Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Zar niste bas vas dvojica pumpali teme i hvalospeve o gitarama iz pirota dok niste saznali da u rukama drzite presmirglanu low budget lopatu?

bas mi je drago da si probao tog strata pa znas kako radi....

Kill surf city wrote:Zar niste bas vas dvojica pumpali teme i hvalospeve o gitarama iz pirota dok niste saznali da u rukama drzite presmirglanu low budget lopatu?

pa da, al bila je dobra dok nije bila osmirglana low budget 

Kill surf city wrote:Zar niste bas vas dvojica pumpali teme i hvalospeve o gitarama iz pirota dok niste saznali da u rukama drzite presmirglanu low budget lopatu?

- DrGreenthumb
- MF veteran

- Highway One

cuveni telecaster , sunburst

i jos imaju rucno motane magnete

@Highway One: dobro jutro.
- Highway One
Ccciro znao sam da se odmah mislilo viden strat .(nisam glup da mislim da je meni to prvom palo na pamet )cccira wrote:@Highway One: dobro jutro.

Ne znam... svasta sam video na ovom forumu (pogotovo na viden telecaster temi), nista me vise ne cudi
Imam ja ovde jednog JV-ja, u jednom trenutku imao čak dva, pa prodao lošiji. Dobri komadi, očuvani su išli po oglasima za 600 do 700 eura ranije maksimalno, mislim da nije realno više od toga. Oko JV-ja je malo napravljen mit kod nekih ljudi - realno to je u rangu kvaliteta sa boljim USA standardima, ali i mnogi Fenderi made in Japan pravljeni kasnije su takođe egal sa USA stratovima. Mislim, ne znam ni zašto se USA Strat predstavlja kao neki znak kvaliteta, toliko je loših komada izašlo tokom svih ovih godina iz te fabrike da je to fascinantno i to "USA" ništa ne mora da znači kao neki šatro garant kvaliteta.sl0e wrote:Brate... Lik trazi (u Srbiji) cca 1000 evra za tog Skvajera, dok ima Amera za 700, 750 i 800 + evra. Ne znam kakvi su Skvajeri iz 82-ge, niti da li im se magija izgubila 83-ce, znam da sam za manje para kupio odlicnu (fender usa) gitaru koju rado sviram i boli me Q kog je godista ili whatnot. Ima strat ton i to je to.
Tebi sam vec rekao da uzmes jazz bas jer je jazz bas jazz bas, a ima vremena da ja i ti cujemo razliku izmedju MIJ Fendera JV 82, Fulerton 62 reizdanja i originala iz 63-ce.
Edit: Da je ona cena (ili priblizno ona cena) koju sam ja naveo realnija, kucaj Squier JV na ebay-u.
- Dersu Uzala
Od sedamdesetih naovamo, da kazemo mozda pocetkom osamdesetih, "Fender Made in USA" otprilike znaci, "Fender koji prave meksikanci i meksikanke placeni minimalnu nadnicu". Onda se covek zapita, ko vise stoji iza svog posla, japanac koji je sasvim solidno placen u Japanu da radi svoj posao (obaska fanaticna odanost poslu i kompaniji) ili meksikanac koji je do juce brao avokado a danas radi za minimalnu federalnu nadnicu (pod uslovom da ima americke papire, radne dozvole ovo ono) praveci elektricne gitare?
Viden zaposlio mileta,jasara,ramba,elvisa,dZuricu... jbg. bolje nego da skupljaju karton
(pacifista sam ali realno gledam)

(pacifista sam ali realno gledam)
- Rocket Roll
Radna snaga na stranu, ali razlike su skoro uvek u korist USA Fendera. Na starijim (i novijim) Japancima je drvo u 90% slučajeva lipa, što znači da su netradicionalno "topli" i "rasplinuti" tamo gde ne treba - nijedna frekvencija ne izlazi tako oštro kao iz jove, plus postoji specifično blago naglašavanje srednjih koje je pomalo kontraindikovano za Fendere.Dersu Uzala wrote:...ko vise stoji iza svog posla, japanac koji je sasvim solidno placen u Japanu da radi svoj posao (obaska fanaticna odanost poslu i kompaniji) ili meksikanac koji je do juce brao avokado a danas radi za minimalnu federalnu nadnicu (pod uslovom da ima americke papire, radne dozvole ovo ono) praveci elektricne gitare?
Hardver je obično na nivou ili ispod nivoa Ensenadinog. Radi i ne mora odmah da se menja, ali nije optimalan. Za to Japanci nisu krivi, ugovor sa Fenderom ih obavezuje na to, ali šta da se radi.
To ti je moje lično iskustvo. Svirao sam ih sjajnih - baš prekjuče u Zrenjaninu jedan sunburst MIJ Jazzmaster kome bi trebalo zameniti samo magnete, pa i to samo možda - ali bih ipak radije imao skupljeg MIM Fendera nego prosečnog (starijeg) Japanca.
Kako sam već negde rekao, japanski Fenderi su imali daleko više smisla pre Ensenade.
-
Jedva cekam Japansku Classic Vibe serijuDersu Uzala wrote:Od sedamdesetih naovamo, da kazemo mozda pocetkom osamdesetih, "Fender Made in USA" otprilike znaci, "Fender koji prave meksikanci i meksikanke placeni minimalnu nadnicu". Onda se covek zapita, ko vise stoji iza svog posla, japanac koji je sasvim solidno placen u Japanu da radi svoj posao (obaska fanaticna odanost poslu i kompaniji) ili meksikanac koji je do juce brao avokado a danas radi za minimalnu federalnu nadnicu (pod uslovom da ima americke papire, radne dozvole ovo ono) praveci elektricne gitare?