Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
xspaceman

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by xspaceman » 04 Sep 2009, 18:04

kakav lajt šou! ko na božićnu jelku! :)

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Sep 2009, 18:06

Mogla bi da padne jedna fotka u mraku ! :mrgreen: :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2009, 18:11

Tufli wrote:Dodatak je EHX Nano Small Stone i modifikovan mi je Shin-ei Fuzz Wah (sad ima diode).
Image
Zar ti ne treba neki eq, boost ili nesto posle toliko pedala?
Ili nema previse gubitka tona...?

Tufli

Post by Tufli » 04 Sep 2009, 18:46

sl0e wrote:Ako ikada budes prodavao FM-4, baci mi PP :D :mrgreen:
Oki, imam te u vidu :ziveli:
Funkomat wrote:
Pa bilo bi lepo da imam neki dobar buffer na kraju da lepo ispegla signal. Ovako se osecja da pedale "skrnave" signal al' mogu trenutno da zivim sa tim :)

Tufli

Post by Tufli » 04 Sep 2009, 18:50

muki17 wrote:sad te bas ogovaramo(tj) pedal board..tj dilejeve..tj,sve...znaci :bow:
Hvala! :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2009, 19:03

Tufli wrote:
sl0e wrote:Ako ikada budes prodavao FM-4, baci mi PP :D :mrgreen:
Oki, imam te u vidu :ziveli:
Funkomat wrote:
Pa bilo bi lepo da imam neki dobar buffer na kraju da lepo ispegla signal. Ovako se osecja da pedale "skrnave" signal al' mogu trenutno da zivim sa tim :)
Pa to...
Meni wah unistava signal. Samo zbog njega imam eq u lancu a voleo bih da ga izbacim, ubacim jos jedan drajv ili nesto slicno na njegovo mesto...
Wah je navodno true bypass i sve ali strasno koliko sece visoke. Da ne zvuci ovoliko dobro kad je ukljucen, vec bih ga davno zamenio. :)

Tufli

Post by Tufli » 04 Sep 2009, 19:10

Funkomat wrote:
Pa to...
Meni wah unistava signal. Samo zbog njega imam eq u lancu a voleo bih da ga izbacim, ubacim jos jedan drajv ili nesto slicno na njegovo mesto...
Wah je navodno true bypass i sve ali strasno koliko sece visoke. Da ne zvuci ovoliko dobro kad je ukljucen, vec bih ga davno zamenio. :)
Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi. Ali jbg, mislim da nema tu bash velike pomocji, ko hocje da svira sa dosta pedala mora biti svestan da cje mu i osnovni signal biti malo osakacjen. :wallbash_2:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2009, 19:30

Tufli wrote: Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi.
Isto je i kod mene. :) Pogotovo otkad sam kupio bassmana. Gre'ota. :D
Sto se pomoci tice, meni eq radi posao savrseno. Ovaj GE-6 je zaista fenomenalan. Zvuci sjajno a ne dodaje ni trunku suma (za razliku od GE-7). Drugim recima, resenje za puno pedala je jos pedala. :)
Najbolje bi bilo imati jedan true bypass stip sa jedno 6-7 prekidaca ali on zauzima dosta prostora i kosta... A nije bas jeftino ni da se napravi.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 04 Sep 2009, 20:59

Funkomat wrote:
Tufli wrote: Pa, kada ukljuchim gitaru direktno u pojachalio tek onda vidim kolko zapravo strava ona zvuchi , koliko je puniji ton i kako se lepo chuju visoko , srednji, i basevi.
Sto se pomoci tice, meni eq radi posao savrseno. Ovaj GE-6 je zaista fenomenalan. Zvuci sjajno a ne dodaje ni trunku suma (za razliku od GE-7). Drugim recima, resenje za puno pedala je jos pedala. :)
Najbolje bi bilo imati jedan true bypass stip sa jedno 6-7 prekidaca ali on zauzima dosta prostora i kosta... A nije bas jeftino ni da se napravi.
Mislim da je bolje resenje dobar buffer, samostalan ili na nekoj pedali na polovini niza, meni Centaur "radi pos'o", Odlicno radi u bypassu...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Sep 2009, 22:02

Z*Z*Z wrote:
Funkomat wrote:
Mislim da je bolje resenje dobar buffer, samostalan ili na nekoj pedali na polovini niza, meni Centaur "radi pos'o", Odlicno radi u bypassu...
Meni zapravo nije jasno (sta to oni sviraju :D ) kako buffer uopste utice na tako nesto. Znam da pomaze ali mi nije jasno kako. Imas pedalu koja ti s'ebe zvuk i buffer iza nje vrati signal u normalu ili sta? Jel moze neko da mi pojasni?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Sep 2009, 22:21

Funkomat wrote:Imas pedalu koja ti s'ebe zvuk i buffer iza nje vrati signal u normalu ili sta?
Bafer ispred nje. Neke pedale (starije, uglavnom) imaju malu ulaznu impedansu i "opterećuju" magnete. Ako se impedansa pravilno konvertuje pre nego signal uđe u njih, neće biti gubitka visokih. (Zauzvrat može da bude problema sa tonom, kao na starim FuzzFaceovima.)

Iza pedale koja guta visoke samo ekvilajzer može da vrati signal na staro stanje.

U slučaju da gitarista u lancu ima puno baferovanih pedala, nije nužno da dodaje još neki bafer. Bafer na kraju lanca ipak ima smisla - pojačalo "vidi" konstantnu impedansu, bez obzira koje se (true bypass) pedale pale i gase.

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Sep 2009, 15:26

Nije pedala, ali je bitan deo lanca efekata - konačno sam ispazario pristojne patch kablove. :D
ImageImage

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Sep 2009, 15:45

Gde i koje?

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 07 Sep 2009, 15:50

Koliko vidim po fotki, kao oni iz Artista za soma dinara sa Neutrik konektorima.
Imam ih i ja par komada, ali me smara samo jer su ti konektori debeli pa mi bas budzenje na bordu.

guv'nor

Post by guv'nor » 07 Sep 2009, 15:54

Cordial kabl (0.3m) i Rean (by Neutrik) džekovi, naziv serije je Fair Line.
A pazario sam ih u Mega Music-u, po ceni od 350din/komad. Uzeo, kao što se može videti, 6 komada i ispalo me isto kao da sam uzeo 2 Planet Waves patch kabla. Naravno, najbitnije od svega je što su kablići apsolutno/potpuno/definitivno beZšumni. :)

Locked