Tajna uspeha Nirvane?
Moderators: dejankuki, Critical, Trooper
Re: Tajna uspeha Nirvane?
Postavio sam suvise glupo pitanje..
"I'll start this off with out any word
Got so high I scratched till it blead"
Got so high I scratched till it blead"
- AllHopeIsGone
Aman druzeStalker wrote:
ma de bre
xD
kad bolje pogledas oni su zesci amateri, ali slavu su zaradili svojim tinejdzerskim 'punky-bunt' izgledom, sto je tada bilo nesto relativno novo. Licno, jedine pesme koje mogu da slusam su Smells Like Teen Spirit [al je smorila] i Rape Me. Ako poslusate malo vise puta videcete da se ne razlikuju ove dve pesme puno. Samo su ubacili u neki jebackiji stim da ne zvuci identicno.

Ti se zezas, jel ' da?

MIslim, kapiram je ukus i tako to, al'.. Nirvana?!

Mozda je stvar u godinama, mozda si mlad previse..a mozda volis Skid Row

Pa oni su najbolji bend ikad, objektivno.. ma garant se zezas, a?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ne zeza se, verovatno je stvar ukusa u pitanju. Mislim, NIrvana jeste definitivno jedan od najboljih bendova ikada, za mene je takodje na prvom mestu, a i isto sam godishte kao i ti, e sad, neko ne voli to, neko voli old school i mjetalske bendove i solaze od pola sata i helanke, neko ne voli punkerisanje, pa dobro ima nas raznih, u svakom slucaju sta god ko pricao, Nirvana je uticala na rad maltane vecine bendova koji danas rade (u tom nekom "alternativa") zanru....
- AllHopeIsGone
A lepo je rek'o pevac Metal'ke (prevod je odradjen u duhu srpsko jezika
) :
"Osamdesetih smo se utrkivali ko ce da napravi zajebaniju, kompleskniju pesmu, pesma koja ce biti teza za sviranje, sto brzi solo..a onda je dosao Kurt, odsvirao 4 akorda i jebo nam svima mater!
"

"Osamdesetih smo se utrkivali ko ce da napravi zajebaniju, kompleskniju pesmu, pesma koja ce biti teza za sviranje, sto brzi solo..a onda je dosao Kurt, odsvirao 4 akorda i jebo nam svima mater!

^king crimsonnemanjavelimirovic wrote:Ne zeza se, verovatno je stvar ukusa u pitanju. Mislim, NIrvana jeste definitivno jedan od najboljih bendova ikada, za mene je takodje na prvom mestu, a i isto sam godishte kao i ti, e sad, neko ne voli to, neko voli old school i mjetalske bendove i solaze od pola sata i helanke, neko ne voli punkerisanje, pa dobro ima nas raznih, u svakom slucaju sta god ko pricao, Nirvana je uticala na rad maltane vecine bendova koji danas rade (u tom nekom "alternativa") zanru....
ne volim ni jedno ni drugo

@AHIG: Nirvana mozda jeste do jaja bend bend, ali su amateri, i jednostavnost ih je dovela do slave. A ne znam kako ti, koji si rekao da je TOOL (da, onaj jedan jedini TOOL), primer amaterizma, mozes sad meni da opovrgnes teoriju da su clanovi nirvane amateri.
naravno moje licno misljenje je to da ja ne volim nirvanu, vi imate pravo da je volite, ali ne znam odakle vam to da su oni neki do jaja muzicari. shvatam ja vas, tada je to bilo do jaja, ali beskorisno je uopste uporedjivati njih sa nekim modernijim rock bendovima.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Naravno, sve je stvar ukusa, ima mnogo boljih gitarista od Kurta, vokala, pa neznam, Basista ima mnogo boljih od Kris-a, ali nema mnogo boljih bubnjara od Dave-a, shto se mene tice....TOOL je tehnicki mnoooogo bolji bend od nirvane, ali eto meni kad treba da preslusam ceo album od TOOL padne mrak na oci jel su smor, puno se trude i nabacaju svega i svacega u pesme, kad mozda i nije potrebno. Jedan dobar riff, iskren tekst i kratka forma, to je ono shto je izgradilo modernu popularnu muziku, eto pogledajte koje su pesme ostale za sva vremena...upravo one koje u sebi imaju 3-4 akorda...mislim, to govori neshto, zar ne...jedini primer pesme "za uvek" (dobro nije jedini, ali mi prvi pada na pamet je Bohemian Rhapsody, koja je remek delo i jedna od najboljih pesama ikad, ali mnogo je manje tih pesama koje su kompleksne a ulaze u evergreen. Po meni cak i Lithium vec polako mora da se smatra za evergreen, jer je smisao te reci "Uvek Zelen, tj. uvek svez"... A subjektivno meni je MILK IT evergreen kao i Mr Moustache i ostale radosti....naravno moje licno misljenje je to da ja ne volim nirvanu, vi imate pravo da je volite, ali ne znam odakle vam to da su oni neki do jaja muzicari. shvatam ja vas, tada je to bilo do jaja, ali beskorisno je uopste uporedjivati njih sa nekim modernijim rock bendovima.

