju pred svetom, a ne ne znam koji bend.
Brate,ovo ti ispada kao biranje izmedju dva zla - Goranovih trubaca i HIMa,a garant na lageru mozes da nadjes trecu varijantu koja bi bila mnogo bolja od obe zajedno... Mislim,zasto Brena ili HIM,kad moze nesto trece sto je savrseno dobro??
Drugo,maltene si rek`o ovde da je muzika posao u kome moze lepo da se profitira ako raji pogodis zicu i od Ministarstva uzmes lovu za novu dzitru,ozvucenje,scenografiju i tako to.... Mislim,why??? :grummel_2: :? :grummel_2:
I aj sad je l` mozes da priznas da nigde nisi h8ovao neki bend,ni najmanje,da nisi pljunuo negde nekog onako usput,bzv,samo si izrazio svoje misljenje i tome slicno? Ne pljuje ovde niko HIM jer je nervozan ili ljut,nije ovo ni pljuvanje,samo iznosenje cinjenica :wink:
I da,nije postojanje HIMa problem,nije ni Brene ni GOranovih trubaca..... Ali reci za tako nesto da je OK jednostavno nije OK :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 20:46

dule:
ne pa, moj odgovor je bio takav zato sto mislim da si previse usao u neku metafiziku na prostoj temi:) dosli ljudi i napljuvali him, dobro. ako se nekom svidja him, on ce da dodje da ga brani. ja licno cu da sernjam nesto uopsteno jer nisam upoznat sa himom tolko da bi mogo nesto da kazem konkretno o tom bendu.
a druga stvar je što se na internet forumima tokom proteklih godina razvila tradicija pljuvanja i "hate speech"-a. Ljudi se sve više bave negativnim stvarima - umesto pozitivnim. To nije često pravi razgovor ili razmena mišljenja, nego polivanje govnima radi dokazivanja navodne lične posebnosti, kvalitetnog muzičkog ukusa i pameti. Ne kažem da nekome neki bend nije previše jednostavan ili "flat" da bi ga slušao, ali pošto lično ne osećam nikakvu potrebu da pregledam ceo forum i tražim teme o bendovima koji mi se ne dopadaju, da bih zatim pisao loše o njima, ne mogu ni sasvim razumeti taj poriv kod drugih. Ali ako napisati "Him je za infantilne devojčice" povećava IQ, evo možda je nakon toga što sam i ja to napisao i moj porastao, što svakako pozdravljam! Evo, možda sad nakon ovoga obiđem sve teme bendova koji mi se ne dopadaju pa svuda ostavim po jedan negativan post, to bi bilo od velike koristi svima!
ja mislim da je to bilo aktuelno i decenijama pre foruma, samo sto je sad uzelo sajber oblik. pri tome ne mislim da je u pitanju niti nesto simptomaticno niti nesto tendenciozno ili nesto sto uzima maha i tome slicno. jednostavno ljudi pljuju po onome za sta misle da je sranje. ja se trudim da to ne radim pod jedan zato sto mislim da moj sud nije savrsen i verovatno je subjektivan, a pod dva sto nemam razloga jer smatram da svaki bend, pogotovo uspesan, ima svoje mesto u slagalici i koristi necemu, sto ga samim tim cini kvalitetnim u faktorima koji su relevantni za taj bend. pa tako ja intenzivno slusam ritam nereda, sigurno ne zbog vrcave poezije ili kompleksne harmonije vec zbog energije, sirovosti i adekvatnih rifova i produkcije, sto je kudikamo u njihovom zanru i bitnije. tako da, ako impozantan broj devojcica od 13 dina slusa him, smatracu da je him majstor u polju muzicke zabave za devojcice od 13 godina i nezahvalno bi bilo da ih prozivam i da tendenciozno uzimam neke faktore i aspekte koji ih sjebavaju, a zanemarujem ostale. MEDJUTIM, ako him imaju pretenzije da budu neki ozbiljan bend koji ce nesto da kaze itd, onda, iako nisam preterano upoznat sa radom i delom, moram priznati da deluju tupavo i neozbiljno. sto se mene tice, sve zavisi od toga sta zapravo oni oce i koliko se to podudara sa onim sto rade. ja znam da ti nisi u tom fazonu (seti se teme de sam ja zastupao adekvatnost u muzici, tipa ne mogu da pravim sutku na dzezu ili da razbijam case uz megadet, isto tako ne mogu plesem na maturi stiskavac uz ritam nereda - ti si rekao da ne gledas tako vec da imas jedan arsin i jedan set faktora koje gledas bez obzira na zanr) i bas zbog toga si mi ponekad nejasan jer se cas javis sa nekim 'sto pljujete kad oni u svom polju jebu keve', a cas sa nekim drugacijim stavom.
medjutim, ljude umeju da nerviraju te pojave i sta sad, mislim da je to prirodno tako da mi ovo:
Hoću da kažem, toliko je mnogo okolnosti koji okružuju priču o tzv "komerc" bendovima da ne razumem negativnu priču, a i više me more neke druge stvari. Raspisah se, ali eto, hteo sam da pomenem još po nešto što me možda "tišti" Dakle ako već pljujem mene najviše interesuje moje dvorište, a za ove strance... To finci nek se bune ako hoće, zašto ih HIM predstavljaju pred svetom, a ne ne znam koji bend.
deluje malo preterano, zato sto ne vidim sta je tu cudno, pa ja mogu da kritikujem, lupam, poteze brazilske vlade iako je nasa jos gora, zar ne? otvori topic za pljuvanje po nasem dvoristu, javicu se i tu, ako budem imao inspiraciju:) ne vidim zasto na to gledas kao da je ne znam koliko tendenciozno, a ne neka prirodna reakcija.

