Jeste, samo što dizajn FETova ima za nuspojavu lepši kliping, silicijum ili ne. "Dizajn dobro zvuči", tj. recept utiče na zvuk, materijal je samo sirovina. Namirnica.Dersu Uzala wrote:Samo rekoh da je vecina FET-ova istorijski pravljena od silicijuma i legura nekog drugog metala ili metaloida sa silicijumom.
To je već lični izbor. Dobra oprema je ona koja podstiče gitaristu da svira dobro. Ako gitarista može da se opusti i svira samo kada ispred njega stoji dvadeset fazeva, so be it. Gilmur, Frušente, Gibons i Erik Džonson očigledno nisu mirni dok ispred njih ne stoji gomila analogije.Dersu Uzala wrote:...pricasmo prvesntveno o live situacijama gde covek izadje sa 20 pedala vs jednog valjanog efekta (ili vise, koliko god moze da se kupi procesora za iste pare...
U studiju, mnogi. Uživo, Brajan Secer prvi pada napamet. I Fulltone Tube Tape Echo ekipa. Mislim, jedino da sad počnem da pravim listu.Dersu Uzala wrote:Koliko profesionalnih muzicara koji prodaju milione ploca (ili stotine hiljada) rade na istima.
Ne smeta jer u isto vreme pored toga ne svira analogni zapis istog materijala. I jeftini gitarski procesori, kada sviraju sami, zvuče OK.Dersu Uzala wrote:...razlika izmedju diskretnog (kontinualnog) signala i digitalnog sempla odredjenog uzorka/rezolucije. Medjutim, ta rezolucija uopste nikom ne smeta kad slusa jezivo kompleksan audio signal Berlinske filharmonije ili Pat Metheny-ja ili Iron Maiden preko CD/DVD-a kako vec spomenuh.
----
Nemojte diskusiju shvatati lično. Ne pišemo ovo zbog nas - mi znamo šta volimo - nego zbog onih koji čitaju, kako bi imali što bolju sliku "sa obe strane".