Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
da li je možda neko potenciometar za volume zamenio prekidačem (valjda sam se dobro izrazio
)? tako bih nešto uradio na svojoj gitari pa me zanima da li postoje određene prepreke

Killswitch?ocelot wrote:da li je možda neko potenciometar za volume zamenio prekidačem (valjda sam se dobro izrazio)? tako bih nešto uradio na svojoj gitari pa me zanima da li postoje određene prepreke
Ako na to mislis, izvoli

http://www.instructables.com/id/Guitar- ... t.-design/
http://alexplorer.net/guitar/mods/killswitch.html
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/killswitch.htm
Ne verujem da je mislio na killswitch.
Ako jeste, ne kontam kako bi killswitch mogao da bude zamena za volume pot.
Ako jeste, ne kontam kako bi killswitch mogao da bude zamena za volume pot.

pa oce samo on/off na gitari, bez smanjivanja 

solomon je bio najbliži
znači, ne bih ovakav kao sa linkova koje je okačio stanko već običan on/off (prvi muzičar koji mi pada na pamet,a da ima tako nešto je peter steele iz type o negative)
meni lično je lakše da na pedali kontrolišem jačinu kada je to potrebno,a i pored toga što neki put mogu da se igram ovim zanimljivim prekidima takođe više volim da odmah opalim (to često radim i sa potenciometrom s tim što mi je tako ipak nezgodno)

znači, ne bih ovakav kao sa linkova koje je okačio stanko već običan on/off (prvi muzičar koji mi pada na pamet,a da ima tako nešto je peter steele iz type o negative)
meni lično je lakše da na pedali kontrolišem jačinu kada je to potrebno,a i pored toga što neki put mogu da se igram ovim zanimljivim prekidima takođe više volim da odmah opalim (to često radim i sa potenciometrom s tim što mi je tako ipak nezgodno)
Pa onda dodaj samo jedan on/off prekidac bez ukidanja volume pot-a.
Povezes ga kao na onim objasnjenjima koje je stanko okacio samo umesto momentary switcha stavis obican spdt prekidac.
...I stavis ga na neko mesto gde ti nece smetati da ne gasis/palis gitaru kad to ne zelis.
Kao npr gde sam ga ja stavio (slika sa prvog posta u temi).
Povezes ga kao na onim objasnjenjima koje je stanko okacio samo umesto momentary switcha stavis obican spdt prekidac.
...I stavis ga na neko mesto gde ti nece smetati da ne gasis/palis gitaru kad to ne zelis.

Last edited by Funkomat on 23 Jan 2010, 20:54, edited 2 times in total.
па киллсвич ваљда...
као Том Морело из РАТМа?
као Том Морело из РАТМа?
Ovo sam ja odradio na mojoj prvoj gitari!!!
Sada sam je vec prodao.Hteo sam da unutra ubacim i led diode (plave npr.) i komotno bi mogao da sviram i nocu!haha
No prodao sam je uzeo daleko bolju gitaru!:)
Bacite pogled!!!

Lepa gitarica i ako je Aster!
Sada sam je vec prodao.Hteo sam da unutra ubacim i led diode (plave npr.) i komotno bi mogao da sviram i nocu!haha
No prodao sam je uzeo daleko bolju gitaru!:)
Bacite pogled!!!

Lepa gitarica i ako je Aster!

pickguard od pleksiglasa eh?
ja cu nesto slicno da uradim, samo cu ofarbati crno sa zadnje strane

hmm...ovako je lepse kad je providno!!!:)Wolf wrote:pickguard od pleksiglasa eh?
slikacu mog behringer-a otvorenog pa cu te pitati da li je lepsi providan 

Ae mozda mi se zasvidi!!!Wolf wrote:slikacu mog behringer-a otvorenog pa cu te pitati da li je lepsi providan
Fiksirao bridge komadom drveta (jer sam stavljao 11-ke), nalijepio "Dean Markley Signature" na tijelo i propisno izubijao gitaru tako što mi je nekoliko puta ispala. Sad je čru vintage 

kad budem menjao zice, sad necu da se zajebavam...
ukratko da ti pojasnim:
zavrsna obrada za 1... iznutra nije uopste nimalo zaobljen nego su sve ostre ivice, vide se ostatci gita ili cega vec (meni lici na git) i sve je hrapavo...
ukratko da ti pojasnim:
zavrsna obrada za 1... iznutra nije uopste nimalo zaobljen nego su sve ostre ivice, vide se ostatci gita ili cega vec (meni lici na git) i sve je hrapavo...
Ma da, tako nesto izgleda gotivno samo kad ima sta iza da se vidi.Wolf wrote:kad budem menjao zice, sad necu da se zajebavam...
ukratko da ti pojasnim:
Drvo fino obradjeno, savrseno odradjeno ozicenje i sve ostalo... Mada i onda nema puno togo da se vidi iza pickguarda.