Stalker's Review: Warwick Corvette Standard (Swamp Ash/4string/Black Hardware/Passive)
ah, tog sudbonosnog dana, 3. Novembra 2009. godine, posle 20 dana zakasnjenja, stig'o mi prvi Warwick
znao sam da se radi o dobrom bejzu, i ocekivao sam kvalitet za 820 eura. cak sam i mislio da su Warwickovi bassovi zaista nemilosrdno skupi.
E kad sam ga dobio/ isprobao u MusicTrade-u na Warwick ProFet 3.2+Pro Cab 400W, slogirao sam se koliko dobro bass zvuci. Cena je totalno opravdana.
Nisam svirao na previse bass gitara, ima ih mozda 15ak (nisam ih ownovao naravno), ovaj me je instantno obradovao.
prirodna boja Swamp ash-a sa natural oil finishom+vrat od ovangkola izgleda predivno, i daje warwicku prosto 'zvuk drveta', kako oni vole da definisu svoj zvuk. Vrat je Warwickov-sta ima o tome jos da se prica pored toga da je neverovatno seksi i ugodno svirati na takvom vratu. Korveta je bass za preciznije plejere, ima veoma 'ubadajuc' ton, koji moze da se ublazi, naravno, ali to ne odlikuje ovaj model. Jedina zamerka koju imam je veoma osetljivo swamp ash telo (zato sto njihov natural oil ne radi previse na imunitetu od udaraca isl), obicna ogrebotina moze ostaviti svoj zig. Ali ako ste pazliv svirac i ako odrzavate redovno bejz, nece biti velikih problema. Najbolja bass gitara za te pare(u nemackoj kosta 650 eura).
Vec sam se navukao na korvete, sledeca ce mi verovatno biti 5-zicani Taranis. ako vas nesto jos zanima, pitajte.
OCENA: 9/10