Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
coca

Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija

Post by coca » 18 Mar 2010, 11:48

Delim misljenje Svih, naravno da treba da se konsultuju ljudi sa foruma prilikom kupovine instrumenta, pogotovo kad su u pitanju polovvvni ''novi'' instrumenti... LP za te pare nema sanse da bude org. ili lik ne zna sta prodaje kazem jos jednom... Ipak je mnogo parica u igri da bi se rizikovalo!!! Pozdrav, sto vise ovakvih tema i postova to ce manje da bude svakakvih prodavaca instrumenata i opreme!!! Coca!!!

Pimpdude

Post by Pimpdude » 18 Mar 2010, 13:00

Bozha wrote:
Pimpdude wrote:
Ovo je jedan moj poznanik.Stvarno ok lik,izvrstan muzicar,i nemam pojma sta mu ovo znaci :D Izgleda da ima pare na visak pa malo experimentise . . . :mrgreen:
Mozda mu je dosadno, usamljen je i zeli da se dopisuje sa vrsnjacima... Bar 1000 njih koji ce pokusati da mu izvuku tih 650 evropskih kojekakvim neverovatnim ponudama. :facepalm:

Ali tesko da ce neko uspeti da mu uvali nesto sto ne vredi tih 650 evropskih papirica. Dosta gitara su prosle kroz njegove ruke, tako da zna sta i kako teba da izgleda+ je prosle godine zavrsio ETF. . . :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 18 Mar 2010, 13:22

Pimpdude wrote: je prosle godine zavrsio ETF. .
blago njemu, ja sam jos daleko.... :(

The Mask AE

Post by The Mask AE » 18 Mar 2010, 13:26

Kada bi se ova tema ocistila od spama od 53 strane ostalo bi 3 do 4.

:kokice:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 18 Mar 2010, 18:12

Pimpdude wrote: je prosle godine zavrsio ETF. .
Znaci nije bas citav, a? ^^

Sava

Post by Sava » 18 Mar 2010, 18:40

Zaista sam već počeo da se ježim od ove teme i svega onoga što se vidi na forumu kupujem-prodajem! Neki prodaju javno Fender natpise, pločice i druge delove, Marshall vintage logo, a onda daju i oglase kako prodaju original USA Stratocastere na primer!? Kako im verovati? Kako im verovati čak i da je gitara zaista original? Pa poznat nam je slučaj čoveka koji valja "ručno rađene" gitare za 150-300 e, razotkrivena mu je prevara, a on i dalje oglašava! Sigurno će još neko da nasedne na tu priču. U poslednje vreme idu i falš certifikati. Ponekad se pitam ima li uopšte originala na tom forumu! Pri tom pišemo o onima koji se tamo reklamiraju, a šta je sa onima (najvećima) koji se odavno ne reklamiraju javno!? Poznato mi je recimo da postoji čovek u Novom Sadu koji jednom od tih izvikanih trgovaca prepravlja stare japanske kopije LP u "originale" pa ih ovaj tako i prodaje! Ne znam, čovek mora da bude veliki ekspert da bi prepoznao original. Što reče neko ovde kupiš Squier pa bar znaš da nije falsifikat!

Haralampije

Post by Haralampije » 18 Mar 2010, 19:54

Ma lako se provali sta je fuseraj,samo obratis paznju na detalje,ne moras biti ekspert...toliko vicni nisu,,a i toliko ima sajtova i slika po netu da mozes da se informises,da mi je stvarno smesno ako neko nasedne.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 18 Mar 2010, 20:19

ma sta znam,ne bih ja bas bio toliko kritican. Ipak mislm da je vecina ljudi postena i korektna. Ja licno mislim da covek ako se bavi muziko po prirodi stvari ne bih trebao da bude prevarant , ipak su muzicari umetnici ***** ga :D Ima sigurno nekoliko ljudi u ovoj zemlji koji su oloshi i oce da uvale sve i svasta i jednostavno zbog nekoliko takvih uvukao se strah i nepoverenje medju kupcima. Takvi su najgori-prevaranti. Ne volim preprodavce i njihovu pohlepu da izvuku sto vise ali brate ako prodaje stvar onakvu kako je opise to je ok. Ima svako pravo da trazi cenu koju hoce,realno u danasnje vreme svako moze da sazna kolika je realna vrednost toga sto kupuje ali ako obmanes coveka i uvalis mu falsifikat to je stvarno za zatvor. Jebiga ipak nisu svi ko sto kaze Sava eksperti, pogotovo ne klinac neki koji steka svaki dinar da kupi gitaru koju zeli i veruje da je svako postenjacina.
Ja sam do sada kupio dve gitare preko oglasa i za ovu poslednju-vintage strata jos i danas postoji doza sumnje da li je sve orginalno. Pogotovo sto sam se tek posle uverio da je taj covek od koga sam kupio preprodavac. Ma iskren da budem vise necu da kupujem gitare preko nasih oglasa, jedino pojacala i ostalu opremu . Gledam da uzmem nekog LP-a japanskog, Epiphone,Orville,Edwards u skorije vreme... Jebes mu mater em je ovde kod nas sve skuplje bar 1/3 em rizikujes da te neko zajebe. Nadjes lepo proverenog prodavca i narucis...Uzeo sam skoro i jednog Epiphona na nemackom ebay-u, narucio sam ga kod ujaka pa necu da platim nikakve dodatne troskove. Da sam uzeo istog ovde platio bi ga duplo vise...Jebiga ipak je ovo Srbija, mala bara puno krokodila hehe...

