Kako potrošiti 60.000 din na opremu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Aca

Re: Kako potrošiti 60.000 din na opremu?

Post by Aca » 19 Jul 2009, 12:36

Ma ne ozbiljno vas pitam...
Posto ja imam Behringera...A imam extra gitaricu...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jul 2009, 13:01

...Postoji mit o tome kako je pojacalo promenilo gitaru jer je provodilo vreme u istoj sobi...Pisalo je Fender a posle dve noci, na gitari se pojavilo Viden umesto originalnog logotipa. Posle posete lekaru za gitare, ustanovljeno je da gitara pati od retke tropske bolesti copypastis koja se shiri kroz kabel i cini da instrumenti koji su custom shop postaju replike samih sebe i zice koje stavite na iste nikada ne sviraju kako treba, truss rod se sam podeshava da bude neprijatan za sviranje i overall feel je bezveze... Sve u svemu, cuvajte se, Viden Virus vreba... 8)

On topic

Nova ideja:
Uzmi naprimer http://www.kupujemprodajem.com/Fender-t ... -oglas.htm
i ovo: http://www.kupujemprodajem.com/vox-ad-5 ... -oglas.htm to bi trebalo taman da se uklopi u cifru...zovi pitaj, dogovori i kupi. Telac valja sigurno a pojacalo za prvih par godina ce da radi, posle prodash kupish lampasha full i milina. :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jul 2009, 13:28

Tele ne valja za hard rock :P i vec ima procesor (pristojan po mom misljenju), pa je bzvz davati jos para na digitalno. :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 19 Jul 2009, 13:38

Tele ne valja za hard rock
Ma moze i talme sa njim da se svira :)
Image

Bobi

Post by Bobi » 19 Jul 2009, 15:14

Bože gospode :lol:

Ne znam, ja bi kupio jednu stvar za 60k al da valja. Gitaru najverovatnije. Polovnu.

Aca

Post by Aca » 19 Jul 2009, 15:15

mislim_stvarno wrote:Tele ne valja za hard rock :P i vec ima procesor (pristojan po mom misljenju), pa je bzvz davati jos para na digitalno. :)
Pa on nema magnete za distorziju...bese...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jul 2009, 15:32

:D
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YqTuCs05s8E&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YqTuCs05s8E&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Aca

Post by Aca » 19 Jul 2009, 15:37

nemanjavelimirovic wrote::D
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YqTuCs05s8E&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YqTuCs05s8E&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
U je...Promenjeni magneti 100%...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jul 2009, 15:40

you can play metal on anything. that's the beauty of it. i play a couple teles in my band and we usually do a lot of softer, ambient stuff. but at a moments notice when we feel the need we drop to B and play some breakdowns (for relaxation, of course!) and the tele can hold it's own.
I tako dalje...Ma telecaster ima singl magnete, ali ne znaci da se na njima ne moze staviti puno drajva....Oni kod njega u videu su stock magneti, mrzi me da snimam svoj tele, ali ako insistirash....mogu. Ja imam sve stock. :D

Aca

Post by Aca » 19 Jul 2009, 15:54

nemanjavelimirovic wrote:
you can play metal on anything. that's the beauty of it. i play a couple teles in my band and we usually do a lot of softer, ambient stuff. but at a moments notice when we feel the need we drop to B and play some breakdowns (for relaxation, of course!) and the tele can hold it's own.
I tako dalje...Ma telecaster ima singl magnete, ali ne znaci da se na njima ne moze staviti puno drajva....Oni kod njega u videu su stock magneti, mrzi me da snimam svoj tele, ali ako insistirash....mogu. Ja imam sve stock. :D
Ma nema veze..Sta ti je...Opusteno...nemoj da se mucis... :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jul 2009, 17:43

Nisam ni rekao da ne moze, samo da ne valja. Jbg, mozes da ores ogromnu njivu rucnim moto-kultivatrorom, ali mnogo bolje i lakse ces to odraditi John Deer traktorom, mozes i sa jugom da udjes na trku 24h LeMan-a, ali ne znaci da ces dobro proci, da ces zavrsiti itd itd...
nemanjavelimirovic wrote:Ma telecaster ima singl magnete, ali ne znaci da se na njima ne moze staviti puno drajva....
U principu, mozes sve ubosti u sve, ali da li je to mudro? :?
Ja samo mislim da je za sve potreban odgovarajuci alat, pa tako neces koristiti telekaster ili gibson 335 ako sviras brutal-death-hard-core-madr-fakr metal...

I u ovom klipu gde svira metal sa teletom sa singlovima, cuje se taj single tip tona, nekako supalj na distorziji, i bez sustaina u pinchevima... :? Ja, za bilo koji zanr sviranja koji koristi vise distorzije ne bih uzimao gitaru bez bar jednog hum-a da mi bude jedina, mozda druga, treca...

Ne bih mu savetovao da kupi tog telca, a on nek vidi...

Bobi

Post by Bobi » 19 Jul 2009, 18:55

mislim_stvarno wrote:Ja samo mislim da je za sve potreban odgovarajuci alat, pa tako neces koristiti telekaster ili gibson 335 ako sviras brutal-death-hard-core-madr-fakr metal...
Mozes ako si jako alternativan kao onaj lik sa slike

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 19 Jul 2009, 19:13

Na stranu njegov imidz i slicno, solo albumi su mu dobri. Obratite paznju. Nesto se suska da je on novi gitarista Ozija, posto je pedalirao Zeka. Videcemo...

pa tako neces koristiti telekaster ili gibson 335 ako sviras brutal-death-hard-core-madr-fakr metal
Aj jos jednom, ali sa primerom
http://www.youtube.com/watch?v=zL9JocG0_Ys
Metala koliko 'oces :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jul 2009, 19:13

mislim_stvarno wrote: I u ovom klipu gde svira metal sa teletom sa singlovima, cuje se taj single tip tona, nekako supalj na distorziji, i bez sustaina u pinchevima... :? Ja, za bilo koji zanr sviranja koji koristi vise distorzije ne bih uzimao gitaru bez bar jednog hum-a da mi bude jedina, mozda druga, treca...

Ne bih mu savetovao da kupi tog telca, a on nek vidi...
Ja sam razumeo da covek hoce rock i hard rock da svira to pishe u pocetku. A taj heavy tele klip sam stavio da se vidi da moze i na teletu da se svira mjetal iako mozda karakter zvuka nekome ne odgovara...meni je kul.... :D :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Jul 2009, 20:59

Sto se tice ovog mensonovog lika, to sto on svira samo izgleda kao tele na onom klipu. Nabudzen je humovima. Mislim,i nemanja ima onaj fmt tele koji je realno govoreci blizi les paulu nego teletu (kada pricamo o konstrukciji i zvuku)...

Nije to neki primer da moze da se radi metal sa teletom, ako je tele nabudzen. U tom slucaju moze da se svira bilo sta Vai-evo sa (lupam) stratom iz 70-e sa 3 vintage singla i bez floyda, jer je ipak ibanez "samo" nabudzeni strat... Mislim moze da se odsvira i Bad Horse na akusticnoj ali da li ce to zvucati kako treba?

Ovde je pitanje sta ko gleda kao tele, strat itd...
Kad neko kaze telecaster, meni je asocijacija 2 singla i hardtail, kad kazu strat, tu je 3 singla i tremolo, kad kazu LP tu je mahagoni, kraca skala, 2 huma...

Opet kazem, za sve ti treba odgovarajuci alat. :) A ako ti se nesto svidi, mislis da mozes da ga koristis i da experimentises, sto da ne.

Aj dosta sa offom... :mrgreen:
:ziveli:

Post Reply