R. M. Točak

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

R. M. Točak

Post by MICKEY » 28 Jun 2008, 14:17

Sta su se svi uhvatili za neke Blekmore i Pejdzove???
Obozavam i purple i zeppelin, ali SMAK je nas, a jedan je Rade sa Balkana...
Sta vi mislite?

Rax13
MF veteran

Re: RM Tocak

Post by Rax13 » 28 Jun 2008, 14:40

Ma obozavam coveka... Onaj live album Odliveno... IJAOOOO!!! Solaze u Crossroads i Sumadijski blues... Najezim se samo kad pomislim na to...

Shta reci... THE MAN!!!

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Jun 2008, 14:46

Skroz si upravu, isto volim i Zeppelin i Puple ali o cika Radomiru Mihajlovicu nema nista! Covek je genijalac, obozavam i njegov rad sa Smakom i njegovu solo karijeru... Sta reci, po meni je najbolji srpski rock gitarista,

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 28 Jun 2008, 14:47

Mislim da si lepo uradio shto si ovu temu otvorio :)

The Man shto reche Rax. Ogroman uticaj ogroman. Na mene manje ali na druge, whoah maaan! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Jun 2008, 14:52

Smak....jedan od retkih domacih bendova koje slusam (ne zato sto ne postujem domacu scenu,vec zato sto mi ta muzika ne odgovara toliko).....a Tocak...ne znam treba li pricati nesto vise o njemu....obozavam njegov jedinstven zvuk i nacin razmisljanja....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 Jun 2008, 15:23

meni je tocak no 1... deli sa hendrixom to prvo mesto... iscimajte se pa pogledajte muziku za vizantijsko plavo... haoticno ili ovo http://www.youtube.com/watch?v=pwSGflwOvnU je haoooooooos... imate njegovih par profila na youtube rmtjazz, BRZARUKA i smakinfo... pa se izgledajte i izdivite... RMT rullez!!!

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 29 Jun 2008, 15:24

Ljudi, slazem se sa vama. :)

Kod Smaka mi jedino pevac (Arandjelovic) malo ide po zivcima, ali ostalo je fantasticno.

Imate na youtubu gomilu njegovih klipova.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc

www.smak.org

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 29 Jun 2008, 16:15

Tocak, nekom ce biti smesno, ali meni ubidljivo No 1 u svetu gitre.
Kad smo vec kod Arandjelovica, sta mislite o Najdi?
Ja cu svoje misljenje kasnije reci...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Jun 2008, 16:19

Po meni je gospodin Tocak jedan od najvecih svetskih gitarista i muzicara.
Jedino sto nikad nisam razumeo je kako uspeva da mu tako brzo "zapisti" gitara kad vibrira tonove, ako znate na sta mislim, a da nema neke preterane buke kad ne svira :?:
Prosvetlite me, molim vas. :D

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 29 Jun 2008, 17:23

Funkomat wrote:Po meni je gospodin Tocak jedan od najvecih svetskih gitarista i muzicara.
Jedino sto nikad nisam razumeo je kako uspeva da mu tako brzo "zapisti" gitara kad vibrira tonove, ako znate na sta mislim, a da nema neke preterane buke kad ne svira :?:
Prosvetlite me, molim vas. :D
To i mene uzasno zanima!!!!!! Npr. u zajdi, zajdi je to bash dosta izrazeno... Ja to uspem ponekad i to samo na odredjenim tonovima i ne toliko izrazeno... Ima udeo tu i oprema, ali ipak je u prstima najveca fora... :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Jun 2008, 19:03

e odgledajte snimak na youtubeu se zove shaw... e da vidite "zagrevanje"... a zikino kolo je haos... skontajte samo bassove kako svira ... covek ima osecaj za ritam kao jukebox.... prava je steta sto nisu furali nesto na svetskom nivou i treba da je svetski priznat a nazalost mnogo njih nezna za radomira... a ritchie ga je moram priznati pohvalio kad je smak bio pregrupa prplu te davne 75' !!!

http://www.rockexpress.org/arhiva/rex32/32004.html - intervju sa tockom neznam ko je pravio uglavnom je casopis rock express... E TO JE LJUDINA!!!

moram priznati da je najdanovic odlican! ima neopisivu snagu i karakteristican glas... mislim bioskop fox je meni jedan od top 5 albuma ikad, ima mnogo jaci glas od borisa a smak je vrlo vrlo jak bend... sad najda radi nesto sa galetom(iz kerbera) imao sam prilike da ga cujem, al nije to kao devedesetih... times they're changin'...

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 29 Jun 2008, 20:40

Najdanovic je opasan pevac, podseca me na Topica (Tocak je uvek govorio da je Dado pravi pevac za Smak, ali doveo ga je tek `79 i neke, ne znam na kom tacno albumu).Arandjelovic, takodje odlican ali me posebno nervira u pesmama gde ga ne razumem ni rec.:)

Poznato je da je Tocak opasan poznavalac tehnicke opreme (negde sam procitao da je pedale slabo koristio), zato njega gitara slusa :)

Na kraju krajeva, mozemo i da ga pitamo.
(inace sam bio na par casova kod njega-licno :D )

Rock`n`Roller
MF veteran

Post by Rock`n`Roller » 29 Jun 2008, 21:03

Sad sam video ovo, jel je to uopste i izaslo?

"R.M.Točak - Nemirenje" - Dragan Stefanović

Autorizovana romansirana biografija najvećeg domaćeg gitariste iz pera njegovog učenika, saradnika i prijatelja Dragana Stefanovića, kolumniste Rock Expressa. Spec. bonus: tablature Točkovih solaža!!!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 29 Jun 2008, 21:11

Rock`n`Roller wrote:Sad sam video ovo, jel je to uopste i izaslo?

"R.M.Točak - Nemirenje" - Dragan Stefanović

Autorizovana romansirana biografija najvećeg domaćeg gitariste iz pera njegovog učenika, saradnika i prijatelja Dragana Stefanovića, kolumniste Rock Expressa. Spec. bonus: tablature Točkovih solaža!!!
mislim da nije, ja sam to video pre par godina na tom sajtu i nikada nisam nasao knjigu :?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Jun 2008, 21:40

aj ko nadje da javi !!! ako nekog zanimaju tablature od smaka ima na njihovom sajtu, a moze i mene da kontaktira ja znam par ovako drugih... xD

Post Reply