Nisam odmah izvalio da je u pitanju DXMG, a u tom slucaju mozda bolje da uzmes nesto drugo...

Sve zavisi kakav zvuk trazis, ali za metal su najpopularniji aktivni, i to po mogucstvu EMG. Po pricama ljudi po netu, pasivni emg i nisu nesto posebno, mada opet njih najvise pljuju ljudi koji nisu bili dovoljno upuceni pa su mislili da ce dobiti zajebane aktivne metal magnete, a dobili su pasivne koji imaju dosta drugaciji karakter koji i nije toliko metal koliko kod njihove aktivne brace.uRk[3] wrote:Inace, da li je bolje imati EMG 81/85 magnete ili Duncan designed active HB-105? Kakvi su ovi EMG HZ magneti? Kazu da su kao 81/85 samo sto su pasivna verzija?!

Bez veze ti je da ovako na slepo trazis savete. Mozda ti se gitara koju narucis bez probanja u opste nece dopasti za sviranje. Najbolje da barem odes u Mitros ili neku drugu radnju kod nas, ali kazem mitros jer oni drze sve te gitare (i Schecter i Jackson i ESP), da isprobas sve te modele, i onda ces znati sta ti lezi a sta ne, i u ruci i po zvuku. Mozes da probas i neki Ibanez S seriji, isto tako dobre gitare...

Ko zna mozda se na kraju odlucis da kupis strata ili yamahu pacificu...

Ja imam jedan Jackson iz 94, i to je fantasticna gitara, ali sam svirao i par komada novih, skupljih Jacksona koji su me isto tako oduvali kako rade... Svirao sam i jeftinije Jacksone JS serije, i rade mozda i bolje od RG ibaneza koji su skuplji. Mislim i novi gibsoni nisu toliko dobri kao oni iz 60ih, a njih nije kupio fender...nove jackson gitare zvuce k'o q*** za razliku od onih kada su bila jedna firma, tj. dok ih nije qpio 7ender.......to je moje misljenja
EDIT: Jackson nema fabriku u kini. Samo indija, japan i usa...