Pocetnicki bend svira

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

dragomix

Pocetnicki bend svira

Post by dragomix » 16 Aug 2007, 17:14

Evo benda u kome ja sviram pa javite sta mislite i sta treba popraviti. P.S. Ja sam basista

http://www.youtube.com/watch?v=_NewUf9S_Y0

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Aug 2007, 17:29

OK je skroz za pocetak samo brate obe gitare i bas su rastimani i na kraju pesme ne sviras sta bi trebao ali to vec valjda i sam znas

Pre svake pesme, pre svakog sviranja OBAVEZNO nastimajte gitare...

edit
Ne morate toliko da se trudite da imitirate original sto se najvise odnosi na vokal
Samo uzivajte u muzici to je najbitnije... :wink:

dragomix

Post by dragomix » 16 Aug 2007, 20:44

Zice za bas su prilicno nove tako da tesko ostaju nastimovane duze od 30 sekundi, ali u svakom slucaju hvala na savetu za stimovanje od pomocije.

Znam da sam zeznuo kraj, nisam lepo razumeo gitaristu sta treba da sviram, a sluh mi jos uvek nije dovoljno razvijen pa da po njemu skinem pesmu, a u tabu nije bilo promene ritma pa eto na kraju kraj ispade lose.

Hvala na podrsci Funkomat!!!

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 16 Aug 2007, 21:01

Slazem se sa Funkomatom :)

Kada stavis nove zice na bass razvuci ih. Znaci uhvatis zicu prstima i vuces. Trebalo bi da ubrza proces "prilagodjavanja" :)
Nego, da mrdam ovo u vasi radovi, a?

dragomix

Post by dragomix » 16 Aug 2007, 21:26

MOZE!!!

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 16 Aug 2007, 22:03

Nasli ste nove clanove,fino.Pod broj jedan:rascistite malo tu garazu gde svirate imacete vise prostora,i cucete jedne druge bolje.Dalje,neka gitarista nabavi kais,a ne onako da mu ispada kad svira.I sto rece Funkomat ne mora pevacica da skida original,vec moze da otpeva u nekom svom stilu.I kazi Srahinji da malo zivne,tj da ubaci neki prelaz itd.

Zanima me kako si ozvucio pevacicu(mikseta,komp ili nesto trece),i koja pojacala gitaristi sviraju?

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 16 Aug 2007, 22:49

Nije lose za bas pocetak :)
Jos ste jako stegnuti, treba se opustiti, ali to sve dolazi vremenom :) vezba vezba vezba vezba :)

dragomix

Post by dragomix » 17 Aug 2007, 01:39

Rocker. wrote:Nasli ste nove clanove,fino.Pod broj jedan:rascistite malo tu garazu gde svirate imacete vise prostora,i cucete jedne druge bolje.Dalje,neka gitarista nabavi kais,a ne onako da mu ispada kad svira.I sto rece Funkomat ne mora pevacica da skida original,vec moze da otpeva u nekom svom stilu.I kazi Srahinji da malo zivne,tj da ubaci neki prelaz itd.

Zanima me kako si ozvucio pevacicu(mikseta,komp ili nesto trece),i koja pojacala gitaristi sviraju?
Ovako, drago mi je da ti se svidja, ipak si ti jedno vreme bio clan i bio bi josuvek da nas ne razdvaja jebenih 30 KM! Garaza je privremeno resenje i rasciccena je koliko moze biti, od ponedeljka krecemo da vezbamo kod davida on tvrdi da je kod njega cistije! Gitarista DAVID koga si imao prilike da upoznas je veoma tvrdoglav covek i ma koliko mu covek pricao da napravi/kupi ili sta god uradi sa kaisem on to nece uraditi jer je malo i lenj. David je uzeo Marshall-a od 15w(samo david ne svira na ovom snimku cisto da se zna) a novi gitarista ima onog kineza sto sam ti pricao sto si ti mogao da uzmes! Pevacica je u jednom od pojacala utakarena (to je privremeno) dok ne nabavimo nesto normalno!

Sto se tice strahinje i mene ti znas da mi mozemo mnogo zesce stvari i da su nam ove stvari na neki nacin smor, ali jbg. nemamo dovoljno dobre gitariste za nesto zesce, ovako ih kalimo :)!!! Bilo bi ovo mnogo bolje odsvirano da sviras sa nama veruj mi!!!

Bodomovac

Post by Bodomovac » 17 Aug 2007, 04:00

Ajoj.... kaiš! Gitara. gitara, kaiš, gitara!
Inače, ima tu još puno posla, ali verujem da bi mnogo bolje zvučalo ako bi bilo bolje ozvučeno, i ako bi bili naštimani, naravno.

Ali dobro je... za početak.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 17 Aug 2007, 05:05

Štimanjeeeeeeeeeee... evo poklanjam vam jedan štimer od srca!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Aug 2007, 05:05

E a kamerman vam je najbolji
Kao da ste stavili kameru na ventilator :D

dragomix

Post by dragomix » 17 Aug 2007, 11:03

Fox IV wrote:Štimanjeeeeeeeeeee... evo poklanjam vam jedan štimer od srca!
Kakav stimer je u pitanju :D !!! Zezam se naravno osim ako ti naravno nisi ozbiljno mislio da poklonis stimer :lol: ! Imamo stimer na kompu, al nemamo kabl da povezemo komp i gitaru :x , tako da se stimujemo na nekom procesoru koji i neznam bas dal dobro stimuje.

zolideathmetal
Urednik

Post by zolideathmetal » 17 Aug 2007, 11:30

Stimuje dobro ne brini :) Samo ne treba biti lenj :)

Bodomovac

Post by Bodomovac » 18 Aug 2007, 04:22

Kad podigneš telefonsku slušalicu, čuješ ton A (ako se ne varam), pa štimaj prema tome ako ništa drugo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Aug 2007, 04:37

ozbiljno? :D
to je bas do jaja meni puno puta treba nesto po cemu da stimam kad nemam komp a naravno mrzi me da pustam neku pesmu

Post Reply