R. M. Točak
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
R. M. Točak
Sta su se svi uhvatili za neke Blekmore i Pejdzove???
Obozavam i purple i zeppelin, ali SMAK je nas, a jedan je Rade sa Balkana...
Sta vi mislite?
Obozavam i purple i zeppelin, ali SMAK je nas, a jedan je Rade sa Balkana...
Sta vi mislite?
Re: RM Tocak
Ma obozavam coveka... Onaj live album Odliveno... IJAOOOO!!! Solaze u Crossroads i Sumadijski blues... Najezim se samo kad pomislim na to...
Shta reci... THE MAN!!!
Shta reci... THE MAN!!!
- LazaRocker
Skroz si upravu, isto volim i Zeppelin i Puple ali o cika Radomiru Mihajlovicu nema nista! Covek je genijalac, obozavam i njegov rad sa Smakom i njegovu solo karijeru... Sta reci, po meni je najbolji srpski rock gitarista,
Mislim da si lepo uradio shto si ovu temu otvorio 
The Man shto reche Rax. Ogroman uticaj ogroman. Na mene manje ali na druge, whoah maaan!

The Man shto reche Rax. Ogroman uticaj ogroman. Na mene manje ali na druge, whoah maaan!

- Guitar_thrill
- MF veteran
Smak....jedan od retkih domacih bendova koje slusam (ne zato sto ne postujem domacu scenu,vec zato sto mi ta muzika ne odgovara toliko).....a Tocak...ne znam treba li pricati nesto vise o njemu....obozavam njegov jedinstven zvuk i nacin razmisljanja....
meni je tocak no 1... deli sa hendrixom to prvo mesto... iscimajte se pa pogledajte muziku za vizantijsko plavo... haoticno ili ovo http://www.youtube.com/watch?v=pwSGflwOvnU je haoooooooos... imate njegovih par profila na youtube rmtjazz, BRZARUKA i smakinfo... pa se izgledajte i izdivite... RMT rullez!!!
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Ljudi, slazem se sa vama. 
Kod Smaka mi jedino pevac (Arandjelovic) malo ide po zivcima, ali ostalo je fantasticno.
Imate na youtubu gomilu njegovih klipova.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc
www.smak.org

Kod Smaka mi jedino pevac (Arandjelovic) malo ide po zivcima, ali ostalo je fantasticno.
Imate na youtubu gomilu njegovih klipova.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=Bx3UfkwQRTc
www.smak.org
- MICKEY
- Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak
Tocak, nekom ce biti smesno, ali meni ubidljivo No 1 u svetu gitre.
Kad smo vec kod Arandjelovica, sta mislite o Najdi?
Ja cu svoje misljenje kasnije reci...
Kad smo vec kod Arandjelovica, sta mislite o Najdi?
Ja cu svoje misljenje kasnije reci...
Po meni je gospodin Tocak jedan od najvecih svetskih gitarista i muzicara.
Jedino sto nikad nisam razumeo je kako uspeva da mu tako brzo "zapisti" gitara kad vibrira tonove, ako znate na sta mislim, a da nema neke preterane buke kad ne svira
Prosvetlite me, molim vas.
Jedino sto nikad nisam razumeo je kako uspeva da mu tako brzo "zapisti" gitara kad vibrira tonove, ako znate na sta mislim, a da nema neke preterane buke kad ne svira

To i mene uzasno zanima!!!!!! Npr. u zajdi, zajdi je to bash dosta izrazeno... Ja to uspem ponekad i to samo na odredjenim tonovima i ne toliko izrazeno... Ima udeo tu i oprema, ali ipak je u prstima najveca fora...Funkomat wrote:Po meni je gospodin Tocak jedan od najvecih svetskih gitarista i muzicara.
Jedino sto nikad nisam razumeo je kako uspeva da mu tako brzo "zapisti" gitara kad vibrira tonove, ako znate na sta mislim, a da nema neke preterane buke kad ne svira![]()

e odgledajte snimak na youtubeu se zove shaw... e da vidite "zagrevanje"... a zikino kolo je haos... skontajte samo bassove kako svira ... covek ima osecaj za ritam kao jukebox.... prava je steta sto nisu furali nesto na svetskom nivou i treba da je svetski priznat a nazalost mnogo njih nezna za radomira... a ritchie ga je moram priznati pohvalio kad je smak bio pregrupa prplu te davne 75' !!!
http://www.rockexpress.org/arhiva/rex32/32004.html - intervju sa tockom neznam ko je pravio uglavnom je casopis rock express... E TO JE LJUDINA!!!
moram priznati da je najdanovic odlican! ima neopisivu snagu i karakteristican glas... mislim bioskop fox je meni jedan od top 5 albuma ikad, ima mnogo jaci glas od borisa a smak je vrlo vrlo jak bend... sad najda radi nesto sa galetom(iz kerbera) imao sam prilike da ga cujem, al nije to kao devedesetih... times they're changin'...
http://www.rockexpress.org/arhiva/rex32/32004.html - intervju sa tockom neznam ko je pravio uglavnom je casopis rock express... E TO JE LJUDINA!!!
moram priznati da je najdanovic odlican! ima neopisivu snagu i karakteristican glas... mislim bioskop fox je meni jedan od top 5 albuma ikad, ima mnogo jaci glas od borisa a smak je vrlo vrlo jak bend... sad najda radi nesto sa galetom(iz kerbera) imao sam prilike da ga cujem, al nije to kao devedesetih... times they're changin'...
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Najdanovic je opasan pevac, podseca me na Topica (Tocak je uvek govorio da je Dado pravi pevac za Smak, ali doveo ga je tek `79 i neke, ne znam na kom tacno albumu).Arandjelovic, takodje odlican ali me posebno nervira u pesmama gde ga ne razumem ni rec.
Poznato je da je Tocak opasan poznavalac tehnicke opreme (negde sam procitao da je pedale slabo koristio), zato njega gitara slusa
Na kraju krajeva, mozemo i da ga pitamo.
(inace sam bio na par casova kod njega-licno
)

Poznato je da je Tocak opasan poznavalac tehnicke opreme (negde sam procitao da je pedale slabo koristio), zato njega gitara slusa

Na kraju krajeva, mozemo i da ga pitamo.
(inace sam bio na par casova kod njega-licno

- Rock`n`Roller
- MF veteran
Sad sam video ovo, jel je to uopste i izaslo?
"R.M.Točak - Nemirenje" - Dragan Stefanović
Autorizovana romansirana biografija najvećeg domaćeg gitariste iz pera njegovog učenika, saradnika i prijatelja Dragana Stefanovića, kolumniste Rock Expressa. Spec. bonus: tablature Točkovih solaža!!!
Autorizovana romansirana biografija najvećeg domaćeg gitariste iz pera njegovog učenika, saradnika i prijatelja Dragana Stefanovića, kolumniste Rock Expressa. Spec. bonus: tablature Točkovih solaža!!!
- Guitar_thrill
- MF veteran
mislim da nije, ja sam to video pre par godina na tom sajtu i nikada nisam nasao knjiguRock`n`Roller wrote:Sad sam video ovo, jel je to uopste i izaslo?

aj ko nadje da javi !!! ako nekog zanimaju tablature od smaka ima na njihovom sajtu, a moze i mene da kontaktira ja znam par ovako drugih... xD