Sa ovim se nikako ne bih slozio...Decko mora da nauci da hvata bare, prema tome, i F i B(H) mora da svira. Mozda ne prvih 3-4 nedelje, ali svakako kasnije. Uz ovo da dodam i savet: svaku pesmu koju naucis probaj da sviras sa "otvorenim" akordima, a posle i sa bare-hvatovima. Imas gomilu programa (besplatnih) na netu koji imaju dijagrame akorda i skala, tako da kad ucis neki akord ucini i mali dodatni napor da ga naucis u 3-4 razlicite pozicije, mozda ti sad ne izgleda narocito vazno, ali ce ti jako mnogo znaciti kad ti sviranje dostigne visi nivo, i budes svirao sa nekim bendom. Takodje, ako imas Guitar Pro, samo kliknes A kad si u programu, i on ti izbaci akord-generator, gde ti lepo pise od kojih se tonova sastoji akord, kako se sve moze uhvatiti, i imas gomilu modulacija (sus, maj, 7, 9, #, dim itd.)vabafet wrote:i jos nesto...u pocetku treba da ucis pesme koje imaju sledece akorde A,C,G,D,Am,Dm,E,Em
akorde F i H nemoj da koristis u pocetku....i o5 ti kazem vezbaj,vezbaj,vezbaj,vezbaj....vezba je najvaznija...
Trebam predloge
Re: Trebam predloge
Vabafet, sad će ovo da zvuči jako nezgodno, pošto već tripuješ da sam se nameračio na tebe... Ali čoveče, moraš da shvatiš da prosto tražiš ovakve komentare.
Dakle preporučuješ da skida AC/DC solaže, ali da nikako ne pipa F i H akord... Stvarno moram da te zamolim da više ne daješ tako olako bilo kakve savete. Pa ako je rešenje vežba, vežba, vežba (s čime se slažem potpuno), onda je valjda normalno da će vežbajući, vežbajući, vežbajući... da navežba F i H... Veliki bare se navežba kao i bilo šta drugo, a i dok se ne navežba bare uvek može svirati akorde i bez velikog barea, ne mora svaki akord da se kida preko svih 6 žica u "helikopter" potezima. Stvarno povedi računa šta pričaš, ovde ima ljudi koji znaju manje od tebe, i možeš da ih odvučeš na pogrešnu stranu.
Sedi polako pa čtaj šta si sam napisao. Ne samo ovde, na svim temama gde si aktivan. S jedne strane, postavljaš pitanja koja odaju veliki nedostatak iskustva, nedovoljnu informisanost, opštu neopredeljenost... a s druge strane daješ olako ocene kakve veliki znalci ne bi nikad tako lako upotrebili, nabusito guraš pod nos svima svoje ideje koje ne možeš da potkrepiš nekim razumnim objašnjenjem, samo neke gole tvrdnje bez ikakvog uporišta...
Nemam ja ništa protiv tebe, kako bih i imao kad te ne poznajem. Ipak, ako pročitam nešto što ne znam kako da imenujem a da ostanem pristojan, moram da skrenem pažnju na to, i to nije ništa lično. Ovde treba da razmenjujemo informacije, a ne dezinformacije, i za sada moram da primetim da nisi na osobito pozitivan način učestvovao u radu foruma. Nemam želju da te vređam i omalovažavam, i ako je bilo šta što sam napisao za tebe bilo uvredljivo, ja se najiskrenije izvinjavam. Samo te ipak molim da razmotriš malo svoj nastup, jer nisam samo ja primetio da dosta brzopleto pišeš svoje komentare.
Dakle preporučuješ da skida AC/DC solaže, ali da nikako ne pipa F i H akord... Stvarno moram da te zamolim da više ne daješ tako olako bilo kakve savete. Pa ako je rešenje vežba, vežba, vežba (s čime se slažem potpuno), onda je valjda normalno da će vežbajući, vežbajući, vežbajući... da navežba F i H... Veliki bare se navežba kao i bilo šta drugo, a i dok se ne navežba bare uvek može svirati akorde i bez velikog barea, ne mora svaki akord da se kida preko svih 6 žica u "helikopter" potezima. Stvarno povedi računa šta pričaš, ovde ima ljudi koji znaju manje od tebe, i možeš da ih odvučeš na pogrešnu stranu.
Sedi polako pa čtaj šta si sam napisao. Ne samo ovde, na svim temama gde si aktivan. S jedne strane, postavljaš pitanja koja odaju veliki nedostatak iskustva, nedovoljnu informisanost, opštu neopredeljenost... a s druge strane daješ olako ocene kakve veliki znalci ne bi nikad tako lako upotrebili, nabusito guraš pod nos svima svoje ideje koje ne možeš da potkrepiš nekim razumnim objašnjenjem, samo neke gole tvrdnje bez ikakvog uporišta...
Nemam ja ništa protiv tebe, kako bih i imao kad te ne poznajem. Ipak, ako pročitam nešto što ne znam kako da imenujem a da ostanem pristojan, moram da skrenem pažnju na to, i to nije ništa lično. Ovde treba da razmenjujemo informacije, a ne dezinformacije, i za sada moram da primetim da nisi na osobito pozitivan način učestvovao u radu foruma. Nemam želju da te vređam i omalovažavam, i ako je bilo šta što sam napisao za tebe bilo uvredljivo, ja se najiskrenije izvinjavam. Samo te ipak molim da razmotriš malo svoj nastup, jer nisam samo ja primetio da dosta brzopleto pišeš svoje komentare.
Ah Kristijane pogodio si srž(samo u prve dve recenice), a ako mislis da lose uticem na rad foruma, ja cu se povuci