allhopeisgone:
eto, slozismo se masala:)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 20:49

bluzko:
sad moram da se ubacim sa mojom filozofijom adekvatnosti :mrgreen:
mozda je pink flojd milion puta bolji od dragana lakovica, al pogodi sta ces da pustis na necijem petom rodjendanu?:) mislite o tome, pall mall:)

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 20:49

Bluesko wrote: Ti mislis da je HIM do jaja,jel tako? :shock: :O.o: :shock: OK,reci nam onda zasto je HIM do jaja.....
:lol: :lol: :lol:

Mada, mislim da nije hteo da kaze da je HIM do jaja, mozda je hteo da kaze da su relativno do jaja 8)

Bluesko

Post by Bluesko » 08 Jul 2009, 21:04

Doolio wrote:bluzko:
sad moram da se ubacim sa mojom filozofijom adekvatnosti :mrgreen:
mozda je pink flojd milion puta bolji od dragana lakovica, al pogodi sta ces da pustis na necijem petom rodjendanu?:) mislite o tome, pall mall:)
`fala Bogu Dragana Lakovica,Leontinu,Anu Stanic,Jelenu Tomasevic.... Ali oni se ne furaju da su preozbiljni,da su vrh vrhova,ne furaju "Ja sam za`eban,dobar,opak,preopak,hot,hitican" fazon,ne rade ovakve omote

Image

Image

tripujuci da su bad,da su tr00,lozeci se na jeftinu koketeriju sa satanizmom i slicne finte....

GOrepomenuti su za taj uzrast i to je to... TO je super... Dok je HIM manje vise komecijalna tovrevina,sa ciljem ne da stvara muziku,nego proizvod koji ce zavoleti masa,a pored obrada tudjih pesama u to ulazi i satro stajling,neka ideologija koji oni furaju,onaj Valov iritirajuci pogled i slicno... A najgore je sto pokusavaju da od svega toga naprave ozbiljnu stvar,sto je najveca ljiga :grummel_2:
Zivela adekvatnost :mrgreen: :ziveli: :D

