Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 12:50

sinisake wrote: Jeff Beck nije pocetak, Dersu, Jeff Beck je: kraj, vrhunac, dostignuto savrsenstvo drljanja rok gitare. Ziveli! :ziveli:
Aj sad svima reci da se salis, jer mozda ovo cita stvarno neko od 11 godina, i onda kao, wow. Mozda skapira ovu tvoju recenicu kao mantru. Jeff Beck he daleko od pocetka, kraj mu nije ni poznat, a savrsenstvo je za njega isto sto i bitisanje za Arjunu. Tog lika iz Bagavat Gite. Ljubi te bata. Kakav crni Jeff Beck, savrsenstvo. Jebote, ali sto se gadjate tim formama. Znaci Tartuffa ti nije savrsenstvo a ovaj jeste. Ili Akkerman? Dzizz. Stalno furamo neke svoje idole. Pazi ovamo, Alex Lifeson je zaq Jeff Beck-a majka Mara, ok. Necu vise nikad, nikad, nikad, nikad, apsolutno nikad da mi spomenes tog lika ako u isto recenici nisi rekao "klanjam se Laeksu, Caru i Bogu". Za Jeff Beck-a, Alex Lifeson je jednostavno uzviseno bice. A pri tome, Jeff Beck ubiva, bozansko dete je . Ali dosta bre, zna se ko kosi, ko vodu nosi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 12:53

Cortex wrote:Smarate do jedva zamislivih razmera.

A prezimenjaci ste hahahahahahaha :XD: :P

I oba kul likovi, subzero druzhe stari, tvrdoglaviji si od mene jbt, kad ti objashnjavam zashto je TOny bolji od PG-a.

:D :ziveli:
Vis, vis, cim se covek bavi. Do dana nisam skapirao ko je 'bolji' od njih dvojice. Da je sreca da forum slusa obojicu. Mrka kapa, doduse.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 12:54

Aj sad svima reci da se salis, jer mozda ovo cita stvarno neko od 11 godina, i onda kao, wow.
Taj Aleksandar bi mozda bio dobar roadie Becku, ne kazem...ama ne znam da l' bi Dzef dopustio da mu svako dzara po gitari... :lol:

Evo, Dersu, ako ce te utesiti, mnogo volem i Paula Gilberta. Zato sto je pop-punk-sred. Zna i pesmu da napravi, cak! :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 31 Oct 2009, 12:57

sinisake wrote:
'shredderi' su ljudi koji prvo nauce da sviraju sve trivijalne vidove muzickog izrazaja, pa onda krenu u kosmos
Kod vas se cirkus zove kosmos?
:lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:02

Duane wrote:ja se zezam... sto se primas stalno? :)
Prima se jer mije strahoviti bedak da provodim ovde vreme a da ignorises sta ti pricam i nikako ne prihvatas (ti recimo a ni ekipa) sugestije. Ne inodktrinaciju, to je piece of shit samozadovoljavajuci momenat, ali sugestije.....To me jebe. A ovamo te neko napujdao na Duane Almana. Ok, fine, jel postoji sansa da odrastes i sam za sebe procenis ko je ko? Sad kad bih ti ja rekao koga da poslusas, to bi opet bilo napujdavanje, ne? Tako da, ti mi reci iduce nedelje, koga si to poslusao a da ti niko ziv pod kapom nebeskom nije preporucio. Nema blama u tome. U tome je najveca fora. mene to najvise zanima. Da me sablaznes i presamitis nekim novi momentom, ne da mi drvis kako je JB, SRV ili Hendza ono pravo.

Kapiras junosa?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Oct 2009, 13:03

