ni ovde mi se nesvidja headstock previse, ali...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Evo i neoborivog dokaza o Dvejnovom uticaju na nas, običnu raju!sinisake wrote:nesvidja
Npr. Hank B. Marvin,a ima ih josvasko wrote:da li uopste neko koristi ovu rucku na stratu...
a i cemu ona sluzi kad se zice ne zakljucavaju...
sluzi za iste stvari kao i floyd, ako imas kvalitetne civije,nut i tu rucku na stratuvasko wrote:da li uopste neko koristi ovu rucku na stratu...
Guitar_thrill wrote:sluzi za iste stvari kao i floyd, ako imas kvalitetne civije,nut i tu rucku na stratuvasko wrote:da li uopste neko koristi ovu rucku na stratu...
Графитна маст, неки кажу да је довољно и да графит из срца оловке се нанесе.Guitar_thrill wrote:e da i kvalitetni string trees (leptirici,ili kako vec), kod mene npr. sve savrseno radi, osim sto kod jednog tog string tree-a zica ne prelazi glatko,tako da se ta jedna zica rastima kada bendujem, ostalih 5 rade kako treba....ovo cu morati da resim nekako
Sve je to u redu sto si pitao. Nervira me samo taj neki idolopoklonicki stav. Sve i da kupis Jazzmastera, da bre, Fendera, a ko ce to da ti servisira tu? Jel ti mislis da Fender ima ovlascenog dilera, o servisu da i ne pricamo. Mislim, koji je sad tvoj problem? Ima Ibanez u Srbiji ovlascenog servisera? Gibson? Gretsch? Rickenbacker? Dean? Kog sam propustio...yabba-dabba-do. Kad nemate nista pametno da kazete, udri po glupostima. Pocinjem da gubim strpljenje, a mene zovu najstrpljivijim covekom u poznatom univerzumu. Na, stvarno. Zovu me. Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam. Ali me jebu par domacih likova. Sto ste bre ta'ki, ja pogiboh ovde ko volonter?nenadnenad wrote:okej.
Koja je procedura? Kako se placa, koliko, dal ima neka kapara, koliko se ceka na gitaru, gde mogu da je pokupim itd? Kako da je odnesem na servis ako nesto ne valja pod mladenovom garancijom ?![]()
Devojcice boli k za gitaru skroz...i za sviranje cesto.![]()
Ja sam licno aminovao gitaru
pa mitros radi servisiranje fendera i oni su ovlasceni, a i ovi domaci majstori su pretty kool... mozda nisu GKG, al o5 nismo ni mi ameriga!Dersu Uzala wrote:Sve je to u redu sto si pitao. Nervira me samo taj neki idolopoklonicki stav. Sve i da kupis Jazzmastera, da bre, Fendera, a ko ce to da ti servisira tu? Jel ti mislis da Fender ima ovlascenog dilera, o servisu da i ne pricamo. Mislim, koji je sad tvoj problem? Ima Ibanez u Srbiji ovlascenog servisera? Gibson? Gretsch? Rickenbacker? Dean? Kog sam propustio...yabba-dabba-do. Kad nemate nista pametno da kazete, udri po glupostima. Pocinjem da gubim strpljenje, a mene zovu najstrpljivijim covekom u poznatom univerzumu. Na, stvarno. Zovu me. Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam. Ali me jebu par domacih likova. Sto ste bre ta'ki, ja pogiboh ovde ko volonter?nenadnenad wrote:okej.
Koja je procedura? Kako se placa, koliko, dal ima neka kapara, koliko se ceka na gitaru, gde mogu da je pokupim itd? Kako da je odnesem na servis ako nesto ne valja pod mladenovom garancijom ?![]()
Devojcice boli k za gitaru skroz...i za sviranje cesto.![]()
Ja sam licno aminovao gitaru
nema servisa. To ti je sto ti je. Ides kod tog Jean-Jean-a, Shanike i te ekipe. Ili ako nisi u BG-u , kod lokalnih frajera. Nema tu sta da se kvari. Posle jedno 10-15 godina, da je sreca, postanes vrlo placeni muzicar, e onda na fret redressing ili menjanje pragova skroz naskroz. Ej bre, pa ja mozda budem i mrtav u to vreme, a ti me pitas za servis. 'S ti cuo za topljenje polova? Nemo' nerviras matorog, ljubi te matori.
Pa, jbg, kad vijas samo intelektualke...Ribe skapiraju Cosmic Background Radiation kad im objasnjavam.
Lepa je gitara, ali ne zvuci. Kao Jazzmaster. Ali i ne kosta. Kosta brate 8 puta jeVtinije. A zakiva. Bez zezanja. Drugo, P-90 jeste Dzibson dizajnirao, ovi tad nisu ni pravili magnete kako valja, pa kao, aj' daj da vidimo sta rade iskusni borci, ipak su starija firma od nas, pa cca pola veka. No nebitno. Mos se zameni, nije problem, plug-kompatAbilni su, elektricno (a koji magnet nije). Tako je i PRS uzeo PAF pa ga premotao pa je izmislio rupu na saksiji. Pa se kunu ljudi u Dragon magnete, a niko zivi ih pod milim bogom ne koristi (od profi muzicara). Kunu se ovi kojima je fora da se kunu u bilo sta sto retko ko ima, bez obzira da li to valja ili ne. Poenta je da i ja mnogo serem, ali izgleda da me tako najbolje razumeju, kad udarim kontru. Da sam poceo da ga tupim oko elektricnih karakteristika i melodioznosti, odma bi preskocili post. Ovako, efekat je postignut. "Bio neki lik, kreten, iz Amera, kaze isti ti je to andrak. U ne seri...ne serem. Pa ko je taj lik. Ma nije bitno. Jesi probao? Nisam, cek da probam. U vidi stvarno.Rocket Roll wrote:Ma, verujem ja da je to lepa gitara, da je dobra kupovina i da svakako svira za sve pare, ali ne zvuči kao Džezmaster. Fizika kaže da bi trebalo da zvuči najbliže hardtail Stratu.Dersu Uzala wrote:Elem, kad bi mogao da probas onaj jazzmaster/jag sto sam okacio sve bi ti bilo jasno.
Jesu, ali magneti na Džezmasteru nisu isti kao Gibsonovi P-90. Nisu čak ni međusobno zamenjivi, ako se ne varam.Dersu Uzala wrote:Anyway. P-90 su Gibson pickups. Oridjidji. Zato me iritirao taj post na koji sam repartirao.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests