El. gitara 180-230 evra,hard rock,heavy metal???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

delon86

Re: El. gitara 180-230 evra,hard rcok,heavy metal???

Post by delon86 » 15 Oct 2009, 13:02

Hvala na savetu,kao sto rekoh necu da se zalecem,imam dovoljno vremena da sve razmotrim :)
Sluajuci klipove na youtube uocio sam da mi se kod arie u odnosu na pacificu vise svidja taj ostriji zvuk i oblik naravno,strat oblik me pomalo smara,mada najbitnije e kako gitara zvuci,izgled je u drugom planu :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Oct 2009, 14:15

MUzzY wrote:Pacifica!
Hmbacker je prosto fenomenalan za te pare! Vise sam uzivao u tom zvuku nego na mom AirClassic-u! (koji je takodje sjajan ali mu fali ostrine za neke zvukove gde je pacifica zablistala).

Ma generalno pacifica je neverovatna gitara za te pare, stvarno!
I ja mislim da nema bolje gitare ZA TE PARE.

istiqrac

Post by istiqrac » 15 Oct 2009, 14:27

Ako te zanima gitara kao sto je ta aria potrazi i yamahu rgx 420, bila je jedno vreme oko 250e. Ona ti dodje kao pacifika na steroidima 2 hambakera flojd i sve perfektno radi. Ja sam je imao oko 2 godine i jos zalim sto smo se rastali ali je tako moralo da bude...

delon86

Re: El. gitara 180-230 evra,hard rock,heavy metal???

Post by delon86 » 15 Oct 2009, 14:43

Hvala na preporuci :)

Sto se tice izgleda pacifike 112 najvise mi se dopada model 112YNS http://www.backalleymusic.co.uk/content ... 2v-yns.jpg ali nisam je video u ponudi na sajtovima muzicke opreme:( Zna li neko da li u ovoj boji uopste prodaje kod nas?

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 15 Oct 2009, 14:53

Tesko da ces naci bilo sta osim crno bele :) .Ne znam mozda su sad nabavili i drugih boja...Ja sam hteo OVS ili zelenu al nije bilo

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 15 Oct 2009, 14:57

Ma bilo je ovih natur Pacifica, jednu sam probao u Lyra Style, jednu u Stringeru...

delon86

Post by delon86 » 15 Oct 2009, 15:11

Nema sanse da bih uzimao crno belu,kad vidim crno beli strat dobijem nervni slom,uzasno me nervira taj boja na toj gitari :D

delon86

Post by delon86 » 15 Oct 2009, 18:10

Kad si probao te gitare,jel davno bejase?

Frostensen

Post by Frostensen » 15 Oct 2009, 18:17

Ja sam uzeo kod Marica Apollo SG i shta znam. Meni je legla fenomenalno poshto sam imao Yamahu,a generalno ne mogu da smislim nachin na koji oni prave vratove jer mi ne lezhe nikako.
Izvreteo sam sve radnje u Beogradu i probao sve do 300-400 evra i to je bila jedina gitara koja mi je onako ..sela na prvo slushanje i prvi hvat.
A opet drugi modeli koje je Apollo imao ..tipa Les Paulike i Tele gitare mi se nisu dojmile toliko .
U svakom sluchaju mislim da nije na odmet da odesh i pogledash neki SG kod Marica. Ma koliko smeshno zvuchalo ja za nedelju dana obigravanja po prodavnicama nisam nashao nishta shto ima chistiji zvuk od te gitare ..za te pare. Chak i stratokasteri u Mitrosu su mi bili uzasno muljavi i nekako tupi.. A yamahe su mi tek mrak :/

delon86

Post by delon86 » 15 Oct 2009, 20:37

Hm,zanimljiv post,sve je moguce,obicucu radnje svakako,hvala na preporuci.Koliko je izasao tebe taj apollo,to je model sa 2 hum-a?

vabafet

Post by vabafet » 15 Oct 2009, 23:18

ja predlazem epiphone sg 400... cena sitnica 22.9k...ako je vec neko predloio ovog epija izvinjavam se nisam sve procitao ... :ziveli:

delon86

Post by delon86 » 16 Oct 2009, 01:25

Taj epi konkretno niko nije pomenuo.Gledao sam par klipova na youtube i zvuci mi nekako previse prljavo,ja vise volim cist i jak zvuk,ne previse zamuljan :) Hvala na preporuci ;)

Frostensen

Post by Frostensen » 16 Oct 2009, 06:08

Ja sam probao jednog Epija.. ne mogu sad da se setim da li je u Mitrosu ili u jednoj drugoj mini-radnji kod hrama gore. Nisam se odushevo, bolje mi zvuche Vintage modeli koje sam video u muzickom centru. Mada opet, chini mi se da je izbor tih gitara kod nas mali, bar onda kada sam ja ishao u kupovinu...tako da nije sva pamet ni tome vec sam verovatno naleteo na neki "sh" model, s obzirom da Epi. hvale nashiroko i naveliko.