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_yOK074MPMI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_yOK074MPMI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube] :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:04

cccira wrote:
sinisake wrote:
'shredderi' su ljudi koji prvo nauce da sviraju sve trivijalne vidove muzickog izrazaja, pa onda krenu u kosmos
:lol:
Sinisa je waaay ahead, ja sam par stranica unazad. Stici cu i dotle.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:12

sinisake wrote:
A, evo stigoh. Sta da se kaze.Sad si pljnuuo svu muzicku bastinu u lice, od pamtiveka. Pazi, ako ti imas problem sa idejom da hoces da budes veliki muzicar i kompozitor, a ne ide, nemoj da pljujes resto sveta od posstanja. Jedna je Nirvana. I Britney Spears, i Madonna. Ne zato sto su zvezde i sto valjaju (upravo suprotno) ali su imali taj smek brale koji ti i ja nemamo. Na konto toga uzese trilione. Ne sto valjaju. Mozda ces to biti spreman sebi da priznas na samrti, i oprostices si. Nisi ti kriv sto nisi iz okoline SIjetla, i nisi tamo bio 91. Eeeeeeeeeeej, dokle da ti pricam da je Nirvana nebitna. Kad si cuo nesto o Madoni, ako se njena ekipa nesto e prosere u javnosti? Ili Britney? Ili sta bilo? Mettalica? Meni je jasno da ti mislis da si baja, ali veruj mi da nisi, samo si popusio sta ti se serviralo, na zalost. Kao i ja. tako da putuj, postedi me svojih kritika i analiza. Ai sve ostale. Mada siguran sam, da ce se javiti sa svoja dva centa sto kazu.

Ej, we have no clue. More importantly, you have no clue.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:13

sinisake wrote:
Kod vas pustaju vas da svirate u javnosti?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 13:19

Kod vas pustaju vas da svirate u javnosti?
Sta ces, niski standardi... :mrgreen:
A, evo stigoh. Sta da se kaze.Sad si pljnuuo svu muzicku bastinu u lice, od pamtiveka. Pazi, ako ti imas problem sa idejom da hoces da budes veliki muzicar i kompozitor, a ne ide, nemoj da pljujes resto sveta od posstanja. Jedna je Nirvana. I Britney Spears, i Madonna. Ne zato sto su zvezde i sto valjaju (upravo suprotno) ali su imali taj smek brale koji ti i ja nemamo. Na konto toga uzese trilione. Ne sto valjaju. Mozda ces to biti spreman sebi da priznas na samrti, i oprostices si. Nisi ti kriv sto nisi iz okoline SIjetla, i nisi tamo bio 91. Eeeeeeeeeeej, dokle da ti pricam da je Nirvana nebitna. Kad si cuo nesto o Madoni, ako se njena ekipa nesto e prosere u javnosti? Ili Britney? Ili sta bilo? Mettalica? Meni je jasno da ti mislis da si baja, ali veruj mi da nisi, samo si popusio sta ti se serviralo, na zalost. Kao i ja. tako da putuj, postedi me svojih kritika i analiza. Ai sve ostale. Mada siguran sam, da ce se javiti sa svoja dva centa sto kazu.
Sad si mi rek'o!
Vidi, bitno je da nisam popusio Saxon, Rush i slicne baljezgarije... Nirvana se preraste, pre ili kasnije (btw, cudi me da muzicar tvog kova nije zapazio Soundgarden iz te grunge ekipe, koji su muzicki najnadrndaniji, vise i od Alice in Chains, zamisli)... :wink: Ali koga sedamdesete pregazise, nikada se vise ne ispravi! :P
Ziveo ti meni. :ziveli: :wink:
Last edited by sinisake on 31 Oct 2009, 13:22, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:21

sinisake wrote:Aj sad svima reci da se salis, jer mozda ovo cita stvarno neko od 11 godina, i onda kao, wow.
Taj Aleksandar bi mozda bio dobar roadie Becku, ne kazem...ama ne znam da l' bi Dzef dopustio da mu svako dzara po gitari... :lol:

Evo, Dersu, ako ce te utesiti, mnogo volem i Paula Gilberta. Zato sto je pop-punk-sred. Zna i pesmu da napravi, cak! :D
Jel'ti recimo uopste znas ko je Anton Oparin? You Tube it. Kakav bre Jeff Beck, anti talenat za gitaru (u poredjenju sa Antonom) a znas, Anoton ima 13 godina?

Kompozicije? Posto JB ne zna da svira da si spasi zivot. Kompozicije? Kao smek (cuj, ti si taj koji procenjuje neciji smek, tvoja rec je ista kao i moja). Covece, za njega vise niko nije cuo ovde u Americi od muzicara. Niko! Ja sam taj koji mora da ide okolo i sere o britanskoj sceni. Nemate bre pojma o cemu pricate. To sto on izda jedan DVD u jednom gradu, gde ga jos prepoznaju, means shit!!!!!!!!!!!!!!