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 18 Mar 2010, 21:31

LifelessDead wrote: Ima sigurno nekoliko ljudi u ovoj zemlji koji su oloshi i oce da uvale sve i svasta i jednostavno zbog nekoliko takvih uvukao se strah i nepoverenje medju kupcima.
matori ti izgleda znas samo do nekoliko da brojis :)
ih.. da je tako,ne bi bilo ove teme na forumu :)

LifelessDead

Post by LifelessDead » 18 Mar 2010, 22:40

faks wrote:
LifelessDead wrote: Ima sigurno nekoliko ljudi u ovoj zemlji koji su oloshi i oce da uvale sve i svasta i jednostavno zbog nekoliko takvih uvukao se strah i nepoverenje medju kupcima.
matori ti izgleda znas samo do nekoliko da brojis :)
ih.. da je tako,ne bi bilo ove teme na forumu :)
nisam ja mator i nisam bas toliko iskusan posto ne trgujem mnogo :) , no u svakom slucaju ako znas silne brate, kazi, ime,prezime ime oca :XD: da se zna koji su. Ja bih slatko naveo sve informacije o onome ko me zajebo ili nekog drugog koga znam. Ovde svi pricaju kako ima mnogo prevaranata i kako svaki dan nude nesto na pomenutom sajtu a ne zna se ni ko su ni sta su. Njih treba na stub srama okaciti. Napraviti listu i okaciti na pocetnu stranu foruma, kad im vec zakon ne moze nista. Kontam ja da oni menjaju nikove,brojeve telefona i cime se vec ne sluze ali opet...ja za jedinog koga sam cuo ovde je Viden :mrgreen:
Jebote kad neko moze da podvaljuje lose fabricke kopije kao hand-made, onda jos lakse mozes da uvalis falsifikat

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 18 Mar 2010, 23:03

:)
par strana unazad,imas moj post. definicija njihovog biznisa!
ja licno volim da kupim novo sa garancijom i miran sam.
:ziveli:

LifelessDead

Post by LifelessDead » 18 Mar 2010, 23:24

ok,

Bilo bi najbolje kad bi svi imali mogucnosti da odu,isprobaju i uzmu ono sto im se najvise svidja i zavrse posaom, mada ja licno nikad nebih dao 1000+eur za gitaru. Uvek mozes da napravis dobar deal i nadjes dobru koriscenu za mnogo manje para, samo treba biti strpljiv i informisan :ziveli:

coca

Post by coca » 19 Mar 2010, 00:26

Svaka roba ima svoga kupca, stara poslovica tako kaze..., ali sta je tu je..., kad pazaris robu koja je polovna ''nova'' uvek postoji ono da si dobro prosao mislis, a to je samo jedna strana medalje, takodje i onaj ko ti je prodao misli da je dobro prosao..., sta je tu kompromis jadi ce ga znati, ali LP org. za 1000E je sigurno nebuloza, a posto ste naveli da neko poznaje tog lika koji prodaje tu gitaru i da covek zna sta je sta onda je sigurno prevara, cak i taj koji ga poznaje ispada da ga reklamira sto slozice te se nije dozvoljeno ovde.. Samo jos jedno pitanje, kakve veze ima diploma ETF-a sa ovim postom i forumom, a da oni sa ETF se vise razumeju od Nas drugih... Ha Ha Ha!!!, ja bi iskreno dao i vise od 1000E za dobru gitaru, mada danas nije merilo kvaliteta instrumenta cena, kad se serijski rade na tone Kinezi..., moze i za dosta manje para da se nadje super instrument, ili cak da budete kreativni i sami da ga uradite, ali za to treba dosta vremena, strpljenja i para, ali se na kraju isplati sav ulozen trud, Verujte na rec probao sam i mogu reci da je feeling neopisiv kad sami odradite gitaru i jos ona ispadne onako kako ste zamislili... Malo sam se vise raspisao i otisao od tema, ali zakljucak je taj da treba biti veoma mudar i iskusan prilikom kupovine necega sto prodavac zove originalom!!! Pozdrav,Coca!!!

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Mar 2010, 00:49

Malo si pobrkao loncice onaj koji zavrsi ETF,taj ne prodaje LP,nego ima 650 evrica... :XD:

aivazovsky

Post by aivazovsky » 19 Mar 2010, 03:32

Valjda svuda gde ides da kupis nesto nosis svoju opremu. Sami ste krivi, treba biti obazriv. Meni mrsko i u radnju da kupujem i to sa proverom a kamoli ovako bez provere.

Locked