Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 15:36

sinisake wrote:Ma u kafani nekoj, sa kariranim stolnjacima i narodnom kujnom, i obilato nasminkanom, dobrodrzecom, premda malo starijom konobaricom, kojoj ce cika Dersu da objasni teoriju struna... :ziveli:
Bila jedna moja omiljena, kad sam radio u Pupinu. Bosanska Krajina. Omiljen mi bio Banjalucki odrezak. Mislim da je to fensi ime za neku onako dinstanu lovacku sniclu. Prste da polizes. Sad se ta kafana zove drukcije, i nije kafana, neki fenseraj puce moze biti. Poslala mi drugarica ladno, pre par nedelja. Zaboravih joj ime (kafani, ne drugarici).

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Nov 2009, 15:40

Prosecni jadnici nemaju para da idu na veceru ili da kupuju hranu po gradu pa se ide vise ka nekim fensi jelima , da ne kazem pokondirenim tikvama u najgorem slucaju da bi se privuklo nesto od onih koji imaju love da sede u restoranima i da bi se moglo naplatiti to sve.

Evo nesto za Sinisu."The 'two rock' side of the amp room" :mrgreen:

Image

i
I'm a NEW MEMBER so I suppose I should toss my hat into the ring here. Here's a few pics from about two years ago. It is rather out-dated but you get the idea.

Since this picture was taken, things have changed for the worse. I now have over 40 vintage amps. I am a total sicko. I joined TGP tonight because I just acquired my first new amp ever - a 65 Amps, Monterey HP. I have been much more of a vintage than boutique guy.
Image

Image

Image

Not seen in this picture - Marshall 1974 18watter that I hand built from a kit and a Marshall JTM45 Bluesbreaker that I also built using almost all vintage parts.

Since acquired:

Vox Buckingham
Vox Defiant
1968 Marshall Super Trem w/matching BW cab
1972 Marshall Superbass lead stickered 1986 model w/68 BW Cab
1973 Marshall Superlead w/matching A Cab
1978 Marshall 2204 combo
1980 Marshall 2204 combo
82 Fender Super Champ
65 Amps Monterey HP w/matching cabs
Variety of additional vintage cabs (Marshall, Vox, Fender)

I need professional help, yes.

Having said that, I actually feel like my collecting "habbit" has run its course, chiefly because I have just about everything I have ever wanted amp wise, or could possibly ever need. Time will tell.

Treba uraditi "view image" posto ne stanu slike, bar meni ,na monitor
Last edited by nenadnenad on 10 Nov 2009, 15:46, edited 2 times in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 15:44

nenadnenad wrote:Nije vecera.On je naglasio da nema dealera koji su jedini ovlasceni za servis a ja sam rekao da je mitros na fenderovom sajtu kao distributer.
U svakom slucaju, ne bi odneo nista ljudima u Subotickom mitrosu.

Ako bas hoces dersu, posalji mi ebow :mrgreen: , moze i polovan.Mada ne znam dal si mislio na veceru u nekom fastfoodu ili otmenom la restoranu :mrgreen:
Diler skoro pod obavezno mora da i) servisira; ii) ima servisera. Serviser ne mora da prodaje (diluje) ali retko gde postoji serviser (ovlasceni) ako nema dilera. Znaci , Mitros ispunjava te uslove, ako je listovan od strane Fendera kao international dealer. Distributer je nesto drugo (strogo tehnicki ali i u praksi) Distributer je firma koja moze da pazari vece kolicine materijala, pa da se dileri ne bi akali, distributeri dobavljaju to preko grane i onda uz minimalnu nadoknadu (ali veliki obim posla) zarade kintu. Diler moze da nabavlja robu i MIMO njih, sto ce reci, direktno od proizvodjaca. Ali dileri su obicno radnje, a distributeri imaju bolji dil sa spedicijom, uvoze vise, pa distribuiraju masi dilera, gde se onda prebije trosak oko slanja i te fore. Diler recimo naruci (u Nemackoj, naprimer) 20 gitara, i tako recimo 5-6 dilera. Umesto da se oni cimaju sa Amerigom, distributer odradi 100 gitara, manji troskovi slanja, oni se ugrade malcice (ali i dalje se svima isplati nego da licno jure speditera za 20 gitara) i to je to. I vuk sit i ovce na broju. Kapitalizam, milina.
Last edited by Dersu Uzala on 10 Nov 2009, 15:50, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 15:47

nenadnenad wrote: Evo nesto za Sinisu."The 'two rock' side of the amp room" :mrgreen:
Sta sam ja, gubav? Volim i ja 2 Rock. Ai RR cenim. To je taj Dumble fenseraj. Kida to, nego izuvaju i sa ciframa. Mora se radi mesec dana za pojacalo. Zajebi radnju.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Nov 2009, 15:49

Umesto da se oni cimaju sa Amerigom, distributer odradi 100 gitara, manji troskovi slanja, oni se ugrade malcice (ali i dalje se svima isplati nego da licno jure speditera za 20 gitara) i to je to. I vuk sit i ovce na broju. Kapitalizam, milina.
Zato nisu toliko privlacne malden gitare, nema distributera za njih ovde pa bi troskovi slanja podigli jako cenu gitare.

Sinisa je pominjao two rock i majera :mrgreen: i kako verovatno ili sigurno nece nikada imati two rock pojacalo...
Ti bar to lako mozes nabaviti ako ne i zaraditi.
Last edited by nenadnenad on 10 Nov 2009, 15:50, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Nov 2009, 15:50

Evo nesto za Sinisu."The 'two rock' side of the amp room" :mrgreen:
Fala, nisi moro... :mrgreen: :(

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 15:51

Ali cena je 'joke', u tome je fora. Slanje tu je oko $200 kinti doduse, toliko sam cuo. Ali uvek moze neko da ti donese ili doturi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 15:54

nenadnenad wrote: Ti bar...
Pa sad vidi...cim cura vidi da si se upustio u trosak hoce kamen od 3 karata. Aj sto je 3 karata, nego sto ima dodatne parametre. Vi koji ste kupovali alotropsku modifikaciju ugljenika curama znate o cemu pricam. Smor. Uzgred, mali kuriozitet. Nikad ne dejtuj curu koja se profesionalno bavi dilovanjem kamenja. Fuck that.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Nov 2009, 15:56

Image

Hoarding najgori

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Nov 2009, 15:58

Dersu Uzala wrote:
Tubesreamer mogu ti podvalim svoj. Ionako to sranje vise ne koristim.
ako bi stvarno hteo da mi ga prodas ,ali po nekoj razumnoj ceni (Fender,diler ludilo) ja sam za :bambi:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 16:03

Ma cena je sitnica. Nego me vise kosta slanje. Posto nisam Guitar Center. Brate, jel imas ti nekog da priviri u USA? Ono, sestru stjuardesu. C'mon, svi su nekad imali sestru stjuardesu. Ili rodjaku. Ili ortakovu sestru. Bitno je da je stjuardesa. Ili nema to vise?

Uzgred, meni se napunio dzak robe sto treba da saljem za Jugu. CD-i, zice, chipovi, tablature, materine, pa ima za solidan paket a sve treba da ide na razne adrese. A za pakovanje/shipovanje sam duduk. Mislim, nisam sluzio intendantsku u askari, ono, bas mi je mrsko. A opet, kome sad da uvalim kovceg za Jugu. Nisam nikad ni slao nista po ljudima, cak ni kevi. Postom brate. Cis' racun, duga ljubav.
Last edited by Dersu Uzala on 10 Nov 2009, 16:07, edited 1 time in total.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Nov 2009, 16:07

Dersu Uzala wrote:Ma cena je sitnica. Nego me vise kosta slanje. Posto nisam Guitar Center. Brate, jel imas ti nekog da priviri u USA? Ono, sestru stjuardesu. C'mon, svi su nekad imali sestru stjuardesu. Ili rodjaku. Ili ortakovu sestru. Bitno je da je stjuardesa. Ili nema to vise?
Nemam, ali me to i inace interesuje, koliko kosta slanje pedale iz USA? Mozda, nekad stvarno nadjem nekoga ko bi mi poslao,pa da vidim da li se isplati...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Nov 2009, 16:10

Guitar_thrill wrote:
Dersu Uzala wrote:Ma cena je sitnica. Nego me vise kosta slanje. Posto nisam Guitar Center. Brate, jel imas ti nekog da priviri u USA? Ono, sestru stjuardesu. C'mon, svi su nekad imali sestru stjuardesu. Ili rodjaku. Ili ortakovu sestru. Bitno je da je stjuardesa. Ili nema to vise?
Nemam, ali me to i inace interesuje, koliko kosta slanje pedale iz USA? Mozda, nekad stvarno nadjem nekoga ko bi mi poslao,pa da vidim da li se isplati...
Ameri nisu skupi, ali nasi deru. Ja ne mogu da ti posaljem odavde nista a da domaca firma ne stavi sape na to. Gitaru recimo da ti posaljem, brodom, kosta me manje od sto dolara. A onda od Bara ili Kopera nasi naplacuju 200. Mislim, da si jebu malo mater. Inace, do Nemacke je 100 kinti US$. Gitara. AviJonom. Lufthabsa cargo. Pedala je sala, tamo. Ko grisine da saljes. Par paketa.

Ti ne kapiras da nam se rodjeni narod najvise najebava dadaije. Ako ne zarade 200% profit, nece da rade. Ameri rade za 2% profita, 12% ili 20% ako su nezajebani lopovi i strucnjaci. 200% profita nikad niko u istoriji Amerige nije zaradio. Nikad. Niko. U istoriji. Izabrali bi ga za dozivotnog preCednika.
Last edited by Dersu Uzala on 10 Nov 2009, 16:13, edited 2 times in total.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 10 Nov 2009, 16:10

Ja imam Tetku u Torontu, trebala bi da dodje sledece godine valjda. :mrgreen:

Ne, ipak dolazi 2011, al ce mozda brat dolaziti pre toga.Problem je sto nisam bas u kontaktu sa njima i sto oni ako dolaze, slecu u Budimpesti pa onda prolaze carinu kolima.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Nov 2009, 16:16

nenadnenad wrote:Ja imam Tetku u Torontu, trebala bi da dodje sledece godine valjda. :mrgreen:
Iscimaj je za jednu ovakvu, ionako im je u Kanadi stab:
Image
Obavezno sa bigsbijem ! :mrgreen:

Post Reply