Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Boogie Woogie

Re: Oprema Koju Imate

Post by Boogie Woogie » 03 Mar 2010, 22:01

da ne ispadne da ciga hvali svoga konja (which I do!) ali je Rolland Micro Cube jedan od najboljih proizvoda kojeg sam ikada pazario. U to vreme mi je trebao da malo jaknem akustaru i nisu mi neki ti efekti ni trebali, jer i na samoj gitari ima nekih dugmadi za farbanje zvuka, te da ga zamutiš, te da ga razljutiš..tako da, dodam malo reverba i to je to.
Ali, kad sam ubo strata, tek tad shvatih zašto nigde još ne naiđoh na loša iskustva, sumnjive rivjue ili razočaranja kada je ovo pojačalce u pitanju.

Ono što bih sada pojurio od opreme je neka zezalica uz čiju pomoć ću da snimam sviranje u komp (što zbog sopstvene samokontrole, učenja i napretka (ka slavi i zvezdama)..što zbog napretka ka samokontroli i učenju o..zvezdama)

Ali, ja sam se tu kanda malo zaglavio u vemenu i prostoru, pa vidim da ljudi danas, kada se pomene sviranje, pominju razne stvari koje u startu uključuju kompjuter, a izbacuju pojačalo :shock:

Tek posle duže priče sa jednim poznanikom, čovek reče za mene eureka-rečenicu "ja pojačalo skoro i da ne palim".

Nemam ništa protiv te ( laptop+monitori+taj neki štatijaznam procesor+gitara) kombinacije, ako će to čoveku da pruži neka krila da se rasvira, dobije neku ideju isl.
A opet, prva ljubav nam je svima živo meso kombinacija, sa pravom strujom, sa zvukom koji ima karakter i koji se sluša i stomakom.
Hoću reći..sve se pika. samo nek je zdravlja..i.. mira u svetu.i...
(jebiga, eto, živimo, pričamo o "novoj opremi" a ovamo umrede Momo Kapor, pa sam sav nešto skenjan i skoro pa ljubazan...Izvinjavam se, proći će me..)

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Mar 2010, 23:55

Duane wrote:+1 za mikro kjuba!

ova prica komp vs amp nema smisla skroz, kakav god amp da je.. jezim se od ovih semplova sa amplitjuba
Ko je spominjao Amplitube? On nije jedini amp sim. A kome do sada nije jasno da je svaki taj Roland/Line6/Digitech i sl. isto to samo u zasebnom kucistu sa zvucnikom ... sori.
Al' bitno je da to korisniku pruza adekvatan osecaj i da ga inspirise. Zato ako vam se to svidja, go for it. Samo sam alergican na te price ako je to "ipak prirodnije i bolje" od laptop/monitorci kombinacije.

P.S
Odlicna je ta zelena boja! Pogotovo kad je i glava u istom finishu.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 Mar 2010, 00:19

MUzzY wrote:nacije.

P.S
Odlicna je ta zelena boja! Pogotovo kad je i glava u istom finishu.
-1 :mrgreen: bar sto se headstocka tice, meni lepse kad headstock nije obojen u 99% slucajeva :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Mar 2010, 14:21

MUzzY wrote:A kome do sada nije jasno da je svaki taj Roland/Line6/Digitech i sl. isto to samo u zasebnom kucistu sa zvucnikom ... sori.
Sorry, ali nije tako. Roland / Line6 modeling pojačala imaju analogni (gitarski) preamp i analogni (gitarski) izlazni stepen.

Da i ne spominjemo koliko je (bilo kakav gitarski) zvučnik u (bilo kakvom gitarskom) kabinetu bitan.