Jesi li video za sve ove godine, Jeff Beck Live in LA.

Ne, za sve ove godine.

Ne, za Sve ove godine, decenije? Nobody gives a flying fuck. Ali pricati zidu...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Oct 2009, 13:23

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ADvgIO78zTY&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ADvgIO78zTY&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube] jedna od tajni uspeha...nije bitno ni da je gitara nashtimana... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 31 Oct 2009, 13:27

Da, da, poznato je da USA imaju istancan kriterijum za ono sto je dobro... :P

Pa, bre, tvoji nisu skontali ni neke od najvecih muzicara veka (znas ti to dobro, nego se pravis lud), pa su slavu, priznanje i razumevanje morali da traze (i nasli) u Evropi. :lol:
To sto se kod vas ne slusa Radiohead dovoljno, a u Jevropi su carevi... jbg, matori, zna se gde je i ko je elita... :P :P :P

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 31 Oct 2009, 13:27

sinisake wrote: Sad si mi rek'o!
Vidi, bitno je da nisam popusio Saxon, Rush i slicne baljezgarije... Nirvana se preraste, pre ili kasnije... :wink: Ali koga sedamdesete pregazise, nikada se vise ne ispravi! :P
Ziveo ti meni. :ziveli: :wink:
Brate, ti onda i ne znas sta je muzika. Nastavi sa tvojim ciganskim momentima, siroko ti polje.

Ti si upravo pljunuo velikane, a podrzavas muzicke 'imbecile' poput Nirvane. Nazdravlje :ziveli:. Vose i nemam nikakvog pozitivnog epiteta. Muzicki, kao sto i sami rekose, tipovi su natitalneti za muziku. Nirvana nikad nije, niti ce uci u ikakve muzicke enciklopedije. Mogu samo kao loto da udju u pridajne enciklopedije. Jer jelda, marva. Masa je marva. Jes, prodalo se puno vise. Ne u istoriji (Rush je GARANT prodao vise ploca od Nirvane, i vise nego sto ce oni ikada) ali **** ga. Ovi isli na muzicku foru, a ovi isli na Azra foru, mlasi smo, odrvratni, niko nas ne voli, glupi smo ko *****, yadda yada ya, i naravno to se prodaje. Ko alva burazeru. Ne mogu da verujem da se tebe to dojmilo. Ajd' oodatle brreeee.

Dziz, sad kad si tako se postavio o Rush-u, tek cu da pocnem da pljujem ove imbecile.

Ne znam da li ces ovo moci da shvatis....Zavisi od tvog iskustva, ali upravo TO je poenta.

Nirvana = McDonalds cheese burger;

Rush = Kobe beef hamburger;

Problem is, you only tasted McDonalds.
-----------------------------------------------

Ali u svojoj sujeti, sad ces ti meni do neba da objasnjavas kako si ti ipak u pravu. Kako nije ni bitno doziveti Kobe beef kad si jednom jeo McDonalds, aloooooo.

That's how you and I are different.
Last edited by Dersu Uzala on 31 Oct 2009, 13:38, edited 1 time in total.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 31 Oct 2009, 13:34

Elitizam je nesto cemu svaki pametan i sposoban covek tezi...
Elitizam posmatram kao vrhunac odredjene oblasti (zivotne, naucne, umetnicke...) postignut sopstvenim radom. Ili ako je nekim slucajem nasledjen, uvazen takodje kao takav. Ne odudara od onoga sto si ti rekao. ;)

Postoji i drugi nacin definisanja elite, nevezan za ovaj prvi. Tu spadaju tajkuni, oligarsi i sl. (tj oni sto iskoriscavaju marvu). Tu bi trebala da postoji ravnopravnost. Ali sa druge strane, mozda je zivot u kartonskom predgradju Bombaja necija karmicka kazna. Svet se i dalje okrece bez obzira na sve.

bitno je da nisam popusio Saxon, Rush...
Jedina slicnost izmedju ova 2 benda je to sto sviraju iste instrumente. :) A ja gotivim oba :metal:

Post Reply