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Jul 2009, 21:28

onda okej, al opet, pa valjda ce se te devojcice od 13 dina pre naloziti na opasne introspektivne mracne tipove nego na nesto lalala sto je u kontekstu ozbiljnosti muzike koju pravi? zato to i rade, cisto sumnjam da gitarista hima ode kuci i bleji pred svojim satanskim oltarom:) mislim, kad imas sest godina, onda si u fazonu jeee drugari zakleo se bumbar u cvet i u med itd, a sa 13 si vec u tripu brate niko me ne razume brate daj da zapalim cigaru i da budem opasan, mozda i koji pogled da navezbam da ljudi vide kroz sta sam sve proso (a u stvari si smesan svim odraslim ljudima). onda se pojavi neki him, naprze se devojcice od 13 dina i him uzme pare, dobar poso ako mene pitas:) prosto mi je nerealno da likovi iz benda stvarno furaju to, onda su socijalno i mentalno zaostali:) jednostavno odbijam da poverujem da su momci iz hima iskreni u svojoj kako ti kazes jeftinoj koketeriji sa djavolom.
ja na to gledam kao na recimo holivudske bezmozdane tvorevine tipa park iz doba jure. lepo odes u bioskop, uzmes kokice i provedes se lepo jer je sve sareno i debilno, mozda se i smoris jer je tupavo, nebitno. ali dete koje ode u bioskop ima mesec dana da growluje po kuci i tripuje da je tiranosaurus, skuplja figurice, album i ko zna sta jos. isto ko sa himom, devojcice od 13 dina se loze iskreno na him jer su to njiovi kapaciteti, mislim, love metal, heartagram, kontam da sam ja devojcica od 13 dina da bi se naprzio:). a sam spilberg sigurno nije teo da kaze bog zna sta iskreno i duboko filmom vec eto da se deca loze i provedu. isto tako mislim i za likove iz hima.

Bluesko

Post by Bluesko » 08 Jul 2009, 21:45

jor rajt,ali ja nisam rek`o da se oni loze i kuci na te tripove,vec da to prodaju zato sto se trazi a uopste i ne veruju u taj trip... UA HIM...... A uskopistio sam se u celoj ovoj temi jer sam primetio da se HIM predstavlja kao ozbiljan bend,sa ozbiljnim,enigmaticnim,smislenim,kvalitetnim tekstovima,sa inovativnom muzikom,sa izuzetnom vizijom i tako to... I zato sto neko rece da su dobri za fazu u kojoj pocinjes da slusas rok muziku,mada je to vec diskutabilno,ali ja iskreno mislim da nisu,od toga moz` da se rodi svasta,neki Rasmusoliki fan,sto trazi the next big thing na MTV-ju.... :wink: :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jul 2009, 21:59

AllHopeIsGone wrote:@Dushan S

Pametan si ti decko, sve to stoji, al' nije ipak ovde bilo reci smo o hate-ovanju HIM-a. Ja sam imao takav jedan klasican post, al' ono, bilo mi smesno :mrgreen: Pricali smo o tome da li to moze ili ne da utice na formiranje muzickog ukusa ako se konzumira u tinejdz danima. Ja licno sam napisao da je problem sto danas deca imaju mnogo losiji izbor nego ranije, realno, i pri tom sam tu stavio Linkin Park koji obozavam da slusam. Al' to za mene nije problem, to je vise kao ono, na dijeti sam, al' s vremena na vreme maznem neku kanticu eurokrema 8) Problem je za nekog ko mora da krene od Linkn Park-a. Mada, kao sto rece Doolio, ako mu je muzika stvarno bitna, prevazicice to kao svaki posveceni konzument muzicke kulture :ziveli:
Ja obično na svakoj temi moram da dodatno pomenem, da pričam uopštenije, i da ono što napišem nije samo najbukvalnija reakcija na post-ove na toj temi - Kao što ono što pričam sa prijateljem ne mora biti samo u vezi sa nama dvojcom - na primer, ako kažem, e neki ljudi se stvarno prejedaju luka, ne očekujem da svi u društvu sa kojim sedim odmah skapiraju da mislim na njih :D Tako nisam ni mislio niti samo na HIM (što bi valjda trebalo da je očigledno), niti samo na ljude ovde na forumu. Nego ono, dajem nekih svojih 50 cents na temu