Evo jedan fin covek prica o Nirvani iskreno...
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_lFlKiw_wpI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_lFlKiw_wpI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Evo jedna belosvetska PIZDA prica o Nirvani pokvareno, jer je iskompleksiran....i zbog toga zato shto je Kurt odbio da mu svira na rodjendanu (poznavaoci ce znati o cemu se radi)
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AuMK77g6Hbs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AuMK77g6Hbs&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
- AllHopeIsGone
Znao sam da je ovaj majmun seljak, al' nisam znao da je toliko glup
Koji retard.. mada bend mu je imao dobri' momenata
A Kirk je legenda
@Stalker
OD KAD TO IMA VEZE KO JE KAKAV MUZICAR SA KVALITETOM PESME KOJU NAPRAVI???!!!! Mislim, poznat mi je taj nacin razmisljanja, moji najboljshi ortaci su metalci, al' ono.. ..
@ nemanja
Lepo receno za sve, a posebno za Tool, apsolutno tacno, po meni
p.s. Kad kazem amaterizam muzicki, ne mislim na to koliko neko dobro ili lose svira svoj instrument, mislim na pristup stvaranju muzike

A Kirk je legenda

@Stalker
OD KAD TO IMA VEZE KO JE KAKAV MUZICAR SA KVALITETOM PESME KOJU NAPRAVI???!!!! Mislim, poznat mi je taj nacin razmisljanja, moji najboljshi ortaci su metalci, al' ono.. ..

@ nemanja
Lepo receno za sve, a posebno za Tool, apsolutno tacno, po meni

p.s. Kad kazem amaterizam muzicki, ne mislim na to koliko neko dobro ili lose svira svoj instrument, mislim na pristup stvaranju muzike

evo sad vi govorite da je tool smor. pa nekim ljudima nije.
PS: ja nisam metalac
PS: tool nije metal
Ovo o cemu ti pricas, i ja to shvatam, nije tehnicki kvalitet pesme. Ja govorim o tehnickom kvalitetu pesama i kvalitetu pesama.
necu da se prozivam s vama, rispekt za nirvanu i njihov post-grandz, al ocu da kazem da ne postoji nikakva magija u tim likovima, evo nasao sam dve pesme koje su totalno iste, samo sa drugim recima, i u drugom stimu: Rape Me i Smells Like Teen Spirit. I jesi ti u pravu kad kazes da nije bitno koliko je tehnicki vazna pesma kad je ljudi vole, al budimo iskreni, i priznajmo, Nirvana je bend sa ogranicenim tehnickim kvalitetom, sto ja ne cenim, jer trazim inovativnost. To je valjda bilo inovativno u to doba, i verovatno su tada ljudi mojih godina srali drugima kao sto ja sad serem vama. Hocu reci, Nirvani je bas kao i metalici, proslo vreme.
Al' moram priznati, kao klinac sam voleo nirvanu xD
to mu dodje kao neko opste vaspitanje
PS: ja nisam metalac
PS: tool nije metal
Ovo o cemu ti pricas, i ja to shvatam, nije tehnicki kvalitet pesme. Ja govorim o tehnickom kvalitetu pesama i kvalitetu pesama.
necu da se prozivam s vama, rispekt za nirvanu i njihov post-grandz, al ocu da kazem da ne postoji nikakva magija u tim likovima, evo nasao sam dve pesme koje su totalno iste, samo sa drugim recima, i u drugom stimu: Rape Me i Smells Like Teen Spirit. I jesi ti u pravu kad kazes da nije bitno koliko je tehnicki vazna pesma kad je ljudi vole, al budimo iskreni, i priznajmo, Nirvana je bend sa ogranicenim tehnickim kvalitetom, sto ja ne cenim, jer trazim inovativnost. To je valjda bilo inovativno u to doba, i verovatno su tada ljudi mojih godina srali drugima kao sto ja sad serem vama. Hocu reci, Nirvani je bas kao i metalici, proslo vreme.
Al' moram priznati, kao klinac sam voleo nirvanu xD
to mu dodje kao neko opste vaspitanje

jesi, jesi... al bosanca nisiStalker wrote: PS: ja nisam metalac

ja nisam malaDuane wrote:jesi, jesi... al bosanca nisiStalker wrote: PS: ja nisam metalac

nirvani nikada nece proci vreme... kao ni mnogo matorijim likovima od njih... ljudi ce ih uvek slusati...Stalker wrote:Hocu reci, Nirvani je bas kao i metalici, proslo vreme.
a za onu inovativnost - stvarno ne kapiram sta bi inovativnije hteo od benda koji je svirao tu vrstu muzike... ne razumem, mozda recimo sinfonijski orkestar da prati, recimo, pesmu "Drain U"...?????
Pa grupi AC/DC sve vreme prebacuju da sviraju pesme od tri akorda... a kad ono tamo negde "BOOOOOMMMM" 100.000+ ljudi na koncertima sirom sveta....
i dobro... nasao si dve pesme (rape i smells) koje lice... pa i nije to toliko bitno u onom moru, okeanu fenomenalnih pesama koje su nam ostale nakon NJegove smrti....
niko ne kaze da MORAS da volis Nirvanu, samo nemoj da pljujes po njoj, jer ti argumenti "ne piju vodu"....
no hard feelings
HIS MAJESTY (roknite se svi heroinom pa probajte samo da drzite gitaru.... vazi za one koji pljuju po NJemu)
brate ne pljujem po nirvani
ok.... onda izvini , ja sam tako nekako skontao tvoje postove (jbg...po 100-ti put cu ovo reci: zato ne volim forume, lako mozes pogresno da protumacis neciji post)...
ja smrcem,odnosno pljujem po heroinu!roknite se svi heroinom pa probajte samo da drzite gitaru.... vazi za one koji pljuju po NJemu