Kopija LP-a do 500e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Kopija LP-a do 500e
Nemam pojma, nisam ni procitao. Prelistao sam. to je neki nas Playboy
. Stoji tamo na stolu jedno par meseci, niko ga ne dira. Da uskaniram?

E, Dersu, sad jos samo da nadjes nacin da nam doturis ove prelepe gitare 

Bas sam hteo da na ovo skrenem paznju. Cak i po onoj prvoj slici sto si okacio. Zavrsna obrada pragova, sam fretbord (osim sto je ruzan inlay) i vrat izgledaju vrhunski.Dersu Uzala wrote:...oko kvaliteta izrade i dizajna) su tako ocigledne sa ovih slika da mi je prosto neverovatno da neko moze da poredi kvalitet bilo kakvih Epija sa ovim gitarama. Sve i ako je ne drzis u ruci, kazem slike oktrivaju puno toga oko dizajna i Epi jednostavno nije u istoj kategoriji kao ovi instrumenti
A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.
Beli LP je savrsen! Ali SAVRSEN! Uh!
Ustvari, pickup ringove bih zamenio za krem ili chrome ... ako bas hocu da serem

P.S
Opet si zaboravio da poslusas ono?

Nije sto je moj, ali epiphone midnight izgleda kao milion bucks. Stvarno ne kapiram sta ti je na njemu delovalo jeftinoMUzzY wrote:A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.

- Dersu Uzala
Ne stizem, ludnica je ako mozes da me shvatis i nadjes u svom srcu oprostajMUzzY wrote:
P.S
Opet si zaboravio da poslusas ono?

to bese na FB si mi ostavio, a tamo nisam bio par dana.
Kada bi jedan Amer zaista mogao da ostvari zaradu na nekom proizvodu od 43% kako ti kažeš svi redom bi ga ljubili u dupe i bio bi poznatiji i bogatiji od Bil Gejtsa! To je bilo moguće jedino u bivšoj Jugi u vreme sankcija kada je zarada od 50% bila onako bljak, tek da se odradi, a 100% je bio standard! Zamisli da uložiš 1 dolar, a vrate ti se dva!Dersu Uzala wrote: Kad kupis ovog LP-ja od GKG za 500$ breakdown je sledeci (okvirno, da bas ne odajem poslovne tajne)
- izrada gitare u Koreji (u mnogo renomiranijoj fabrici koja radi za sve ov ostale renimirane firme mnogo skuplje instrumente od tog Epiphone modela) 250$
- shipping (sve gitare prolaze kroz americku GKG filijalu gde ih Leo licno setapuje i proveri za svakog kupca ponaosob) 100$ (manja serija veca cena po komadu)
- GKG se ugradi u cenu 150$ i proda tebi za 500$
Dersu Uzala wrote:Ne stizem, ludnica je ako mozes da me shvatis i nadjes u svom srcu oprostajMUzzY wrote:
P.S
Opet si zaboravio da poslusas ono?.
to bese na FB si mi ostavio, a tamo nisam bio par dana.
Sve ti je oprosteno samo mi ostavi onog belog lepotana kad ti na leto dodjem u goste

U svoju odbranu, tvog Epi-a nisam dugo svirao!cccira wrote:Nije sto je moj, ali epiphone midnight izgleda kao milion bucks. Stvarno ne kapiram sta ti je na njemu delovalo jeftinoMUzzY wrote:A svaki epi LP koji sam video/svirao je izgledao uvek nekako jeftino.

Sasvim ocekivano posto sam ja imao isti osecaj kad sam tvoju gitaru u ruke - prilicno su razliciti, a svaki od nas navikao na profil vrata svoje gitareMUzzY wrote:ali se kroz maglu secam da mi se vrat nije svideo uopste
Sure thing!MUzzY wrote:Na sledecem jam-u rotiramo gitare

Prva razlika, velicina pragova! Toga se dobro secam 

Meni je najveca razlika bila u profilu vrata. Tvoj Pivi ima D profil (ako se dobro secam) dok je na mom Epifonu C
- Dersu Uzala
Savo, brate slatki, daj se nadjemo na skype-u pa da se siti ispricamo. Nije tebi bas jasno sta se desava na zapadu i koliko para je zaradio Bill Gates vizavi profita. Na jedan ulozeni dolar njemu se vracalo oko 30. Firma u kojoj trenutno radim 'zaradjuje' (mada je velika razlika izmedju zarade i cistog profita, jelda) , elem moja firma na jedan ulozeni dolar zaradi pa negde 6-7. Naravno da to nije tipicno, ali ima zilion takvih slucajeva, to su biznisi koji hebu dadaiju. Drugo, ne znam kako si uopste izracunao da GKG pravi 'zaradu' od 43%. Molim te objasniSava wrote:Kada bi jedan Amer zaista mogao da ostvari zaradu na nekom proizvodu od 43% kako ti kažeš svi redom bi ga ljubili u dupe i bio bi poznatiji i bogatiji od Bil Gejtsa! To je bilo moguće jedino u bivšoj Jugi u vreme sankcija kada je zarada od 50% bila onako bljak, tek da se odradi, a 100% je bio standard! Zamisli da uložiš 1 dolar, a vrate ti se dva!Dersu Uzala wrote: Kad kupis ovog LP-ja od GKG za 500$ breakdown je sledeci (okvirno, da bas ne odajem poslovne tajne)
- izrada gitare u Koreji (u mnogo renomiranijoj fabrici koja radi za sve ov ostale renimirane firme mnogo skuplje instrumente od tog Epiphone modela) 250$
- shipping (sve gitare prolaze kroz americku GKG filijalu gde ih Leo licno setapuje i proveri za svakog kupca ponaosob) 100$ (manja serija veca cena po komadu)
- GKG se ugradi u cenu 150$ i proda tebi za 500$

Najveći deo svog radnog veka sam proveo u svetski poznatoj firmi koja je sada na zalasku, ali sumnjam da je nešto tako veliko i suštinski moglo da se promeni u biznisu za poslednjih 5 godina na primer. Procenat sam jednostavno izračunao iz onoga što si ti napisao. Ma nije ni bitno, zaradite vi koliko god možete samo mene ne možete ubediti u tvoj maštoviti pogled na taj biznis sa korejskim gitarama.Dersu Uzala wrote: Savo, brate slatki, daj se nadjemo na skype-u pa da se siti ispricamo. Nije tebi bas jasno sta se desava na zapadu i koliko para je zaradio Bill Gates vizavi profita. Na jedan ulozeni dolar njemu se vracalo oko 30. Firma u kojoj trenutno radim 'zaradjuje' (mada je velika razlika izmedju zarade i cistog profita, jelda) , elem moja firma na jedan ulozeni dolar zaradi pa negde 6-7. Naravno da to nije tipicno, ali ima zilion takvih slucajeva, to su biznisi koji hebu dadaiju. Drugo, ne znam kako si uopste izracunao da GKG pravi 'zaradu' od 43%. Molim te objasni.
-
Verovatno je na zalasku zato sto nije imala profit od 43%