:ziveli:
ja mislim da je to bilo aktuelno i decenijama pre foruma, samo sto je sad uzelo sajber oblik. pri tome ne mislim da je u pitanju niti nesto simptomaticno niti nesto tendenciozno ili nesto sto uzima maha i tome slicno. jednostavno ljudi pljuju po onome za sta misle da je sranje. ja se trudim da to ne radim pod jedan zato sto mislim da moj sud nije savrsen i verovatno je subjektivan, a pod dva sto nemam razloga jer smatram da svaki bend, pogotovo uspesan, ima svoje mesto u slagalici i koristi necemu, sto ga samim tim cini kvalitetnim u faktorima koji su relevantni za taj bend. pa tako ja intenzivno slusam ritam nereda, sigurno ne zbog vrcave poezije ili kompleksne harmonije vec zbog energije, sirovosti i adekvatnih rifova i produkcije, sto je kudikamo u njihovom zanru i bitnije. tako da, ako impozantan broj devojcica od 13 dina slusa him, smatracu da je him majstor u polju muzicke zabave za devojcice od 13 godina i nezahvalno bi bilo da ih prozivam i da tendenciozno uzimam neke faktore i aspekte koji ih sjebavaju, a zanemarujem ostale. MEDJUTIM, ako him imaju pretenzije da budu neki ozbiljan bend koji ce nesto da kaze itd, onda, iako nisam preterano upoznat sa radom i delom, moram priznati da deluju tupavo i neozbiljno. sto se mene tice, sve zavisi od toga sta zapravo oni oce i koliko se to podudara sa onim sto rade. ja znam da ti nisi u tom fazonu (seti se teme de sam ja zastupao adekvatnost u muzici, tipa ne mogu da pravim sutku na dzezu ili da razbijam case uz megadet, isto tako ne mogu plesem na maturi stiskavac uz ritam nereda - ti si rekao da ne gledas tako vec da imas jedan arsin i jedan set faktora koje gledas bez obzira na zanr) i bas zbog toga si mi ponekad nejasan jer se cas javis sa nekim 'sto pljujete kad oni u svom polju jebu keve', a cas sa nekim drugacijim stavom.
medjutim, ljude umeju da nerviraju te pojave i sta sad, mislim da je to prirodno tako da mi ovo:
To što kažeš da se ja javim čas sa ovakvim čas sa onakvim stavom, vidiš to ti je interesantna opservacija. Ja ću fakat nekad čak doći do toga da jednu istu stvar branim a onda je napadam. Mislim da svaka stvar ako imaš objektiivan stav o njoj, ima svoje pluseve i minuse. Naravno nemoguće je pisati istovremeno i jedno i drugo, i ja ću se logično, postaviti često suprotno nekome ko priča, da bih "Izbalansirao" sliku, jel. Ali to ne znači da je uvek ono što pričam sasvim, seo moj stav. Na primer, mogu i da polijem govnima HIM, ali bi to imalo smisla samo ako bi se našao u društvu nekih budala koji misle da je HIM najviši svetski domet muzike - a ne verujem da ću se skoro naći u takvom društvu :D U neku ruku mislim da je korisnije da nekada budem drveni advokat. Sad, kad bih baš zaista trebao da dam neki svoj sud o HIM-u, rekao bih Negativno: Da se radi o muzici koja često pati od copz and paste šablona, da čujem tu mnogo "tuđe" muzike, "pozajmljene", da generičnost nekad zaista smeta, i da se u mnogo slučajeva radi o najobičnijoj prodaji magle. Kad sam čuo Ville-a pomislio sam "Kakav je ovo androgeni lik dobijen genetskim inženjering spajanjem Morisona, Bonoa i Bon Jovi-ja, Te naravno, da me nervira kad ne znam, čujem HIM, i prepoznam rif ili temu od bendova koje klinci nikad neće poslušati. Him su mi bend koji poslušam kao što slušam danas većinu toga - Da bih bio informisan kakav je produkcijski album, i zatim obrišem mp3. Sa druge strane takođe je i istina da za razliku od većine bendova oni imaju, harizmatičnog frontmana, bez obzira što mnoge nervira, koji je prodao narodu taj neki svoj prenaglašeni način pevanja i stvorio od njega nešto normalno, što se sad kopira, i da imaju nešto što je teško smisliti tek tako - nov i svež pristup u prodaji pop "tri akorda pesma šablona. I sad, ja moram da cenim dobar songwriting, a kad sam čuo "Join me" - fakat to je dobar komad pop pesme. Ne pričam ideološki, svirački, muzički, šta već - Jednostavno, ne može svako da dođe kad hoće i na akustari složi tih nekoliko pesama koje su bile hitići HIM-a. Ko ne razume da napraviti pop hit ne da nije lako nego je mnogo teže nego napraviti fusion Dream theater izdrkavanje sa neprekidnom poliritmikom od 10 minuta, taj ne razume muziku. Najteže je upotrebiti ista prokleta tri akorda ponovo a da je to bar malo novo i dobro. E HIM su pokazali na momente tu sposobnost, i moram da im dam bambija, pa možda i dva za to. Ja se nekako ceo život trudim da budem iznad mrzim-volim tripova, nego da razumem. A kad neko razume, onda mu idu na nerve neke stvari. Recimo kad neko kaže kako su HIM infantilni a Maiden kvalitet. Da se razumemo ja da oću da se tetoviram, maiden bi bili u užem izboru jer sam muziku počeo slušati tako što sam čuo Powerslave. Ali pola ljudi koji slušaju Maiden su zaostali metalci, a a maiden muzički, osim što vrte stalno slične harmonske šablone i ritmičke patterne, imaju jako infantilan pristup. Oni pevaju o ratu sa naivnim tekstovima o ratu, pričaju o reinkarnaciji kao da su pročitali dve knjige o tome, i često imaju kvazi pomepezno lažno pamentne tekstove i progresivne pesme u kojima se progresivnost tretira kao imati puno sličnih delova koji dugo traju. E sad ja ne vidim kako je inteligentnije biti nekokome dm dgdm dgdm dgdm ritam, po 700-ti put vrhunac muzike a ista tri akorda Him-a nedostataj muzičkog umeća. Mislim smorios sam samog sebe od objašnjavanja, ali poenta je - sve ono što često ljudi zameraju nekim bendovima, istu vrstu, ispraznosti ponavljanja, praznoglavosti i muzičke skučenosti pokazuju i njima omiljeni bendovi samo je to teško detektovati, ili je drugačije zapakovano. Znaš to je kao kad vidim razgovor par ljudi koji pričaju kako je novi Dream Theater super i kako nema "kvalitetne muzike" u medijima, a sve u roku od jedan minut. Šta da uradiš, da ih sve prebiješ motkom? Nigde više ljudi skučenog uma nisam sreo nego među onima koji slušaju "probranu muziku".

