John Frusciante

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

young John Frusciante

John Frusciante

Post by young John Frusciante » 09 Oct 2007, 16:19

Prvo, pozdrav svima na forumu jer sam se tek registrovao! WASSUP ljudi!!!

E, sad, vidim da nema bas puno ljudi koji su stavili Frusciantea u TOP GUITAR PLAYERS-e i mislim da su pogresili (ne mislim to zato sto ga ja gotivim, nego realno zbog kvaliteta muzike) iako nije neki metalac.
Takodje se pitam sto tako malo ljudi slusha RHCP???
I tako dalje...

P.S. Ako neko zna da li je moguce promeniti username (slucajno sam ukucao Johnn umesto John, pa sad mi pravi probleme...) neka mi kaze kako!!!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 09 Oct 2007, 16:30

Misli da nije moguce ,za nick, posalji adminu PP.

Ko kaze da nas je malo koji slusamo r.H.C.P. :shock: :D :D

young John Frusciante

Post by young John Frusciante » 09 Oct 2007, 16:33

pa, vidim da svi obozavaju IRON MAIDEN i te munje (nije da imam nesto protiv njih, dobri su), a nesto bash i nisam video Red Hot Chili Fanove

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Oct 2007, 20:23

Ma kakav Frusciante :D
Gers je beyond godlike

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 11 Oct 2007, 17:45

@theTrooper

Zasto Gers?
Pored Adriana Smitha, zivog i zdravog.

@young John Frusciante

Ja slusam RHCP. Nisam sad nesto previse zaludjen za njih, daleko vise volim "pravi rock", ali ponekad mi se peppersi bas slusaju.
A John Frusciante... pa ne znam... odlican je gitarista, ali nekako previse "slatkasto" svira, a cenim da to nije do Fendera, jer i Maideni sviraju Fendere (istina, sa Floyd Rose sistemom), pa zvuce sasvim drugacije, da ne kazem bolje.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 11 Oct 2007, 19:07

@Chord-Master
Janick je moj licni favorit... jednostavno ono sto on radi sa gitarom... Naravno Adrian i Dave su... :shock:

Kirkmet
MF veteran

Post by Kirkmet » 16 Oct 2007, 11:58

Iron Maiden pwns RHCP ali pepersi i nisu bas "rock" pa i nije tako realno porediti.

young John Frusciante

Post by young John Frusciante » 18 Oct 2007, 12:03

Chord-Master wrote:
A John Frusciante... pa ne znam... odlican je gitarista, ali nekako previse "slatkasto" svira
??? Verovatno nisi cuo sve pesme od RHCP-a, a ne verujem ni da si cuo solo albume Frusciantea... "SLATKASTO"??? Pa, i nije bas... Samo obrati paznju na sva blokiranja i ritmove, blues, funk, punk...
A i ne pricamo ovde samo po necijem ukusu, ko sta voli i ne voli, vec realno po kvalitetu necije muzike i sviranja...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 18 Oct 2007, 16:23

Ja nisam rekao da on nije kvalitetan muzicar, naprotiv, samo mi njegov stil sviranja bas "ne lezi".

Mozda gresim, i priznajem, nisam preslusao njegove solo albume.

young John Frusciante

Post by young John Frusciante » 18 Oct 2007, 20:40

Solo albumi su mu super, iako ima dosta balada, i "clean" pesama, ali ima i dosta rock-punk pesama, kao i instrumentala... A i kao pevac je odlican

LazaRocker

Re: John Frusciante

Post by LazaRocker » 18 Apr 2008, 23:31

Evo, naisao si na vatrenog fana RHCP-a... Obozavam Dzonov stil sviranja, i ima veliki uticaj na moj licni. Mislim prvenstveno na solaze(koga zanima u kojim dozama nek pogleda temu moje autorske pesme (not that much, but still an influence)). Genije je i niko to ne moze da porekne... I znam da pisem mnogo dana posle zadnjeg posta...

7thSON
MF veteran

Post by 7thSON » 22 Jul 2008, 23:21

Frusciante je bas kreativan muzicar. Iako se ovde mnogima ne svidja, jer svi vise preferiraju neki tvrdji metal/rock zvuk, mora se priznati da je kao muzicar veoma kvalitetan. A i kreirao je neke bas jedinstvene riffove, npr. riff za can't stop pa onda scar tissue i ko zna koliko jos, ja sam sad naveo prvo sto mi je palo napamet. A i bas ima specifican glas mislim prepoznam ga cim cujem negde.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 23 Jul 2008, 00:48

stwari ukusa ljudiiiii!o tome se ne rasprawlja!covek ceni frusciantea,ja angusa,slasha,hendrixa,hametta...tu nema sta da se rasprawlja

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Jul 2008, 01:54

John mi je jedan od omiljenijih gitarista.

Mnogo vise volim kada covek svira sa ukusom u funkciji benda, zanimljivo resava gitarske deonice i svojim stilom definise zvuk celog benda...

Mnogo bolje nego kad se neko tehnicki navezba samo tako... i onda je zanimljiv samo za G3 cirkus... :) Odslusas i zaboravis svih milion tonova koje si do malopre tako pazljivo slusao...

7thSON
MF veteran

Post by 7thSON » 23 Jul 2008, 14:28

johnny_b_good wrote:stwari ukusa ljudiiiii!o tome se ne rasprawlja!covek ceni frusciantea,ja angusa,slasha,hendrixa,hametta...tu nema sta da se rasprawlja
Pa i ja cenim svu cetvoricu sto si nabrojao... Meni su oni odlicni guitaristi

Post Reply