a za bare hvatove iamam da kazem nesto:
osoba koja je trazila savete ima 11 god i moje misljenje je da ce mu biti vrlo nezgodni, nezgodniji nego meni tvoj poslednji post
a za bare hvatove iamam da kazem nesto:
osoba koja je trazila savete ima 11 god i moje misljenje je da ce mu biti vrlo nezgodni, nezgodniji nego meni tvoj poslednji post
Nisam ja nikakva vlast da bilo koga proterujem, i nema potrebe za ovakvom dramatikom. Ako je tebi lakše da ne učestvuješ u radu foruma nego da malo povedeš računa kakve savete deliš, i kakve bombaste izjave daješ, to je samo tvoj problem, i nema nikakve veze sa time šta ja mislim o celom slučaju.vabafet wrote:ako mislis da lose uticem na rad foruma, ja cu se povuci
Da, ali ta osoba nije tražila nikakve savete u vezi bare hvatova. Osim toga, neko ko ide u muzičku školu sa 11 godina je već završio drugi razred, i tu se već ljuštio bare samo tako, pa ne vidim nikakvog osnova da se neko odvraća od napredovanja, bez obzira što ima 11 godina. Naravno, ako se toliko brineš da mu olakšaš, mogao si, kako sam već pomenuo, da mu navedeš neke alternative, a nikako da savetuješ da ne svira pesme koje sadrže F i H akorde. To je loš savet, i sasvim je u koliziji sa savetom da počne da uči solo deonice AC/DC-a. I još je momak rekao da je težište bacio a domaću muziku. Pratiš teme onoliko koliko tebe interesuje, a ne onoliko koliko je neophodno da bi mogao da daješ savete. To nije u redu, i nije nikome korisno.vabafet wrote:a za bare hvatove imam da kazem nesto: osoba koja je trazila savete ima 11 god i moje misljenje je da ce mu biti vrlo nezgodni
ok. upravu si .ali propustio si samo jedan mali detalj: neko ko ide u -3 razred muzicke nece za sebe da kaze da je pocetnik i traziti pomoc, nisam li u pravu? procitaj opet 1. post
Čovek je lepo rekao da tražio da mu se predlože pesme koje bi mogao da svira, nije tražio savete za učenje elementarnih stvari vezanih za gitaru. I to je, ako uradiš i sam što meni savetuješ, toliko očigledno, da ne može da bude očiglednije. Zar stvarno moramo ovo ovako da komadamo i seciramo? Zašto ovo mora da bude toliko komplikovano, kad je zapravo jednostavno?
Sram te bilo. Našao si pred detetom od 11 godina da glumiš znalca, i kad si provaljen ne znaš da se povučeš s makar malo dostojanstva.
Da si stvarno hteo da pomogneš, objašnjavao bi mu kako da odsvira F i H bez velikog barea, ali ti nisi stvarno hteo da pomogneš, nego si hteo da se praviš pametan. Upućivati nekoga da uči solo deonice AC/DC-a kao nešto što je prosto, i odvraćati ga od sviranja velikog barea kao nešto nešto što je preteško za njegov uzrast je jednostavno besmislica, i ne bi smelo da se nađe u okviru iste teme, upućeno istoj osobi. Ne ako zaista hoćeš da pomogneš.
Je li ovo sada bilo dovoljno jednostvno da ukapiraš? Ako treba, mogu da ti napravim i ilustrovano uputstvo, možda se tako lakše snađeš.
Da si stvarno hteo da pomogneš, objašnjavao bi mu kako da odsvira F i H bez velikog barea, ali ti nisi stvarno hteo da pomogneš, nego si hteo da se praviš pametan. Upućivati nekoga da uči solo deonice AC/DC-a kao nešto što je prosto, i odvraćati ga od sviranja velikog barea kao nešto nešto što je preteško za njegov uzrast je jednostavno besmislica, i ne bi smelo da se nađe u okviru iste teme, upućeno istoj osobi. Ne ako zaista hoćeš da pomogneš.
Je li ovo sada bilo dovoljno jednostvno da ukapiraš? Ako treba, mogu da ti napravim i ilustrovano uputstvo, možda se tako lakše snađeš.
Dragi miniTNTe,
Pogresio sam kad sam rekao da ne treba daucis F i H vec da treba da ucis solaze acdc-a i izvinjavam se sbog toga.Kristijan je stariji i iskusnij kolega i on ce ti sve to lepo objasinti.
Pogresio sam kad sam rekao da ne treba daucis F i H vec da treba da ucis solaze acdc-a i izvinjavam se sbog toga.Kristijan je stariji i iskusnij kolega i on ce ti sve to lepo objasinti.
Pa u pesmama koje sam prve naucio imaju akordi koje si reko da koristim jedino mi neidu bas barehvatovi njih sam poceo da ucim od 27 juna.2009
ali ko sto si rekao treba samo vezba hvala na surađivanju 

Izvinjavam se na poruci "Imaš li adresu za facebook"
Vafabet i Kristijan ne prepire te se Vafabet ti se nisi pravio važan a ti Kristijan upravu si ali preteruješ 

I ja neidem u muzičku školu možda hoću da imam bend ali ali muzika mi je hobi neshvatam muziku kad odrastem da budem bogat i slavan već da sviram iz hobia ako ste gledali Mi nismo anđeli 3 (Rock "n" roll uzvraća udarac ) dorijan je prodo dušu đavolu
pa je bio bogat i slavan a Marko nije pa je opt na kraju snimio CD sa svojim pesmama 

da kristijane nisam se pravio pametan...