Dakle, odoh potpuno sa priče o HIM-u, ali eto, sa tobom često nešto ovde na forumu pričam, pa ajd da malo razvezem kao da sedimo i pijemo pivo negde.

Dushan S

Post by Dushan S » 08 Jul 2009, 22:09

Bluesko wrote:jor rajt,ali ja nisam rek`o da se oni loze i kuci na te tripove,vec da to prodaju zato sto se trazi a uopste i ne veruju u taj trip... UA HIM...... A uskopistio sam se u celoj ovoj temi jer sam primetio da se HIM predstavlja kao ozbiljan bend,sa ozbiljnim,enigmaticnim,smislenim,kvalitetnim tekstovima,sa inovativnom muzikom,sa izuzetnom vizijom i tako to... I zato sto neko rece da su dobri za fazu u kojoj pocinjes da slusas rok muziku,mada je to vec diskutabilno,ali ja iskreno mislim da nisu,od toga moz` da se rodi svasta,neki Rasmusoliki fan,sto trazi the next big thing na MTV-ju.... :wink: :ziveli:
Ti si tamo napisao gomilu nečega što je kao komentar na moje post-ove a nema nikakve veze sa mojim mišljenjem i onim što sam ja rekao, ne ljuti se. Mislim da uopšte nisi skapirao "odakle dolazim" i "na šta ciljam" kad pričam. Ja sam ti tip idiota koji sluša Holdsvorta i loži se kako je on svemir a kako su budale ovi što ništa ne znaju, a onda slušam nešto jako jednostavno i strejtforvard i onda se ložim kako je dobro kad je jednostavno umesto da se komplikuje. To jest - bio u pitanju pasulj ili kavijar - pokušavam da ne merim to međusobno nego da merim u svojoj kategoriji. U svojoj kategoriji pop rock metal šta već bendova lakih za konzumaciju, i namenjenih mlađoj publici, HIM su ono, 3+, dobar - da nisu, publika kojoj sviraju ih ne bi volela. I samo tu ih ima smisla meriti. Stavljati ih u kategoriju sa Pink Floyd ili ne znam kim pa onda početi sa "pametnom pričom" HIM je smeće, to je kao da se sad ja i ti iživljavamo kako pljeskavica ne valja kurcu u odnosu na šatobrijan. Mislim "Vaauuuuuu, otkrili su ljudi da HIM nije umetnost, kakvo iznenađenje" :wink:
Inače to "Him" se predstavlja kao ozbiljan bend, da nisu HIM negde pričali da su prog elektro metal bend koji se bavi pretakanjem arhetipskih simbola preuzetih iz kolektivnog nesvesnog u zvučne talase koji stimulišu korteks? Ili treba da imaju ružne omote ploča i ružne fotke da nekog kao tebe ne bi vređalo "ozbiljno predstavljanje"? Znači razumi da pop bend koji se bavi pop muzikom može da bude manje ili više dobar ali ne mora da bude genijalan - retki su takvi.
`fala Bogu Dragana Lakovica,Leontinu,Anu Stanic,Jelenu Tomasevic.... Ali oni se ne furaju da su preozbiljni,da su vrh vrhova,ne furaju "Ja sam za`eban,dobar,opak,preopak,hot,hitican" fazon,ne rade ovakve omote
Neobaveštenost jeste problem. Na primer, ne dao ti bog da budeš u prilici da saznaš koliko ta sva imena koja si naveo sebe ozbiljno shvataju. Čak bih rekao da u poslednjih mesec dana nisam čuo ništa zabavnije od tvoje tvrdnje kako Leontina ne shvata sebe ozbiljno". Pobogu čoveče. Him su mala deca. To o čemu ti pričaš je nešto drugo, zove se "dobar dizajn". kao i "stilizovati". To što Leontina nije izgledala kao Madona i imala takve omote nije zato đto nije želela nego zato što... Ajd dosta i od mene :ziveli:

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 22:15

@Dushan S

Sve je to super, samo molim te, odvajaj text s vremena na vreme pasusima, izgubim koncetraciju ovako, oci me bre zabole :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Jul 2009, 22:18

ecimo kad neko kaže kako su HIM infantilni a Maiden kvalitet. Da se razumemo ja da oću da se tetoviram, maiden bi bili u užem izboru jer sam muziku počeo slušati tako što sam čuo Powerslave. Ali pola ljudi koji slušaju Maiden su zaostali metalci, a a maiden muzički, osim što vrte stalno slične harmonske šablone i ritmičke patterne, imaju jako infantilan pristup. Oni pevaju o ratu sa naivnim tekstovima o ratu, pričaju o reinkarnaciji kao da su pročitali dve knjige o tome, i često imaju kvazi pomepezno lažno pamentne tekstove i progresivne pesme u kojima se progresivnost tretira kao imati puno sličnih delova koji dugo traju. E sad ja ne vidim kako je inteligentnije biti nekokome dm dgdm dgdm dgdm ritam, po 700-ti put vrhunac muzike a ista tri akorda Him-a nedostataj muzičkog umeća.
Lepo si ovo reko.
Ne znam, i meni je tu mrtva trka... Ne znam ko mi je gori, mislim da me Mejdeni ipak vise zasme(java)ju... :ziveli:

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 22:18

Dushan S wrote: napraviti pop hit ne da nije lako nego je mnogo teže nego napraviti fusion Dream theater izdrkavanje sa neprekidnom poliritmikom od 10 minuta

JEBENO TACNO!!! :bravo:

AllHopeIsGone

Post by AllHopeIsGone » 08 Jul 2009, 22:21

Dushan S wrote: E sad ja ne vidim kako je inteligentnije biti nekokome dm dgdm dgdm dgdm ritam, po 700-ti put vrhunac muzike a ista tri akorda Him-a nedostataj muzičkog umeća.
:bow:
cARSKI :lol:

Post Reply