Problem sa masom(uzemljenjem) na stratu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ESPLTDVIPER

Problem sa masom(uzemljenjem) na stratu

Post by ESPLTDVIPER » 15 Jan 2010, 12:24

Imam mali problem,drugar mi je nedavno doneo kineskog strata,da mu zamenim ulaz za gitarski kabal,i ja sam to propisno uradio...medjutim ta gitara od ranije ima sum(nije uvek imala,al se pojavio),e sad,ja gitaru ukljucujem u line 6 pod x3 live,a live u muzicki stub preko aux ulaza,i dobijam mnogo zujanja,a kad pipnem neki metalni deo na gitari,cak se i pojaca....a sto je naj zanimljivije kad odlemim masu,zujenje se osetno smanji....i nemem pojma sta da radim...pa ako moze neka pomoc,,naravno ja uvek sviram tako sa mojim fender telekasterom i imam malo zujanja,i pucketanja kad dodirnem neki metalni neo,al to je maltene neprimetno.Skinuo sam semu ozicenja stratova i proverio,sve je propisno povezano,,,planiram da promenim kompletno ozicenje,potove i petostepeni prekidac...ali nemam pojma sta cu dobiti!!!!!!! Svaki savet je dobrodosao.Hvala unapred.

michabass

Re: Problem sa masom(uzemljenjem) na stratu

Post by michabass » 15 Jan 2010, 17:05

Proveri da li je bridge uzemljen žicom ispod njega. Dali se brum javlja sa drugim pojačalima?

ESPLTDVIPER

Post by ESPLTDVIPER » 15 Jan 2010, 17:09

Jeste,bridge je zalemljen,ali kao sto sam gore rekao,najcudnije je to sto kad odlemim masu sa bridge-a,brum se osetno smanji.A sto se tice gitare zuji i na drugim pojacalima.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 18:28

Sum se poveca kad pipnes metal??
Uglavnom bude obrnuto...
Hajde daj link do tog ozicenja koje si koristio.
Verovatno ne bi bilo lose kad bi mogao da postavis neke slike ozicenja gitare.

ESPLTDVIPER

Post by ESPLTDVIPER » 15 Jan 2010, 20:08

i mene buni to sto se sum povecava,nisam jos uradio ozicenje a planiram da uradim ovo:
Image
gitara je vec tako ozicena,al planiram da to ponovim sa novim potovima i petostepenim prekidacem.Pa da vidim sta ce biti.

Post Reply