Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
mislim_stvarno wrote:Uzmi Jackson DX10D. Sad je na popustu 35k, a mnogo je bolji od obe. Stvarno se isplati dodati tih 5-6k.
Svirao sam dugo ibanez rg350 (3 godine), magneti su sranje, mnogo jaki, ali los ton daju, ni za sto osim za riljanje sa distorzijom. Tremolo je bio odlican (edge3), odlicno drzao stim dok se nije potrosio. Sada imam Jackson DX10D. Gitara je fantasticna. Floyd se ne rastimava, magneti su DuncanDesigned, model Distortion, meni odlicni, mnogo bolji ton od rg-a, ova gitara moze da se svira i na klinu. Vrat je nesto deblji od ibanezovog wizard2 koji je na rg seriji, meni isto odgovara. Telo jacksona je nesto drugacije, mozda za nijansu neudobnije (mislim na arm-rest), i ima slabiji pristup visim pragovima od ibaneza, tj ima manje mesta u cutway-u, ali nije sad nesto zajebano prici 24. pragu, samo eto sto je malo skuceno.
Naravno, isprobaj sve, koja ti lepse lezi u ruci i koja za tebe ima lepsi ton je ona koju treba da izaberes, ali ako ne primetis neku drasticnu razliku, biraj na osnovu izgleda.
to moze da bude samo zato sto ga nije zategnuoneca pereca wrote: jer sam cak pronasao postove na ovom forumu da je cak i ispadao whammy bar coveku koji je malo vise koristio trem..
a otprilike koliko je to dugo bilo ? i koliko je kostala zamena celog trem-a ?KnightOfDoom wrote:Drzi stim, i ja sam imao sumnje jer svi pljuju najstrasnije po njemu. Na kraju sam zakljucio da je to zbog cene gitara na kojim inace dolazi i dece koja te gitare kupuju. Ne umeju ni da ga nameste kako treba pa krive tremolo za rastimavanje. Postoje dva srafa za rucicu, jednim namestas visinu a drugim je zatezes. Evo mislim_stvarno-u () , Criticalu, koliko se secam i bivsem clanu i mod-u Foxu a i meni radi kako treba. Uporedjivao sam sa Schalleorovim tremolom, potpuno se isto vraca u stim.
Naravno, pitanje je koliko ce trajati posto je losiji materijal (od edge pro, ofr, schaller... a isti je ili mozda i bolji od gomile licensed FR-ova). Critical godinama nema problema, a moja gitara je jos mlada
I da dodam, bolje se strpi i skupi jos tu razliku pa uzmi dx10.
gledaj, to su i meni odradilidimmu wrote:verovatno sam omasio temu ali nema veze.mene interesuje taj js30dk i sada imam jednu dilemu.kako znati da li je gitara ok kada ti odes u mitros i dobijes gitaru koja je skroz rastimana,setup je ocaj,dali su ti neko sklj pojacalo da je probas itd itd.kako onda znati da li je gitara ok ili ne? da je ti setapujes nedaju ti,a da je oni setapuju bas ih zabole..kako onda kupiti gitaru u prodavnicine bih nesto da kupujem tako na izgled jer nemam bas toliko para na bacanje
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest