ahahhahahahahhasinisake wrote:Pa sto ne pitate nikolica licno? On je prodavac.
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
 - MF veteran

Re: Oprema Koju Nemate
@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...

MUzzY wrote:@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...
Ja bolji demo i bolju izvedbu Stone Free nisam cuo. Period.
Mislim da se uklapam u tu grupu.nebojsak wrote:...naravno, sa jednom ogradom, a to je da će se dalje teško zavaljati, s obzirom da nije ni Marshall ni Fender ni Orange, niti išta od ultrafensi opreme kod nas. Ali kapiram da je hit za nekog ko nema kupoprodajne pretenzije.
Kontaktiracu tipa pa cu da vidim sta kaze u kom je stanju. Sve sto po netu nadjoh je pozitivno...
Nije frka ni odrzavanje, samo me brine tih 160W, jer u skorije vreme necu imati priliku da pojacam to cudo...
A za tu seriju marsala vecina kaze da je kockanje, pojacala su dobra, al se kvare jako cesto... pa kako koji komad uberes.
@Muzzy & Sl0e > Hvala Vi momcovi na lepim rečima. 

BK TD nisam svirao pa ne znam kako radi, ali ovo zvuči kao sjajan mix Fuzz/OCD/TS-a.
Ima čupavost u niskim i visokim, ravnomerno obogaćuje zvuk i ima neku mini njonju u srednjima koja možda više podseća na SD nego li na TS - ima srednjih ali je nekako prijatno šupljikava. Kako bilo, najbitnije (i ono što se meni najviše dopalo) je što te pedala mami da sviraš, nikad dosta.
Edit: Sl0e, jes' kažu da je mid boostovana verzija TD-a, ali i na pojačalu su mi bustovani srednji. Ništa preterano ali eto da pomenem i to.

BK TD nisam svirao pa ne znam kako radi, ali ovo zvuči kao sjajan mix Fuzz/OCD/TS-a.
Ima čupavost u niskim i visokim, ravnomerno obogaćuje zvuk i ima neku mini njonju u srednjima koja možda više podseća na SD nego li na TS - ima srednjih ali je nekako prijatno šupljikava. Kako bilo, najbitnije (i ono što se meni najviše dopalo) je što te pedala mami da sviraš, nikad dosta.
Edit: Sl0e, jes' kažu da je mid boostovana verzija TD-a, ali i na pojačalu su mi bustovani srednji. Ništa preterano ali eto da pomenem i to.
Ma nish 
 Davno nisam cuo strata sa takvim mudima. (drive ovde nije igrao nikakvu ulogu)

- DrGreenthumb
 - MF veteran

Ne znam za nikolica, ali mogu samo da pohvalim tonalne karakteristike a za izdrzljivost i kvalitet izrade potrazi po netu, mada gde ima dima... Opet, buduci da sam se druzio sa Marshall-ima novijeg datuma izrade moram reci da nijedan od njih nije bio narocito kvalitetan. Kvarili su se, ne posebno cesto, niti je to bio neki tezak kvar, ali prosto nisu ostavili neki utisak na mene. JCM 800 combo if ya ask me...Guitar_thrill wrote:bas me to i buni, Rocket rece da je pojacalo nepouzdano jako, a DR Greenthumb i Nikolic ga nahvalili i to...i ovaj sto prodaje kaze da sve super radi....a opet ako super radi sto ga niko nije kupio....eh ta pojacalanenadnenad wrote:jeste...i reko je roket da je pojacalo nepouzdano jako
Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobarMUzzY wrote:@guv'nor: kakvu toncugu u prstima imas, matori! ...
- 
				Kill surf city

Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremenoDrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar
Trooba sto je sad 2010 a ne 1974  

LjubOmir odlama, kao i uvek, i to shto przhi - momak przhi. Shteta shto nikako taj SUper Doberman da se reoformi il shta vec  

Ja sam prvi za experimentisanje u muzici i pomeranje granica, al ne razumem ovo "Trooba sto je sad 2010 a ne 1974
 " Kakve to ima veze? Npr Vision of the Emerald Beyond, album Mahavishnu-a, koji je ajde ako ne izdat onda mixan 74-e, sadrzhi sve experimentalne i vintage momente one could only hope for..
Po mom mishljenju bolja ce se muzika stvoriti pokushash li pobediti il nadmashiti 74-u nego 2010-u, ili se u ovu drugu nekako ukljuchiti i sl.
Ne gadjam nikakvu raspravu ovde, samo ne vidim razloga za hejt. U svakom sluchaju, krhke lezbo ruchice Kaki King, su mudastije od Ljubinih, but I can't see him cryin' 'cause of it

Ja sam prvi za experimentisanje u muzici i pomeranje granica, al ne razumem ovo "Trooba sto je sad 2010 a ne 1974
Po mom mishljenju bolja ce se muzika stvoriti pokushash li pobediti il nadmashiti 74-u nego 2010-u, ili se u ovu drugu nekako ukljuchiti i sl.
Ne gadjam nikakvu raspravu ovde, samo ne vidim razloga za hejt. U svakom sluchaju, krhke lezbo ruchice Kaki King, su mudastije od Ljubinih, but I can't see him cryin' 'cause of it
- Guitar_thrill
 - MF veteran

Cortex wrote: Po mom mishljenju bolja ce se muzika stvoriti pokushash li pobediti il nadmashiti 74-u nego 2010-u, ili se u ovu drugu nekako ukljuchiti i sl.:
Koliko god da ne volim preterano eksponiranje u sviranju, opet ne mogu da prihvatim da je sviračko umeće tako sporedna stvar. Naravno da ton dolazi pre svega iz prstiju, naravno da svako treba da se trudi da što bolje vlada svojim instrumentom u onoj najogoljnenijoj formi. Sve ostalo je više "produkcija" nego sviranje. Slažem se da samo jako dosadni gitaristi neprekidno hoće da stave do znanja na kako zavidnom nivou im je tehnika sviranja, ali i najjednostanije muziciranje daleko bolje zvuči kada se istim bavi majstor. To što neki gitaristi nikad nisu u kreativnom smislu odmakli dalje od zahtevnih etida za bildovanje tehnike ne znači da je dobra tehnika balast za muzičara.

- Guitar_thrill
 - MF veteran

a ko je ovde rekao da nije tako? 

- DrGreenthumb
 - MF veteran

Jbg, nisam 'teo da rantujem, sorry ak' je tako shvaceno. Lm, nekako sam toliko pod utiskom razlike u zvuku koja zavisi od ljudskog faktora da, kao sto vidis, preterujem u isticanju istog. Svaki put kad smo se nasli nas nekolicina, koji svaki za sebe poznaje koliko-toliko svoj instrument, i na istoj gitari/settingu/pedalama/whaever zasvirili ponesto, ja sam bio fasciniran tim sto sam cuo. Bio sam do skoro totalni gear-freak, mislio sam da su tu tonalne finese, ali potpuno sam promenio misljenje. But, thats just me...Kill surf city wrote:Doktore, govoris to na svakoj temi na kojoj ti dodje da rantujes, sto je precesto.Svaka cast Ljubi, naravno (jer ovo sto govorim i nema veze sa njim ili bilo kim, i ja sam mu udelio kompliment za ton/sviranje svojevremenoDrGreenthumb wrote: Eh, otkad ja to govorim. Dzaba vam Butler-i, Marshall-i i ostala buranija ako nemate levicu kao Ljuba. Ali lepo to zvuci kad Ljuba zasviri i za pojas zadene. A i taj Strat je bas dobar), nego ono...nije prejeban ton u prstima jedino sredstvo izrazavanja u muzici.Treba znati prziti to sto przis.Biti dobar u tome sto radis.I to je to.
I btw, komentar se odnosio samo na tu vrstu muzike koju Ljuba ljubi
Pa znaš kako, prečesto se poteže priča koja liči na rat između onih koji nastupaju kao da je sviračko znanje nebitno, i onih koji smatraju da je sve u sviračkom znanju, to je nekako opšti duh rasprava ovde na forumu, kao da su dve "škole" gitare stalno suprotstavljene. Imam utisak da je priča opet krenula na tu stranu, pa eto... Meni nekako tužno to da ljudi koji sviraju isti instrument ne idu jedni ka drugima, da im se iskustva prožimaju, nego se stalno sve više udaljavaju, i samo dovlače naoružanje većeg kalibra u svoj rov. Svako je u svojoj priči samo do pola u pravu. Kako to polutka može biti bolja od celog - meni nikako nije jasno. Može biti da sam ovo napisao pre vremena, ali svi znamo kako lako ove priče skliznu u same ol' "Partizan-Zvezda" natezanje.Guitar_thrill wrote:a ko je ovde rekao da nije tako?