Zbog toga te spravice nisu automatski ravne Pleksiju, naravno - ali su ipak daleko srećnije rešenje od HiFi surovosti kartica.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Mar 2010, 14:50

? I moj MOTU 8pre ima analogni preamp.
Analogni izlazni stepen? Hm ...
"gitarski" zvucnik u rolandu je ... mislim, bas presudan :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Mar 2010, 14:51

MUzzY wrote:? I moj MOTU 8pre ima analogni preamp.
Analogni preamp ima, kao i svaka zvučna. Gitarski preamp - nema, kao i svaka zvučna. Nisu kartice razvijane za bodenje gitare u njih, i gotovo.

Pričamo o apsolutima, naravno. I ja se, kad snimam primere, bodem direktno u zvučnu. Moram tako.
MUzzY wrote:"gitarski" zvucnik u rolandu je ... mislim, bas presudan :)
Izgleda šašavo, ali poslušaj ga, impresivno radi taj mališan. Priveo sam odnedavno sebi i "stotrojku", klon Hijavate - radi kao zmaj, a opet žalim za Kockicom.

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Mar 2010, 15:04

Probao sam, ne pricam napamet :)

Overall nakon svakog modeling "pojacala" kada bih se vratio svom setup-u imao bih uvek bolji odziv na dinamiku i sviranje. Sa ili bez gitarskog analognog preampa...
A kad stigne MOTU ZBox i to ce biti "reseno" ;)

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Mar 2010, 16:22

Ali, Muzzy, opet se vraćamo na početak priče, Motu 8pre košta preko 500 dolara dok Micro Cube košta 100 dolara.
Motu je nepotpun sam po sebi, dok je Micro Cube sjajno malo govance koje možeš da vucaraš gde god i kad kod.
I dalje
guv'nor wrote:ne bih mogao da smislim bolju stvar za kuću/sobu/vežbu od Micro Cube-a. :)
:ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Mar 2010, 16:44

Nesam znao da micro cube radi na bakterije. Oooogromastican +

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Mar 2010, 16:48

guv'nor wrote:Ali, Muzzy, opet se vraćamo na početak priče, Motu 8pre košta preko 500 dolara dok Micro Cube košta 100 dolara.
Motu je nepotpun sam po sebi, dok je Micro Cube sjajno malo govance koje možeš da vucaraš gde god i kad kod.
I dalje
guv'nor wrote:ne bih mogao da smislim bolju stvar za kuću/sobu/vežbu od Micro Cube-a. :)
:ziveli:
Istina.

A da, ima i M-audio FastTrack USB od 70e gitarski ulaz. :)

Ma, neka svako koristi ono sto mu godi! :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Mar 2010, 18:27

Motu 8pre = kod nas 600€
+
Motu zBox = još 50tak€
=
650€ da bi se sviralo u svojoj sobi?

Ne mogu da se otmem utisku da postoje i bolji načini da se potroši 650€ a da se na kraju ima i dobro pojačalo i dobar interfejs.

Ponekad se začudim kriterijumima drugih muzičara. Dobra prilika za vežbanje tolerancije :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Mar 2010, 18:45

:1:

za 650 djunti moze da se uzme AMPchuga!

old skul!

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 04 Mar 2010, 19:20

sas lampU! :lol:

MUzzY

Post by MUzzY » 04 Mar 2010, 23:03

Rocket Roll wrote:Motu 8pre = kod nas 600€
+
Motu zBox = još 50tak€
=
650€ da bi se sviralo u svojoj sobi?

Ne mogu da se otmem utisku da postoje i bolji načini da se potroši 650€ a da se na kraju ima i dobro pojačalo i dobar interfejs.

Ponekad se začudim kriterijumima drugih muzičara. Dobra prilika za vežbanje tolerancije :ziveli:

Pa ... ok. Ali si ogranicen samo na sviranje. Mislim da je potpuno suludo da se ubedjujemo i nabrajamo sta sve mozes sa MOTU-om ...
I sto mora MOTU? Ima mnooooogo jeftinijih resenja koja su "dovoljna" za sobu.

a koje je to pojacalo i interfejs za te pare?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 04 Mar 2010, 23:19

Post Reply