Mislim da se na kraju dana svodi samo na to shta tebi lezhi i shta chujesh i da nema leba da ti neko drugi ovde pomazhe oko toga.
Ako nekom lezhi npr. Pacifica, ne znachi da ce i tebi lepo lezhati u ruci (kao shto meni ne lezhi nikako a svi je hvale). Ili ako njih 10 tvrdi da Apollo ima krsh zvuk ne znachi da ce i tebi imati... a to je jedino bitno. Shta ti chujesh i osecash u ruci :?

Evo npr ja.Znam da smaram ali chini mi se da si kao i ja onda, sa 0 ili jednim iskustvom u kupovini instrumenta inache ne bi pitao ljude na forumu shta da kupish, pa zato ovo pishem..
Elem, kupovao sam drugu gitaru u zhivotu. Iskreno u***** sam se. Da ne bude losha, kako da znam kakav zvuk, da li valja, pa ovo pa ono.
Na kraju sam seo ishchitao shta je zapravo bitno kod kupovine gitara, kako probati gitaru i krenuo.
Ishao sam od radnje do radnje, sedeo i svirao lagano na chistom kanalu. Drljao, oslushkivao, chachkao, uporedjivao sa drugom gitarom koju sam nosio kao reper (ovo bi ti recimo bilo bitno). Poshto sam obisho pola beograda stekao sam neku, da se izrazim zvuchnu sliku, ideju, o tome kakav zvuk daje prosechna gitara za te pare. I nishta, ja se smorio. Mislio sam da sam ja gluv,neuk i da je do mene problem jer su mi sve te gitare bile nekako tupog zvuka.. osim u mom sluchaju tog Apolla koga za malo da ne uzmem samo zato shto nije "firma" je l' te, a koji je oduvao sve ostale skvajere, telce, les polove, sgove i ostale kopije koje su mi pale pod ruku do 300 evra :grummel_2:
I opet 6 meseci kasnije kada sam odneo svoju gitaru u radnju X da je uporedim sa gitarom Y koja mi se isto dopadala ali je bila jedno 10k skuplja, opet mi je moja lezhala i zvuchala bolje...

Kapirash.. ne mozhesh da probash gitaru preko oglasa i toga shta ti ovde neko kazhe. To su priche za gitare od +800 evra gde se, chini mi, se gledaju neke druge stvari takodje, pa je korisno chuti savete nekog drugog ko ih je vrteo. Na ovom nivou, bitno je da svira dobro.drzhi shtim i vozi Mishko... :ziveli:
Tebi ce mozhda Apollo da bude totalni krsh kao shto jeste mnogim ljudima, a opet ce ti uvo zapeti za neshto peto shto je mozhda josh veca kanta al' ce tebe da prodju zhmarci kad je budesh probao :)

Inache taj Apollo me izashao negde oko ...joj lupicu sad..oko 18000 chini mi se :?
A da, to jeste model sa 2 ham. magneta. Ali to nisu pravi humbuckeri. To su po 2 singl magneta spojena kao jedan ham.
Razlika u zvuku je shto ovi magneti daju mallo chistiji i svetliji ton od pravih humbuckera, a opet ne toliko praskav kao singl magneti.
Imaju masti ali ne i prljav zvuk. Mozhda ce neko iskusniji ovo bolje da objasni ali to je ono shto sam ja izvuko o tome i primetio uporedjujuci moju gitaru onom koja ima prave humbuckere.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 16 Oct 2009, 08:23

Čekaj, čekaj... ovo oko humbuckera... SVAKI humbucker ima 2 namotaja, u tome i jeste poenta kod poništavanja šuma. Ne znam na šta si tačno mislio, ali ovo je malo sumnjivo sklopljena rečenica.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Oct 2009, 08:53

Ako sam ja dobro razumeo, mislio je na ovo:
ImageImage

ali stvar je u tome sto su i jedno i drugo (pravi) humbuckeri, samo jedni imaju poklopac a drugi ne, ni pokriven ni otkriven (open coil) nisu nesto blize singlu od ovih drugih.

Sto se tice kupovine i probanja gitare, nemoj da se oslanjas i donosis sud na osnovu youtube. To je snimano obicno losim kamericama ili bzvznim procesorima ili ko zna cima, retko gde ljudi koriste ozvucena pojacala, pa obicno ne moze da prenese pravi zvuk. Dok ne probas, neces znati, pogotovo neces znati da li ti lezi ili ne...
Frostensen wrote:.tako da nije sva pamet ni tome vec sam verovatno naleteo na neki "sh" model, s obzirom da Epi. hvale nashiroko i naveliko.
Mislim da nisi naleteo na sh model, nego standardnog kineskog epiphona. :lol: I ja sam probao par komada, i nisu mi nesto. Jedini koji mi je bio pristojan je g400. Recimo goth explorer mi je imao chudan vrat i slabe magnete... :? Jeftiniji, kineski Epiphoni ovde na forumu nisu na mnogo dobrom glasu, pre svega jer su kod nas bili opasno precenjeni za ono sto pruzaju, ne znam kakva je sad situacija, ali ne verujem da se nesto promenilo... Oni drze nerealno visoku cenu jer iza njih stoji gibson, i onda ljudi ocekuju da ce tom gitarom doci najblize gibson zvuku za male pare, ali to nije ni blizu istine...Druga je prica sa skupim modelima.

Ako hoces gibson zvuk, mnogo ljudi je hvalilo i hammer gitare.

Post Reply